Inloggen

Harisha & Khani een dagje uit hun prille liefdesleven

Een aantal foto's van een zomerse dag in juni waarop je Khani (hengst) en Harisha (merrie) ziet..

Zomaar een aantal foto's waarop je een klein fragment ziet van het liefdesleven van onze paarden. Al onze merries zijn behandeld met PZP (info hierover te vinden op het forum van paardnatuurlijk of via google), ze worden dus niet drachtig als ze gemeenschap hebben met onze hengst. Gelukkig maar, want veulens zijn erg leuk maar er zijn al veel te veel paarden in Nederland!!!

Update 2009: in 2008 zijn onze twee hengsten Khani en Khabal geopereerd: we hebben vasectomie bij ze laten doen. Ze zijn nog op en top hengst want ze hebben hun ballen en hormonen nog maar de zaadleiders zijn doorgeknipt dus ze zijn niet meer vruchtbaar. Op deze manier zijn we for once and for all klaar: de paarden hebben het erg leuk samen en we hoeven niet ieder jaar weer PZP te gebruiken. Het bevalt ons allen goed :-) Als je er meer van wilt weten, op het forum is er het e.e.a. over geschreven.

Hi
Hi
Een hallo-snuffel
Overleg
Overleg
Overleg (de veulens Khabal en Camee zijn vreselijk nieuwsgierig!)
image
Khani poogt Haris te imponeren of wordt gewoon erg enthousiast
Nee, niet zo hard van stapel lopen
Nee, niet zo hard van stapel lopen
Maar dat lukt niet helemaal, ze is nog niet zo in de goede stemming ;-) Khani is hartstikke behendig geworden in het ontwijken van merrie-hoeven en ontwijkt dus met gemak. Natuurlijk kan er wel eens een trap raak zijn, en dat is voor veel mensen de reden om geen hengsten en merries (of paarden uberhaupt) bij elkaar te zetten. Maar zeg nou zelf, het is toch wel een goede vorm van lichaamsbeweging, de spieren worden goed getraind. Daarbij is het ook voor de emotionele fitheid van zowel merrie als hengst belangrijk dat ze zich op alle vlakken goed kunnen uiten.

image
image
Even rustig snuffelen, mooi, staartje gaat opzij, daarna zachtjes knabbelen aan de benen
image
Yep, dan mag het. Opvallend is het dat het de merrie is die bepaalt wanneer het wel of niet mag gebeuren. De hengst ruikt wel wanneer ze in de goede periode is en wanneer niet maar zij bepaalt of ze wil of niet. Grappig is het om te zien dat de merrie soms ook echt vaker wil dan dat de hengst kan, dan staat ze te 'knipogen' voor zijn neus en wordt zelfs nijdig als het hem niet goed (meer) lukt... :-D Harisha was vroeger zo'n merrie die eens in de drie weken -elke hengstigheid dus- annoyed was. Tegenwoordig hebben Haris en Khani juist iedere drie weken lol samen en is zij ook veel minder vervelend met rijden onder het zadel

Reacties

Naam:
Email:
Tekens over:


Hoi Ilona,je hoeft je niet af te vragen of de paarden het goed hebben bij jullie,het ziet er heel ntuurlijk uit. geniet er van en bedankt dat wij mee mogen genieten.
0
0

iss
Super!! Kben gelijk op zoek gegaan naar het zogeheten PZP maar kan zowel op google als op het forum (zoekfunctie hier) niets vinden... helaas. wat is de volledige naam??
0
0

Wil
Iiiik beeenuuuuh stoere hengst met 'n fluuuuitje, ak 'n gaatjuh zie krijg ik 'n buuuuitje, kwil wel heeeeel graag in jou gaatjuh, dusse.... til maar op dat staartjuh! nie so meppen lelik kreng!!! anders wor'ut nooit beng,beng, k'hou ook nie van lang voorspel, dalek krijg ik nog pijn in 'm vel! Wat ruik ie lekkur liefe schat! Alweer???????? pffffff.... hooooo!!! Effe wagten tot vannacht!
0
0

e m kraak
heb er net een karnavalskraker bij bedacht.. kwam zomaar op :D Iiiik beeeennuuuuh ponnie met un gaatjuh, en da zit onder mun staartje, in da gaatjuh motje wese, anders wordut nix met keze, kijk me gaatje staat al opuh , maar we blijfe dr bij lopuh, en dan ga ik voor je staan, jij er lekker tegenaan, Tot zover 't refrein. Wie vult de coupletten aan?
0
0

Isabel van der Made
mooie foto's Ilona, leuk om ze zo te zien
0
0

Wil
Jeetje, foto 3 is wel heel erg imponerend! En wat zien de paarden er perfekt uit zeg! Khani is een geweldig paard om te zien, mooi!
0
0

contact