InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
54 berichten
Pagina 3½ van 4
Je leest nu onderwerp "Vaksinatie"
Volg datum > Datum: zondag 7 november 2004, 14:527-11-04 14:52 Nr:15776
Volg auteur > Van: Frans Veldman Opwaarderen Re:15676
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Vaksinatie Structuur

Frans Veldman
Homepage
Drenthe
Nederland

Jarig op 22-10

5061 berichten
sinds 1-1-2003
Monique Hendriks schreef op zaterdag, 6 november 2004, 6:49:

> Vanwege de lengte maak ik er even twee reacties van. Frans, die
> herhalingskaart, ontvangen dieren ook als zij in contact komen
> met andere dieren en op andere locaties komen.

Nee, dan begrijp je me verkeerd: Die kaart krijgen ze wanneer ze in contact komen met de ziekte, wanneer een ander dier die ziekte met zich meedraagt. Maar daarvoor moet die ziekte nog wel circuleren, iets wat niet meer gebeurt wanneer de populatie massaal tegen een ziekte wordt inge-ent. Juist door het ontbreken van die onbewuste herhalingskuur wordt je als individu ontzettend vatbaar voor die ziekte; je leeft immers in een steriele omgeving en wee je gebeente als je die ineens verlaat.

> Ik denk dat je
> mensen kunt vergelijken met paarden, mogelijk meer dan je b.v.
> hond en paard kunt vergelijken.

Vaccinatie en dergelijke is bij alle dieren gelijk en berust op dezelfde principes.

> maar ik betwijfel of het noodzakelijk is om paarden te
> hervaccineren. Juist vanwege het immuniteitsprincipe, je hebt
> het of je hebt het niet, je kunt niet “meer” immuniteit krijgen.

Immuniteit is nooit levenslang. Inderdaad, dit is iets wat je vaak hoort maar wat niet waar is. Ook niet voor "onze" kinderziektes. Dat is nou net wat ik probeer uit te leggen! Doordat je je hele leven zo af en toe nog eens in contact komt met de bewuste ziekte (herhalingskuur) blijft je immuniteit intact. Maar die vervalt wanneer je omgeving volledig is gevaccineerd. Daarom wordt het individu zo kwestbaar als de omgeving vaccineert en wordt je als het ware gedwongen om ook maar mee te doen.

> Waterpokken is in mijn ogen in relatie tot vaccinaties niet zo’n
> goed voorbeeld, omdat men daar nog niet tegen vaccineert.

Vaccinatie is hetzelfde als de ziekte krijgen. Vaccinatie is de ziekte zelf, alleen zijn de ziekteverwekkers dood gemaakt zodat ze geen schade meer aanrichten, maar het lichaam herkent de ziekteverwekkers wel en draagt vanaf dat moment een foto van de indringer bij zich (zoals de douane een kaart met foto's van terroristen heeft) zodat het de volgende keer een zelfde indringer (mogelijk een levend exemplaar) direct bij de lurven kan pakken.

> Met je andere opmerking
> over oudere mensen snap ik niet helemaal wat je bedoelt.

Dat die immuun blijven tegen kinderziekten zolang kinderen in hun omgeving af en toe die ziekte krijgen en die ouderen voorzien van hun onbewuste herhalingskuur. Dat werkt alleen zolang kinderen die ziekte krijgen, en vervalt wanneer kinderen worden gevaccineerd.

> Ik ben
> het niet met je eens dat je door jezelf niet mee te vaccineren,
> uiterst kwetsbaar wordt.

Heb ik boven uitgelegd.

> Voorstanders van vaccinaties halen vaak
> hetzelfde argument aan als jij,

Ik ben absoluut tegenstander van vaccinatie zoals je zult begrijpen. Maar ik weet hoe vaccinatie werkt en dat als je omgeving vaccineert je als individu min of meer gedwongen wordt om dat ook te doen. Ik zou dolgraag af en toe nog even met kinderziekten in aanraking komen zodat ik, zonder zelf ziek te worden, weer even mijn herhalingskuurtje krijg. Maar als kinderen worden gevaccineerd pakken ze mij mijn herhalingskuurtje af waardoor mijn "levenslange" immuniteit verloren gaat..

> Het is vaak heel moeilijk, en dat bedoel ik niet naar jou Frans, maar in algemene zin, om over vaccinatie te discussieren. Vaak ontbreekt het mensen aan kennis, zoals jullie dat ook merken wanneer je met elkaar spreekt over het natuurlijk paarden houden.

Als je tegen vaccinatie bent (zoals ik) juich ik dat van harte toe. Maar je komt iets overtuigender over wanneer je ook de ins en outs begrijpt van vaccinatie en de invloed daarop op de groep. Het is onderdeel van mijn werk geweest, dus vraag maar raak...

Groeten,
Frans
Volg datum > Datum: zondag 7 november 2004, 16:257-11-04 16:25 Nr:15783
Volg auteur > Van: Trudy Opwaarderen Re:15776
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Vaksinatie Structuur

Trudy
Nederland

Jarig op 19-8

1857 berichten
sinds 11-10-2004
Frans Veldman schreef op zondag, 7 november 2004, 14:52:
Volg datum > Datum: zondag 7 november 2004, 16:287-11-04 16:28 Nr:15784
Volg auteur > Van: Opwaarderen Re:15776
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Vaksinatie Structuur
Hoi Frans,

Je schrijft:
Nee, dan begrijp je me verkeerd: Die kaart krijgen ze wanneer ze in contact komen met de ziekte, wanneer een ander dier die ziekte met zich meedraagt. Maar daarvoor moet die ziekte nog wel circuleren, iets wat niet meer gebeurt wanneer de populatie massaal tegen een ziekte wordt ingeënt. Juist door het ontbreken van die onbewuste herhalingskuur wordt je als individu ontzettend vatbaar voor die ziekte; je leeft immers in een steriele omgeving en wee je gebeente als je die ineens verlaat.

*** Daar heb je gelijk in, vandaar dat ik bij honden en katten mensen adviseer het protocol van Dr Jean Dodd te volgen. Waarbij de verschillende entstoffen, niet in een cocktail maar afzonderlijk, toegediend worden in het eerste jaar. Onderzoek heeft aangetoond dat dit levenslange immuniteit bewerkstelligd bij hond en kat. Dus het is niet zozeer een kwestie, voor mijzelf van “enten”, maar van “her”-enten.
---De aanbeveling om elk jaar opnieuw te enten is officieel begonnen in 1978. Deze aanbeveling is gedaan zonder wetenschappelijke rechtvaardiging of behoefte om de immuniteit zo vaak te boosteren. In feite blokkeert de aanwezigheid van humorale antilichamen de reactie op herentingen op dezelfde manier als waarop de antilichamen die door de moeder gegeven zijn, ervoor zorgen dat bepaalde jonge dieren niet reageren op een enting. (Bron: Schultz, Ronald D., “Current and future canine and feline vaccination programs”, Veterinary Medicine, March 1998, pg. 243.)
---In studies die uitgevoerd werden door Schultz op de Univ. Van Wisconsin kregen 106 honden die in de voorafgaande 1 tot 4 jaar geënt waren, opnieuw een parvo enting. Bij slechts 1 van de 106 honden werd na de enting een opmerkelijke toename in antilichamen geconstateerd. Uit dit resultaat blijkt dat opnieuw enten niet zorgt voor meer antilichamen of een verbeterde immuniteit omdat het virus in de entstof al geneutraliseerd is voordat het de T en B geheugencellen kan bereiken. De immuniteit die verkregen is door de voorgaande enting beschermt niet alleen tegen het besmettelijke virus, maar verhindert ook dat er een reactie op de herenting kan plaatsvinden.
(BronWolf Alice, Vaccines of the Present and Future, Proceedings of the World Animal Veterinary Congress, Vancouver 2001.)

Vaccinatie en dergelijke is bij alle dieren gelijk en berust op dezelfde principes.
*** Jij stelt dat mensen op een gegeven moment niet meer immuun zijn, ik heb me op mensvlak daarin in beperkte mate verdiept, dus dat neem ik gerust van je aan. Maar het verschil, en daarom mijn vergelijk met mensen en paarden, is dat paarden als ze een goede eigenaar hebben ouder worden dan een hond of kat. Bij een hond of kat is het hervaccineren volgens onderzoeken niet nodig, een reden is misschien dat hun leven maar 1/5e is qua lengte als een mensenleven. Omdat mens en paard ouder worden, kan ik me voorstellen dat dat afwijkt. Een paardenbezitter zou dus hervaccinatie kunnen overwegen, maar dat dat standaard jaarlijks moet lijkt me niet logisch en mensen daar bewust van maken is de reden waarom ik reageerde.

Verder schrijf je:
Immuniteit is nooit levenslang. Inderdaad, dit is iets wat je vaak hoort maar wat niet waar is. Ook niet voor "onze" kinderziektes. Dat is nou net wat ik probeer uit te leggen! Doordat je je hele leven zo af en toe nog eens in contact komt met de bewuste ziekte (herhalingskuur) blijft je immuniteit intact. Maar die vervalt wanneer je omgeving volledig is gevaccineerd. Daarom wordt het individu zo kwestbaar als de omgeving vaccineert en wordt je als het ware gedwongen om ook maar mee te doen.
*** Bij honden en katten blijkt met het vaccinatieprotocol van Jean Dodd de immuniteit wel levenslang te zijn en ik heb hierin telkens duidelijk aangegeven dat ik over honden en katten sprak. Over mensen kan en wil ik de discussie niet aangaan om de simpele reden dat ik me daar niet in verdiept heb.

Je schrijft:
Vaccinatie is hetzelfde als de ziekte krijgen.
*** Daar ben ik het niet mee eens. Dit omdat er in vaccinaties stoffen zitten die kankerverwekkend zijn en stoffen die invloed hebben op het gedrag en soms een behoorlijke aanslag zijn op het immuunsysteem, vooral wanneer men "cocktails" toedient en een dier dus niet met slechts 1 ziekte geconfronteerd wordt. Ik vind het daardoor niet compleet vergelijkbaar.

Je schrijft: Dat die immuun blijven tegen kinderziekten zolang kinderen in hun omgeving af en toe die ziekte krijgen en die ouderen voorzien van hun onbewuste herhalingskuur. Dat werkt alleen zolang kinderen die ziekte krijgen, en vervalt wanneer kinderen worden gevaccineerd.
*** Toch worden kinderen hier ‘standaard’ gevaccineerd dus dan zouden volgens dat idee alle ouderen ziek worden. Maar om op dieren door te gaan:
---Er is geen immunologische behoefte om elk jaar te enten. De immuniteit tegen virussen blijft jarenlang bestaan of gedurende het hele leven van het dier. Verder faalt een herhaalde enting bij het stimuleren van anamnestische reacties omdat de aanwezige antilichamen dit verhinderen. De efficiëntie van de praktijk om elk jaar te enten kan naar onze mening beschouwd worden als twijfelachtig. (Bron: Klingborg Donald, Principles of Vaccination, AVMA Council on Biologic and Therapeutic Agents, Policy on Biologics, April 2002)
---Het opnieuw enten van patiënten met voldoende immuniteit voegt niets toe aan hun weerstand tegen ziekte en kan het risico op ongewenste reacties na de enting vergroten.
(Bron: Schultz, Ronald D., “Are we vaccinating too much?” JAVMA, no. 4, August 15, 1995, pg. 421.)

Als je tegen vaccinatie bent (zoals ik) juich ik dat van harte toe. Maar je komt iets overtuigender over wanneer je ook de ins en outs begrijpt van vaccinatie en de invloed daarop op de groep. Het is onderdeel van mijn werk geweest, dus vraag maar raak...
*** Het is niet mijn bedoeling “overtuigend” over te komen, ik vind dat mensen prima in staat zijn zelf hun onderzoeken te doen en keuzes te maken, met name de mensen op deze lijst die op een zeer bewuste manier met hun paarden omgaan. Ik probeer mensen als het een topic is op een forum of egroup, of ik gevallen van vaccinosis in mijn praktijk tref, er wel van bewust te maken, omdat veel mensen niet op de hoogte zijn van de gevaren van (her)vaccinaties. Vandaar mijn vergelijk met hoefijzers, men doet het vaak gewoon zonder na te denken en is angstig om er vanaf te wijken. Ik zal je zeker benaderen wanneer ik er vragen over heb. Voor mij is de kwestie bij honden en katten zo duidelijk als wat, door de vele onderzoeken die daarover beschikbaar zijn. Maar altijd fijn om te weten dat als ik vragen heb op vaccinatievlak ik bij je terecht kan, want ik lees er veel over en soms zijn er wel dingetjes die vragen oproepen.
Groetjes,
Monique
Volg datum > Datum: zondag 7 november 2004, 16:517-11-04 16:51 Nr:15787
Volg auteur > Van: Opwaarderen Re:15784
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Vaksinatie Structuur
Hoi,
Het is een beetje OT, maar hier een link die over het vaccineren van mensen gaat en interessant is voor wie dat wil om eens te lezen.
http://www.educare.nl/content.php?PID=37
Lees ook helemaal onderaan dit: Realiseert u zich dat...
Groetjes,
Monique
Volg datum > Datum: zondag 7 november 2004, 17:267-11-04 17:26 Nr:15788
Volg auteur > Van: Frans Veldman Opwaarderen Re:15784
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Vaksinatie Structuur

Frans Veldman
Homepage
Drenthe
Nederland

Jarig op 22-10

5061 berichten
sinds 1-1-2003
Monique Hendriks schreef op zondag, 7 november 2004, 16:28:

Hoi Monique,

> *** Daar heb je gelijk in, vandaar dat ik bij honden en katten
> mensen adviseer het protocol van Dr Jean Dodd te volgen. Waarbij
> de verschillende entstoffen, niet in een cocktail maar
> afzonderlijk, toegediend worden in het eerste jaar. Onderzoek
> heeft aangetoond dat dit levenslange immuniteit bewerkstelligd
> bij hond en kat.

Jij hebt het er steeds over dat immuniteit levenslang zou zijn (bij katten en honden) maar volgens mij hangt dit van de ziekte af. Sommige ziekten geven "levenslange immuniteit" (wat volgens mij betekent dat het verval van die immuniteit meestal langer duurt dan het leven van de patient, wat bij honden en katten natuurlijk makkelijker kan dan bij mensen) maar bij andere ziekten is de immuniteit veel korter. Tetanus en rode hond hebben bij mensen ook een andere "levensduur".

> Vaccinatie en dergelijke is bij alle dieren gelijk en berust op
> dezelfde principes.
> *** Jij stelt dat mensen op een gegeven moment niet meer immuun

> voorstellen dat dat afwijkt. Een paardenbezitter zou dus
> hervaccinatie kunnen overwegen, maar dat dat standaard jaarlijks
> moet lijkt me niet logisch en mensen daar bewust van maken is de
> reden waarom ik reageerde.

Even los van het "moeten"; de ziekten waartegen het paard wordt ingeent geven maar vrij kort immuniteit. De ene wat langer dan een jaar, de andere slechts 10 maanden (weet niet meer welke influenza en welke tetanus was). Eigenlijk zou je dus om de 10 maanden moeten enten.
Ik ben het wel met je eens dat het onzinnig is om te hervaccineren voordat de immuniteit verlopen is.

> Verder schrijf je:
> Immuniteit is nooit levenslang. Inderdaad, dit is iets wat je
> vaak hoort maar wat niet waar is. Ook niet voor "onze"
> kinderziektes. Dat is nou net wat ik probeer uit te leggen!
> Doordat je je hele leven zo af en toe nog eens in contact komt
> met de bewuste ziekte (herhalingskuur) blijft je immuniteit
> intact. Maar die vervalt wanneer je omgeving volledig is gevaccineerd. Daarom wordt het individu zo kwestbaar als de omgeving vaccineert en wordt je als het ware gedwongen om ook maar mee te doen.
> *** Bij honden en katten blijkt met het vaccinatieprotocol van Jean Dodd de immuniteit wel levenslang te zijn en ik heb hierin telkens duidelijk aangegeven dat ik over honden en katten sprak. Over mensen kan en wil ik de discussie niet aangaan om de simpele reden dat ik me daar niet in verdiept heb.

Ja, maar bij mensen wordt OOK beweerd dat immunieit levenslang is. Maar dat geldt alleen maar wanneer je in een populatie leeft waarbij die ziekte normaal voorkomt en je dus voortdurend ongemerkt een booster krijgt door contact met de ziektekiem. Ik kan me voorstellen dat die "levenslange" immuniteit bij honden e katten ook alleen maar levenslang is wanneer aan deze zelfde voorwaarden wordt voldaan; namelijk af en toe contact met de ziekteverwekker.

> Vaccinatie is hetzelfde als de ziekte krijgen.
> *** Daar ben ik het niet mee eens. Dit omdat er in vaccinaties stoffen zitten die kankerverwekkend zijn en stoffen die invloed hebben op het gedrag en soms een behoorlijke aanslag zijn op het immuunsysteem, vooral wanneer men "cocktails" toedient en een dier dus niet met slechts 1 ziekte geconfronteerd wordt. Ik vind het daardoor niet compleet vergelijkbaar.

Nee, het is ook niet vergelijkbaar omdat je de ziekte niet krijgt. Daar is vaccinatie nou net voor bedoeld. Ik bedoelde ntuurlijk dat "vaccinatie hetzelfde is als de ziekte krijgen VOOR WAT BETREFT DE IMMUNITEITSOPBOUW."

> Je schrijft: Dat die immuun blijven tegen kinderziekten zolang kinderen in hun omgeving af en toe die ziekte krijgen en die ouderen voorzien van hun onbewuste herhalingskuur. Dat werkt alleen zolang kinderen die ziekte krijgen, en vervalt wanneer kinderen worden gevaccineerd.
> *** Toch worden kinderen hier ‘standaard’ gevaccineerd dus dan zouden volgens dat idee alle ouderen ziek worden.

Nee, immuniteitsverlies is niet hetzelfde als ziek worden. De ouderen verliezen hun immuniteit maar worden niet ziek om de simpele reden dat ze de ziekteverwekker niet tegenkomen. Die hebben we immers onze samenleving uitgebannen. Maar breng opa of oma maar eens naar midden-Afrika, dan zul je zien dat ze inderdaad hun levenslange immuniteit hebben verloren en hun kinderziektes opnieuw krijgen.

Maar om op dieren door te gaan:
> ---Er is geen immunologische behoefte om elk jaar te enten. De immuniteit tegen virussen blijft jarenlang bestaan of gedurende het hele leven van het dier.

Kijk, hier zijn we het eens: De immuniteit is jarenlang OF het hele leven. Welke van de twee het is hangt van de betreffende ziekteverwekker af.

> Verder faalt een herhaalde enting bij het stimuleren van anamnestische reacties omdat de aanwezige antilichamen dit verhinderen. De efficiëntie van de praktijk om elk jaar te enten kan naar onze mening beschouwd worden als twijfelachtig.

Helemaal mee eens als dit ziekten zijn die van zichzelf een lange immuniteit geven. Het is net zo idioot als ieder jaar opnieuw te vaccineren tegen de mazelen. Ieder jaar opnieuw vaccineren tegen tetanus of griep is echter een ander verhaal. Hangt dus -wederom- van de ziekteverwekker af.

> ---Het opnieuw enten van patiënten met voldoende immuniteit voegt niets toe aan hun weerstand tegen ziekte en kan het risico op ongewenste reacties na de enting vergroten.

Mee eens. Maar lees de voorwaarde die je er zelf bij hebt gezet: "bij patienten met voldoende immuniteit".

> *** Het is niet mijn bedoeling “overtuigend” over te komen, ik vind dat mensen prima in staat zijn zelf hun onderzoeken te doen en keuzes te maken, met name de mensen op deze lijst die op een zeer bewuste manier met hun paarden omgaan.

Voor niet iedereen is vaccinatie een helder begrip. Voordat mensen onder het motto "vaccineren is onnatuurlijk" hun dier onbeschermd laten rondlopen vind ik dat ze wel moeten beseffen dat ze extra kwetsbaar worden omdat anderen WEL blijven vaccineren.
Ik zal nog een poging doen om het uit te leggen:
Als niemand zou vaccineren tegen influenza dan zou influenza algemeen voorkomen. Dan zouden mijn paarden iedere maand wel een keer in contact komen met het influenza-virus en op die manier een maandelijkse booster krijgen. Ze zouden op die manier zonder vaccinatie toch levenslang immuun blijven tegen influenza!.
Maar omdat iedereen tegen influenza vaccineert komt influenza dus nog maar weinig voor, en krijgen mijn paarden niet meer iedere maand een influenzavirus te zien. Daardoor "vergeten" ze langzaam maar zeker hoe influenza eruit ziet (ofwel verlies van immuniteit) waardoor ze, ALS ze per ongeluk na drie jaar toch een influenzavirus ontmoeten, gegarandeerd voor de bijl gaan.

Met andere woorden: De beste keus is om NIET te vaccineren, maar dit geldt alleen als die beslissing collectief wordt genomen. Vaccineert de hele populatie dan zul je wel mee moeten doen (hoewel je heel lang ongevaccineerd mee kan drijven op de bescherming die de rest van de populatie je geeft, maar je immuniteit ben je gegarandeerd kwijt).

Groeten,
Frans
Volg datum > Datum: zondag 7 november 2004, 18:497-11-04 18:49 Nr:15796
Volg auteur > Van: Opwaarderen Re:15788
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Vaksinatie Structuur
Hoi Monique,

> Jij hebt het er steeds over dat immuniteit levenslang zou zijn (bij katten en honden) maar volgens mij hangt dit van de ziekte af. Sommige ziekten geven "levenslange immuniteit" (wat volgens mij betekent dat het verval van die immuniteit meestal langer duurt dan het leven van de patiënt, wat bij honden en katten natuurlijk makkelijker kan dan bij mensen) maar bij andere ziekten is de immuniteit veel korter. Tetanus en rode hond hebben bij mensen ook een andere "levensduur".

*** Klopt, maar dat blijkt uit het onderzoek. Voor een aantal ziekten is immuniteit niet levenslang, het voert te ver om dat telkens allemaal aan te gaan dragen omdat het niet over paarden gaat waarop ik mij baseer. Maar dan ligt de besluitvorming om wel/niet te vaccineren soms anders. Neem b.v. de ziekte van Weil. Die enting garandeert bij honden niet dat ze het niet krijgen, geeft geen optimale bescherming, bevat 1 soort die niet meer voorkomt en ‘niet’ de 2 soorten die hier wel soms voorkomen. Je kunt op basis daarvan voor jezelf afwegen of zo'n enting zinvol is.

> De ziekten waartegen het paard wordt ingeënt geven maar vrij kort immuniteit. De ene wat langer dan een jaar, de andere slechts 10 maanden (weet niet meer welke influenza en welke tetanus was). Eigenlijk zou je dus om de 10 maanden moeten enten.
Ik ben het wel met je eens dat het onzinnig is om te hervaccineren voordat de immuniteit verlopen is.

*** Kijk en bij honden werden er ook tijdspannen genoemd. Inmiddels blijkt dat deze tijdspanne meestal nergens op gefundeerd zijn, vaak enkel op labels van de fabrikanten, zie de quote verderop. Bij paarden weet ik dus niet hoe dat zit, maar het kan een aanmoediging zijn tot nader onderzoek om te kijken of dit werkelijk zo is. Daarnaast kan bekeken worden hoe groot het risico is dat een dier die ziekte oploopt, want veel ziekten zijn op hun retour waardoor je je af kunt vragen of het risico van de entingen (o.a. de bijwerkingen ervan) opweegt tegen het risico op het verkrijgen van de ziekte.

> Ja, maar bij mensen wordt OOK beweerd dat immuniteit levenslang is. Maar dat geldt alleen maar wanneer je in een populatie leeft waarbij die ziekte normaal voorkomt en je dus voortdurend ongemerkt een booster krijgt door contact met de ziektekiem. Ik kan me voorstellen dat die "levenslange" immuniteit bij honden e katten ook alleen maar levenslang is wanneer aan deze zelfde voorwaarden wordt voldaan; namelijk af en toe contact met de ziekteverwekker.

*** In de link van het artikel staat: Gevaccineerde personen kunnen anderen besmetten, ook al vertonen zij zelf geen symptomen van de ziekte. Vaccinatie kan de ziekte waartegen werd gevaccineerd juist veroorzaken. En dat laatste heb ik dus gezien bij honden, daarover wordt ook vermelding gemaakt in een aantal boeken, o.a. over hoe zij na de vaccinatie de ziekte juist wel ontwikkelden over zelfs overdroegen op hun pups. Deze honden worden dan zieker van de ziekte dan hun niet gevaccineerde soortgenoten. De waarheid op dat vlak zal waarschijnlijk dus ergens in het midden liggen en per geval verschillen.

>Nee, het is ook niet vergelijkbaar omdat je de ziekte niet krijgt. Daar is vaccinatie nou net voor bedoeld. Ik bedoelde ntuurlijk dat "vaccinatie hetzelfde is als de ziekte krijgen VOOR WAT BETREFT DE IMMUNITEITSOPBOUW."
*** Toch ben ik het ook daar niet mee eens. Kijk naar het voorbeeld in het artikel: De dramatische gevolgen van massale vaccinatiecampagnes tegen pokken op de Filippijnen (1918) bewijzen dat vaccinatie mensen juist bevattelijker maakt voor de betreffende ziekte. In Manilla, waar 95% van de populatie was ingeënt, stierf 54% van de bevolking; op het eiland Mindanao, waar de bewoners vaccinatie hadden geweigerd, bedroeg dat percentage slechts 11%. De besmetting met een vaccin verloopt niet zoals een ziekte normaal het lichaam binnenkomt. De indringer komt dan direct in de bloedbaan. Dat het juist niet altijd zorgt voor de immuniteitsopbouw blijkt uit het gegeven dat gevaccineerde mensen en dieren toch de ziekte kunnen krijgen waarvoor ze gevaccineerd zijn. Dat de besmetting met een vaccin niet verloopt via de normale weg, is daar m.i. de oorzaak van dat er dan niet genoeg immuniteit is opgebouwd. Maar los van dat, waarom kiezen voor een enting met daarin uiterst gevaarlijke stoffen? Een alternatief zoals nosode-therapie wordt door velen van de hand gewezen terwijl daar geen schadelijke bijwerkingen aan kleven.

> Ieder jaar opnieuw vaccineren tegen tetanus of griep is echter een ander verhaal. Hangt dus -wederom- van de ziekteverwekker af.
*** Ja en daarom kunnen mensen zich vragen stellen, niet alleen uit angst van: is mijn dier wel beschermd, maar ook: hoeveel risico loopt mijn dier, wat voor ziekte betreft het (is deze b.v. altijd dodelijk of goed te genezen) enz. enz. Om zo bewuster wel/niet te vaccineren. M.a.w. om jouw voorbeeld aan te halen: als de bejaarde niet naar Afrika gaat ....
De Amerikaanse 'Veterinary Medical Association Committee' (diergeneeskundig medisch verenigings bestuur) rapporteerde dit jaar dat 'de aanbeveling tot jaarlijkse hervaccinatie, vaak gefundeerd op vele vaccinatielabels, gebaseerd is op historische gegevens, maar niet op wetenschappelijke.

> Met andere woorden: De beste keus is om NIET te vaccineren, maar dit geldt alleen als die beslissing collectief wordt genomen. Vaccineert de hele populatie dan zul je wel mee moeten doen (hoewel je heel lang ongevaccineerd mee kan drijven op de bescherming die de rest van de populatie je geeft, maar je immuniteit ben je gegarandeerd kwijt).
*** En dat ligt dus bij hond en kat anders als men het eerder doorgegeven protocol volgt. Dit protocol wordt nu onderwezen op veterinaire opleidingen in Amerika. Het heeft lang geduurd voordat men op basis van gedegen onderzoeken hiertoe is gekomen en veel moeite gekost voor die dierenartsen die daar aan meegewerkt hebben. In Engeland zijn begin dit jaar ook zo’n 25 dierenartsen een campagne gestart om jaarlijkse vaccinaties te stoppen. Hier in stond onder andere:
- Wij en anderen wiens honden een vaccinreactie opliepen; wij, van wie de geliefde viervoeters nodeloos geleden hebben en overleden zijn, zijn nu lang genoeg aan de kaak gesteld en gecastijd voor het vertellen van de waarheid. We zullen niet rusten voordat jaarlijks vaccineren verleden tijd is.
- 'Misverstanden, misinformatie en de conservatieve houding van onze professie hebben er voor een groot deel voor gezorgd dat het aannemen van protocols, die het verlagen van het aantal keren vaccineren voorstaan, vertraagd werd; Immunologisch geheugen zorgt voor langdurige immuniteit voor belangrijke infectieuze ziekten welke zeer veel langer is dan de traditionele aanbevelingen voor jaarlijks vaccineren. Dit wordt ondersteund door een groeiende hoeveelheid veterinaire informatie even als goed ontwikkelde epidemiologische controle in de humane geneeskunde, waaruit volgt dat immuniteit na vaccinatie extreem lang duurt en in de meeste gevallen zelfs levenslang is.
- Is het verwonderlijk dat cliënten vertrouwen verliezen in vaccinaties en
zelf op zoek gaan naar de achtergronden ervan? Wij vinden dat ze hierin
gelijk hebben. Politiek, traditie en het economisch gewin van dierenartsen
en farmaceutische bedrijven zouden geen factor moeten zijn in het nemen van medische besluiten.

Het betrof een hele lange brief ondertekend door 25 dierenartsen. In Nederland loopt men op dit vlak erg achter als je het vergelijkt (wederom op hond/kat gebied) met andere landen in de wereld zoals b.v. Israël en Zwitserland. Het is zinvol voor jezelf onderzoek te doen, want de waarheid, kun je niet verwachten van hen die: vaccins ontwikkelen, produceren EN verkopen.
Groetjes,
Monique
Volg datum > Datum: zondag 7 november 2004, 22:027-11-04 22:02 Nr:15813
Volg auteur > Van: Frans Veldman Opwaarderen Re:15796
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Vaksinatie Structuur

Frans Veldman
Homepage
Drenthe
Nederland

Jarig op 22-10

5061 berichten
sinds 1-1-2003
Monique Hendriks schreef op zondag, 7 november 2004, 18:49:

Hoi Monique,

Even over die link: Ik vind het een vreemd en gevaarlijk artikel. Er staan halve waarheden in die volledig uit hun verband worden getrokken. Ik zou niet zomaar klakkeloos aannemen wat er in dat artikel staat.

> Inmiddels blijkt dat deze tijdspanne meestal nergens op
> gefundeerd zijn, vaak enkel op labels van de fabrikanten, zie de
> quote verderop. Bij paarden weet ik dus niet hoe dat zit, maar

Ok, jij weet niet hoe het bij paarden en mensen zit, ik weet niet hoe het met hondenziekten zit. Discussieert lekker makkelijk. :-(
Bij mensen en paarden zijn er ziekteverwekkers waar je geen levenslange immuniteit tegen hebt.

> Daarnaast kan bekeken worden hoe groot
> het risico is dat een dier die ziekte oploopt, want veel ziekten
> zijn op hun retour waardoor je je af kunt vragen of het risico
> van de entingen (o.a. de bijwerkingen ervan) opweegt tegen het
> risico op het verkrijgen van de ziekte.

Veel ziekten zijn op hun retour juist vanwege massale vaccinaties!

> *** In de link van het artikel staat: Gevaccineerde personen
> kunnen anderen besmetten, ook al vertonen zij zelf geen
> symptomen van de ziekte.

Dat klopt. Ook weer uit zijn verband gerukt. Ditzelfde geldt namelijk eveneens voor fietsen. Ook die kunnen ziekten meebrengen ook al vertonen ze zelf geen symptomen van de ziekte. Ik zie niet in hoe dit een argument tegen vaccinatie zou moeten zijn, want niet-gevaccineerde personen kunnen OOK anderen besmetten. Voor het besmetten van anderen maakt het dus niet uit of je gevaccineerd bent of niet. (Hoewel feitelijk de kans dat een gevaccineerde iemand anders besmet kleiner is).

> Vaccinatie kan de ziekte waartegen werd
> gevaccineerd juist veroorzaken.

Ook dat klopt. Bij individuen met een zeer beroerde gezondheid kan een vaccin de ziekte juist veroorzaken. Daarom is men ook wat terughoudend om zieke mensen en dieren te vaccineren. Maar ook dit vind ik geen argument om niet te vaccineren.

> *** Toch ben ik het ook daar niet mee eens. Kijk naar het
> voorbeeld in het artikel: De dramatische gevolgen van massale
> vaccinatiecampagnes tegen pokken op de Filippijnen (1918)
> bewijzen dat vaccinatie mensen juist bevattelijker maakt voor de
> betreffende ziekte. In Manilla, waar 95% van de populatie was
> ingeënt, stierf 54% van de bevolking; op het eiland Mindanao,
> waar de bewoners vaccinatie hadden geweigerd, bedroeg dat
> percentage slechts 11%.

Het ligt er maar net aan op welk eiland het virus is aangeland. Dit klinkt net zo als "ik ken een opaatje van 90 die rookt, dus zie je wel dat je van roken niet eerder dood gaat!". Het is toch overduidelijk bekend dat de kans om rode hond, mazelen, polio, etc. te krijgen veel minder is dan wanneer je NIET vaccineert? Ke jij iemand die tegen polio is gevaccineerd die toch polio heeft gekregen? Ik heb er nog nooit van gehoord, maar wel van mensen die zich om religieuze redenen niet hebben laten vaccineren dat ze die ziekte WEL hebben gekregen. Er rammelt dus nogal wat aan bovenstaand onderzoek...

> Dat het juist niet
> altijd zorgt voor de immuniteitsopbouw blijkt uit het gegeven
> dat gevaccineerde mensen en dieren toch de ziekte kunnen krijgen
> waarvoor ze gevaccineerd zijn.

Ik heb er nog nooit van gehoord in verband met polio, mazelen, etc. Vaccinatie blijkt toch erg effectief te zijn hoor!

> Een alternatief zoals nosode-therapie wordt
> door velen van de hand gewezen terwijl daar geen schadelijke
> bijwerkingen aan kleven.

Zijn er al mensen mee behandeld tegen polio en dergelijke? En werkt het net zo effectief als vaccinatie?

> M.a.w. om jouw voorbeeld aan te halen: als de bejaarde niet naar Afrika gaat ....

Dan komt hij misschien een keer een Afrikaan tegen in de supermarkt? Het blijft een levensgevaarlijke gok om zonder immuniteit in een steriele populatie rond te lopen.

> Het betrof een hele lange brief ondertekend door 25 dierenartsen. In Nederland loopt men op dit vlak erg achter als je het vergelijkt (wederom op hond/kat gebied) met andere landen in de wereld zoals b.v. Israël en Zwitserland. Het is zinvol voor jezelf onderzoek te doen, want de waarheid, kun je niet verwachten van hen die: vaccins ontwikkelen, produceren EN verkopen.

Hoe dat zit met die honden weet ik niet, maar het lijkt me wat gevaarlijk om deze situatie dan ook maar gelijk op mensen en paarden te betrekken. Het bewuste artikel bevat zoveel uit zijn verband getrokken gegevens dat ik op basis daarvan geen aanames zou durven doen.

P.S. Ik ben TEGEN vaccinatie. Maar dan wel op basis van kloppende argumenten.

Groeten,
Frans
Volg datum > Datum: zondag 7 november 2004, 23:537-11-04 23:53 Nr:15824
Volg auteur > Van: Nick Opwaarderen Re:15813
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Vaksinatie Structuur
Nick
Nederland


5000 berichten
sinds 13-3-2004
Frans Veldman schreef op zondag, 7 november 2004, 22:02:

> Monique Hendriks schreef op zondag, 7 november 2004, 18:49:
>
> Hoi Monique,

> kloppende argumenten.
>
> Groeten,
> Frans

Nou uhhhh......mijn vorige vragen zijn hier dus al gedeeltelijk/geheel beantwoord zie ik....weer niet eerst alle 60 berichten gelezen voor ik aan het schrijven ging...
Maar uhhh....weet nu helemaal niet meer waar ik met je aan toe ben Frans.... je bent tegen vacinatie als ik het goed lees maar als ik dan je laatste zin lees ....en daarna naar het stukje erboven kijk....blijven er weinig kloppende argumenten over tegen over de risico´s en nadelen van niet enten?
Ook ik duw liever geen troep in mijn paard maar weet nu echt niet meer wat ik van enten denken moet....ben ik de enige ?

Groeten Nick Altena

met geweld bereikt men een
hoop,met geduld,vertrouwen
en liefde bereikt men meer
Volg datum > Datum: maandag 8 november 2004, 0:078-11-04 00:07 Nr:15827
Volg auteur > Van: Frans Veldman Opwaarderen Re:15824
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Vaksinatie Structuur

Frans Veldman
Homepage
Drenthe
Nederland

Jarig op 22-10

5061 berichten
sinds 1-1-2003
Nick Altena schreef op zondag, 7 november 2004, 23:53:

> Maar uhhh....weet nu helemaal niet meer waar ik met je aan toe
> ben Frans.... je bent tegen vacinatie als ik het goed lees maar
> als ik dan je laatste zin lees ....en daarna naar het stukje
> erboven kijk....blijven er weinig kloppende argumenten over
> tegen over de risico´s en nadelen van niet enten?

Ik ben tegen vaccinatie (tenzij het om echt zeer gevaarlijke ziekten gaat zoals polio e.d.). Er wordt veel te makkelijk gevaccineerd tegen allerlei ziekten (mazelen) die nauwelijks slachtoffers eisen. De gevolgen van dit beleid zijn dat ik, die voorheen onbewust regelmatig een herhalingskuurtje tegen de mazelen kreeg omdat er altijd wel ergens kinderen zijn met die ziekte, nu ineens langzaam immuniteit begin te verliezen. Mazelen is namelijk niet iets dat je maar eenmalig kan krijgen, je krijgt het eenmalig omdat je na die ziekte telkens weer opnieuw je booster krijgt vanuit de samenleving. Maar nu wordt iedereen gevaccineerd, en onze immuniteit dooft dus uit. En als we straks een keer naar een ander land toe willen zijn we uiterst kwetsbaar en kunnen we beter vooraf een mazelen-vaccinatie laten toedienen. En dat was anders dus nooit nodig geweest.

Hierboven zie je het effect voor het individu wanneer je een populatie gaat vaccineren. Het vaccineren van de hele groep zorgt er voor dat het individu wat hier niet aan meedoet zijn gratis herhalingskuurtjes verliest en uiterst kwetsbaar wordt. Dat individu wordt dus min of meer verplicht om OOK mee te doen aan die vaccinatie.

Om nu een antwoord op je vraag te geven: Ik zou er voorstander van zijn als vaccinatie tegen allerlei onzin wordt afgeschaft.
Zolang we echter met zijn allen blijven vaccineren is het heel gevaarlijk om als individu niet hieraan mee te doen. Kort gezegd: We doen het met zijn allen wel, of we doen het met zijn allen niet. Ik heb liever het laatste, maar als dat niet kan liever het eerste. Een populatie gedeeltelijk enten is wat mij betreft geen optie.

> Ook ik duw liever geen troep in mijn paard maar weet nu echt
> niet meer wat ik van enten denken moet....ben ik de enige ?

Is het zo duidelijk?

Groeten,
Frans
Je leest nu onderwerp "Vaksinatie"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
54 berichten
Pagina 3½ van 4
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact