InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18908 onderwerpen
275519 berichten
Pagina 1523½ van 18368
Je leest nu op chronologische volgorde
Volg datum > Datum: maandag 21 februari 2005, 11:2121-2-05 11:21 Nr:22833
Volg auteur > Van: marjolijn Opwaarderen Re:22832
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Bijvoeren van veulens Structuur

marjolijn
Nederland


1465 berichten
sinds 28-7-2003
Nick Altena schreef op maandag, 21 februari 2005, 10:40:
> Buiten dat blijf ik het vreemd vinden dat men op een site als PN
> als eerste advies een brok gaat aanbevelen.

Hee Nick, nu voel ik me ff aangesproken.
Ik heb inderdaad geschreven dat ik zelf wel wat zou bijvoeren inderdaad.

En niet omdat ik nou zo'n voorstander van brokkies ben. Geen van onze dieren krijgt brokvoer. Voor iedereen proberen we de meest natuurlijke en gezondste samenstelling te verzinnen.
De paarden (vnl. Shires) leven allemaal op hooi, gras, takken en likstenen. Onze wei is al een aantal jaren onbe(bij)mest is, wordt laat en maar 1x gemaaid en vertoont inmiddels een vrij variabele samenstelling, incl. brandnetels, distels, kamille en ook vervelende plantjes die zonnebrand veroorzaken :-S (ieder voordeel....) (geen JKK gelukkig)

Maarrrrrr. Ik heb hier enige maanden zo'n bijna 2 meter groot joch in de groei in pension gehad. En hij had eenvoudigweg niet genoeg aan het gras en onbeperkte hooi. Hij viel in. Groeien kost erg veel en zeker in deze formaten.
Ik heb het voor mezelf moeten toegeven. Bijvoeren was voor dit paard écht nodig.

(en of dat nou perse veulenbrok of iets anders moet zijn, laat ik even in het midden, gedegen onderzoek zou naar een voer met de juiste samenstelling moeten leiden, in welke vorm dan ook)

Marjolijn
Volg datum > Datum: maandag 21 februari 2005, 11:2521-2-05 11:25 Nr:22834
Volg auteur > Van: Isapaardje Opwaarderen Re:22826
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Scheiding in lijst natuurlijk bekappers Structuur

Isapaardje
Homepage
Nederland


289 berichten
sinds 10-1-2005
e m kraak schreef op maandag, 21 februari 2005, 6:59:

> N.a.v. Nr:774 , Nr:804 , Nr:805

Ik zal even wat meer informatie geven omtrent de breuk van het hoefbeen en wie ik aangeschreven heb. Ik noem echter maar eentje bij naam, en dat is mijn eigen bekapper Bram die ik dus juist NIET heb aangeschreven, omdat ik weet dat hij wat omstreden is hier. Daarbij had hij zelf al gereageerd op dat forum waar dat meisje schreef dat hij juist ijzers afkeurt juist vanwege de schok/trilling die een ijzer veroorzaakt (hij raadde wel eventueel kunststof beslag aan). Hij is nog niet zo onaardig voor de hoefjes hoor als menigeen hier denkt :-P (maar dat terzijde overigens).

Alle antwoorden die ik gehad heb kwamen van bekappers uit de bovenste lijst. (Ook antwoorden die ik niet gehad heb). Eentje was er zo eerlijk om te melden dat hij het echt niet zou weten hoe te handelen.
En dat van die vee-arts, ik vergat te melden dat het om een "bekende" vee-arts gaat van die bekapper, waarvan hij weet dat deze voorstander is van zonder ijzers te werken. Dat maakt wel verschil natuurlijk, sorry.

Nu over die breuk.

Het is een breuk in de punt van het hoefbeen, vast gesteld met X-fotos bij dierenarts. Traditioneel alles, meisje wist ook niet veel beter en heeft het paard laten beslaan met 4 lippen, maar wil er zo snel mogelijk weer vanaf. Paard is alleen voor beslagen, staat 's nachts op stal en overdag in de wei. Van de DA mochten na 8 weken de ijzers er al af, maar dan ... dan blijft het een zwak punt en ze wil het wel graag zonder ijzers doen. Ik zou haar zelf mede uit antwoorden van bekappers hoefschoenen willen gaan aanraden en zeker lage hielen want dan landt het paard niet op de toon.

De breuk is vermoedelijk ontstaan toen het paard wat te hard de dijk afraasde. Paard is een KWPN-er van 7 jaar, altijd onbeslagen geweest.

Hoop dat er nu e.e.a. duidelijker is.

Groeten,
Ingrid

"Sinds 2003 rij ik met
hoefschoenen en hou ik de
hoeven zelf bij"
Volg datum > Datum: maandag 21 februari 2005, 11:2821-2-05 11:28 Nr:22835
Volg auteur > Van: Dorien66 Opwaarderen Re:22831
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Boete voor paardemest????? Structuur
Dorien66
Homepage
Nederland


119 berichten
sinds 5-8-2004
Sylvia Dijks-Koobs schreef op maandag, 21 februari 2005, 10:11:

> Iemand bij ons op stal wist te vertellen dat je tegenwoordig een
> boete van €2200,-kan krijgen als je paard op straat
> poept.....Weet iemand daar wat van?????

Hallo Sylvia,

Voor zover ik weet is dit een echt Broodje Aap verhaal.
Misschien dat er hier en daar een gemeente is die boetes zet op het achterlaten van paardenpoep, maar als dat al zo is dan zal de boete heus geen 2200 euro zijn.

Met vriendelijke groeten,
Dorien Nannings
www.invisio.nl/antichip
Volg datum > Datum: maandag 21 februari 2005, 11:3021-2-05 11:30 Nr:22836
Volg auteur > Van: HannahFroukje Opwaarderen Re:22832
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Bijvoeren van veulens Structuur
HannahFroukje
Apeldoorn
Nederland

Jarig op 8-2

965 berichten
sinds 23-7-2003
Nick Altena schreef op maandag, 21 februari 2005, 10:40:

> Ik vind dit dus niet dezelfde discusie als voorheen....sorry
> Voorheen was er een discusie over het wel/niet noodzakelijk zijn
> van brok en een discusie over het wel/niet aanmaken van
Ø vitamines door het paard zelf.
********************
Een paard kan net als een mens een aantal vitamines aanmaken. Maar zal daar net als een mens wel de benodigde bouwstoffen voor nodig hebben. Je zult dus wel moeten zorgen dat hij die krijgt.

> De zoekfunctie , die weer uitstekend werkt, zal je hier bij
> verder helpen om al deze berichten nog eens na te lezen, iets
> wat ik ook regelmatig doe...
>
> Zo’n
>> zwart/wit discussie moet je maar met iemand anders voeren hoor.
>
> Tja, dit vind ik dus een beetje zwart/wit kijken...ik mag dus
> niet discusieren met jou begrijp ik..owkee dan is dit de laatste
Ø keer...nogmaals sorry.
**************************
Je “mag “ van mij best discussieren hoor. Ik garandeer alleen niet dat ik meedoe ;-).

> Das niet zon moelijke he? de reden waarom ik dat denk...
> Je stelde nml. in je vorige bericht nog al erg zeker te zijn dat
> ik, en met mij nog meerdere, wel erg ver doorschoten in onze
> gedachte dat gras en hooi geven genoeg was.
> Ook in mijn vorige bericht kan je toch duidelijk lezen dat je
> daar nmm. een verkeerde gedachte over hebt en dat we wel
> degelijk andere zaken bijgeven zoals eerder door oa. Piet
> genoemd lucerne, haver of granemix, bieten , bietenpulp,
Ø wortelen, appels en ga maar door.
*******************
Tsja, wie is “we”? Als je letterlijk in sommige berichten leest ‘Ik geef mijn paard alleen hooi of kuil”, dan komt het echt vaak over alsof dat voldoende zou zijn. Nu maak jij er een beetje van alsof ik de hele SITE zou aanvallen, inclusief de mensn die hun paard gevarieerd bijvoeren met natuurlijke spullen.

Waar het mij om gaat.

Je ziet nu vaak het effect – zo ook hier – dat op deze paardnatuurlijk site vaak EVEN iemand komt aanwaaien en dan hier een vraag lanceert van “moet ik mijn paard brok bijvoeren? “ en het antwoord is dan al snel “nee hoor je hoeft je paard geen brok bij te voeren”. Het wat-je-dan-wel-moet-doen komt misschien dan niet eens meer aan de orde! Als iemand dan meteen (gerustgesteld) weer afhaakt en zijn paard dus alleen maar hooi gaat voeren omdat brok blijkbaar niet hoeft, heb je dan wat bereikt ? In dat licht moet je mijn reactie ook vooral zien. Ik zou daar dus erg voorzichtig mee zijn. Zulke vragen zijn wel doorgaans van mensen die hun paard in een standaard situatie hebben staan, en waarin ze ’s ochtends en ’s avonds hooi krijgen, en eventueel brok en verder weinig. Want dat is nu eenmaal de meest voorkomende situatie. Laat je dan de brok weg, en vervang je dat door niets anders ... dan heb je zo een paard met een tekort (en nogmaals, het voorbeeld ging om een Shire VEULEN).

Ook een goed voorbeeld (nou ik toch bezig ben), dat buitenstaan van paarden. Natuurlijk kan je paard best dag en nacht buitenstaan. Ben ik helemaal voor. Maar niet in elke situatie! (overigens staat mijn eigen paard 's nachts binnen en dat vin'k ook prima).

Ik heb hier al een aantal voorbeelden gezien van situaties waarin blijkt dat mensen hun paard “dan maar buitenzetten” (in wat voor onnatuurlijke situatie dan ook), want “dat moet toch kunnen want dat zegt men hier”. Dat gebeurt dus wel he! En dan zie je b.v. dat een paard op een postzegel grond komt te staan tot zijn knieen in de blubber en met mok erbij, omdat hij “zonodig buiten moet staan want dat is natuurlijker”. Ja, dat vind ik nou echt het toppunt van natuurlijk paardhouden (maar niet heus).

Klinkt dat wat cynisch ? Nou ja dat moet dan maar. Ik ben zeker wel een voorstander van "zo natuurlijk mogelijk paardrijden en - houden". En toch voer ik m'n paard wat brok. Niet veel, maar wel wat. Waarom? Voornamelijk vanwege het gemak (you may shoot me now ....). Had ik m'n paard aan huis, zou ik het anders doen. Maar dat heb ik - zoals zovelen - nu eenmaal niet. En dat hoeft van mij ook niet per se, want deze situatie is voor't paard zo te zien best heel prettig. Ik leg mijn prioriteiten bij dat wat ik het belangrijkst vind.

Nou ja, ik denk zelf maar zo, wat is precies natuurlijk in Nederland? Ik vind het sowieso niet zo belangrijk eigenlijk. Kijk, de een clickert met z’n paard, de ander zoekt het vooral in communicatie (in die categorie val ik vooral), er zijn een aantal die zich verdiepen in al of niet enten en/of ontwormen, of natuurlijker ontwormen, de ander zoekt het vooral in een zo natuurlijk mogelijke leefomgeving of voeding en weer een ander zit naast z’n paard op de bank (voor’t geval je het je afvraagt Egon, ja ik bedoel jou ;-). Waar is “WE” in dit verband? Er IS geen “we”. Elke situatie is uniek.

Het kan mij niet bommen hoor eerlijk gezegd ;-) wat ieder met z’n paard doet, zolang dat paard maar happy is en er voldoende aandacht is voor z'n voeding en gezondheid. Dit mag je lezen als: dat mensen een beetje blijven nadenken hoe ze hun situatie of eigenlijk die van hun paard zo goed mogelijk kunnen optimaliseren.

Ik vind echter wel dat je op zo’n site een beetje uit moet kijken met adviezen, veel mensen zitten helemaal niet in een situatie waarin de adviezen hout gaan snijden en waarin ze de adviezen naar behoren kunnen opvolgen. En dan wordt het paard er toch de dupe van.

Voel je a.u.b. niet zo aangevallen Nick. Nergens voor nodig. Wij raken hier toevallig over in gesprek (laat ik het zo noemen) maar in feite gaat wat ik zeg helemaal niet over jou maar over een aantal posts of de nuance van sommige posts in het algemeen.
Volg datum > Datum: maandag 21 februari 2005, 11:3221-2-05 11:32 Nr:22837
Volg auteur > Van: Isapaardje Opwaarderen Re:22825
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Scheiding in lijst natuurlijk bekappers Structuur

Isapaardje
Homepage
Nederland


289 berichten
sinds 10-1-2005
e m kraak schreef op maandag, 21 februari 2005, 5:57:
> Hoeffiesonderhoud is iets dat iedere paardenverzorger gewoon
> even moet leren, en waar het gevoel van magie hoognodig af moet.

Mee eens, je moet zelf ook wat aan die hoeven doen of iedere week een bekapper laten komen, maar dat wordt een duur grapje.

Echter ben ik in mijn "zoektocht" voor die hoefbeenfractuur ben ik op diverse forums terecht gekomen en tot mijn grote verbazing (nou ja groot, ik had het eigenlijk wel verwacht dat dit zou gebeuren) zijn er dus inderdaad mensen die zich na het volgen van een cursus bij Frans, als bekapper uitbrengen. Paarden van anderen bekappen dus en er geld voor vragen.

Ik geloof niet dat dit de opzet van de cursus bij Frans is. Je kunt zo wel je cursus geld terug verdienen natuurlijk, maar het is wel weer broodroof van de natuurlijk bekappers die wel netjes bij KvK staan ingeschreven en BTW afdragen.

Ik keur dit dus af, mag je gerust weten, maar misschien dat anderen er hier anders over denken?

Groeten,
Ingrid

"Sinds 2003 rij ik met
hoefschoenen en hou ik de
hoeven zelf bij"
Volg datum > Datum: maandag 21 februari 2005, 11:3221-2-05 11:32 Nr:22838
Volg auteur > Van: HannahFroukje Opwaarderen Re:22833
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Bijvoeren van veulens Structuur
HannahFroukje
Apeldoorn
Nederland

Jarig op 8-2

965 berichten
sinds 23-7-2003
marjolijn schreef op maandag, 21 februari 2005, 11:21:

> Nick Altena schreef op maandag, 21 februari 2005, 10:40:
>> Buiten dat blijf ik het vreemd vinden dat men op een site als PN
>> als eerste advies een brok gaat aanbevelen.

>
> (en of dat nou perse veulenbrok of iets anders moet zijn, laat
> ik even in het midden, gedegen onderzoek zou naar een voer met
> de juiste samenstelling moeten leiden, in welke vorm dan ook)
***************

Dit is nou precies wat ik bedoel. Geen situatie is gelijk, en geen een paard is gelijk. En een shire of een Belgisch veulen is toch effe wat anders dan een haflinger, om op te groeien.
Volg datum > Datum: maandag 21 februari 2005, 11:4021-2-05 11:40 Nr:22839
Volg auteur > Van: Isapaardje Opwaarderen Re:22824
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Scheiding in lijst natuurlijk bekappers Structuur

Isapaardje
Homepage
Nederland


289 berichten
sinds 10-1-2005
Nick Altena schreef op maandag, 21 februari 2005, 2:34:
> Je schrijft hierboven ....hier zit natuurlijk wel wat in...op
> een advies van een ? om er een ijzer /kunstof onder te zetten...

Hihi, zoals je in nr. #812 kunt zien heb ik dus juist niet "?" aangeschreven. Waarom denk je toch altijd gelijk zo slecht over mij en die "?" :-P

Overigens als ik er een naam bij had gezet van degene die dat schreef over die vee-arts, had je waarschijnlijk heel anders gereageerd.

Groeten,
Ingrid

"Sinds 2003 rij ik met
hoefschoenen en hou ik de
hoeven zelf bij"
Volg datum > Datum: maandag 21 februari 2005, 11:4421-2-05 11:44 Nr:22840
Volg auteur > Van: Idunn Opwaarderen Re:22784
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: kuchende paarden Structuur

Idunn
Homepage
Bourtange
Nederland

Jarig op 11-9

456 berichten
sinds 30-9-2004
Idunn kucht altijd als het hooi in de ruif gedaan wordt (door iemand anders, ikzelf doe dit dus niet want heb een ontiegelijke hekel aan hooi uit een ruif vanwege kuchen). Maar die van jullie eten het allemaal van de grond toch?

Saskia
Volg datum > Datum: maandag 21 februari 2005, 11:4521-2-05 11:45 Nr:22841
Volg auteur > Van: Havank Opwaarderen Re:22834
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Scheiding in lijst natuurlijk bekappers Structuur

Havank
Putten
Nederland


130 berichten
sinds 10-1-2005
Isapaardje schreef op maandag, 21 februari 2005, 11:25:

> e m kraak schreef op maandag, 21 februari 2005, 6:59:
>
>> N.a.v. Nr:774 , Nr:804 , Nr:805

>
> "Sinds 2003 rij ik met
> hoefschoenen en hou ik de
> hoeven zelf bij"

Welke punt Ingrid. Boven of onder. En in het geval van onder: aan de voorkant of achter links of achter rechts?
Groet
Hans
Volg datum > Datum: maandag 21 februari 2005, 12:0321-2-05 12:03 Nr:22842
Volg auteur > Van: Piet Opwaarderen Re:22833
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Bijvoeren van veulens Structuur

Piet
Homepage
Terneuzen home, Koewacht werk
Nederland

Jarig op 8-7

11530 berichten
sinds 11-12-2003
marjolijn schreef op maandag, 21 februari 2005, 11:21:

> Nick Altena schreef op maandag, 21 februari 2005, 10:40:
>> Buiten dat blijf ik het vreemd vinden dat men op een site als PN
>> als eerste advies een brok gaat aanbevelen.

> ik even in het midden, gedegen onderzoek zou naar een voer met
> de juiste samenstelling moeten leiden, in welke vorm dan ook)
>
> Marjolijn

Ik begrijp niet precies wat je bedoelt met onbe (bij)mest.
het is een misverstand dat je een weide onbemest kunt laten.
Het feit dat er iets afgehaald wordt, het gras en het hooi, zorgt ervoor dat de voedingstoffen die dit gewas op neemt aangevuld moeten worden. Komt nog bij dat de boel ongetwijfeld zal verzuren.

Vriend en vijand is het er over eens dat dit niet kan door er jaarlijkks alleen kunstmest op te gooien.
Kjk maar eens hoeveel groenbemester ( de groene bv. mosterd planten die voor de bloei weer omgeploegd worden) er gezaaid wordt na een oogst. Allemaal om organisch materiaal in te brengen. Zonder bodemleven geen groei! Al gooi je er een laag van een cm dik kunstmest op.
Bodemleven leeft van organische stof.
Hoe meer bodemleven in je grond hoe vruchtbaarder de grond zal zijn. Dus we moeten niet onze planten bemesten maar de grond!
En dan niet de boel weer afbreken door chemische stormen boven de hoofden van al die miljarden kleine helpertjes te laten ronddazen.
Want een vruchtbare grond hebben we nodig, waar ons gras alle mogelijke bouwstoffen uit op kan nemen en onze paarden halen hun pietamientjes en pieneraaltjes (leuke vond ik dat :) ) uit het gras dat ze eten.
Piet
Volg datum > Datum: maandag 21 februari 2005, 12:0521-2-05 12:05 Nr:22843
Volg auteur > Van: Idunn Opwaarderen Re:22791
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: opgezwollen koker.. Structuur

Idunn
Homepage
Bourtange
Nederland

Jarig op 11-9

456 berichten
sinds 30-9-2004
Even de hele rest van het verhaal weggeknipt....
Ja ik ben het hier zeker ook mee eens, er is altijd een andere mogelijkheid. Ik zie het heeeeel vaak voorbij komen hier: ik sta op een manege pensionstal enz enz en we mogen de paarden in de winter niet buiten/ of s'nachts niet buiten zetten. Dan denk ik: ga op zoek naar een plek waar dat wel kan. En die zijn er! Ik zit hier midden in de randstad, en heb voor Idunn een wei 365 dagen per jaar 24 uur per dag met schuilstal en vriendjes. Ik zou het voor niet minder willen doen. Zal wel onbetaalbaar zijn daar in de randstad zullen velen nu denken.....alles behalve. Kan je het niet vinden dan creeer je het zelf. Huur/koop een stuk land met gelijkgestemden en maak er je eigen paardenparadijs van.....it's so simple (denk ik dan)

Saskia
Volg datum > Datum: maandag 21 februari 2005, 13:0821-2-05 13:08 Nr:22844
Volg auteur > Van: marjolijn Opwaarderen Re:22842
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Bijvoeren van veulens Structuur

marjolijn
Nederland


1465 berichten
sinds 28-7-2003
> Ik begrijp niet precies wat je bedoelt met onbe (bij)mest.
> het is een misverstand dat je een weide onbemest kunt

De weide wordt bemest door de paarden, de hazen, de mollen, de vogels en alle andere bewoners.
Wij laten het grootste deel van de wei tot aan eind juni aan de weidevogels die er broeden. Pas dan wordt er gemaaid, als het gras hoog staat, al uitgebloeid is en zichzelf alweer ingezaaid heeft.
De paarden hebben tot die tijd een kleiner stuk en krijgen meer hooi (van datzelfde land).

Ik weet niet of het een misverstand is een weide onbemest te laten.
Dat ligt er denk ik een beetje aan hoe je verder met die wei omgaat.

Naburige boeren vinden het niks. Die gebruiken de wei als voedselfabriek. Er wordt minimaal 3x gemaaid, de eerste ronde soms al in maart. Iedere andere vorm van leven in of op de wei wordt als onwenselijk beschouwd, bestreden, verjaagd, vermoord of gewoon doormidden gemaaid.
Dan moet je inderdaad wel wat mest teruggeven.

Onze wei staat er al een paar jaar achter elkaar prachtig bij en wordt met het jaar rijker aan verschillende plantjes. Het is geven en nemen.
Volg datum > Datum: maandag 21 februari 2005, 13:2821-2-05 13:28 Nr:22845
Volg auteur > Van: Idunn Opwaarderen Re:22813
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: foto-Edward Structuur

Idunn
Homepage
Bourtange
Nederland

Jarig op 11-9

456 berichten
sinds 30-9-2004
edward larkens schreef op zondag, 20 februari 2005, 22:23:

> Nou moet ie niet gekker worden. Eerst heb ik een foto met Cobber
> en mijn hele smoel erop op de site staan, krijg ik een mailtje
> van Ilona met dezelfde foto geattached maar dan met mijn hoofd

> Edward
>
> Moniek schreef op zondag, 20 februari 2005, 13:40:
>

Mwouhahahahaha!!! LOL ROFL

Saskia
Je leest nu op chronologische volgorde
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18908 onderwerpen
275519 berichten
Pagina 1523½ van 18368
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact