InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
230 berichten
Pagina 13½ van 16
Je leest nu onderwerp "Jakobskruiskruid"
Volg datum > Datum: donderdag 27 oktober 2005, 13:3627-10-05 13:36 Nr:36139
Volg auteur > Van: Collane Opwaarderen Re:36116
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Jakobskruiskruid Structuur
Collane
Nederland


352 berichten
sinds 25-11-2004
Ilona Kooistra schreef op donderdag 27 oktober 2005, 9:10:

> Collane schreef op woensdag 26 oktober 2005, 9:52:
>
> Nou moet het nog mooier worden. Ik quote uit een brief van

>
> Ilona
> --
> let's keep on moving naturally!

Ilona, ik heb het over de brief, die ik hier op het forum heb gezet, dat was nog vóór de petitie. Dat was een brief die ik zou schrijven naar SBS 6 enz....Ik heb toen die brief geschreven en gevraagd, hier op het forum, of er ook dingen waren die niet klopten. Frans vond die brief goed en vroeg, of hij hem mocht plaatsen op jullie site.

Beetje raar vind ik, om mensen een brief naar politieke partijen te laten sturen met informatie die niet bewezen is!

Ik heb deze brief geschreven met de informatie van jullie site, dat van dat melk en honing kwam van Ingrid en die kwam ook met broninformatie.

Daarna ben ik samen met nog wat mensen de petitie tekst gaan schrijven.

Op 31-7, dat was de avond dat de petitie 's morgens de lucht in was gegaan, kreeg ik een mail van jou waarin stond:
***************************************************************************************
Maar goed, dat ff terzijde, ik mail eigenlijk over de inhoud van de petitie. Ik vraag me van een paar inhoudelijke dingen af of het wel waar is:

-denk hierbij aan onschuldige kinderen die dit mooie maar ernstig giftige bloemetje aan de kant van de weg kunnen plukken. Het gif komt via de huid terecht in het lichaam.

Dat het giftig is via de huid is volgens mij nog niet helemaal zeker?

-het gif zal ook als koeien de plant hebben gegeten via de melk op onze tafels komen

Ik denk dat het niet in de melk komt aangezien het de lever vergiftigt en het daarom dus volgens mij helemaal niet meer in de melk kan komen, het blijft immers in de lever. Of is er andere informatie?

-en via de bijen in de honing.

Dat van de honing en bijen daar ben ik ook niet zeker van, waar komt de informatie vandaan? Ik dacht dat het nog niet vast stond/onderzocht was.

Ik hoop dat je wel gelijk hebt hoor, omdat het een hele goede reden is voor de overheid om echt iets te doen, maar ik ben bang voor het scenario dat het niet waar is en dat de hele petitie daardoor minder of niets meer waard wordt.

Kun je me helpen aan bronnen?
***************************************************************************************

Ik vond het vreemd dat ik van jou een mail kreeg, dat dat nog niet bewezen was.
Dat je mij om brongegevens vroeg, het stond toch op jullie site? Eigenlijk had ik jou toen moeten vragen, waar jullie het dan vandaan hadden, maar in plaats daarvan zijn we zelf op zoek gegaan. En heb ik inderdaad terug geschreven, dat ik het wel aan Mariette zou vragen.

Maar Ilona waar het eigenlijk om gaat is, dat Frans vaak mensen om de oren slaat, als iemand geen bronvermelding geeft. Frans is er een tijdje geleden op gewezen dat er op de kruiskruidsite geen bronvermeldingen staan, daar is niets meegedaan. Je kan niet iedereen om de oren slaan en dan zelf niet aan bronvermelding doen. Dat is waar ik de pé over in heb. En dát is wat me smerig tegenvalt!

Het was belangrijke informatie, wat ik jullie toegemaild heb, daarom heb ik het ook maar naar jou gemaild, omdat Frans al eerder mijn mail niet had beantwoord. Je hebt gezegd, dat jullie er wel in zouden duiken. Ik vind nog steeds, dat als je het zo belangrijk vindt dat de juiste goed onderbouwde informatie op jullie pagina moet staan, dat je dan niet zolang had moeten wachten. Je vergeet even, dat er heel veel mensen zijn, die jullie informatie lezen.

Ik vind het ook raar dat Frans nu wil doen geloven, dat ik heb gezegd dat dat gif door de huidopname op jullie site geplaatst moest worden, dit staat op jullie site.
Ik citeer:
***************************************************************************************
'Telegraaf. Raar dat er in staat dat het voor vee giftig is als het opgegeten wordt.. het is voor alle zoogdieren, inclusief mensen giftig en niet alleen bij inname maar ook via huidcontact! Maar goed, we zijn wel blij dat het steeds serieuzer genomen wordt!'
***************************************************************************************
Ik weet zeker, dat ik dat niet gevraagd heb, is Frans misschien in de war met Wil, want jullie hebben het artikel van haar gekregen. Het is een artikel uit 2004.

Het gaat er dus helemaal niet om dat we boos zijn dat er verkeerde informatie op staat, dat is helemaal niet erg, dat heet voortschrijdend inzicht. Het gaat erom, dat het is blijven staan terwijl jullie wisten, dat het niet meer klopte en ik vind dat het niet rijmt met wat jullie uitdragen.

Collane

Help mee Jacobskruiskruid te
bestrijden, teken op
http://kruiskruid.petities.nl
Volg datum > Datum: donderdag 27 oktober 2005, 14:1327-10-05 14:13 Nr:36144
Volg auteur > Van: Frans Veldman Opwaarderen Re:36139
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Jakobskruiskruid Structuur

Frans Veldman
Homepage
Drenthe
Nederland

Jarig op 22-10

5060 berichten
sinds 1-1-2003
Collane schreef op donderdag 27 oktober 2005, 13:36:

> Maar Ilona waar het eigenlijk om gaat is, dat Frans vaak mensen
> om de oren slaat, als iemand geen bronvermelding geeft. Frans
> is er een tijdje geleden op gewezen dat er op de kruiskruidsite
> geen bronvermeldingen staan,

Kun jij eigenlijk wel lezen? Ik heb al een paar keer gezegd dat het mijn pagina niet is. Dus hou nou eens op met dat ge-Frans.
Verder moet je gewoon eens even NADENKEN. Bronvermeldingen zijn niet nodig bij algemene veiligheidsmaatregelen. Bij het bekappen leren we de mensen ook dat ze werkhandschoenen moeten gebruiken. Moet er nu soms ook een bronvermelding bij en een onderzoek om aan te tonen dat het veiliger is om handschoenen te gebruiken? Dat is toch idioot? En absoluut niet iets waarmee ik andere mensen "mee om de oren sla".

Zolang we massaal reacties krijgen van mensen dat JKK wel eens giftig kan zijn bij huidopname adviseren wij mensen om handschoenen te gebruiken. Al wordt het niet via de huid opgenomen dan nog kan het in je lichaam komen als je met de sappen nog aan je hand in je neus peutert of een sigaret rookt of weet ik wat.

Je bent gewoon gefrustreerd omdat ik inderdaad, als iemand ONDERZOEKSGEGEVENS citeert, ik dan wel graag de bron wil weten. Dat het verstandiger is om handschoenen te gebruiken was geen ONDERZOEKSGEGEVEN. Dat staat toch nergens op de site?

>Je kan
> niet iedereen om de oren slaan en dan zelf niet aan
> bronvermelding doen.

Praktisch overal staan bronvermeldingen. Ook op de JKK-pagina, alleen hanteerden we toen, 3 jaar terug, nog het systeem dat die op een aparte pagina stonden bij de links. Daar verwijzen we op de JKK pagina ook naar. Als je die links gaat volgen (als ze nog bestaan en niet zijn gewijzigd) kom je dezelfde informatie tegen, maar dan in het Engels.

> En dát is wat me smerig tegenvalt!

Wat mij smerig tegenvalt is dat je hier denkt een aanleiding te vinden om mij eens even de oren te wassen, puur en alleen omdat ik in discussies vaak naar de bron van onderzoeksgegevens vraag. Het gaat je helemaal niet om JKK, of dat wij mensen adviseren om veiligheidshalve handschoenen te gebruiken bij het uittrekken van JKK, maar om mij "een lesje te leren". Daarbij gemakshalve er maar even aan voorbij gaan dat het niet eens mijn pagina is. Gewoon ordinaire pesterij dus.

> Je hebt gezegd, dat
> jullie er wel in zouden duiken. Ik vind nog steeds, dat als je
> het zo belangrijk vindt dat de juiste goed onderbouwde
> informatie op jullie pagina moet staan, dat je dan niet zolang
> had moeten wachten.

Ik vind dat jij drie jaar geleden wel met die kruiskruidpetitie had moeten beginnen, toen het probleem nog niet zo uit de hand was gelopen. Waar slaat dit nou toch op? Iedereen doet zijn best, jij hebt eerst 3 jaar nodig om in te zien dat er een probleem is, en wij hebben niet zoveel tijd dat we per omgaande aan de website kunnen werken maar wachten er soms wel twee weken mee.

> Je vergeet even, dat er heel veel mensen
> zijn, die jullie informatie lezen.

Je vergeet even dat je nu tekeer gaat op een forum dat door heel veel mensen wordt gelezen. Je vergeet ook even dat wij jou al hadden laten weten dat we zelf niet zoveel geloven van dat "giftig via de huid verhaal" maar dat dat er slechts veiligheidshalve stond. Je vergeet ook even dat wij al drie jaar geleden met dat JKK gedoe zijn begonnen toen er nog nauwelijks info was.

> Het gaat er dus helemaal niet om dat we boos zijn dat er verkeerde informatie op staat, dat is helemaal niet erg, dat heet voortschrijdend inzicht. Het gaat erom, dat het is blijven staan terwijl jullie wisten, dat het niet meer klopte en ik vind dat het niet rijmt met wat jullie uitdragen.

Dat wij hier belangeloos een informatieve website werkend houden betekent dus voor jou dat we ook maar even belangeloos een 24-uurs support systeem moeten gebruiken om direct alle informatie aan te passen als iemand dat nodig vindt? Los van vakantie's, familie-omstandigheden, etc, etc.? Misschien dat we er dan iemand voor in dienst moeten nemen als we even geen tijd hebben om aan de website te werken?

Frans
Volg datum > Datum: donderdag 27 oktober 2005, 16:3027-10-05 16:30 Nr:36154
Volg auteur > Van: e m kraak Opwaarderen Re:36132
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Jakobskruiskruid Structuur

e m kraak
Nederland


7960 berichten
sinds 5-5-2004
Waldo schreef op donderdag 27 oktober 2005, 12:44:

> Sorry dat ik wat cynisch reageerde op de veronderstelling dat
> paarden verslaafd kunnen raken aan JKK. Ik begrijp heus wel dat
> het JKK een groot probleem gaat worden, wat betreft het kopen

> gecontoleerd op de aanwezigheid van JKK. Desnoods betaal je wat
> meer dan de handelsprijs. Als iedere paardenhouder dit doet,
> stimuleren we de landbezitters ook om hun land vrij te houden
> van JKK. Veel succes ! HG.Waldo.

Hooi op stam kopen heet dat hier. En zo heb ik het tot op heden ook nog voor elkaar gekregen door zelf percelen na te lopen op geschiktheid... maar dat wordt ieder jaar lastiger dus. Vandaar ook dat ik tot geen andere conclusie kan komen dat veel mensen er nog geen weet van hebben of door (tussen)handel besodemieterd worden.
Langstengelig bloeiend paardenhooi wordt hier niet speciaal verbouwd. De ruigere percelen hier zijn niet van koeienboeren.
Ook "dijkhooi" zou een optie kunnen zijn, maar staat net als bermhooi onder druk van de bloemetjeszaaiers.

Het klopt natuurlijk wel dat "moderne" agra-kunstwei JKK-vrij is... op dat doodgespoten substraat groeit überhaupt niets anders dan Engels Raai supersnel groeiende cultivar. Nu kan het uiteraard zijn dat de zaken erg verschillen per streek, maar ik weet hier in het noorden niet één koeienboer waarvan ik zijn kuiloogst van zijn kunstweide ambieer als voer voor mijn ponies, als er al zouden willen verkopen. Ik weet nml. bij voorbaat dat ze er van aan de schijterij gaan en helemaal ziek worden. Uit ervaring van eens maar nooit weer.

Groeten, Egon
Volg datum > Datum: donderdag 27 oktober 2005, 19:0027-10-05 19:00 Nr:36171
Volg auteur > Van: Hans van Keeken Opwaarderen Re:36084
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Jakobskruiskruid Structuur

Hans van Keeken
Putten
Nederland

Jarig op 8-1

254 berichten
sinds 8-3-2004
Pieter Pelser schreef op woensdag 26 oktober 2005, 23:00:

> Helaas is er bijzonder weinig bekend over het exacte aantal
> dieren dat aan JKK vergiftiging overlijdt. Het blijkt zelfs bij
> autopsie moeilijk onomstotelijk vast te stellen dat het om PA

> politieke kaart kunnen zetten. Het helpt namelijk als je de
> "schade" in geld uit kan drukken.
> Even voor de tere zieltjes: elk dier wat aan JKK vergiftiging
> sterft is er natuurlijk 1 teveel.

Is er ook bekent wat JKK uitricht aan/in de lever bij paarden die er nog niet aan dood gegaan zijn. En wat zijn dan de symptomen?
De lever zet voedingstoffen om in voor de cel bruikbare brandstof, glycogeen als ik me niet vergis. Kan een paard met een door JKK aangetaste lever nog presteren en dan denk ik vooral aan de draf- en rensport.
Groeten
Hans
Volg datum > Datum: donderdag 27 oktober 2005, 20:1327-10-05 20:13 Nr:36183
Volg auteur > Van: Esther Opwaarderen Re:36171
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Jakobskruiskruid Structuur
Esther
Friesland
Nederland


5661 berichten
sinds 2-11-2003
Hans van Keeken schreef op donderdag 27 oktober 2005, 19:00:

> Pieter Pelser schreef op woensdag 26 oktober 2005, 23:00:
>
>> Helaas is er bijzonder weinig bekend over het exacte aantal

> een door JKK aangetaste lever nog presteren en dan denk ik
> vooral aan de draf- en rensport.
> Groeten
> Hans

Ja Hans, dit hebben we uitgelegd gekregen
http://www.kruiskruidforum.nl/forum/viewtopic.php?t=256

Er zijn ook testen gedaan over overlevende paarden van JKK vergiftiging, deze paarden blijven altijd achter in conditie. Maar hoe het cumulatieve effect in zijn werk gaat staat hier beschreven.

Esther
Volg datum > Datum: donderdag 27 oktober 2005, 20:5027-10-05 20:50 Nr:36187
Volg auteur > Van: Waldo Opwaarderen Re:36154
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Jakobskruiskruid Structuur

Waldo
Nederland


42 berichten
sinds 10-8-2005
e m kraak schreef op donderdag 27 oktober 2005, 16:30:

> Waldo schreef op donderdag 27 oktober 2005, 12:44:
>
>> Sorry dat ik wat cynisch reageerde op de veronderstelling dat

> voorbaat dat ze er van aan de schijterij gaan en helemaal ziek
> worden. Uit ervaring van eens maar nooit weer.
>
> Groeten, Egon

Hoi Egon,

Bedankt voor je reactie. Misschien is het wijs om dan hooi uit onze omgeving te gaan kopen. Het Zuid-Hollandslandschap heeft hier duizenden hectaren in bezit. Boeren mogen het gewas pas na 16 juni maaien ivm de broedsels van weidevogels. Geweldig hooi, wat al in het zaad geschoten is en dus veel minder eiwitten bevat. Het rijpe zaad wordt door het hooischudden van de halm verwijderd. Als je wilt kan je wel wat komen halen hier. Ivm het eiwit kan je toch ook minderen met hooi voeren en het aanvullen met gerstestro? Hoor het wel. Gr.Waldo
Volg datum > Datum: donderdag 27 oktober 2005, 22:4127-10-05 22:41 Nr:36199
Volg auteur > Van: Nick Opwaarderen Re:36119
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Jakobskruiskruid Structuur
Nick
Nederland


5000 berichten
sinds 13-3-2004
Michiel schreef op donderdag 27 oktober 2005, 9:54:

> Pieter Pelser schreef op woensdag 26 oktober 2005, 23:00:
>
>> Helaas is er bijzonder weinig bekend over het exacte aantal

> Dat is wel even belangrijk natuurlijk, of het de moeite loont
> ook rosetten uit een hooi weide te halen?????
>
> Michiel

Ik had hem al eens hier neer gezet Michiel, maar waarschijnlijk heb je hem gemist.
Nogmaals dan maar....een simpel rekensommetje...

400 kilo paard....mag 3% tot 7 % droge stof van zijn gewicht hebben voor 100 % kans op dood.
das 12 tot 28 kilo ......verdeeld over zo'n 30 levensjaren als we er van uitgaan dat het paard zolang wel kan leven.
een paard van 400 kilo zou dus zo tussen de 12 en 28 kilo mogen hebben in 30 jaar....het JKK gif dan wel te verstaan

De gdvd stelt dat 1% in een baal hooi (20 kilo baal?) toelaatbaar is.
Er van uitgaand dat het 2 balen hooi per week eet.....krijgt het dus 0,2 kilo gif binnen in een week!
Dat is dan dus 52 weken X 0,2 kilo = 10.4 kilo per jaar wat een paard volgens Gdvd mag hebben.
Volgens Gdvd mag een paard dus 1 tot anderhalf jaar leven? aangezien een paard tussen de 12 en 28 kilo kan hebben....voor het dood neervalt!

Nick
Volg datum > Datum: donderdag 27 oktober 2005, 22:4327-10-05 22:43 Nr:36201
Volg auteur > Van: Nick Opwaarderen Re:36199
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Jakobskruiskruid Structuur
Nick
Nederland


5000 berichten
sinds 13-3-2004
Nick Altena schreef op donderdag 27 oktober 2005, 22:41:

> Ik had hem al eens hier neer gezet Michiel, maar waarschijnlijk
> heb je hem gemist.
> Nogmaals dan maar....een simpel rekensommetje...

> paard volgens Gdvd mag hebben.
> Volgens Gdvd mag een paard dus 1 tot anderhalf jaar leven?
> aangezien een paard tussen de 12 en 28 kilo kan hebben....voor
> het dood neervalt!

Even ter aanvulling...deze rekensom klopt natuurlijk niet als je je paard onbeperkt hooi geeft....dan gaan er wel iets meer dan 2 balen hooi per week doorheen....

Nick
Volg datum > Datum: vrijdag 28 oktober 2005, 13:2028-10-05 13:20 Nr:36239
Volg auteur > Van: Ingrid den Ouden Opwaarderen Re:36154
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Jakobskruiskruid Structuur
Ingrid den Ouden
Nederland


2106 berichten
sinds 28-7-2003
e m kraak schreef op donderdag 27 oktober 2005, 16:30:
> Langstengelig bloeiend paardenhooi wordt hier niet speciaal
> verbouwd. De ruigere percelen hier zijn niet van koeienboeren.
> Ook "dijkhooi" zou een optie kunnen zijn, maar staat net als
> bermhooi onder druk van de bloemetjeszaaiers.

Ja dat hooi wordt het grootste probleem als je niet weet waar het vandaan komt. Niet dat ik dat weet, maar vooralsnog lijkt het er hier op dat JKK niet graag op vette klei groeit.

Ook hier zie ik dat JKK niet voorkomt in overdreven bemestte weilanden en wel in minder intensief bemeste en beheerde landen.

Dus vandaar dat mijn boerenverstand me zegt dat de bodemsoort belangrijk is.

Zorg dus voor een voor JKK ongeschikte bodem en je bent een eind. Alleen wat voor bodem dat dit is, is dus kennelijk een grote vraag. Want met alleen de bodem ben je er niet.

Waarom was er 3 jaar terug niet zoveel van die rommel dan nu? Klimaatsveranderingen, zure regen? Het zal ook meespelen.

Verandering van bemesting ... vroeger reed iedere boer zijn vaste mest over het land (bij ons ging zelfs onze eigen mest uit de beerput over het land), nu mag dat niet meer en moet het geinjecteerd worden. Ten eerste haal je daarmee de grond open en leg je eventuele zaadbanken "bloot", ten tweede verwen je de plant meer zodat je niet zo'n stevige grasbodem krijgt als vroeger. Ja vroeger was alles beter haha.

Nu even serieus .. mijn eigen huis-tuin-en-keuken-onderzoekje omtrent de JKK plant door de loop der jaren.

Overmatig kalk werkt; de plant houdt er niet van en gaat dood. Maar ja ook het paardengras heeft te leiden want die houden van wat zure grond.
Strooizout werkt ook, maar brengt het bodemleven ook niet echt veel goed toe. Niettemin taaie grassen overleven, dus het is voor mij acceptabel om te gebruiken. Je verziekt voor JKK de grond in ieder geval (werkt ook bij distels).
Extra mest of kunstmest bij plant levert geen afwijkend resultaat op.
Plant uitsteken en per ongeluk worteltje laten zitten, geeft een invasie van nieuwe kleine plantjes.
Plant niet laten bloeien, maar bij de buren wel ... je blijft zelf aan het steken want je bent een lekkere bufferopvang van het zaad. Buiten jouw wei aan de andere kant komt het niet voor.
Planten verwijderen bij de buren, wekelijks de wei rond en weghalen en bemesten met vaste mest (eigen paardenmest) .... dit jaar heb ik voor het eerst beduidend minder JKK planten in de wei.

Groeten,
Ingrid

"Als je met alle winden
meewaait, heb je nooit tegenwind"
Volg datum > Datum: vrijdag 28 oktober 2005, 13:3128-10-05 13:31 Nr:36240
Volg auteur > Van: epona Opwaarderen Re:36239
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Jakobskruiskruid Structuur

epona
Hooghalen
Nederland

Jarig op 30-3

691 berichten
sinds 7-9-2005
Ingrid den Ouden schreef op vrijdag 28 oktober 2005, 13:20:

> e m kraak schreef op donderdag 27 oktober 2005, 16:30:
>> Langstengelig bloeiend paardenhooi wordt hier niet speciaal
>> verbouwd. De ruigere percelen hier zijn niet van koeienboeren.

> Ingrid
>
> "Als je met alle winden
> meewaait, heb je nooit tegenwind"

aha dus kalk strooien werk goed , mooi we hebben ook nog al last van mos dus dit is dubbel werkend, en plant voor bloei plukken en dit vooral goed volhouden ook bij buren plus zorgen dat de grasmat met vaste mest wordt bemest. Dank je voor je info
Ina
Volg datum > Datum: vrijdag 28 oktober 2005, 16:5028-10-05 16:50 Nr:36248
Volg auteur > Van: Piet Opwaarderen Re:36240
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Jakobskruiskruid Structuur

Piet
Homepage
Terneuzen home, Koewacht werk
Nederland

Jarig op 8-7

11530 berichten
sinds 11-12-2003
epona schreef op vrijdag 28 oktober 2005, 13:31:

> Ingrid den Ouden schreef op vrijdag 28 oktober 2005, 13:20:
>
>> e m kraak schreef op donderdag 27 oktober 2005, 16:30:

> last van mos dus dit is dubbel werkend, en plant voor bloei
> plukken en dit vooral goed volhouden ook bij buren plus zorgen
> dat de grasmat met vaste mest wordt bemest. Dank je voor je info
> Ina

Een onderzoekje naar de chemische kant van de bestrijding van JKK wat ik ook wel op de kruiskruidsite wil zetten ( Laat me maar even weten of je het daar wilt hebben Es of Collane) en dat ik onderzocht heb omdat er niets echt afdoende werkt tegen dit plantje op een natuurlijke manier. Voor mij stopt het dan en ga ik kiezen uit 2 kwaden.

2 jaar geleden langs een grote wei gereden met 5.6 paarden waar het miezelde van het JKK. Ik ben een keer gestopt om de eigenaar te waarschuwen en hij heeft de bovengrondse delen gemaaid en opgestookt.
Wat me verbaasde was dat ik dit jaar niets in die wei heb zien bloeien.
Dus vandaag maar weer eens gestopt en toestemming gevraagd om door de wei te lopen. Welgeteld 2 planten kunnen vinden.
Hij vertelde welke loonwerker gespoten had.
Die loonwerker gaf me de naam van zijn leverancier en hij vertelde wie de fabrikant was.
De fabrikant van de middelen is Dow Chemical.
Een medewerker vertelde me het recept tegen kiemplanten (eenjarig) en volwassen planten.
Tegen 1 jarige planten ( dat zijn dus de planten die dit jaar nog niet bloeien) 99 cc Primus gemengd met 1/2 tot 1 liter MCPA op 1 hectare.
Tegen 2 jarige planten ( wat natuurlijk ook de eenjarige kiemplanten doodt) 99cc Primus met 2 liter MCPA en 2 liter 2,4-D-amine gemengd per hectare.
Te gebruiken in april of mei, zodra er groei zit in het gewas.
De paarden dienen een week van het gras te blijven.
De woordvoerder omschreef de middelen als weinig giftig en selectief en zullen daarom het gras niet aantasten.
Wellicht moet het maar een of twee keer zo, zodat de JKK weer beheersbaar is en kun je , als je net zo'n hekel aan spuiten hebt als ik, van daaruit op natuurlijke manieren het weer volgroeien van je weide voorkomen.

Piet
Volg datum > Datum: vrijdag 28 oktober 2005, 17:3928-10-05 17:39 Nr:36249
Volg auteur > Van: epona Opwaarderen Re:36248
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Jakobskruiskruid Structuur

epona
Hooghalen
Nederland

Jarig op 30-3

691 berichten
sinds 7-9-2005
Piet schreef op vrijdag 28 oktober 2005, 16:50:

> epona schreef op vrijdag 28 oktober 2005, 13:31:
>
>> Ingrid den Ouden schreef op vrijdag 28 oktober 2005, 13:20:

> spuiten hebt als ik, van daaruit op natuurlijke manieren
> het weer volgroeien van je weide voorkomen.
>
> Piet

thanks piet

Ik denk er net zo over, liever spuiten dan dode paarden
Ina
Volg datum > Datum: vrijdag 28 oktober 2005, 20:0028-10-05 20:00 Nr:36252
Volg auteur > Van: Coralie van W Opwaarderen Re:36022
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Jakobskruiskruid Structuur

Coralie van W
Gulpen
Nederland


144 berichten
sinds 13-7-2005
Collane schreef op woensdag 26 oktober 2005, 9:52:

> Wil schreef op dinsdag 25 oktober 2005, 22:50:
>
> Wat Esther probeert te zeggen, is dat de informatie op

>
> Help mee Jakobskruiskruid te
> bestrijden, teken op
> http://kruiskruid.petities.nl

Ik vind 't geruzie hier erg jammer.
Vooral omdat het gaat over feiten die onzeker zijn.
Zoals het sterftecijfer 6500 in 2002 in Engeland.
Vriendin van mij heeft een buurman die niets aan de JKK in zijn wei deed.
Prachtige gele bloemetjes in z'n wei, het barstte er van.
Had wel vorig jaar zijn 2 paarden kort na elkaar dood. 'Eén of andere
leverziekte...'
Ik vroeg haar dit te melden bij Frans en Ilona, omdat die dat graag willen
weten.
Nee, zei ze, het is niet zeker dat ze aan JKK dood zijn gegaan.....

Als je deze m.i. toch duidelijke JKK sterfgevallen extrapoleert naar heel
Nederland, dan is de kans groot dat hier in de afgelopen jaren wel honderd(en?) paarden aan JKK zijn overleden. Maar nergens als zodanig te controleren, geen harde feiten dus.
En zo is het ook heel goed mogelijk dat er in 2002 in Engeland zo'n 6500
paarden dood gegaan zijn aan JKK. Alleen is dit never nooit te verifiëren,
omdat het nergens als zodanig werd geregistreerd.

Misschien is de enige instantie die duidelijkheid kan verschaffen de
ophaaldienst van dode dieren.
Zouden die een registratie bijhouden van soort en aantal? Zodat te zien is
of het aantal dode paarden de laatste jaren opmerkelijk is toegenomen?

Het lijkt me zinvoller om zoiets te gaan uitzoeken, dan om elkaar om de oren
te slaan met verwijten!
Groet,
Coralie
PS: Wat de diskussie over de verspreiding van JKK betreft:
Volgens mij is er veel via hooi verspreid. Paardenmensen hadden altijd graag natuurhooi (ik ook)!
Volg datum > Datum: vrijdag 28 oktober 2005, 20:1628-10-05 20:16 Nr:36253
Volg auteur > Van: Esther Opwaarderen Re:36252
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Jakobskruiskruid Structuur
Esther
Friesland
Nederland


5661 berichten
sinds 2-11-2003
Coralie van W schreef op vrijdag 28 oktober 2005, 20:00:

> Collane schreef op woensdag 26 oktober 2005, 9:52:
>
>> Wil schreef op dinsdag 25 oktober 2005, 22:50:

> Coralie
> PS: Wat de diskussie over de verspreiding van JKK betreft:
> Volgens mij is er veel via hooi verspreid. Paardenmensen hadden
> altijd graag natuurhooi (ik ook)!

Ik had me uitgelogd omdat ik vind dat er veel dingen uit zijn verband worden getrokken, en de feiten nogal moeilijk te aanvaarden zijn.
Toch vind ik deze opmerking belangrijk, die registratie is er niet, en kan ook niet. Wij hebben dit uitgezocht. Er zijn meer planten die dezelfde verschijnselen geven. Zelfs sectie kan geen JKK vergiftiging aantonen, wel een vermoeden van kruidskruidvergiftiging, (Veno occlusive disease) geheten. de omgeving en een hooimonster is daarin belangrijk. Waar de faculteit diergeneeskunde en de gezondheidsdienst voor dieren juist erge moeite mee hebben is de overdreven getallen uit Engeland, en om informatie te kunnen krijgen heeft dat enorm tegengewerkt. Ook de faculteit gelooft de gemanipuleerde rekensom uit Engeland niet en noemt het stemmingmakerij. Dat zijn de dingen waar we tegen aan liepen ( gelukkig is dat verleden tijd) omdat we die bronnen zijn gaan natrekken en hebben kunnen relativeren, hebben we onze geloofwaardigheid kunnen bewijzen. Nergens wordt het probleem ook ontkend, maar door onjuiste info wordt gewoon heen geprikt, en zal dus nooit leiden tot een oplossing.
Voor mij dan ook de reden om dit forum te verlaten, de feiten gaan wat mij betreft boven beschadigde egoos.
Dit is mijn laatste bericht hier.
Ik hoop ook van de ledenlijst verwijderd te kunnen worden, zodat ook die cijfers zuiver blijven. De reacties hebben me behoorlijk gekwetst en voor mij zijn feiten belangrijker, en steek daar liever mijn energie in.

Esther
Je leest nu onderwerp "Jakobskruiskruid"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
230 berichten
Pagina 13½ van 16
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact