Hoefschoenen Een uitstekend alternatief voor beslag!

Deze informatie is een uittreksel uit het multimedia-pakket "Natuurlijk Bekappen".
Easyboot Glove
Easyboot Glove
Dit is een van de vele soorten van de Easyboot-serie, de 'handschoen' (Glove). Een hele fijne hoefschoen als hij goed past.
Hoefschoen Smit
Hoefschoen Smit
De schoenen van Smit worden met behulp van een gipsafdruk exact op maat gemaakt.
Hoefschoen Marquis
Hoefschoen Marquis
De schoenen van Marquis hebben een op te pompen luchtkamer zodat ze de hoef goed omsluiten.

Hoefschoenen zijn eigenlijk ouder dan hoefijzers. Zelfs de allereerste hoefijzers werden niet onder de hoef genageld maar onder de hoef gebonden. Ze werden gebruikt voor ezels en muilezels die hun eindeloze rondjes op een betonnen plaat moesten lopen om een of andere molen in werking te houden. In een latere periode raakten hoefschoenen echter vergeten, tot ze de afgelopen jaren werden herontdekt.

De nieuwe generatie hoefschoenen is sterk verbeterd ten opzichte van wat er in de oudheid werd gebruikt, zowel wat betreft gebruikscomfort, duurzaamheid en betrouwbaarheid.

Er zijn verschillende maten verkrijgbaar en er zijn zelfs al betaalbare hoefschoenen die met behulp van een gipsafdruk speciaal op maat worden gemaakt. Door deze hoefschoenen zijn de toch al schaarse redenen om hoefijzers te gebruiken volkomen achterhaald.

Hoefschoenen zijn een logisch gevolg van de vooruitgang: IJzeren wagenwielen zijn vervangen door rubber banden; hoefijzers worden vervangen door rubberen hoefschoenen.

Hoefschoenen bieden ten opzichte van hoefijzers de volgende voordelen:

Hoefschoenen hebben ten opzichte van hoefijzers de volgende nadelen:

Welke hoefschoen neem ik?

Er zijn heel erg veel soorten hoefschoenen, welke voor jou het beste zijn hangt af van je gebruiksdoel en de vorm van de hoef van jouw paard. De Easyboot Epics zijn bijvoorbeeld bijzonder geschikt voor lange ritten en gebruik over alle soorten terrein. Ze blijven (als ze goed passen) altijd aan, ook door zuigende modder, met rengalopsessies en vreemde draaibewegingen van het paard. Easycare heeft vele verschillende soorten hoefschoenen, het loont de moeite om een kijkje op de site te nemen! Ook de Renegades zijn de moeite waard om te bekijken.

Hoefschoenen ontwikkelen zich snel, er komen steeds nieuwe bij en oudere worden verbeterd. Wil je gebruikerservaringen horen? Zoek eens op het forum van HoefNatuurlijk, er is door veel mensen geschreven over hoefschoenen. Let op: een grote reden waarom het wisselend is hoe goed een hoefschoen bevalt, is dat het erg veel uitmaakt of en hoe goed een schoen past! Het is best een kunst om hoefschoenen goed uit te zoeken/goed passend te maken. Informeer ook bij je natuurlijk bekapper. Hoe meer kennis iemand heeft van schoenen EN de hoeven van jouw paard kent en de schoenen passend kan maken, hoe beter het is.


Reacties

Naam:
Email:
Tekens over:

contact