InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18908 onderwerpen
275519 berichten
Pagina 18035½ van 18368
Je leest nu op chronologische volgorde
Volg datum > Datum: dinsdag 7 april 2015, 9:417-4-15 09:41 Nr:270521
Volg auteur > Van: Horsewisper Opwaarderen Re:270507
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: wat voeren als ruwvoer buiten gras/hooi Structuur
Horsewisper
Nederland


114 berichten
sinds 10-5-2005

Ik zal zeker iets anders zoeken als ik geen oplossing heb of het alleen gebruiken tot ik iets Anders heb. Wellicht Is de eigenaar tegen die tijd ook om.

Ze krijgen in grote rechthoekige hooinetten met klein gaas Het hooi. In oude wei was hooinet leeg als ik kwam. Nu al 2x niet. Maar ze krijgen het nu ook verdeeld en iets meer. Kan ook nieuwigheid van de plek zijn.
Als het moet ga ik ook een uur naast haar staan tot het op Is hoor, maar dat Is eigenlijk niet echt handig.

Voldoende hooi aan gewicht zou kunnen maar dat ga ik eens uitzoeken. Lijkt mij niet omdat ze wel meer krijgen dan menig paard op een stal maar in mijn ogen nog te weinig. Ik schrik wel van de hoeveelheid brok Etc dat ze krijgen.

Nu moet ik zeggen dat een eigen paard ook nog gaat duren hoor, nu gaat het gewoon niet. Tijd genoeg om haar het licht te laten zien hihi.

Maar Is er dan nog meer ruwvoer buiten hetgeen dat ik al noemde in begin post? Puur nieuwsgierigheid. :)
Volg datum > Datum: dinsdag 7 april 2015, 20:287-4-15 20:28 Nr:270522
Volg auteur > Van: Lena Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: vachtwissel-bedenking Structuur

Lena
Limburg
België

Jarig op 27-3

949 berichten
sinds 18-4-2007

Toen ik vanmorgen - lekker in het zonnetje - op mijn gemakje enkele paarden hielp bij het kwijtraken van hun wintervacht, kwamen mijn gedachten ineens bij het volgende.

Ik heb steeds geleerd dat de vachtwissel vooral getriggerd wordt door het lengen/korten van de dagen en veel minder door temperatuur.

Hoe zit dat dan bij paarden die in gebieden leven waar de dagen altijd of quasi altijd even lang zijn? Dat ze rond de evenaar geen dikke wintervacht moeten aanmaken lijkt me logisch. Verharen ze misschien continu een beetje? Of ook 2x/jaar een grote wissel? En hoe werkt dat daar dan?

Niet dat ik van plan ben om te verhuizen, gewoon iets wat ik me afvroeg.
Volg datum > Datum: woensdag 8 april 2015, 13:328-4-15 13:32 Nr:270523
Volg auteur > Van: e m kraak Opwaarderen Re:270522
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: vachtwissel-bedenking Structuur

e m kraak
Nederland


7960 berichten
sinds 5-5-2004
Lena schreef op dinsdag 7 april 2015, 20:28:

> Niet dat ik van plan ben om te verhuizen, gewoon iets wat ik me afvroeg.

Er zijn meer variabelen die vast wel met vachtvorming te maken hebben: land- versus zeeklimaat (hete zomer in combi met koude winter hoeft dus lang niet zo van geografische breedtegraad afhankelijk te zijn als het misschien lijkt) en woestijneffecten (heet overdag, koud s'nachts) om maar wat te noemen dat mij te binnen schiet.
Hoe de vachtvorming in de diverse mogelijke combinaties aangestuurd wordt... geen idee! Toch lijkt het mij voor de hand liggen dat temperatuur op 1 of andere manier het frame aan drempelwaarden waarop gereageerd wordt vormt. Lijkt mij, in heel grof kader, maar ik ben er lang niet zeker van omdat vacht ook andere uitstekende beschermende eigenschappen kan hebben m.b.t. bijv. vocht en fysieke trauma's - als ik ergens tegenaan loop heb ik algauw een wondje terwijl mijn pony potverdepotver nergens last van heeft....
Kwil ook een vacht, graag met minstens 1 buidel!!! :-D

Zeer verwant is de vraag wat een vacht voor nadelen heeft.
En, waarom mensen geen vacht hebben terwijl toch bijna alle andere zoogdieren wel....
Ik kan wel theorieën verzinnen erover en anderen hebben dat ook al gedaan maar geen enkele die nmm echt stand houdt.
Naschrift (woensdag 8 april 2015, 13:34):
Vergeten te vermelden dat mensen wel een vacht hebben maar in uiterst rudimentaire vorm. Doet niets af aan het waarom achter deze mutatie.
Volg datum > Datum: woensdag 8 april 2015, 14:368-4-15 14:36 Nr:270524
Volg auteur > Van: hiluxfautras Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: EXTREEM NERVEUS EN STRESSVOL PAARD TIJDEN RIJDEN IN PISTE Structuur
hiluxfautras
belgie


10 berichten
sinds 8-4-2015

onderwerp stessen

Ik heb echt toch al alles geprobeerd denk ik met mijn 6 jarige merrie half quarter maar ze blijft echt onhandelbaar en stressen tijdens het rijden. En vooral dan de linker galop. Al na een goed half uur staat ze volledig bezweet zodat zelfs de waterdruppels ervan af druppelen. net alsof ze net vanonder de douche uitkomt :-(

Ze werd reeds volledig onderzocht door de veearts. Totaal niets lichamelijks mis met haar. Onze veearts heeft zelfs advies ingewonnen bij een gespecialiseerd prof op dat vlak. Ook een osteopaat kwam al langs. Tanden werden gedaan.

Verschillende manieren van trainen werden uitgeprobeerd maar niets leek te helpen. We zijn nu toch al meer dan 2 jaar verder en veel verbetering is er zeker niet te merken.Ten einde raad ging ik dus op zoek naar eventuele supplementen die haar zouden kunnen helpen. Momenteel krijgt ze een kruidensupplement van Dodson nl Placid, maar ben ondertussen aan de 2e zak toe en resultaat is er nog steeds niet. neee

Als we buiten wandelen gaan dan gaat het wel maar tijdens de wintermaanden dan rijden we binnen in een grote binnenpiste en daar kan ze maar niet kalmeren. Of ze nu alleen in piste is of ze loopt er samen met andere paarden, niets maakt enig verschil. Rijden op hoog niveau nee dat is het niet hoor. Gewoon beetje draven, wat schouder voor of schouder buitenwaarts en dergelijke meer, gewoon recreatief maar dat lukt dus niet he.

Ze maakt zich zodanig nerveus dat ze al bezweet staat vooraleer we zelfs nog maar iets hebben gedaan. Stap en draf lukken nu nog net maar de galop ... Ho maar neee

Nu las ik hier toch ook ergens dat magnesium chelaat een goeie invloed zou kunnen hebben bij dergelijk 'over nerveuze' en stresvolle paarden. De meesten vertellen over de hoefbevangenheid en vetophopingen en dergelijke. Dat heeft mijn merrie niet.
In haar box of in de omgang is ze super, maar van zodra er gereden wordt in een piste en we willen ook eens galopperen dan gaat het volledig mis. Man man man zo nerveus wordt ze ervan. Er is dan totaal niets meer met haar aan te vangen. En als ze dan uiteindelijk toch galoppeert dan gaat dat allemaal zo veel te snel dat het eigenlijk best wel beetje gevaarlijk is.....

Allerlei optomingen ook al geprobeerd, geen resultaat.
Rechtrichten, oefeningen op flexibiliteit, noem maar op, we hebben het allemaal al wel gehad.
Ik ben nu echt ten einde raad. Zijn er onder jullie bij wie mijn verhaal bekend voorkomt en die met magnesium chelaat goeie resultaten behaalden ?
Zo ja dan hoor ik het graag. Graag jullie hulp want ik ben echt ten einde raad en zo kan het echt niet verder. En ik zou toch zo graag dit paardje willen houden.
Volg datum > Datum: woensdag 8 april 2015, 17:488-4-15 17:48 Nr:270525
Volg auteur > Van: Myriam Opwaarderen Re:270523
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: vachtwissel-bedenking Structuur

Myriam
Maastricht
Nederland


2237 berichten
sinds 8-11-2004
Hebben we vroeger ..maar dan héél vroeger niet méér beharing gehad Egon? We hadden ook kieuwen ..bij gebrek aan gebruik? Alhoewel de vacht van dieren al heel lang "mode" en bescherming is.
Myriam
Je leest nu op chronologische volgorde
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18908 onderwerpen
275519 berichten
Pagina 18035½ van 18368
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact