InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Nieuws
Berichten met een tijdelijke nieuwswaarde
Onderwerp starten282 onderwerpen
3898 berichten
Pagina 1 van 260
Je leest nu op chronologische volgorde, gefilterd op rubriek
Volg datum > Datum: maandag 10 december 2007, 19:5710-12-07 19:57 Nr:105381
Volg auteur > Van: Caatje Opwaarderen Re:105371
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: beenaanlegging, achterwaarts stappen , zijwaarts stappen dressuur praktisch toeg Structuur
Dit onderwerp is overgeplaatst vanuit een andere rubriek. Voorgaand bericht lezen.

Caatje
Homepage
dordogne
Frankrijk


1277 berichten
sinds 25-11-2004
eddy DRUPPEL schreef op maandag 10 december 2007, 18:54:

. Deze plaats ligt net voor de singel
> achter het voorbeen . Je legt beide benen iets naar voren en je
> lichaam neigt iets naar achteren toe( je nodigt het paardje als
> het ware uit om achteruit te stappen ), je teugel blijft gewoon
> waar ie is , doet dus helemaal niets ! stemcue (terug,achter,back up mag later wegvallen hoor!) neemt elke verwarring bij paardje weg . Haaaah ik moet achteruitstappen !!!!Doordat de kans groot is dat het paard met zijn voorbeen eerst onderin stapt (yep, je been ligt daar namelijk )heb je ook onmiddelijk verzameling en kont onderin !!! eerste maal stop je bij één stap(van de vier benen ) verzet je benen net achter de singel streelt het paard vooruit terwijl fijn belonen ,lange teugel en stappen . Eindpunt van deze drie oefeningen is een "mentaal" vierkant in de piste achter en zijwaarts kunnen uitstappen zonder éénmaal aan je teugels te moeten trekken hmhmhhm sorry AANnemen !! Neem voor deze oefening ruim je tijd ,perfektioneer en je gaat gegarandeert een zzeeerrrrr fijn te rijden paardje hebben met als leuk bijkomstig feit dat je je paard vanuit de wending gymnastiseerd en soepel maakt vanuit bekken en heup ,schouderkom dus eigenlijk vier vliegen in één klap !! scheelt weer een beetje spray in de lente !LOLLOL
> De oefeningen hierboven en eerste topic van schouderbinnenwaarts zouden eigenlijk in elk trainingsprogramma moeten zitten aangezien het jonge paard zo zich meer bewust wordt van de plaatsing van de vier benen , voor en achterhand en het belang van lichte tot onzichtbare hulpen , elke discussie over paarden die in paniek weglopen op een bitloos hoofdstelletje kan zo ook kortgesloten worden !! Veel hoofdbrekensgenot gewenst ;-)

Mmm, Eddy, ik vind dat je alles mooi duidelijk uitlegt (eerlijk!!) maar dat achterwaarts van jou vind ik ook een beetje een contradictie: als jij je gewicht iets naar achteren laat gaan om achteruit te vragen, blokkeer je juist niet zo de achterhand? Ik zelf (persoonlijk, met mijn paard waar ik het meest op rijd) vindt het logischer iets (minipietsie) naar voren te gaan, géén teugeldruk, géén been aanleggen, gewoon stemcue en de hint van m'n billen die ietsiepietsie van het zadel loslaten...............is dat niet iets duidelijker voor een jong paard?
Volg datum > Datum: zondag 6 januari 2008, 12:366-1-08 12:36 Nr:108789
Volg auteur > Van: muriel Opwaarderen Re:108787
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: the nearest thing to a unicorn Structuur
Dit onderwerp is overgeplaatst vanuit een andere rubriek. Voorgaand bericht lezen.

muriel
Homepage
Nederland

Jarig op 8-6

883 berichten
sinds 21-2-2007
Gus Cotran van de universiteit van Kentucky is een van de onderzoekers die al meer dan 30 jaar bezig is met het onderzoek naar de afkomst van het paard. Het Kaspische paard is vermeld in oude geschriften, afgebeeld op koninklijke zegels en in tempels. Het paardje werd wel doelbewust gefokt aan het hof voor de koningen voor de leeuwenjacht. Dapper, snel en wendbaar en klein dus kan je mooi overheen schieten met pijl en boog. Men heeft dna uit opgegraven botten van duizenden jaren geleden en deze vergeleken met de kaspische paarden van heden ten dagen. Helemaal 100 % zuiver zijn de kaspische paarden natuurlijk niet er zal in de laatste paar duizend jaar vast wel eens een ander paard bij geweest zijn hoe onherbergzaam het gebergte dan ook maar de invloed daarvan moet zeer klein zijn geweest of de genen van het kaspische paard zo sterk verankerd want genetisch zijn ze nagenoeg gelijk.

Van het gros van alle Kaspische paarden is dna altijd al verzameld van onze paarden ook. Als er een kaspisch paardje wordt gevonden in voornamelijk een bepaald onherbergzaam gebied in Iran dat duidelijk de Kaspische kenmerken heeft (shedel, type etc.) dan wordt dit dna vergeleken en moeten er minstens twee veulens mee worden gefokt voordat besloten wordt om dit paard op te nemen in het internationale stamboek. Ik herken een kaspische over het algemeen wel direkt maar toch zijn ze niet zo identiek als b.v. de fjorden sommige fokkers fokken ook meer het iets grotere type omdat makkelijker bereden kunnen worden door kinderen. Wij houden erg vast aan wat wij denken dat het oorsprokelijke type is net zoals de oorspronkelijke arabier zoals op de foto's van Raswan en de showarabieren zoals in die nu in de USA populair zijn.
Volg datum > Datum: maandag 3 maart 2008, 16:393-3-08 16:39 Nr:116946
Volg auteur > Van: Els Kleverlaan Opwaarderen Re:116939
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Moeilijk Structuur
Dit onderwerp is overgeplaatst vanuit een andere rubriek. Voorgaand bericht lezen.

Els Kleverlaan
Heerhugowaard
Nederland

Jarig op 23-2

2224 berichten
sinds 17-10-2005
Okay, jongens en meisjes,

A.u.b. geen ruzie maken/zoeken, daar heeft niemand en vooral Froukje niets aan.

Ik sta behoorlijk open voor "alternatief", ook voor mezelf. In het geval van Froukje is er een duidelijk lichamelijk probleem, namelijk een verzakking van de endeldarm. Dit is met druppeltjes of wat dan ook niet op te lossen. Enige is nog de klachten wat verlichten. Dat kan dus door het dieet aan te passen, wat dan weer niet goed is voor de hoeven.

Multivitaminen heeft ze juist een stootkuur van gehad. Zou dus in orde moeten/horen te zijn.

Verder loopt Froukje al twee jaar wisselend van rad tot heel kreupel, dus zou kunnen dat de rug problemen geeft. Maar dat zou dan vanuit de voeten of i.i.g. vanuit het hele paard opgelost moeten worden. Alleen de rug behandelen lijkt me niet zinvol.

Belangrijkste op dit moment; zorgen dat ze niet weer verstopt raakt.

Mocht dit zich stabiliseren, dan kan ik misschien weer aan de voeten en andere dingen gaan denken.

Els.
Volg datum > Datum: zaterdag 29 maart 2008, 10:0729-3-08 10:07 Nr:119979
Volg auteur > Van: muriel Opwaarderen Re:119974
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: sorraia pony's Structuur
Dit onderwerp is overgeplaatst vanuit een andere rubriek. Voorgaand bericht lezen.

muriel
Homepage
Nederland

Jarig op 8-6

883 berichten
sinds 21-2-2007
Als je echt serieus interesse hebt in de Sorraia zou ik het als volgt aanpakken:

Bestel het boek:
Learn more about the Sorraia horse and Sorraia Mustang from Hardy Oelke's excellent book "Born Survivors on the Eve of Extinction", available from the Conquistador Bookstore en alle andere boeken die je kan vinden.

Bel of mail Hardy Oelke in Duitsland, die een bekende schrijver op Western gebied is en veel contact heeft gehad voor research van zijn boek met Portugese boeren en fokkers. Als je serieus overkomt en niet als een eendagsvlieg zijn deze mensen meestal zeer bereid om je van alles te vertellen en te helpen. Zorg dat je alles wat je kan weten over Sorraias als bagage hebt zodat je direct op niveau kan praten met deze man. Vraag of er een soort stamboek wordt bijgehouden en of je een kopie kan krijgen en bestudeer deze. Je krijgt dan een indruk welke hengsten en merries mischien een te grote invloed op het ras hebben gehad waardoor je in de toekomst mischien vastloopt in je bloedlijnen. Maak een route neem vakantie en pak het vliegtuig en ga naar Portugal, bekijk zoveel mogelijk Sorraias. Zelf heb ik ze gezien bij de koninklijke stoeterij van Alter Real in Portugal. Maak foto's en aantekeningen zodat je gevoel krijg met het ras en je bij wijze van spreken op een km afstand al herkend in een groep van andere paarden als er een tussenloopt. Als je dan nog steeds overtuigd ben dat dit het ras is wat je bezielt koop dan het beste van het beste, fok alleen kwaliteit, promoot het ras waar je kan en maak uitwisselings programma's met andere fokkers wereldwijd. Wees gewaarschuwd dit kost tijd, geld en inspanning maar zodra je je met zeldzame rassen gaat bemoeien heb je ook de verplichting om het ras te helpen ipv de populatie nog kleiner te maken door een paard daar weg te halen.

Als je niet wil fokken en het ras wil behouden en enkel een leuk rijpaard (eindprodukt) wil zoek dan gewoon een goed paard in Belgie of Nederland het aanbod is groter dan de vraag. Wij fokken niet echt met de Kaspische wij houden enkel bloedlijnen hier in stand zodat als het nodig is deze bewaard zijn gebleven.
Had van de week nog vraag voor twee stuks voor een zeer goed tehuis maar enkel als gezelschapspaardjes, hiervoor gaan wij dus ook op zoek naar tweedekanspaardjes. Als opvolging van onze twee rijpaarden zullen er ook wel afdankers van iemand anders komen. Net als onze honden, katten etc.
Dat wil niet zeggen dat ik me niet kan voorstellen dat je verliefd op een ras kan zijn, ik ben zelf het levende bewijs. Je was erg enthousiast over de Kuger, ik zie ze op internet staan voor nog geen 2500,= dollar, bel een import quarterhorse stal en laat hem meekomen. De dollar staat laag en de paarden zijn daar heel goedkoop, ik zie het probleem niet als je dat echt wil.
Volg datum > Datum: vrijdag 9 mei 2008, 10:539-5-08 10:53 Nr:124799
Volg auteur > Van: eddy DRUPPEL Opwaarderen Re:124797
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: terug op stap, voorlopig toch nog bosal Structuur
Dit onderwerp is overgeplaatst vanuit een andere rubriek. Voorgaand bericht lezen.
eddy DRUPPEL
Nederland

Jarig op 18-4

10699 berichten
sinds 26-3-2006
amar schreef op vrijdag 9 mei 2008, 10:33:

> Ik ben gisteren voor de eerste keer terug gaan wandelen met
> Liske en dochter met Amar na het ongeval. Ja Pien, had het zelf
> niet verwacht maar het was terug beetje naar af. De schrik zat

> zij dan toch zelf??
>
> Hopelijk leerrijke reactie's
> Myr

Wel , nee ik twijfel er niet aan dat dit met Bosaal OOK kan , is een belangrijke nuance !!Echter in het stadium waarin jij nu zit met je paardje is dit een 'bridge to far;-) .Bosaal is inderdaad een hard bitloos hoofdstel en het feit alleen dat je nog redelijk hard moet trekken wil ze je gehoorzamen zegt eigenlijk al voldoende !Dus km's maken , techniek bijschaven , paardje beter leren kennen enz.......dan komt alles in orde ! Je hebt me een vijftal paarden zien rijden op zaterdag was er na een dikke 15 min nog iets te zien van trekken en sleuren ??? Toch kunnen ze er allemaal onderuit muizen als ze willen :)* .Laten we zeggen dat een bosaal een mooie optoming is die hard "kan " inwerken maar dit eigenlijk de opzet van het ontwerp niet is .Jij en je paard moeten hiervoor al een (h)echt team zijn om hierop over te schakelen .Nu duik ik terug de bakoven in ;-) tot vanavond
Volg datum > Datum: maandag 7 juli 2008, 19:227-7-08 19:22 Nr:132713
Volg auteur > Van: Mariss Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: slechte van stralen, oorzaak ? Structuur
Mariss
Schouwen-Duiveland
Nederland


661 berichten
sinds 19-9-2004
Hallo,

Mijn paard staat inmiddels 4 jaar zonder ijzers. Zijn voorhoeven zijn redelijk smal. Maar wel met goede doorbloeding. Hielen zijn nog een beetje hoog.
Achterhoeven zijn echter goed qua formaat en de hielen kunnen niet lager.Maar nog steeds rotstraal ( al 12 jaar lang ! zomer en winter )

Nu denk ik dat het probleem van binnenuit komt. Maar waar precies vandaan en wat kan ik eraan doen ?
Alle tips zijn welkom
Volg datum > Datum: woensdag 13 augustus 2008, 12:2613-8-08 12:26 Nr:136577
Volg auteur > Van: Peter Donck Opwaarderen Re:136575
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: dat fokkin' fokken maar weer ! Structuur
Dit onderwerp is overgeplaatst vanuit een andere rubriek. Voorgaand bericht lezen.

Peter Donck
Homepage
moorslede
belgie

Jarig op 5-10

5970 berichten
sinds 18-9-2004
Peter Donck schreef op woensdag 13 augustus 2008, 12:16:

> Peter Donck schreef op woensdag 13 augustus 2008, 12:14:
>
>> Caatje schreef op woensdag 13 augustus 2008, 10:50:

>> en fokken-waarheen-gaan-we gaan hoor !
>
> en laten we meteen maar de titel veranderen,
> zie boven

dan heb ik hier al een eerste berichtje voor realistje (hoe was je naam ook weer ?!)
Ik zie dat je onvolprezen Crabbethengst een schimmel is,
nu heb ik onlangs al een mailtje doorgestuurd naar Muriel over schimmel
en het wetenschappelijk genetisch onderzoek dat nu blijkt afgerond (alhoewel)
omdat Kaspische paarden ook in schimmel voorkomen,
en ik daarbij aan de raszuiverheid en originaliteit durf te gaan twijfelen,
zonder kwade bedoelingen overigens.

Schimmel dus, en wat er net over wetenschappelijk is bevestigd :
- de lokatie van het schimmelgen werd vastgelegd (niet echt van belang hier)
- de schimmelmutatie blijkt afkomstig te zijn van ÈÈN (1) COMMON ANCESTOR
- de schimmelmutatie veroorzaakt eveneens de ontwikkeling van melanoma, waaruit volgt een beperktere bruikbaarheid, verminderde leefkwaliteit en verkorte levensduur
- paarden met een zwarte basiskleur en schimmel hebben méér kans op melanomaontwikkeling dan paarden met bay-basis+schimmel

en nu even een quote :
" It remains to be seen whether this definitive proof of the cause of gray-specific melanoma and the inevitable path that gray horses travel in terms of illness and premature death will bring about any significant changes in the way that breeders and veterinarians deal with the disease. Though it may be obvious to the detached observer that selection away from gray is advisable, reluctance to accept this as the best practical solution is widespread."

Vooral de laatste zin is primordiaal en zeer tekenend voor de paardensektor.

Graag jullie kommentaar hierop.
En aan realist : je vermelde geloof ik de geboorte van een niet-levensvatbaar veulen,
wat was daar mis mee ?
Volg datum > Datum: zondag 26 oktober 2008, 19:1226-10-08 19:12 Nr:145644
Volg auteur > Van: eddy DRUPPEL Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: JUR Structuur
eddy DRUPPEL
Nederland

Jarig op 18-4

10699 berichten
sinds 26-3-2006
Vandaag eerste grote tocht gedaan met Jur en zijn hippotherapie vriendin Indy . Jur is al een pak kilogrammetjes kwijt + - 30kg .Maar dit mocht zeker EN er moeten der nog een paar af .Toen hij bij ons uit de trailer stapte ,was hij vooral in de achterhand zeer stijf (was ons al opgevallen bij Michiel thuis !) dus gymnasticerend gewerkt met hem en Ellen die INdy in half pension heeft liet hem kennismaken met haar dochtertje Lotte en de hippotherapieklantjes ;-) . Tijdens de tochten viel me iets op dat ook Michiel niet onopgemerkt was gebleven !Als je Jur laat sloffen dan slijt hij zijn vier hoeven vooraan op het beton/asfalt TOTDAT je hem aan de benen rijdt en het tempo iets opdrijft (diegene die me kennen( MARCHEREN NIET WINKELWANDELEN ;-) Vandaag ,na een tocht van 40km over verschillende ondergronden heb ik Jur op zijn best gezien !Mijn vrouw Hilde weegt 15kg minder als ik dus zij reed op Jur en Ik op INdy .Jur had plezier in de rit was héél goed vooruit en nam dikwijls de leiding die hij dan met tegenzin aan INdy moest laten wegens betere condititie ;-) Na een dikke twee en half uur een drank(sanitaire)stop gemaakt bij Outback riding en INdy en Jur bij een hoop hooi/vers water gezet in twee stalletjes . Na een half uurtje verder getrokken en een beetje overvallen door de duisternis (uursverandering is klote dus !) stevig tempo naar huis en 2km voor Poedertoren afgestapt en in de regen zonder belasting naar huis laten stappen Allebei los achter mij en Hilde aan. Zij aan zij ,Jur en INdy .
Afgezadelt , een stevige hap Quattro en de weide voorzien van een Baal hooi (in vier hopen ) en een grote ton vers water . Pien ik denk dat ik volgend jaar stevig weerwerk kan bieden met deze twee kanjers tijdens de Barrelrace ;-)
Michiel/Tessel , dank jullie beiden om Jur deze kans te geven en een "zeer fijn " paard een mooi leven te gunnen bij ons , ik zal jullie niet teleurstellen en wij zien uit naar jullie bezoek aan de Poedertoren .
Wil je aub die dierenarts en al de zogenaamde healers en auralezers mijn bericht laten lezen of doorsturen . Een paard met Artrose of een paard dat versleten ,leeg is liet niet die sprankel/levenswerklust zien die Jur ons vandaag ( en de laatste week !) heeft getoond . Mirakels bestaan er niet ! Dus een totaal verkeerde diagnose gebaseerd op aannames lijkt me eerder op zijn plaats . Dus Michiel ,dank je voor deze mooie cadeau. Ik noch Jur zullen dit ooit vergeten .EN een vrijkaart voor de demodagen ligt voor jou en je dochter al klaar hoor ;-) .
Volg datum > Datum: woensdag 24 december 2008, 18:0624-12-08 18:06 Nr:153203
Volg auteur > Van: Arabesk Opwaarderen Re:153199
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Leeftijd paard inrijden Structuur
Dit onderwerp is overgeplaatst vanuit een andere rubriek. Voorgaand bericht lezen.

Arabesk
Homepage
Nederland

Jarig op 22-11

3776 berichten
sinds 14-9-2004
Ilona Kooistra schreef op woensdag 24 december 2008, 17:38:

> Ik ben niet zwaar (ca 62 kg)

dikke pad :-P
Volg datum > Datum: zondag 1 maart 2009, 23:341-3-09 23:34 Nr:160057
Volg auteur > Van: Jacqueline v d Berg Opwaarderen Re:160014
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Hij is er...Sioux Structuur
Dit onderwerp is overgeplaatst vanuit een andere rubriek. Voorgaand bericht lezen.

Jacqueline v d Berg
Zandvliet
België

Jarig op 16-4

1895 berichten
sinds 16-11-2004
Snoopy schreef op zondag 1 maart 2009, 18:19:

> Jacqueline v d Berg schreef op zondag 1 maart 2009, 15:25:
>
>> van lennep schreef op zondag 1 maart 2009, 11:53:

>
> Grtz,
>
> Anne

Hey Anne,
hij is niet van mij hoor...van een meiske uit de buurt dat ooit met haar paardje bij mij heeft gestaan en nu vroeg of ze met dit paardje(een ander ondertussen) terug mocht komen. ;-)
Maar het voelt wel een beetje van mij, ben er blij mee...:-)
Volg datum > Datum: woensdag 2 september 2009, 15:522-9-09 15:52 Nr:173380
Volg auteur > Van: Anja Seijn Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: In discussie met Tineke Bartels Structuur

Anja Seijn
Nederland


3222 berichten
sinds 4-8-2008
Partij voor de Dieren is zaterdag 5 september in discussie met Tineke Bartels over het welzijn van paarden en de paardensport.
Zie onderstaande link http://www.partijvoordedieren.nl/content/view/102
Wie gaat? Kunnen we niet wat afspreken met z'n allen? Hele brigade "ijzervrij" of zo?
Volg datum > Datum: woensdag 2 september 2009, 20:012-9-09 20:01 Nr:173390
Volg auteur > Van: Liesje_Olli Opwaarderen Re:173380
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: In discussie met Tineke Bartels Structuur

Liesje_Olli
Vlaams-Brabant
België

Jarig op 3-12

227 berichten
sinds 20-3-2009
Anja Seijn schreef op woensdag 2 september 2009, 15:52:

> Partij voor de Dieren is zaterdag 5 september in discussie met
> Tineke Bartels over het welzijn van paarden en de paardensport.
> Zie onderstaande link
> http://www.partijvoordedieren.nl/content/view/102
> Wie gaat? Kunnen we niet wat afspreken met z'n allen? Hele
> brigade "ijzervrij" of zo?

Jammer genoeg een beetje ver voor mij, maar jullie hebben alvast mijn steun!
Volg datum > Datum: woensdag 2 september 2009, 21:592-9-09 21:59 Nr:173403
Volg auteur > Van: Michiel Opwaarderen Re:173380
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: In discussie met Tineke Bartels Structuur

Michiel
Homepage
Zwolle
Nederland

Jarig op 19-7

2652 berichten
sinds 8-2-2004
Anja Seijn schreef op woensdag 2 september 2009, 15:52:

> Partij voor de Dieren is zaterdag 5 september in discussie met
> Tineke Bartels over het welzijn van paarden en de paardensport.
> Zie onderstaande link
> http://www.partijvoordedieren.nl/content/view/102
> Wie gaat? Kunnen we niet wat afspreken met z'n allen? Hele
> brigade "ijzervrij" of zo?

Het is in arnhem en er is ruimte voor discussie met publiek:

http://www.mansour.nl/content/view/188/111/

Programma

18.00 - 19.00 uur Ontvangst / stro-dorp binnen geopend
19.00 - 19.15 uur Opening door Angelique Krüger
19.15 - 19.30 uur Marjan Smit : demonstratie met haar hengst
19.30 - 19.45 uur Chris Irwin : Demonstratie "Welzijn van / voor Paarden"
19.45 - 20.00 uur Korte pauze
20.00 - 20.30 uur 1ste spreekster: Tineke Bartels
20.30 - 21.00 uur 2de spreekster: Esther Ouwehand (Partij voor de Dieren)
21.00 - 21.30 uur Zowel de sprekers als het publiek nodigen wij uit om met elkaar van gedachten te
wisselen.

Het zou goed zijn als Esther Ouwehand ter voorbereiding een aantal mails kreeg toegezonden:
http://www.partijvoordedieren.nl/content/view/209#reageer

Groet, Michiel
Volg datum > Datum: woensdag 2 september 2009, 22:422-9-09 22:42 Nr:173406
Volg auteur > Van: Anja Seijn Opwaarderen Re:173403
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: In discussie met Tineke Bartels Structuur

Anja Seijn
Nederland


3222 berichten
sinds 4-8-2008
Is het niet veel beter om met een afvaardiging van dit platform Ouwehand te ondersteunen?
Volg datum > Datum: woensdag 2 september 2009, 23:362-9-09 23:36 Nr:173410
Volg auteur > Van: Arabesk Opwaarderen Re:173406
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: In discussie met Tineke Bartels Structuur

Arabesk
Homepage
Nederland

Jarig op 22-11

3776 berichten
sinds 14-9-2004
Anja Seijn schreef op woensdag 2 september 2009, 22:42:

> Is het niet veel beter om met een afvaardiging van dit platform
> Ouwehand te ondersteunen?

Wij zouden heengaan, ook voor de volgende dag met een stand van ons en een lezing over natuurlijk (zelf)bekappen, maar door het drama in Schoorl afgelopen weekend, hebben we het afgeblazen. We hebben niets kunnen voorbereiden, dus helaas...
Je leest nu op chronologische volgorde, gefilterd op rubriek
Nieuws
Berichten met een tijdelijke nieuwswaarde
Onderwerp starten282 onderwerpen
3898 berichten
Pagina 1 van 260
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact