InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18908 onderwerpen
275519 berichten
Pagina 1187½ van 18368
Je leest nu op chronologische volgorde
Volg datum > Datum: vrijdag 26 november 2004, 14:2626-11-04 14:26 Nr:17792
Volg auteur > Van: helena Opwaarderen Re:17640
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: zonder beenbescherming rijden Structuur
helena
Homepage
Monnickendam
Nederland

Jarig op 1-6

84 berichten
sinds 1-7-2004

> Allereerst, als iedereen in de sloot spingt, spring jij er dan
> achterna?
>

> ondergrond is zeer belangrijk voor het goed rondpompen van
> bloed.
>
> Groetjes Karin

gelukkig had ik de site gelezen en de cursus gedaan bij Frans en Ilona dus dat van dat hoefmechanisme wist ik.
Ik wilde dus aangeven dat de mensen die er verstand van zouden moeten hebben dat dus niet hebben.

helena
Volg datum > Datum: vrijdag 26 november 2004, 15:0326-11-04 15:03 Nr:17793
Volg auteur > Van: helena Opwaarderen Re:17789
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Mooie beelden.... Structuur
helena
Homepage
Monnickendam
Nederland

Jarig op 1-6

84 berichten
sinds 1-7-2004
Marianne schreef op vrijdag, 26 november 2004, 13:16:

> Marianne schreef op vrijdag, 26 november 2004, 13:12:
>
>> Marianne schreef op vrijdag, 26 november 2004, 13:11:

>>
>> www.paardentipsmagazine.com
>>
>> Sorry!

3 maal is scheepsrecht :)
Volg datum > Datum: vrijdag 26 november 2004, 15:0526-11-04 15:05 Nr:17794
Volg auteur > Van: helena Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: fototje Structuur
helena
Homepage
Monnickendam
Nederland

Jarig op 1-6

84 berichten
sinds 1-7-2004
erg of topic ik weet het maar

Piet wat een leuke foto :)

helena
Volg datum > Datum: vrijdag 26 november 2004, 15:2026-11-04 15:20 Nr:17795
Volg auteur > Van: Marianne Opwaarderen Re:17791
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Atypische Myopathie Structuur
Marianne
Nederland


1266 berichten
sinds 13-2-2004
Nick Altena schreef op vrijdag, 26 november 2004, 14:14:

> Marianne schreef op vrijdag, 26 november 2004, 11:29:
>
>> *MYSTERIEUZE ZIEKTE BLIJFT UITBREIDEN*
> Heb flink moeten knippen, was nu zolang dat ik het niet meer
> verzenden kon LOL

Ik knip jouw tekst ook maar even weg...

Je hebt gelijk als je schrijft dat de jaarsvermelding niet klopt. Ik heb er zelfs over gedacht om dat maar even niet over te tikken in verband met mogelijk commentaar.

Voor de goede orde: het is een artikel uit de Paardenkrant dus niet mijn verhaal en ik dacht er wellicht een paar mensen plezier mee te doen die de link die ik destijds aanbracht, om welke reden dan ook niet gelezen hadden. Maar ja, kennelijk kan ik niet iedereen een plezier doen..

Voor het overige: jij meldt zelf met enige regelmaat op verschillende fora dat men goed moet lezen. Welnu, dat geldt dus ook voor jouzelf, mag ik hopen! Dus aanvullend nog wat commentaar op jouw post:

1. Het is een krantenartikel dus wordt er niet zo diep gegraven. Voor degenen die naar meer informatie (willen) zoeken, zijn er allerlei bronnen open om verder te spitten.
2. Het artikel is gebaseerd op een gesprek met Dr. Dominique Votion, dezelfde die de informatie in de link www.ivis.org/reviews/rev/votion enz. aanlevert.
3. Bangmakerij? Hoezo? De paarden die door de ziekte aangetast worden gaan bijna zonder uitzondering dood. Sommige paarden hebben er blijkbaar geen last van en ontspringen de dans. Misschien kun je het vergelijken met de griep: ook niet iedereen krijgt dat.
4. Ondanks dat het statistisch gezien wellicht om weinig paarden gaat, lijkt het me toch van belang dat het verder uitgezocht wordt. Bovendien: het ligt er maar aan hoe je je statistieken interpreteert: als er in een korte periode zo’n 30 paarden sterven, vind ik dat best veel. Maar, als er om welke mysterieuze reden dan ook iets rondwaart dat de dood van je paard zou kunnen veroorzaken, dan wil jij dat toch ook wel weten? Of als je toevallig in het gebied woont waar dit zich voordoet? Zoals Pien bv?
5. Er wordt niet gezegd dat je je paarden binnen MOET zetten – er wordt wel geopperd dat dit een mogelijkheid is om risico’s mbt tot AM in bepaalde periodes te verkleinen. Trouwens, er werd geschreven “naar een andere weide, of op stal” . Je zou daar ook uit kunnen concluderen dat je je paard in de risico-periodes bv in de paddock zou kunnen zetten. Ik zie er
6. vooralsnog geen ‘complot’ in om paarden weer op stal te krijgen!
7. Er wordt niet gesproken over “niet bemesten” – wel wordt genoemd dat bemestiging mogelijk ook een factor kan zijn – de link naar JKK vind ik dus niet relevant.
8. De gegevens vind je al met al niet compleet .. welnu, die pretentie had het ook niet. Voor hen die wel meer wilden weten had ik al de moeite gedaan de eerder genoemde link op te duikelen.
9. Als je de informatie goed leest, kun je al zien dat er momenteel meer vragen dan antwoorden zijn .. jouw idee over calcium zou er ook mee te maken kunnen hebben, net zo goed als bv schimmels of bepaalde planten of bepaalde samenstelling van de bodem. Ik kan ook nog verzinnen dat het misschien ook wel te maken heeft met fructaan/fructose.. ook zo’n punt want voornamelijk problemen oplevert in de door de wetenschap inmiddels bepaalde risico-periodes…

Het verhaal was bepaald niet bedoeld om jou te bewegen je paard binnen te zetten.. dus doe wat je wilt! Ik vraag me natuurlijk wel af wat je zou besluiten als deze verschijnselen zich nu binnen een straal van een aantal kilometers rondom de verblijfplaats van jouw paard geconstateerd werden.

Marianne
Volg datum > Datum: vrijdag 26 november 2004, 15:2626-11-04 15:26 Nr:17796
Volg auteur > Van: Piet Opwaarderen Re:17794
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: fototje Structuur

Piet
Homepage
Terneuzen home, Koewacht werk
Nederland

Jarig op 8-7

11530 berichten
sinds 11-12-2003
helena schreef op vrijdag, 26 november 2004, 15:05:

> erg of topic ik weet het maar
>
> Piet wat een leuke foto :)
>
> helena

:) Zo'n soort foto moet volgens mij bij jullie in de buurt ook te maken zijn.
Piet
Volg datum > Datum: vrijdag 26 november 2004, 15:2726-11-04 15:27 Nr:17797
Volg auteur > Van: Florus Opwaarderen Re:17791
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Atypische Myopathie Structuur
Florus
Samrée
België

Jarig op 19-12

37 berichten
sinds 30-9-2004
Nick Altena schreef op vrijdag, 26 november 2004, 14:14:

> Waarvoor moeten we dan gaan kiezen, flink bemesten en er een
> koeiengras wei van maken zodat we zeker weten dat het gras niet
> geschikt is voor onze paarden of niet bemesten met deze risico´s
> en het beest daarnaast volproppen met zouten, mineralen en
> bouwstenen zonder te kunnen weten of het dier ze wel of niet
> nodig heeft?
buiten in de wei...het
> hele jaar door, ik laat me niet gek maken.

Ik denk hierover dat paarden jaarrond grazend perfect gezond kunnen blijven (ze zijn uiteraard zo geevolueerd) maar wel op voorwaarde dat ze niet in een te klein en te uniform grasmatje staan. Als dat wel het geval is - en dat is in de Lage landen toch erg vaak zo - dan moeten er vitaminen en mineralen in liksteen bijgevoederd worden om de eenvoudige reden dat er allicht geen plekje te vinden is op het vaak te kleine weitje met de juiste planten of mineralen. In reservaten houden ze doorgaans een densiteit aan van een half dier per hectare.... Ik wil maar zeggen: er is gras en gras en niet elke grasmat bevat voldoende variatie.
Florus
Volg datum > Datum: vrijdag 26 november 2004, 15:3426-11-04 15:34 Nr:17798
Volg auteur > Van: Ingrid den Ouden Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Wat een vertoning haha Structuur
Ingrid den Ouden
Nederland


