InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten19032 onderwerpen
275780 berichten
Pagina 2410½ van 18386
Je leest nu op chronologische volgorde
Volg datum > Datum: donderdag 27 oktober 2005, 13:3627-10-05 13:36 Nr:36139
Volg auteur > Van: Collane Opwaarderen Re:36116
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Jakobskruiskruid Structuur
Collane
Nederland


352 berichten
sinds 25-11-2004
Ilona Kooistra schreef op donderdag 27 oktober 2005, 9:10:

> Collane schreef op woensdag 26 oktober 2005, 9:52:
>
> Nou moet het nog mooier worden. Ik quote uit een brief van

>
> Ilona
> --
> let's keep on moving naturally!

Ilona, ik heb het over de brief, die ik hier op het forum heb gezet, dat was nog vóór de petitie. Dat was een brief die ik zou schrijven naar SBS 6 enz....Ik heb toen die brief geschreven en gevraagd, hier op het forum, of er ook dingen waren die niet klopten. Frans vond die brief goed en vroeg, of hij hem mocht plaatsen op jullie site.

Beetje raar vind ik, om mensen een brief naar politieke partijen te laten sturen met informatie die niet bewezen is!

Ik heb deze brief geschreven met de informatie van jullie site, dat van dat melk en honing kwam van Ingrid en die kwam ook met broninformatie.

Daarna ben ik samen met nog wat mensen de petitie tekst gaan schrijven.

Op 31-7, dat was de avond dat de petitie 's morgens de lucht in was gegaan, kreeg ik een mail van jou waarin stond:
***************************************************************************************
Maar goed, dat ff terzijde, ik mail eigenlijk over de inhoud van de petitie. Ik vraag me van een paar inhoudelijke dingen af of het wel waar is:

-denk hierbij aan onschuldige kinderen die dit mooie maar ernstig giftige bloemetje aan de kant van de weg kunnen plukken. Het gif komt via de huid terecht in het lichaam.

Dat het giftig is via de huid is volgens mij nog niet helemaal zeker?

-het gif zal ook als koeien de plant hebben gegeten via de melk op onze tafels komen

Ik denk dat het niet in de melk komt aangezien het de lever vergiftigt en het daarom dus volgens mij helemaal niet meer in de melk kan komen, het blijft immers in de lever. Of is er andere informatie?

-en via de bijen in de honing.

Dat van de honing en bijen daar ben ik ook niet zeker van, waar komt de informatie vandaan? Ik dacht dat het nog niet vast stond/onderzocht was.

Ik hoop dat je wel gelijk hebt hoor, omdat het een hele goede reden is voor de overheid om echt iets te doen, maar ik ben bang voor het scenario dat het niet waar is en dat de hele petitie daardoor minder of niets meer waard wordt.

Kun je me helpen aan bronnen?
***************************************************************************************

Ik vond het vreemd dat ik van jou een mail kreeg, dat dat nog niet bewezen was.
Dat je mij om brongegevens vroeg, het stond toch op jullie site? Eigenlijk had ik jou toen moeten vragen, waar jullie het dan vandaan hadden, maar in plaats daarvan zijn we zelf op zoek gegaan. En heb ik inderdaad terug geschreven, dat ik het wel aan Mariette zou vragen.

Maar Ilona waar het eigenlijk om gaat is, dat Frans vaak mensen om de oren slaat, als iemand geen bronvermelding geeft. Frans is er een tijdje geleden op gewezen dat er op de kruiskruidsite geen bronvermeldingen staan, daar is niets meegedaan. Je kan niet iedereen om de oren slaan en dan zelf niet aan bronvermelding doen. Dat is waar ik de pé over in heb. En dát is wat me smerig tegenvalt!

Het was belangrijke informatie, wat ik jullie toegemaild heb, daarom heb ik het ook maar naar jou gemaild, omdat Frans al eerder mijn mail niet had beantwoord. Je hebt gezegd, dat jullie er wel in zouden duiken. Ik vind nog steeds, dat als je het zo belangrijk vindt dat de juiste goed onderbouwde informatie op jullie pagina moet staan, dat je dan niet zolang had moeten wachten. Je vergeet even, dat er heel veel mensen zijn, die jullie informatie lezen.

Ik vind het ook raar dat Frans nu wil doen geloven, dat ik heb gezegd dat dat gif door de huidopname op jullie site geplaatst moest worden, dit staat op jullie site.
Ik citeer:
***************************************************************************************
'Telegraaf. Raar dat er in staat dat het voor vee giftig is als het opgegeten wordt.. het is voor alle zoogdieren, inclusief mensen giftig en niet alleen bij inname maar ook via huidcontact! Maar goed, we zijn wel blij dat het steeds serieuzer genomen wordt!'
***************************************************************************************
Ik weet zeker, dat ik dat niet gevraagd heb, is Frans misschien in de war met Wil, want jullie hebben het artikel van haar gekregen. Het is een artikel uit 2004.

Het gaat er dus helemaal niet om dat we boos zijn dat er verkeerde informatie op staat, dat is helemaal niet erg, dat heet voortschrijdend inzicht. Het gaat erom, dat het is blijven staan terwijl jullie wisten, dat het niet meer klopte en ik vind dat het niet rijmt met wat jullie uitdragen.

Collane

Help mee Jacobskruiskruid te
bestrijden, teken op
http://kruiskruid.petities.nl
Volg datum > Datum: donderdag 27 oktober 2005, 13:4627-10-05 13:46 Nr:36140
Volg auteur > Van: Monique Meijer Opwaarderen Re:36137
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: paddy Structuur
Monique Meijer
Op Haaid
Duitsland

Jarig op 22-5

3218 berichten
sinds 3-6-2005
Wil schreef op donderdag 27 oktober 2005, 13:10:

> Monique Meijer schreef op donderdag 27 oktober 2005, 13:03:
>
>> Hallo,

> doorgestikt katoen.. weet ik wel een zeer handy iemand die dat
> misschien wel wil maken voor je...
>
> Greetz!

De paddy heb ik al besteld, maar fijn aangeboden! Dank je wel.
Ik ben helaas niet zo handig met een naaimachine.... Ik ben geschikter voor het ruigere werk: tuin omspitten, mest scheppen, schuren, verven, behangen e.d.
Pads wassen is inderdaad vreselijk..... doorgelopen kleuren, haar, bah. Ik heb een keer per ongeluk een onderbroek van mijn vriend meegewassen, die was in de wasmachine achtergebleven. Harig dat ie was..... ik heb hem stiekum weggegooid.....
Neopreen heb ik ook overwogen, maar dat leek me wat zweterig. (Is dus niet zo?) Ik heb wel een neopreen singel gekocht, mijn oude was zo smerig, niet meer schoon te krijgen en de zachte (nep-vacht) onderkant begon zich op te lossen. Hij was gewoon op. De neopreen singel is smaller en erg flexibel. Mijn oude singel was erg breed en stugger. Volgens mij bevalt de nieuwe singel mijn paard beter. Ivm een schouderblessure moet ik iets verder dan normaal naar achteren singelen. De neopreen singel blijft keurig op z'n plaats, mijn oude singel schoof altijd weer naar voren en hinderde haar in haar bewegingen. Ze houdt nu haar hoofd opvallend laag bij het draven, en loopt erg ontspannen.
Monique
Volg datum > Datum: donderdag 27 oktober 2005, 13:5327-10-05 13:53 Nr:36141
Volg auteur > Van: Wil Opwaarderen Re:36138
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: luzerne Structuur

Wil
Homepage
Santa Margarida da Serra
Portugal

Jarig op 26-3

9440 berichten
sinds 15-8-2004
van lennep schreef op donderdag 27 oktober 2005, 13:22:

> Wil schreef op donderdag 27 oktober 2005, 12:56:
>
>> van lennep schreef op donderdag 27 oktober 2005, 10:38:

> zoiets??
> En dat met een beetje luzerne is dan een komplete maaltijd?
>
> Groetjes Esther

Hohohohohho......! Nergens op letten is natuurlijk niet waar. Alles altijd in verhouding tot het werk wat je paard verricht... In Lucerne zitten heel veel eiwitten. Het is dus zaak om de Calcium/Fosfor-verhouding goed te houden. Daarom voer ik bij Lucerne altijd iets granen... Dit alleen als het dier echt gelopen heeft. Qua hoeveelheid moet je denken aan een formaat theemok. Geen bakken vol!
Haver: het is maar de vraag of je paard daar tegen kan... Haver is een 'heet' graan.
Veel paarden krijgen hiervan ook jeuk (Chaser wel!) en kan ook daarvan schuren.
Rogge, tarwe, gerst, gebroken mais... is prima.

In principe kan een paard wat weinig tot niets doet, en dan spreek ik van b.v. 1 a 2 buitenritten per week... toe met uitsluitend een goede kwaliteit hooi, je kunt dit aanvullen met b.v. tarwestro. Er zijn paarden die koliek kunnen krijgen van teveel stro. Dit nooit teveel geven. Maar vermeng je het een beetje met hooi... is dat prima.
Ik doe op dit moment 1 x daags 1 grote speciekuip vullen met grof hooi, doe daar een paar handjes lucerne over, 2 mokken graan, voor de sjeu 2 XXL winterwortelen en ik heb op dit moment wat verse maiskolven die de hakselaar heeft laten vallen.
Maar die mais is met een paar dagen op...
Dit is voor 2 paarden. Noa doet helemaal niets, Chaser loopt zo af en toe een ontspannen buitenrit. Ze hebben op dit moment nog de beschikking over 1,25 hec. weiland waar nog veel gras staat....
Leuke bijkomstigheid: van Lucerne krijg je altijd prachtige witte paardentandjes!

Voeren naar werken... Als ze niets doen, kunnen ze toe met hooi. Het is ons eigen idee dat we ze wat 'extra's willen geven. Jouw Friezen zijn eveneens sobere rassen, net zoals de mijne. Ik denk dat teveel helemaal niet goed is.

Maar da's mijn mening, ik weet dat de voedingsdeskundigen hier heel anders over denken!

Groet,
Wil.
Volg datum > Datum: donderdag 27 oktober 2005, 14:0027-10-05 14:00 Nr:36142
Volg auteur > Van: Wil Opwaarderen Re:36140
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: paddy Structuur

Wil
Homepage
Santa Margarida da Serra
Portugal

Jarig op 26-3

9440 berichten
sinds 15-8-2004
Monique Meijer schreef op donderdag 27 oktober 2005, 13:46:

> Wil schreef op donderdag 27 oktober 2005, 13:10:
>
>> Monique Meijer schreef op donderdag 27 oktober 2005, 13:03:

> weer naar voren en hinderde haar in haar bewegingen. Ze houdt
> nu haar hoofd opvallend laag bij het draven, en loopt erg
> ontspannen.
> Monique

Hoi! Onder het Zuid-Amerikaanse Endurancezadel gebruik ik een dunne saddlepad. Die past daar het beste bij. Maar onder de westernzadels gebruik ik de neopreenpad.
Ook heb ik van Continental een neopreensingel, echter: het gespen-gedeelte zit met klittenband vast aan de brede winkel... Resume: mocht de singel vuil zijn, en dat wordt ie.... Gewoon aftrekken en eveneens onder de kraan. Zo blijft ook de singel brandschoon. Beter als die bontsingels... die heb ik ook wel, maar ze worden stinkende smerig.... De volledige neopreensingels zijn mij in het verleden ook uitstekend bevallen. Alleen gaan ze een keertje 'barsten' en dan zijn ze ietwat versleten. Als je zo af en toe wat vettigs erop smeert aan de buitenzijde, hou je ze langer goed! Beetje sla-olie of zo...
Nee Monique, Neopreen is niet zweterig....
Succes ermee!
Wil.
Volg datum > Datum: donderdag 27 oktober 2005, 14:1227-10-05 14:12 Nr:36143
Volg auteur > Van: jo Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Verschil in winterpelsen Structuur

jo
Møre og Romsdal
Noorwegen


763 berichten
sinds 22-11-2003
Hoi.

Ik heb een paar dagen lopen denken over het verschil van paard tot paard daarin en onze toch wat èènluidende mening over GEEN!dekens.
Ik ook. :)

Maar kijkend naar het enige warmbloedpaard dat we hier hebben en zijn armetierige winterpels, in verhouding tot de beervachten om hem heen...............

Van de week viel er natte sneeuw en was het -5.
Hij bibberder niet....totdat hij in de stal kwam.
En na een paar uur bij er weer uitgaan.......als een rietje.
Ik heb hem weer mee naar binnen genomen en "geschropt" met hooi.
Daarna ging het goed.

Nou zitten we ook wel met sterkwisselende temperaturen.
14 dagen terug: +20.
Vorige week: -8
Van het weekend verwachten ze :+18.

Ik kan me dus voorstellen dat niet iedereen zich even happy voelt bij het kijken naar zijn paard en het idee van geen deken, 24/7 buiten, enz.

Ik vraag me ook af wat ik kan doen om te zorgen dat het paard een betere winterpels krijgt.
Vorige winter was zijn eerste winter buiten en zonder deken (op het laatst was zijn pels als een gatenkaas en mat).
Nu ziet zijn pels een heel en glanzend uit, maar het ligt plat en het haar op zich is kort en dun.
Ik masseer hem al, poets hem meer om betere doorstroming van bloed te krijgen, maar verder.............
Ow, hij krijgt als enige bijna 3 liter krachtvoer per dag, want anders wordt hij in een ommezien mager.

Zien jullie ook grote verschillen tussen paarden en hoe los je het op?
Volg datum > Datum: donderdag 27 oktober 2005, 14:1327-10-05 14:13 Nr:36144
Volg auteur > Van: Frans Veldman Opwaarderen Re:36139
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Jakobskruiskruid Structuur

Frans Veldman
Homepage
Drenthe
Nederland

Jarig op 22-10

5060 berichten
sinds 1-1-2003
Collane schreef op donderdag 27 oktober 2005, 13:36:

> Maar Ilona waar het eigenlijk om gaat is, dat Frans vaak mensen
> om de oren slaat, als iemand geen bronvermelding geeft. Frans
> is er een tijdje geleden op gewezen dat er op de kruiskruidsite
> geen bronvermeldingen staan,

Kun jij eigenlijk wel lezen? Ik heb al een paar keer gezegd dat het mijn pagina niet is. Dus hou nou eens op met dat ge-Frans.
Verder moet je gewoon eens even NADENKEN. Bronvermeldingen zijn niet nodig bij algemene veiligheidsmaatregelen. Bij het bekappen leren we de mensen ook dat ze werkhandschoenen moeten gebruiken. Moet er nu soms ook een bronvermelding bij en een onderzoek om aan te tonen dat het veiliger is om handschoenen te gebruiken? Dat is toch idioot? En absoluut niet iets waarmee ik andere mensen "mee om de oren sla".

Zolang we massaal reacties krijgen van mensen dat JKK wel eens giftig kan zijn bij huidopname adviseren wij mensen om handschoenen te gebruiken. Al wordt het niet via de huid opgenomen dan nog kan het in je lichaam komen als je met de sappen nog aan je hand in je neus peutert of een sigaret rookt of weet ik wat.

Je bent gewoon gefrustreerd omdat ik inderdaad, als iemand ONDERZOEKSGEGEVENS citeert, ik dan wel graag de bron wil weten. Dat het verstandiger is om handschoenen te gebruiken was geen ONDERZOEKSGEGEVEN. Dat staat toch nergens op de site?

>Je kan
> niet iedereen om de oren slaan en dan zelf niet aan
> bronvermelding doen.

Praktisch overal staan bronvermeldingen. Ook op de JKK-pagina, alleen hanteerden we toen, 3 jaar terug, nog het systeem dat die op een aparte pagina stonden bij de links. Daar verwijzen we op de JKK pagina ook naar. Als je die links gaat volgen (als ze nog bestaan en niet zijn gewijzigd) kom je dezelfde informatie tegen, maar dan in het Engels.

> En dát is wat me smerig tegenvalt!

Wat mij smerig tegenvalt is dat je hier denkt een aanleiding te vinden om mij eens even de oren te wassen, puur en alleen omdat ik in discussies vaak naar de bron van onderzoeksgegevens vraag. Het gaat je helemaal niet om JKK, of dat wij mensen adviseren om veiligheidshalve handschoenen te gebruiken bij het uittrekken van JKK, maar om mij "een lesje te leren". Daarbij gemakshalve er maar even aan voorbij gaan dat het niet eens mijn pagina is. Gewoon ordinaire pesterij dus.

> Je hebt gezegd, dat
> jullie er wel in zouden duiken. Ik vind nog steeds, dat als je
> het zo belangrijk vindt dat de juiste goed onderbouwde
> informatie op jullie pagina moet staan, dat je dan niet zolang
> had moeten wachten.

Ik vind dat jij drie jaar geleden wel met die kruiskruidpetitie had moeten beginnen, toen het probleem nog niet zo uit de hand was gelopen. Waar slaat dit nou toch op? Iedereen doet zijn best, jij hebt eerst 3 jaar nodig om in te zien dat er een probleem is, en wij hebben niet zoveel tijd dat we per omgaande aan de website kunnen werken maar wachten er soms wel twee weken mee.

> Je vergeet even, dat er heel veel mensen
> zijn, die jullie informatie lezen.

Je vergeet even dat je nu tekeer gaat op een forum dat door heel veel mensen wordt gelezen. Je vergeet ook even dat wij jou al hadden laten weten dat we zelf niet zoveel geloven van dat "giftig via de huid verhaal" maar dat dat er slechts veiligheidshalve stond. Je vergeet ook even dat wij al drie jaar geleden met dat JKK gedoe zijn begonnen toen er nog nauwelijks info was.

> Het gaat er dus helemaal niet om dat we boos zijn dat er verkeerde informatie op staat, dat is helemaal niet erg, dat heet voortschrijdend inzicht. Het gaat erom, dat het is blijven staan terwijl jullie wisten, dat het niet meer klopte en ik vind dat het niet rijmt met wat jullie uitdragen.

Dat wij hier belangeloos een informatieve website werkend houden betekent dus voor jou dat we ook maar even belangeloos een 24-uurs support systeem moeten gebruiken om direct alle informatie aan te passen als iemand dat nodig vindt? Los van vakantie's, familie-omstandigheden, etc, etc.? Misschien dat we er dan iemand voor in dienst moeten nemen als we even geen tijd hebben om aan de website te werken?

Frans
Volg datum > Datum: donderdag 27 oktober 2005, 14:2327-10-05 14:23 Nr:36145
Volg auteur > Van: iss Opwaarderen Re:36131
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: ander onderwerp? Structuur

iss
Oeldere (Noord Limburg)
Nederland


97 berichten
sinds 1-8-2005
biancawaamelink schreef op donderdag 27 oktober 2005, 12:40:

> HannahFroukje schreef op donderdag 27 oktober 2005, 12:30:
>
>> jacqueline postmes schreef op donderdag 27 oktober 2005, 11:48:

> Foto's volgen!
>
> ps. ben wel druk met mijn kostuum: ga verkleed als spinneweb
> met een grote spin (papier maché) op mijn cap...

Klinkt goed!!! Wanneer is het feest en waar? Lijkt me de moeite van het kieken waard.... !
Volg datum > Datum: donderdag 27 oktober 2005, 14:4327-10-05 14:43 Nr:36146
Volg auteur > Van: van lennep Opwaarderen Re:36141
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: luzerne Structuur

van lennep
zwinderen
Nederland

Jarig op 12-5

4767 berichten
sinds 31-8-2005
Wil schreef op donderdag 27 oktober 2005, 13:53:

> van lennep schreef op donderdag 27 oktober 2005, 13:22:
>
>> Wil schreef op donderdag 27 oktober 2005, 12:56:

> heel anders over denken!
>
> Groet,
> Wil.

Hallo Wil
Ik begrijp wat je bedoelt.Het was ook de bedoeling om de paardjes te laten leven van hooi , stro en gras en verder niets
Ik moet mijn paarden nu al helemaal bijvoeren want het gras is al op!
Het hooi wat wij gekocht hebben was goed maar we hebben blijkbaar geen goede plek waar we het kunnen bewaren.Er zit geen schimmel op maar het ruikt wel muf , Dus geen goed hooi meer ,helaas.Vandaar dat ik voorzichtig aan het kijken was naar een aanvulling.Bijvoorbeeld alleen luzerne.Maike kan zowieso geen granen aan,poept ze heel weer uit.Ik denk dat zijn darmen erg beschadigt zijn door worminfecties.
Maar alleen luzerne raad jij niet aan in verband met calcium fosfor verhouding...ok ...wat nu
Luzerne en granen vullen elkaar wel heel goed aan heb ik begrepen,dus dat is wel een optie voor Namkje.
Zorgen voor een goede hooiopslag;moet zeker gebeuren maar weet niet zo goed hoe we onze stal wat minder vochtig kunnen krijgen.
En anders voor Maike nog maar wat goed hooi aanschaffen want alleen eerste kwaliteit hooi bevat toch alles wat een paard nodig heeft....
Heb nog 200 pak liggen...zonde

En nergens op letten daar bedoelde ik eigenlijk mee de kwaliteit van de luzerne...

Groetjes Esther
Volg datum > Datum: donderdag 27 oktober 2005, 14:5527-10-05 14:55 Nr:36147
Volg auteur > Van: Isapaardje Opwaarderen Re:36134
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Bevangenheid ... bodem Structuur

Isapaardje
Homepage
Nederland


289 berichten
sinds 10-1-2005
Karin Haneveer schreef op donderdag 27 oktober 2005, 13:00:

> IIn zachte bodem als zand kan het
> hoefbeen niet grondparallel staan, de tip van het hoefbeen
> wordt belast en doorbloeding juist belemmerd, da's allemaal wat
> je niet wil (en het paard ook niet anders ging ie niet op zijn
> hielen staan, maar voorover hangen).

Eventjes het "drukverhaal" achterwege laten ... wat voor soort bodem zou jij zelf adviseren?

Uit ervaring heb ik gezien dat harde bodem ook waardeloos is. Het paard heeft zoveel pijn dat het niet wil lopen. En geen beweging is geen hoefmechanisme is geen genezing. Te zachte bodem is ook niet goed. Want ook dan heb je geen tot nauwelijks hoefmechanisme.

Je komt toch uit op een bodem waar het paard het makkelijkst op staat en vooral op loopt.

Overigens nogmaals, niet ieder bevangen paard gaat achterover hellen en niet iedere bevangenheid brengt een hoefkanteling met zich mee.

Maar ik ben het ronduit met je eens dat te veel druk vanaf onderen pijn geeft. Je moet de weinig bloeddoorvoer die er al is niet gaan belemmeren of afknellen. Een paard kan prettig lopen in nat zand, maar zodra hij met die "klonten" zand onder zijn voeten ineens op tegels komt, dan is hij erg gevoelig juist vanwege die enorme druk op zijn zolen ineens (net zolang tot het zand er weer uit is gevallen).

Misschien is mijn woordje "tegendruk" dan ook niet handig gekozen voor hetgeen ik wilde uitleggen. Denk dan nog even aan dat strand dat nat is van de branding ... dat soort bodem bedoel ik. Die voelt prettig aan en geeft stevigheid aan je voet en de manier waarop je staat en loopt ... Zo stel ik mij de "tegendruk" voor ... nogmaals niet bedoeld om een hoefbeen terug te duwen, maar om stevigheid aan de hoef te geven. Maar vooral ... om het paardje zo goed mogelijk aan het lopen te krijgen met de minste pijn.

Groeten, Ingrid

"voorkomen is beter dan genezen"
Volg datum > Datum: donderdag 27 oktober 2005, 15:0427-10-05 15:04 Nr:36148
Volg auteur > Van: Monique Meijer Opwaarderen Re:36142
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: paddy Structuur
Monique Meijer
Op Haaid
Duitsland

Jarig op 22-5

3218 berichten
sinds 3-6-2005
Wil schreef op donderdag 27 oktober 2005, 14:00:

> Monique Meijer schreef op donderdag 27 oktober 2005, 13:46:
>
>> Wil schreef op donderdag 27 oktober 2005, 13:10:

> zo...
> Nee Monique, Neopreen is niet zweterig....
> Succes ermee!
> Wil.

Bedankt, zal er af en toe wat vettigs opsmeren; het is mijn eerste neopreen singel! Vanavond komt trouwens mijn paardefysiotherapeut langs voor een jaarlijkse controle van Indy haar schouder. Hij komt haar ook even lekker helemaal doorkneden. Hoewel ze het niet zo op mannen heeft, is hij wel heel speciaal voor haar: hij heeft paardesnoepjes in zijn broekzak en gaat ontzettend rustig en lief met haar om. Ze blijft het hele uur keurig staan en vindt alles best.
Nu ik de hoefjes van mijn paard kan bijhouden wil ik ook graag paardenmassage / opheffen van simpele blokkades leren (moeilijke en ingewikkelde dingen die erg nauw steken laat ik liever aan een vakman/vrouw over, net als bij hoefjes). Indy heeft af en toe wat problemen met vastzittende wervels/heup, als gevolg van die trap, ze is iets scheef gebleven. Een aantal dingen kan ik zelf goed oplossen, ik voel warmte- en spanningsverschillen bij Indy goed aan, maar ik wil toch graag een cursus volgen om problemen goed te kunnen oplossen. Misschien heb jij of iemand anders een tip waar je die kan volgen? Omdat ik in Stapelmoorerheide (Duitsland, tussen Bellingwolde en Papenburg) woon liefst niet zo vreselijk ver weg. In Duitsland heb ik al tevergeefs gezocht, alles veel te ver weg of zo verschrikkelijk duur......
Monique
Volg datum > Datum: donderdag 27 oktober 2005, 15:1727-10-05 15:17 Nr:36149
Volg auteur > Van: Isapaardje Opwaarderen Re:36147
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Bevangenheid ... bodem Structuur

Isapaardje
Homepage
Nederland


289 berichten
sinds 10-1-2005
Laatste opmerking overigens nog van mijn kant over dit onderwerp ...

Als je een prettig aanvoelende bodem hebt voor een bevangen paard (en dat is misschien per paard wel verschillend, maar over het algemeen is het dus die vochtige zandbodem) is het dier geneigd om zich te gaan bewegen.

Bewegen is de remedie voor genezing. Het is dus heel goed mogelijk dat je daarmee (met beweging) gewoonweg voorkomt dat het hoefbeen gaat kantelen. Mede omdat je de bevangenheids-processen afbreekt cq verminderd waardoor er geen aanleiding meer is tot loslating van het hoefbeen.

Hoe je het ook wendt of keert ... in de afgelopen dagen heb ik wel ondervonden op diverse forums dat bij veel mensen met bevangen paarden de modderbak uitkomst heeft geboden.

Waarom het heeft geholpen daar zullen we ons dan verder met dit prachtige weer maar niet meer druk om maken ... het werkt en dat is voldoende :-)

Ik ga nu inspannen en zal verder dit topic hier laten rusten :-)
Volg datum > Datum: donderdag 27 oktober 2005, 15:3327-10-05 15:33 Nr:36150
Volg auteur > Van: John Kuypers Opwaarderen Re:36128
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: ander onderwerp? Structuur
John Kuypers
Meeuwen Gruitrode
Belgie

Jarig op 13-4

19 berichten
sinds 26-9-2005
HannahFroukje schreef op donderdag 27 oktober 2005, 12:30:

> jacqueline postmes schreef op donderdag 27 oktober 2005, 11:48:
>
>> HannahFroukje schreef op donderdag 27 oktober 2005, 10:06:

>
> Wie wil ?
>
> Fr

Nou ik zou eens een onderwerp kunnen openen met als thema ¨wat ouder zijn en beginnen met de paardensport¨. Lijkt mij gezien de leeftijd waarop ik ben begonnen best eens interesant. Ik stapte met 51 voor het eerst op een paard na meer als 18 jaar politiehondendresuur te hebben gedaan. In de eerste paar maanden na gestart te zijn met rijden begonnen de problemen al, althans problemen ! Wie is wat ouder en durf hier zijn eigen verhaal neer te zetten. Dit lijkt me een thema waarbij virtueel de hersenpan intakt blijft. Gr John
Je leest nu op chronologische volgorde
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten19032 onderwerpen
275780 berichten
Pagina 2410½ van 18386
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact