Inloggen

Vergroot je kennis Hoe meer je weet, hoe meer je kunt voorkomen en oplossen

Of je nu van plan bent om zelf te gaan bekappen of dit liever aan een ander overlaat, aan de noodzaak tot een zekere basiskennis ontkom je niet!

  • Natuurlijk bekappen gaat niet over bekappen alleen. Er is een aantal leefomstandigheden dat grote invloed heeft op de gezondheid van de hoeven, zoals huisvesting en voeding. Iedereen begrijpt wel dat een paard dat 24 uur per dag zonder beweging op stal staat, bergen krachtvoer krijgt, te dik is, etc. geen gezonde hoeven zal hebben, maar waar ligt het andere uiterste? Wat zijn nu precies de leefomstandigheden die er toe doen?
  • Ook al laat je het bekappen aan een ander over, het is wel handig als je weet wanneer je de bekapper moet laten komen en wat er precies aan de hoeven moet gebeuren. We hebben al veel mensen op cursus gehad die helemaal niet van plan waren om zelf te gaan bekappen, maar gewoon wilden weten hoe het nu allemaal in elkaar steekt en er bij een bekapbeurt niet bij willen staan als een aap die in een horloge kijkt. Misschien leuk om te weten dat veel van die mensen na de cursus gevolgd te hebben alsnog besloten hebben om zelf te gaan bekappen. Omdat het eigenlijk allemaal wel meevalt en, eenmaal ontdaan van de mythes, niets anders is dan een veredelde manier van "nageltjes knippen".
  • Ook al laat je het bekappen aan een ander over, dan nog is het handig als je zo af en toe zelf wat kleine probleempjes kunt oplossen. De tussenpozen waarin het hoefonderhoud anders zou plaatsvinden zijn gewoon veel te lang om het allemaal maar op zijn beloop te laten.
  • Het is interessant. Natuurlijk zijn er mensen die hoeven niet interessant vinden, maar die mensen hebben doorgaans geen paard. Het houden van een paard betekent dat je zo'n dier wilt verzorgen, dat je het interessant vindt om te weten wat hij moet eten, hoe je hem gezond houdt, en dus ook hoe je hem het beste kunt laten lopen. No feet, ho horse, toch?

Kennis opdoen

Je kunt op verschillende manieren kennis opdoen:

Internet
Deze website, www.hoefnatuurlijk.nl, is een goede start. Maar lees ook beslist de zuster-website www.paardnatuurlijk.nl. Hier kun je veel informatie vinden over het optimaliseren van de leefomstandigheden van je paard.
Boeken en andere media
We hebben onze kennis gebundeld in een multimedia-pakket, bestaande uit het boek Natuurlijk Bekappen, de gelijknamige DVD, zakboekje, en het boek Paard Natuurlijk. Dit laatste boek geeft veel informatie over het optimaliseren van de leefomstandigheden van je paard.
Volg een cursus Natuurlijk Bekappen
De cursus Natuurlijk Bekappen is laagdrempelig en uitstekend geschikt om je vanaf nul kennis op te krikken naar iemand die verantwoord de hoeven van zijn eigen paard kan bijhouden. Ook al ben je niet van plan om zelf te gaan bekappen: Op zijn minst weet je na de cursus waar je op moet letten en wat belangrijk is voor de hoeven van je paard.

image
contact