2106 berichten
sinds 28-7-2003
Hoi allemaal,

Ben nog steeds beetje spelenderwijs bezig met het bitloze mennen, maar ook niet meer dan dat. Vandaag geprobeerd al wandelend of ze te mennen was met 1 touw. Het duurde even voordat ze door had wat ik bedoelde, maar ze bleef goed doorlopen. Ook blaadjes liep ze nu voorbij (dat foei begrijpt ze best wel). Ze ging zelfs rechtsaf met mijn handwijzing en het woordje rechts, maar na 10 stappen bedacht ze kennelijk dat ik dat wel kon willen, maar zij niet en dat ik toch niet veel te vertellen had op deze manier, want ze keerde ineens om en vervolgde haar oude weg. Neus weer in de goede richting gezet en daarna deed ze het eigenlijk prima weer. Totdat ik ontdekte dat niet haar vriendinnetje een eindje verderop stond, maar een shetlandhengst. Die behoorlijk flipte toen ik langs kwam.
Kennelijk rook Isabella erg aantrekkelijk en/of was die hengst erg eenzaam, hoe dan ook hij ging compleet door het lint. Isabella reageerde eerst niet, maar die macho naast haar ging zich zo opwinden dat kon je als "dame" niet ontgaan. Dus ook Isabella ging even laten zien dat ze kon showen. Ik was blij dat er 2 meter hoog heras hekwerk tussen zat, want toen ik toch met mijn merrie redelijk kon doorlopen nam die hengst een aanloop, hij sprong en kwam in de struiken terecht. Ipv uit het veld geslagen te zijn, klom hij in de struiken omhoog. Ik wist niet wat ik zag en schrok me dood. Isabella toen ook overigens. Ik dacht nog even aan mijn vorige vraag hier ooit over hengst en merrie samen of draadje ertussen. Nou hier zou geen draadje tegen bestand zijn. Die hele struik moest het ontgelden. Die hengst kwam erdoor en ging in volle galop verder, baf tegen de gaas aan. Isabella ging nu ook compleet door het lint en ik vergat even al mijn NH gedachten op dat moment en greep haar bij het halster, wat ik gelijk met een uithaal van haar voorbeen moest bekopen (wel mis gelukkig). Ze ging snorken en soort piaffe uitvoeren. Wel vreselijk mooi was ze om te zien, maar ohohoh wat was ze sterk dan. Dan is 200 kg shet best veel. Ik durfde zo ook niet meer langs die pony’s verderop langs de grote rondweg, dus besloot toch maar terug te gaan, weer langs die hengst die nog even maf was. Ik zette me schrap en daar ging ik weer. Nou wat een werk had ik aan mijn shetje. Het leek helemaal niet op paardvriendelijke omgang, want ik moest echt alles bij zetten (touw, stem, mijn "overredings"kracht). Daarbij passeerden er nog regelmatig fietsers en auto's die ik ook even aan de hoeven van mijn pony wilde veilig stellen (want ze was continu aan het bokken). Tot aan huis duurde dit maffe gedribbel en gebok, maar we zijn weer veilig thuis aangekomen. Pfffffff. Ze kan dus wel hengstig zijn kennelijk.

Jeetje en het wandelingetje begon zo rustig hihi.

Groeten,
Ingrid
Volg datum > Datum: vrijdag 26 november 2004, 15:3626-11-04 15:36 Nr:17799
Volg auteur > Van: Esther Opwaarderen Re:17779
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Martin Gaus op tv Structuur
Esther
Friesland
Nederland


5661 berichten
sinds 2-11-2003
Karin schreef op vrijdag, 26 november 2004, 10:24:

>
>> Ja je hebt gelijk, het is ook aan de gebruiker. In mijn
>> ogen is het een onhandig ding. Ik vind het een voordeel dat

> gelukkig heb ik mijn buien wel beter onder controlle dan vroeger
> :-)
>
> Groetjes Karin

Ik vind juist de emotie in de stem heel handig, je kunt echt heel enthousiast yessen, Falka reageert daar super op. Zo kan iedereen zijn voorkeur hebben he, dat maakt het ook zo leuk.
Je merkt aan heel Falkaas lichaamstaal dat ze het echt leuk vind, en soms zie je haar gewoon denken. Als ze nadenkt dan gaat haar hoofd laag, dat is de eerste oefening die ik haar leerde, en ze verstaat dus ook het woord "laag", Ook ontspant ze dan naar mijn idee, en het is super goed voor haar ruggebruik.

groetjes Esther
Volg datum > Datum: vrijdag 26 november 2004, 15:4026-11-04 15:40 Nr:17800
Volg auteur > Van: Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: probleem met vertrouwen Structuur
hallo,

ik zit met een groot probleem.
mijn paard en ik zijn een paar maanden geleden aangereden door een auto.
Gelukkig kwamen we er goed vanaf,behalve dat mijn paardje vol met spierknopen zat..Na vele behandelingen van de Fysio herstelde hij heel goed.
Maar het grote probleem is dus dat mijn paard mij tijdens een buitenrit niet meer vertrouwd,
hij heeft helemaal geen zelfvertrouwen meer en ik denk dat hij mij misschien associërd met het ongeluk.
In de bak gaat het rijden overigens heel erg goed.
Mijn zus kan zonder problemen op hem buitenrijden,haar vertrouwd hij dus wel.
Hoe kan ik dit het beste aanpakken en hoe kan ik er voor zorgen dat Joep weer vertrouwen in zichzelf en in mij krijgt?
Ik zit hier echt heel erg mee!
Alvast bedankt!
Volg datum > Datum: vrijdag 26 november 2004, 15:4526-11-04 15:45 Nr:17801
Volg auteur > Van: Marianne Opwaarderen Re:17800
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: probleem met vertrouwen Structuur
Marianne
Nederland


1266 berichten
sinds 13-2-2004
joepje schreef op vrijdag, 26 november 2004, 15:40:

> hallo,
>
> ik zit met een groot probleem.

> Hoe kan ik dit het beste aanpakken en hoe kan ik er voor zorgen
> dat Joep weer vertrouwen in zichzelf en in mij krijgt?
> Ik zit hier echt heel erg mee!
> Alvast bedankt!

... misschien maar eerst weer samen vertrouwen opbouwen door samen kleine stukjes te gaan wandelen..? Telkens een klein stukje verder en als dat allemaal goed gaat er weer eens een klein stukje erop?

Sterkte!
Marianne
Volg datum > Datum: vrijdag 26 november 2004, 15:4926-11-04 15:49 Nr:17802
Volg auteur > Van: Opwaarderen Re:17801
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: probleem met vertrouwen Structuur
Marianne schreef op vrijdag, 26 november 2004, 15:45:

> joepje schreef op vrijdag, 26 november 2004, 15:40:
>
>> hallo,

> klein stukje erop?
>
> Sterkte!
> Marianne
ik ben zeker van plan om lekker met Joep te wandelen,
Het rare is dat ik zonder problemen met Joep kan wandelen,
maar als ik erop zit is het mis..
Volg datum > Datum: vrijdag 26 november 2004, 16:0826-11-04 16:08 Nr:17803
Volg auteur > Van: Florus Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Pignon Structuur
Florus
Samrée
België

Jarig op 19-12

37 berichten
sinds 30-9-2004
Hallo, heeft er al iemand gehoord van Jean-Francois Pignon of hem aan het werk gezien? Hij treedt binnenkort op in Butgenbach & doet er stages en ik ben benieuwd of het de moeite waard is....
Florus

"Jean-Francois Pignon, born in the West of France in 1968, grew up more interested in football than anything else - until his father, Andre, presented him with Gazelle, a filly bought to save her from the butcher.

He and the young mare played together for hours, and Jean-Francois felt the first stirrings of an understanding how horses can be trained through their natural instincts and a relationship based on love and understanding.

After leaving school and working with horses for several seasons, Jean-Francois and brother, Frederic, created an act based on trick riding and stunts, leading to his first solo show in Avignon in 1991.

Since then his career has blossomed, with shows in many major cities and four times at Equitana, Europe’s biggest horse show. "
Volg datum > Datum: vrijdag 26 november 2004, 16:1526-11-04 16:15 Nr:17804
Volg auteur > Van: Nick Opwaarderen Re:17795
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Atypische Myopathie Structuur
Nick
Nederland


5000 berichten
sinds 13-3-2004
Marianne schreef op vrijdag, 26 november 2004, 15:20:

> Nick Altena schreef op vrijdag, 26 november 2004, 14:14:
>
>> Marianne schreef op vrijdag, 26 november 2004, 11:29:

> te tikken in verband met mogelijk commentaar.
>
> Voor de goede orde: het is een artikel uit de Paardenkrant dus
> niet mijn verhaal

IK schrijf ook niet dat JIJ het geschreven hebt..

en ik dacht er wellicht een paar mensen
> plezier mee te doen die de link die ik destijds aanbracht, om
> welke reden dan ook niet gelezen hadden. Maar ja, kennelijk kan
> ik niet iedereen een plezier doen..

IK blijf best graag van de onderzochte resultaten op de hoogte.

>
> Voor het overige: jij meldt zelf met enige regelmaat op
> verschillende fora dat men goed moet lezen. Welnu, dat geldt dus
> ook voor jouzelf, mag ik hopen! Dus aanvullend nog wat
> commentaar op jouw post:

Owkee...heb ik dacht ik toch gedaan?

>
> 1. Het is een krantenartikel dus wordt er niet zo diep gegraven.
> Voor degenen die naar meer informatie (willen) zoeken, zijn er
> allerlei bronnen open om verder te spitten.

JUIST bij een krantenartikel vind ik dit nou zo dom...een ieder ziet dit dus vind ik dat je JUIST in een krant ook de juiste gegevens moet vermelden..

> 2. Het artikel is gebaseerd op een gesprek met Dr. Dominique
> Votion, dezelfde die de informatie in de link
> www.ivis.org/reviews/rev/votion enz. aanlevert.

> 3. Bangmakerij? Hoezo? De paarden die door de ziekte aangetast
> worden gaan bijna zonder uitzondering dood.

Mee eens , zij het dat er maar weinig paarden aan overleden zijn , statisties gezien.

Sommige paarden
> hebben er blijkbaar geen last van en ontspringen de dans.
> Misschien kun je het vergelijken met de griep: ook niet iedereen
> krijgt dat.

En juist dit wordt niet vermeld....

> 4. Ondanks dat het statistisch gezien wellicht om weinig paarden
> gaat, lijkt het me toch van belang dat het verder uitgezocht
> wordt.

Zeker, mij ook...

Bovendien: het ligt er maar aan hoe je je statistieken
> interpreteert: als er in een korte periode zo’n 30 paarden
> sterven, vind ik dat best veel.

Ik ga uit van de gegevens over de jaartallen zoals vermeld in de uitgebreidere link van voorheen...

Maar, als er om welke
> mysterieuze reden dan ook iets rondwaart dat de dood van je
> paard zou kunnen veroorzaken, dan wil jij dat toch ook wel
> weten?

Zeker, zie hierboven...

Of als je toevallig in het gebied woont waar dit zich
> voordoet? Zoals Pien bv?

Belgie is groot hoor, groter dan de achtertuin van Pien...

> 5. Er wordt niet gezegd dat je je paarden binnen MOET zetten –
> er wordt wel geopperd dat dit een mogelijkheid is om risico’s
> mbt tot AM in bepaalde periodes te verkleinen.

Het wordt aangeraden ter voorkoming van...en je weet net als ik dat er dan al een hoop paarden op stal verdwijnen.
Niet iedereen denkt even ver na en neemt maar aan wat de andere zeggen uit onwetendheid....een reden waarom ik zeg dat men hier goed moet lezen, algemeen moet denken en niet zomaar een antwoord moet geven tenzij ervaring/onderbouwing met de gevraagde problemen...

Trouwens, er werd
> geschreven “naar een andere weide, of op stal” .

Ik heb blijkbaar toch beter gelezen dan wat jij denkt gezien de regel...

> Opstallen
> Fokkers die de ziekte uit hun stapel willen bannen, moeten de paarden tijdens de risicoperiodes opstallen.

Daarnaast is er een vermelding van bijvoeren met hooi en brokken....en dan nog, als ik nu jou regel van `andere wei ,of op stal´....
Tja, kweet niet hoe jij er over denkt maar uhhh, stel je hebt 2 weide, een voor en een achter je huis....in de voorwei worden de paarden ziek...ga jij ze dan in je achterwei zetten of op stal?

Je zou daar ook
> uit kunnen concluderen dat je je paard in de risico-periodes bv
> in de paddock zou kunnen zetten.

Er zijn ook mensen die minder ver denken ?
Of helemaal niet denken maar gewoon doen wat er voorgesteld wordt door heren en dames onderzoekers?
Zie daar het probleem dat ik zie...

Ik zie er
> 6. vooralsnog geen ‘complot’ in om paarden weer op stal te
> krijgen!

Ik vind dus van wel....gezien de normale reacties van de vele paarden bezitters weet ik NU al zeker dat er een hoop mensen dit als een zaak zien om hun paard toch in de stal te zetten

> 7. Er wordt niet gesproken over “niet bemesten” – wel wordt
> genoemd dat bemestiging mogelijk ook een factor kan zijn – de
> link naar JKK vind ik dus niet relevant.

In zoverre relevant dat ook bij JKK een factor bemesting werd genoemd dan?

> 8. De gegevens vind je al met al niet compleet .. welnu, die
> pretentie had het ook niet. Voor hen die wel meer wilden weten
> had ik al de moeite gedaan de eerder genoemde link op te
> duikelen.

Ik heb niks naar jou persoonlijk geformuleerd...wel naar de schrijver/ster van het stuk.
Ik ging er niet van uit dat jij de schrijfster bent? Zo ja dan zou het wel op jouw slaan...


> inmiddels bepaalde risico-periodes…
>
> Het verhaal was bepaald niet bedoeld om jou te bewegen je paard
> binnen te zetten.. dus doe wat je wilt!

Wat ik doe had ik al geschreven....wat andere in het algemeen denken is geheel wat anders...net als de hoefijzergedachte ?

Ik vraag me natuurlijk
> wel af wat je zou besluiten als deze verschijnselen zich nu
> binnen een straal van een aantal kilometers rondom de
> verblijfplaats van jouw paard geconstateerd werden.

Eigenlijk niks dus....ze blijft gewoon in de wei met daarnaast onbeperkt hooi...
Ik zou volgens de schrijver/ster al voldoen aan de uhhh risico ontlopende maatregelen als stallen geen optie is.
Brok krijgt ze dus niet en zal ik om deze reden ook nooit geven... wel mineralen in de vorm van een likblok.
Tenzij ze met bosjes tegelijk omvallen en het inderdaad mijn kant op komt...dan gaat ze in de zandbak s´nachts.
Gebeurd het echt in de wei naast ons...dan zoek ik een andere plaats in de omgeving zodat ze toch in de wei kan lopen of desnoods dus in de zandbak...maar zeker geen stal , ook niet periodiek dus...

>
> Marianne

Nick

met geweld bereikt men een
hoop,met geduld,vertrouwen
en liefde bereikt men meer
Volg datum > Datum: vrijdag 26 november 2004, 16:3526-11-04 16:35 Nr:17805
Volg auteur > Van: Peter Donck Opwaarderen Re:17797
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Atypische Myopathie Structuur

Peter Donck
Homepage
moorslede
belgie

Jarig op 5-10

5970 berichten
sinds 18-9-2004
Florus schreef op vrijdag, 26 november 2004, 15:27:

> Nick Altena schreef op vrijdag, 26 november 2004, 14:14:
>
>> Waarvoor moeten we dan gaan kiezen,

. In reservaten houden ze
> doorgaans een densiteit aan van een half dier per hectare.... Ik
> wil maar zeggen: er is gras en gras en niet elke grasmat bevat
> voldoende variatie.
> Florus

je kan ook zeggen : 1 volledig paard per 2 ha
we zijn hier immers op een paardvriendelijke site
maar dit even terzijde ...

Voor nick en marianne en al de rest :
zo zie je maar dat je nog zoveel kunt opzoeken
in kranten, boeken, en op het net
je zal steeds op tegenstrijdigheden stoten
dat is des mensen !
Nick, jouw hypocalcium-link was misschien
samen met HYPP of hyperkalemic (periodical paralysis)
door de mangel gehaald
dit heeft met kalium ipv calcium te maken
en veroorzaakt ook spierreakties
is vooral te vinden in overbespierde paarden
zoals quarters en hun afgeleiden de paints
en in hun kolonisatie-produkt de appaloosa,
de amerikaanse, niet de nederlandse ....

zolang in ieder geval géén volledige survey gemaakt is
van alle omstandigheden waarin de paarden de ziekte vangen
(plantengroei in weide en omgeving,
klimatologische en geologische omstandigheden
voedergewoontes, fysieke konditie enzomeer)
blijft het maar een spelletje rarara
en blijven de woordvoerders op zeker spelen :
maw. zet je paarden binnen, geef ze genoeg ruw-en krachtvoer
kortom de geijkte dingen, zodanig dat de ziekte een mysterie blijft ...
tot "het" natuurlijk wordt gevonden
stel je voor dat ze de paardeeigenaars beginnen aanbevelen
hun paarden af te mageren
en geschoren buiten in de regen en kou te laten staan ...
dan pas komt er opschudding !
Je leest nu op chronologische volgorde
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18908 onderwerpen
275519 berichten
Pagina 1187½ van 18368
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact