Ondersteuning pakket Natuurlijk Bekappen Vragen en opmerkingen

image

Ondersteuning voor eigenaars van het multimedia-pakket "Natuurlijk Bekappen".


Introductie

Deze pagina is bedoeld voor de mensen die het multimedia-pakket "Natuurlijk Bekappen" hebben gekocht. Op deze pagina vind je aanvullingen op het boek, kom je veelgestelde vragen tegen en kun je je reacties kwijt.

Garantie

Werkt de DVD niet? Dit komt een enkele keer voor. Er zijn een paar mogelijkheden:

 • De DVD is (onzichtbaar) beschadigd of heeft een productiefout. Dit uit zich over het algemeen in het "niet meer verder willen" vanaf een bepaald punt. Je krijgt van ons een nieuwe DVD (zie hieronder).
 • De DVD speelt wel af maar er is geen geluid bij. Controleer of je DVD-speler is ingesteld op de Nederlandse taal. Bijna alle speelfilms hebben een Engelstalig geluidsspoor dus je merkt het doorgaans niet als je DVD-speler is ingesteld op de Engelse taal. Onze DVD heeft echter geen Engelstalig spoor dus een verkeerd ingestelde DVD-speler laat niets horen. Het is technisch onwaarschijnlijk dat de DVD is beschadigd. Controleer de DVD voor de zekerheid op een andere DVD-speler of computer.
 • De DVD-speler herkent de DVD niet. Het is mogelijk dat de DVD (onzichtbaar) is beschadigd of een productiefout heeft, maar het is ook mogelijk dat de DVD-speler niet overweg kan met onze DVD. Vooral bij oudere DVD-spelers kan dit voorkomen. Met name de DVD's die zijn geleverd bij de eerste druk van het multimedia-pakket kunnen compatibiliteitsproblemen voorkomen.
De omruil-procedure voor een foutieve DVD is als volgt: Je stuurt ons een e-mail met:
 • een korte omschrijving van het probleem
 • het nummer dat op de DVD staat (beginnend met een 'V')
 • het postadres waar je de nieuwe DVD wilt ontvangen
Wij sturen je dan zo spoedig mogelijk een nieuwe DVD plus een gefrankeerde retour-envelope. We verzoeken je de foutieve DVD plus doosje hiermee naar ons terug te sturen.

De reden dat wij de niet-werkende DVD terug willen hebben is dat wij op deze manier inzicht kunnen krijgen in wat er mis is gegaan en hiermee wellicht de kwaliteit kunnen verbeteren. Eventueel kunnen wij een foutieve DVD bij onze leverancier reclameren. En last-but-not-least, we willen natuurlijk niet dat foutieve DVD's ergens rond blijven zwerven.

Aanvullingen

Vooralsnog zijn er weinig aanvullingen op het pakket:

Mustang-roll (blz 203)
Hier zouden we aan toe willen voegen dat je bij paarden met een erg korte toon wat terughoudend moet zijn met het aanbrengen van een mustang-roll. Je wilt hier namelijk de toon opbouwen, ruimte geven om te groeien. Een paard dat een korte toon heeft landt waarschijnlijk op de toon (hoe komt hij anders aan zo'n korte toon?) en zal dus vanzelf al heel snel een afronding krijgen. Wees dus conservatief en observeer hoe de hoef zich verder ontwikkelt voor je het gebied aan de toon onder handen neemt.
Kwartierboogjes
We hebben een pagina geschreven met meer gedetailleerde informatie over de kwartierboogjes: Zie Kwartierboogjes.
Fructaan
Aanvullende informatie over fructaan, een stof die hoefbevangenheid veroorzaakt, kun je vinden op onze pagina over Fructaan. Je vindt daar ook onze fructaan-index die aan de hand van de weersomstandigheden de hoeveelheid fructaan in het gras voorspelt.

De 2e druk

In de tweede vernieuwde druk hebben we weer ons best gedaan om zoveel mogelijk nieuwe informatie te verwerken. De manier van bekappen zoals we die beschreven in de eerste druk is grotendeels gelijk gebleven, er is vooral veel extra informatie toegevoegd.

Compleet nieuw is onder andere het hoofdstuk "Over Gevoeligheid", waarin we beschrijven wat de verschillen zijn tussen "gevoelig" en "overgevoelig", wat de oorzaken zijn, hoe je die kunt opsporen, en uiteraard hoe je het kunt voorkomen of verminderen.

De resultaten van het Natuurlijk Bekappen zijn niet alleen maar afhankelijk van de bekapping zelf, maar ook van de huisvesting, voeding en verzorging van het paard. In de eerste druk hebben we daar weliswaar aandacht aan besteed, maar er was veel behoefte aan aanvullende, praktische, informatie. Het nieuwe boek zou veel te dik worden met al deze nieuwe informatie, dus we hebben besloten het boek in twee delen te splitsen. De informatie over voeding en huisvesting, en de eerste hoofdstukken over het natuurlijk bekappen zijn ondergebracht in een nieuw boek: met de titel "Paard Natuurlijk". Dit boek is onderdeel van het huidige multimedia-pakket, maar is ook los verkrijgbaar en een goede aanvulling voor degenen die de eerste druk van het boek "Natuurlijk Bekappen" bezitten.

Vervangingen

Heb je de DVD als onderzetter gebruikt, in de auto in de zon laten liggen, heeft de hond hem ge-apporteerd of hebben je kinderen ermee gefrisbied? Kan gebeuren natuurlijk. Wij laten je er natuurlijk niet mee zitten: Stuur je beschadigde DVD naar ons adres in een DVD-doosje, vergezeld van een voldoende gefrankeerde retour-envelope waarop je adres staat, en wij sturen je kosteloos een nieuwe DVD.

Downloads

Ben je ook zo enthousiast over het natuurlijk bekappen en wil je ook alle paarden van de hoefijzers af hebben? Breng dan het Natuurlijk Bekappen, de website Hoef Natuurlijk en/of het multimedia-pakket "Natuurlijk Bekappen" onder de aandacht van anderen. We hebben hiervoor folders laten drukken (zie hiernaast), maar je kan deze folder ook vanaf de website downloaden en zelf uitprinten.

Veelgestelde vragen


? Van wie is het been op pagina 59?
Geloof het of niet, dit is op het moment de meestgestelde vraag. Wellicht moeten we dat opvatten als een compliment; dit betekent dat de inhoud van het boek weinig vragen oproept. Maar is de foto zo onduidelijk of hebben jullie wat rare ideeen over hoe we eruit zien? Het been op de foto is van Frans, dat zie je toch zo... Zo, en nu weer verder met het boek!


? Wie zijn de paarden op de foto's in het boek?
Bijna alle foto's zijn van onze eigen paarden. De leukste foto's:
 • Jack: het oog en de foto op de voorkant, blz. 139, 152 tot 155 (demo met "bekappings-standjes", hij was wat slaperig...), 216 (zie ook de zwembad-serie), 247
 • Khani: blz. 15, 41, 179, 215 (de hele krokodil-serie vind je hier).
 • Baladeika: blz. 34, 119
 • Harisha: blz. 102, 128

Als je zelf vragen hebt dan kun je die het beste stellen op ons Forum.

Hulp nodig?

Kom je er, ondanks het boek en DVD, niet helemaal uit of wil je meer informatie? Er zijn dan verschillende mogelijkheden:

 • Stel een vraag op het Forum. Hierop zitten veel mensen die zelf hun paard bekappen maar ook enkele professionele natuurlijk bekappers. Er is vast wel iemand die het antwoord weet op jouw specifieke vraag.
 • Doe een keer een praktische cursus natuurlijk bekappen. Je krijgt hier aanvullende informatie, kan naar hartelust vragen stellen, er wordt je geleerd met de gereedschappen om te gaan en je mag hier onder begeleiding bekappen. Heb je vragen over de hoeven van jouw paard, neem dan gerust foto's mee!
 • Roep de hulp in van een Natuurlijk Bekapper. Deze willen doorgaans best een keer je paard bekappen en vertellen hoe jouw paard het beste bekapt kan worden. Je vindt een lijst met Natuurlijk Bekappers op onze pagina Lijst Natuurlijk Bekappers.


Reacties

Naam:
Tekens over:

Het pakket is zijn geld in goud waard, een fantastisch naslagwerk en in combinatie met de cursus natuurlijk bekappen echt een opsteker. Erg leerzaam
0
0

is er ervaring op dit forum met een paard met ernstige hoefkatrolontsteking dat feitelijk nu een slechte prognose heeft en beslagen is naar het van de ijzers afhalen met goede resultaten, zonder dat het paard de hele dag buiten loopt? het paard is voor beslagen en 15 jaar jong.
0
0

IS DIT MCDONALDS?
2
0

Ik heb het boek paard natuurlijk onlangs van iemand gekregen, nu zie ik dat er ook een boek van natuurlijk bekappen is. Kan je dit boek ook los kopen?
0
0

Het boek Natuurlijk Bekappen is niet los te koop maar je krijgt wel een korting als je het boek PN al hebt. Het beste kun je even contact opnemen via e-mail.
2
0

Ik bekap na de cursus gevolgd te hebben in 2008 al mijn paarden (5) zelf en het is geweldig om te zien hoe de hoeven goed zijn geworden. Sommige hoeven waren al goed, andere hadden erge scheuren en een paar waren gevoelig. Nu is er niks meer van gevoeligheid, geen scheuren meer, goede voeten en goed lopende paarden! De hoefsmid is paar keer langsgeweest ter controle en die is ook erg tevreden.
4
0

Piet
Nee, Isa, de cursus is niet gratis. Er zit een kortingsbon bij het pakket dat je recht geeft op het volgen van de cursus tegen een gereduceerd tarief. Neem die bon wel mee naar je cursus!
0
0

Ik heb me opgegeven voor de cursus en krijg nu dus dit pakket, maar pas als ik het volledige bedrag heb overgemaakt. Echter bij dit pakket zit een bon tot het gratis volgen van de cursus. Kan iemand mij uitleggen hoe dit werkt?
0
0

Goedendag. Net het pakket besteld. We zijn reuze benieuwd! Bedoeling is om tzt dan ook de cursus te volgen. Maar voor nu ging het vooral ook om het boek paard natuurlijk ivm een nieuw aan te leggen paddock/schuilstal etc. En het bekappen zat al in ons achterhoofd, dus dit is een mooie tussenweg! Vriendelijke groeten.
0
0

P.S. Het pakket vind ik echt bijzonder goed samengesteld. Eenvoudig leesbaar, duidelijk, logisch opgebouwd. Voor mij persoonlijk had ik niet het gevoel dat ik de cursus ook nog nodig had maar dat is misschien persoonlijk. Mijn paarden lopen in ieder geval heel goed en de hoeven zien er super uit, dus complimenten voor het goede multimediapakket
1
0

Ik bekap mijn paarden nu zelf sinds 2009. Het bevalt ontzettend goed. Ik was eerst sceptisch en geloofde mijn hoefsmid dat ik de hoeven van mijn paarden zou verprutsen als ik ze na een cursus zelf zou bekappen. NIETS is echter minder waar! De hoeven zien er picobello uit, vele malen beter dan toen de hoefsmid nog kwam. Wat wel positief is, is dat dezelfde hoefsmid heeft gezegd dat hij het resultaat 'toch wel' heel goed vindt ;-) Geen last van pijnlijke hoeven meer, geen scheuren, geen flares.TOP
1
0

verkloteN
0
-2

als je je paard wil verklote doe dan mee met deze cursus
0
-4

Ik zou graag weten of er ook wordt uitgelegd hoe je de hoeven van een veulentje moet onderhouden want dat moet ik vooral weten?
0
0

kan je alleen met het multimedia pakket natuurlijk bekappen, de hoeven van je paard goed leren bekappen of is de praktijk cursus echt nodig om het goed te leren?
0
0

Nymphaea
Heb vandaag het pakket gekregen !! Heb meteen stiekem de DVD gekeken en ga zo meteen aan het boek beginnen. Vond het wel fantastisch dat je niet zomaar aan het bonusmateriaal kon ^^ Leuk gedaan
2
0

Hallo, Ik kocht een aantal jaar geleden het multimediapakket 'natuurlijk bekappen'. Ben intussen al een 4-tal jaar bezig om mijn paard zelf te bekappen. Heb ook mijn vriendin zo ver gekregen dat ze de ijzers van haar paard eraf heeft gegooid. Toen ik gisteren de dvd nog es wilde bekijken, merkte ik dat hij niet meer afspeelt. Zou ik soms een nieuwe dvd kunnen kopen zonder het boek? Alvast bedankt voor jullie antwoord! mvg, Stefan stef.de.cock@skynet.be
0
0

Hallo, 25/09 heb ik de cursus natuurlijk bekappen gevolgd bij Piet Loof. Het was een SUPER interessante dag. Jullie boeken en site zijn eveneens schitterend. Echt héél knap werk, hoedje af voor jullie. MIjn paardje staat sinds januari op blote voeten, hij loopt nog een beetje gevoelig op harde ondergrond, dus ik ben van plan om hoefschoenen aan te schaffen. Welk merk daar ben iknogniet uit....Maar een kleine opmerking, de boeken vallen uitéén en ik ben er nochtans zeer voorzichtig mee geweest...
0
0

In het kader aan de linkerkant druk je op shop, dan staat er o.a cursussen, druk daarop dan krijg je natuurlijk bekappen, ga daar naartoe, dan scroll je naar beneden naar aanmelding en voorbereiding, klik op toetsinformatiepagina en daarop staat te lezen hoe het moet
0
0

Ik doe 11 september mee aan de cursus natuurlijk bekappen, maar je moest een test doen op de site ofzo iets.. Maar ik kan dat nergens vinden. Wie kan me helpen? ;-)
0
0

Hallo vrijdag een nieuw boek en nieuwe handschoenen ontvangen Ilona bedankt hier voor Ik denk dat mijn eerdere berichtjes niet bij jou zijn aan gekomen Nogmaals bedankt voor je snelle reactie Janet
0
0

Judith A
Vandaag een pakketje van PN bij de post, ik had toch niets besteld? Het waren nieuwe boeken omdat de eerste uit elkaar gevallen waren. Geweldig hard bedankt! Dat is pas service!! Judith
0
0

Anja Seijn
@Ilona: shit happens en er zijn heel wat ergere dingen in de wereld. Mooi ideaal om op deze manier te ondernemen, wij doen het ook zo. En ja, het is duurder en ja, ook dan kan het wel eens fout gaan. Maar nogmaals, shit happens en het blijft mensenwerk hé? Voor mij is het boek er niet minder door geworden want de lettertjes zijn heel goed gelukt en gedrukt! Ik blijf het fijne, heldere boeken vinden die echt de ogen openen.:-D
0
0

Ilona Kooistra
@Merel en @Anja: <piep> bij jullie ook al, nog erger dan ik dacht dus :-( Je kunt boeken ook in Polen of China laten drukken, lekker goedkoop, maar wij wilden dat niet en hebben gekozen voor een heel goed bekend staande drukker hier in NL. Duur, maar ja dan heb je ook wat (denk je dan), bovendien geen overbodig transport en dus brandstofverspilling. Zij balen er ook vreselijk van hoor, het is eigenlijk lullig voor iedereen in het rijtje.
0
0

Anja Seijn
Ook hier loszittende bladzijden, maar hee ... boek is om te gebruiken hé! Ik heb er geen probleem mee, de inhoud is super! Ik hoef ook geen nieuwe dus, zonde van papier en portokosten! Trouwens, over service gesproken ... ik kreeg zonder enige aanleiding een nieuwe singel toegestuurd voor mijn barebackpad omdat de singel van die partij niet zo goed was. Ziet er altijd verzorgd uit, je bent en blijft afhankelijk van anderen, dus zeker die drukker eens nader aan de tand voelen ;-)
0
0

Hey Ilona, ik weet absoluut dat jullie een goede service hebben. Ik denk wel dat het belangrijk is dat jullie even goed kijken naar de kwaliteit van de drukker. Ik heb twee PN boeken en ze vallen allebei uit elkaar, en dat ging al vrij snel. Daarbij zit er bij eentje de volgorde van bladzijdes niet goed. Ik vind dat geen probleem, anders had ik daar zeker wat mee gedaan. Ben goed te spreken over jullie 'winkel'. Maar idd wel even goed om in de gaten te houden. :-) Verder niets te klagen hier!
0
0

Ilona Kooistra
Dat is ook een leuke creatieve manier :-) maar als je het nieuw wilt, mail me gewoon hoor!
0
0

klaartje
heyhey even zeggen dat bij ons het boek ook uit elkaar is gevallen, maar we hebben het in een map met plastieken mapjes gestoken en hup probleem opgelost!! en is verdorie nog handig ook om het mee te nemen aan de stallen ;-) wilde dit gewoon effe kwijt :-)
1
0

Ilona Kooistra
..als er iets niet goed is zorgen we altijd dat het goed wordt opgelost. Ik mail je verder nog even, Janet.
0
0

Ilona Kooistra
Vanavond om 18:39 heb ik deze mail in mijn mailbox gekregen... Dit geeft wel erg weinig tijd voor respons he. De boeken waren inderdaad niet goed gebonden (helaas, ook voor ons!), ondanks dat we het een dure Nederlandse drukker hebben laten doen. We hebben ze opnieuw laten inbinden, deze week hebben we de boeken PN binnen gekregen, donderdag krijgen we de boeken NB. Dan zullen we mensen met een verkeerd gebonden boek een nieuwe toezenden. We hebben garantie en service hoog in het vaandel,
0
0

Hallo Vond het boek interesant net als de cursus dag Vind het wel vervelend dat mijn boek na 1x lezen al uit elkaar valt net als de handschoenen waar de vingers na 1x gebruiken al uit liggen heb jullie al 4x gemailt maar word niet op gereageerd jullie telefoonnr geeft gesprekstoon aan Piet Loof weet er ook van maar er gebeurt niets mischien dat dit helpt !! maar het krijgt voor mij wel een wrang bijsmaakje janet
0
0

Vrijdag het pakket besteld en Zaterdag al in huis. Gauw even los gemaakt om te kijken wat kan je toch nieuwsgierig zijn dan. Maar ziet er mooi uit. Nu doorlezen en het gaan 'proberen' En voor de tussentijd even op zoek naar een goede hoefsmid.
0
0

hallo zouden jullie mij kunnen zeggen waneer en waar de cursus plaats vin en hoe lang hij durt
0
0

Heidi_Aiden
Ik mag van mezelf de boeken nog niet openslaan (school > examen!) maar ik kon het toch niet laten, heb vandaag de dvd bekeken =D erg leuk! Alles wordt duidelijk toegelicht en terecht worden er vaak verwijzingen naar het boek gemaakt, nu wil ik ze helemaal lezen :P
0
0

Dank voor je compliment 'Karen en Acierto'. We komen er inderdaad achter dat de blaadjes bij sommige exemplaren los kunnen raken. Heel vervelend, de drukkerij heeft ons gezegd dat het een goede manier van plakken was.. Mensen die last hebben van loszittende blaadjes kunnen ons gewoon mailen, dan ruilen we het boek natuurlijk om.
0
0

Heel interessant boek! Positief dat het zo praktijkgericht is! Alleen jammer dat de blaadjes zo snel loskomen... lijkt niet zo stevig geplak...
0
0

Dat is met BE rijbewijs een boom kappen, dus BE kappen.
0
0

wat is bekappen
0
0

Mijn complimenten over de supersnelle verzending! Echt klasse. Ik heb het pakket een paar dagen geleden rond vijf uur pas besteld en had hem de volgende dag al in huis. Het pakket zelf is ook nuttig en duidelijk. Alleen vond ik de kwaliteit van de dvd niet zo goed. Vandaag weer wat besteld en ook dit is vandaag nog verzonden. Erg fijn!
0
0

Judith A
Is het mogelijk om alleen het boek Natuurlijk bekappen en de DVD aan te kopen? Zo ja, wat is de prijs hiervan?
0
0

kan je ook een hoefsmit inhuren voor het natuurlijk bekappen? Gr
0
0

Hoi Ilona en Frans, Ik ben echt heel enthousiast over het boek natuurlijk bekappen en de dvd. Heel duidelijk allemaal. Ik ben gelijk begonnen het in de praktijk te brengen bij mijn arabier en shetlander. Veel succes met jullie goede werk !
0
0

hoe oud moet je zijn om zo'n cursus natuurlijk bekappen te doen en welke prijs zit daar aan vast??
0
0

Kan ik de dvd ook alleen kopen en, zo ja, watis dan de prijs?
0
0

ik heb het pakket ontvangen en zag er goed uit,de inhoud nog beter. het is zeer goed leesbaar en goed te begrijpen. kan het iedereen aanraden. mijn paard heeft ook op ijzers gestaan en is er nu een jaar af en na alle ellende die ik heb meegemaakt met haar hoeven,zal er ook nooit meer een ijzer onder komen,als ik nu naar haar hoeven kijk,zien ze er al een stuk gezonder uit al is de zool nog wel erg gevoelig maar we gaan door,en met behulp van dit pakket kan ik nu de hoeven zelf ook bijhouden,
0
0

Ik heb het boek over natuurlijk bekappen uitgelezen. Wat heb ik er ontzettend veel van geleerd, niet te geloven. En hulde voor de zeer, zeer leesbare stijl en duidelijkheid. De paar vragen die ik over heb stel ik op de oefendag. Ik zou het boek wel aan iedere paardenbezitter die het paard op ijzers heeft staan willen geven.
0
0

Ik heb mij net het boek 'Paard Natuurlijk' besteld. Stel dat ik het pakket 'Natuurlijk Bekappen' op m'n verlanglijstje staan heb en het wordt voor mij gekocht, dan heb ik het eerste boek (PN) dus dubbel?
0
0

Pakket ontvangen, boek goed doorgelezen. Ga nu beetje bij beetje mijn 15-jarige arabische hengst bijvijlen, maar ben toch wat huiverig om te beginnen. Wil nu de cursus volgen. Wanneer is de eerstvolgende gepland in Odoornerveen?
0
0

Indien het verschil tussen 1ste en 2de druk toch groot is, komt er dan een mogelijkheid voor oud-cursisten dit boek appart te kopen ? Nick
0
0

Als oud cursist heb ik een vraag met betrekking tot het nieuwe 2de druk boek van NB. Het Paard Natuurlijk boek heb ik al besteld , het eerste druk multimedia pakket al in bezit....is er veel verschil in de 2de druk wat over de hoeven gaat ? Ofwel, de moeite waar voor mij om dit te kopen ? of zie ik dan hetzelfde boek ? Ik zie ook geen mogelijkheid alleen die 2de druk te kopen ? De rest , 1ste druk boek, dvd en cursus (kortingsbon) heb ik al gedaan en thuis. Zie volgende vraag (te lang :) )
0
0

Jullie multimediapakket heeft een paardenleven gered. Onze 20-jarige dravermerrie had vanwege arthrose haar derde infiltratie gehad. Die had nog slechts 3 maand effect. Daarna begon zij weer zielig te manken. Zij zag er uiterlijk ook erg teneergeslagen uit. Wij begonnen net te denken dat ze beter af zou zijn in het slachthuis. Dan zijn we natuurlijk gaan bekappen: weg manken, weg slachthuis!
0
0

Hoi, Ilona en Frans! Vandaag heb ik het multi-media pakket in goede orde mogen ontvangen.Ik was aangenaam verrast dat het ingesloten boek een echt cursusboek is en niet zomaar een boekske! Ik ga alvast beginnen met de'voorstudie', want de dagcursus 'Natuurlijk Bekappen' ga ik zeker ook volgen. De groetjes en tot binnenkort!
0
0

Hallo. Ik heb bij mijn pony de ijzers eronder uit laten halen omdat ik het gevoel had dat hij dit niet fijn vond. Nu zoek ik een natuurlijk bekapper in Limburg. Weet iemand een goede ? Laat iets weten ik kijk vaker op dezesite. Groeten
0
0

(reactie gewist; het gaat hier om een reactie op het boek, en niet over natuurlijk bekappen in het algemeen)
0
0

Heb gisteren mijn 20 jarige paard opde natuurlijke manier laten bekappen. Voor van de hoefijzers af. ook omdat hij hoefbevangen is geweest leek me dat beter. Ik was wel bang dat die gevoelig zou gaan lopen. vandaag met hem gelopen en ik had het idee dat hij lichtvoetiger loopt. hoop dat het voor hem verlichting geeft. Jammer dat je anderen er niet altijd van kan overtuigen dat zonder hoefijzers beter is. Succes iedereen!
0
0

hoi ik bekap nu ook ,volgens het boek en dvd ,op mijn paard heeft nog ijzer gelegen ,het is gewoon een stuk makkelijker ,dan met ijzers of het beter is weet ik nog niet ,mijn insructriece ,gelooft er niet in ,mij paard loopt goed zonder maar heeft ook super hoeven ja elke week een beetje bewerken je vraagd je wel af onze wereld toppers rijden allemaal op ijzers ,die letten op het alle kleinste detail en hun super dure paarden ,maar ik ga er voor lopig mee verder ,als ik ver ander laak weten
0
0

hoi ik bekap nu ook ,volgens het boek en dvd ,op mijn paard heeft nog ijzer gelegen ,het is gewoon een stuk makkelijker ,dan met ijzers of het beter is weet ik nog niet ,mijn insructriece ,gelooft er niet in ,mij paard loopt goed zonder maar heeft ook super hoeven ja elke week een beetje bewerken je vraagd je wel af onze wereld toppers rijden allemaal op ijzers ,die letten op het alle kleinste detail en hun super dure paarden ,maar ik ga er voor lopig mee verder ,als ik ver ander laak weten
0
0

hallo allemaal, ik heb het boek en de dvd gekocht in oktober en was erg blij na jaren tobben om de juiste manier te hebben gevonden voor hoefonderhoud. ben nu 5 maanden verder en het resultaat is super en het fijne is dat je niet meteen een dierenarts of smid om raad hoeft te vragen op jullie site kom je een heel eind. op de dvd ontdek ik steeds meer en het boek is leerzaam naslagwerk SUPE
0
0

Hoi allemaal, wij hebben op 14 januari de cursus natuurlijk bekappen in Terneuzen gedaan met onze pony Bibi mee. Dit komt omdat er bij haar Klinische Hoefkatrol geconstateerd is. Daar bleek het aan haar steunsels te liggen. We bekappen haar nu al een tijdje zelf. Met veel succes: Ze landt op de hiel, heeft ruime gangen en kan lange tijd over asfalt lopen. Haar hoeven zijn klein en hard. Frans en Ilona, Bedankt!!! Groetjes Alicia
0
0

Christel Provaas
Het boek is helder, informatief en compleet. Complimenten! Hier heb ik antwoord gevonden op alle theoretische vragen die je als aspirant-bekapper tegenkomt. Na de dagcursus bij Frans en Ilona durfde ik zonder schromen mijn eigen paarden aan te pakken, dus de praktijk was ook voor elkaar. De dvd vind ik helaas een beetje amateuristisch in de presentatie, die voegde voor mij niets toe.
0
0

marielle
hoi Ilona&Frans en andere!! dit is heel mooi!!heel natuurlijk en ik ben overtuigd om het ook te laten(!) doen. alleen..ik durf denk ik niet zelf te bekappen.. straks doe ik het fout?!! en dan verpest ik mijn eigen paard. wie wil me helpen met dit probleem? wil je dan reageren hierop / mailen naar life.is.amazing[at]gmail[dot]com bedankt! groetjes marielle
0
0

Vandermaesen Guy
Was ook reeds begonnen met natuurlijk bekappen mlaar na het lezen van het boek en het bekijken van de dvd heb ik nog aanpassingen moeten doen aan mijn werkmùethode, die zeker nodig waren, helder uitgelegd duidelijke te zien hoe je iets moet doen , prachtig werk .
0
0

Hallo Ilona en Frans en iedereen die dit leest. In april dit jaar heb ik de cursus gedaan nadat ik het boek heb bestudeerd. Daarin staat alles zo duidelijk beschreven dat ik helemaal overtuigd was en na het volgen van de cursus ben ik zonder enige twijfel mijn eigen paard gaan bekappen. Godzijdank is hij pas drie en had dus nooit op ijzers gestaan. Nu, een half jaar later is zijn hoefwand verdubbeld en heeft hij geen scheurtje of brokkeltje meer vertoond. Het is ook ontzettend leuk om te doen
0
0

hey ik ben 14 jaar en mijn pony staat op de wei met het paard van een vriendin toen ze me vertelde opver jullie site en het natuurlijk bekappen bne ik onmiddelik naar jullie site gegaan ik ben dan ook enorm enthousiast en van het moment ik € 69 heb gespaard ga ik het pakket zeker kopen!!!Tina (mijn vriendin) gaat deze cursus waarschijnlijk ook volgen :o). kusjes!!
0
0

geweldig,goed boek en dvd, heb het wel 2 maal bekeken nu weet ik zeker dat ik op de juiste weg zit met de leefwijze van mijn paarden,heb me wat kunnen beschaven met hoefbewerking, veel dank hier voor de zeer duidelijke informatie,proficiat
0
0

Ik ben direct, toen ik mijn Fjordenmerrie kocht, begonnen met het bekappen naar aanleiding van jullie site. Dat ging al niet slecht. Nu met het pakket ben ik toch een stuk zelfverzekerder geworden. Ik rijd hier in Frankrijk met merrie over allerlei soorten terrein, en dat gaat uitstekend zonder ijzers. BEDANKT!!!
0
0

Nog één week, dan eindelijk op cursus! Ik kan niet wachten. Ik ben compleet overtuigd. Het boek is echt heel helder geschreven. Eén keer goed lezen en het is helemaal duidelijk.
0
0

Het boek in een keer uitgelezen, DVD twee keer bekeken. Zelfs mijn vrouw die niets met paarden heeft werd enthousiast. Duidelijk verhaal en goed in elkaar gezet. Verheug mij op de cursusdag van16 april.
0
0

Dvd ook binnen (vorige week al). Had het boek al gelezen en nu de DVD ook bekeken. Heel erg duidelijk en interessant. Heb me ookal opgegeven voor de cursus op 17 april. Heb er al zin in. Wat zal dit veel gaan betekenen voor mij en mijn paarden. Nu kan ik ze zelf ondersteunen/bijhouden. Ik ben benieuwd. Tot de 17e.
0
0

Al twee jaar bekap ik mijn paarden zoals ik het hier geleerd heb van Frans op de site. Het multimediapakket gaf me nog meer zekerheid en verduidelijking.Ik leerde nog enkele fijne details bij oa.over het efficienter hanteren van de werktuigen.Wat mij ook opviel is dat geen enkel uitzonderingsgeval niet besproken werd en telkens met een oplossing erbij.
0
0

Duidelijker kan niet meer. Alles zit logisch in elkaar, zelfs de "making of" zit er netjes bij. Het boek en de DVD maken een goede combinatie. Nu kan niemand meer om het natuurlijk bekappen heen.
1
0

Diestelmans Liesbet
De DVD is aangekomen, nu nog bekijken... Ik hoop dat ik veel kan bijleren... Alvast bedankt!!!
0
0

Ik heb het multimediapakket ook ontvangen. Helaas wacht ik nog op de dvd. Maar die zal binnenkort wel komen. Er zat namelijk een briefje bij in dat dit langer duurde. Het boek heb ik al uit en ik zit te wachten op de nieuwe cursus data. Ik wil (helemaal na het lezen van het boek) de cusus natuurlijk bekappen bij jullie gaan volgen. Voor mijn paarden zal dit alleen maar beter zijn. Zo kan ik in de zomer de scheurende en brokkelende hoeven van mijn Fjordenruin bijhouden. Tot op de cursus! Groetjes
1
0

Echt een geweldig boek. Erg leerzaam, duidelijk taal en het leest als een trein. Als je meer te weten wilt komen over hoeven en natuurlijk bekappen is het echt zekers een aanrader.
0
0

Een aanrader voor iedereen die meer over hoeven en hoefverzorging wil weten. Al geruime tijd bekap ik mijn paard zelf maar na het lezen van jullie boek kon ik pas echt de puntjes op de i zetten Overigens kan ik iedereen het zelf bekappen aanraden , in het begin is het wat lastig maar het gaat echt steeds gemakkelijker. Frans en Ilona,bedankt voor het schrijven van dit boek en veel succes verder.
1
0

Ik heb er maar één woord voor: Geweldig! De informatie is duidelijk uitgelegd, het boek is lekker vlot leesbaar geschreven. Het heeft me genoeg inzicht gegeven om zelf te gaan bekappen!
0
0

Arabesk
Het boek ziet er erg goed uit. Ik heb erg gelachen om diverse natte apen. Ik hoop dat het boek goed gaat verkopen!!
1
0

Nathalie Lagasse
Echt een heel goed boek, helder, leest als een roman (dat moest toch?) en goed geillustreerd. Als kerst nog moest komen kocht ik dit voor al mijn paardenvrienden! Wanneer is er cursus in Belgie?
1
0

Dit boek kwam voor mij precies op tijd, ik heb er een nieuwe hobby bij gekregen. Ik had tegelijkertijd nog een boek besteld "Hoefproblemen". Als ik daarin lees, denk ik steeds: "Ben blij dat ik het boek "Natuurlijk Bekappen" heb, en zelf Natuurlijk Gaat Bekappen"!
0
0

Een leraar van mij gaat de cursus bij jullie volgen. Hij heeft het boek voor me mee naar school genomen. Het is echt prachtig! Ik ga het zeker ook bestellen....nu nog geld sparen.
0
0

Daar word je stil van , wat is het een mooi boek geworden. Dat wij dit zomaar op een presenteerblaadje krijgen aangereikt. Frans en Ilona wat hebben jullie ontzettend veel werk verzet. ontzettend bedankt hiervoor. en nu maar hopen dat het heel veel mensen bereikt
0
0

contact