InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
37 berichten
Pagina 2½ van 3
Je leest nu alle berichten van "Florus"
Volg datum > Datum: vrijdag 26 november 2004, 15:2726-11-04 15:27 Nr:17797
Volg auteur > Van: Florus Opwaarderen Re:17791
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Atypische Myopathie Structuur
Florus
Samrée
België

Jarig op 19-12

37 berichten
sinds 30-9-2004
Nick Altena schreef op vrijdag, 26 november 2004, 14:14:

> Waarvoor moeten we dan gaan kiezen, flink bemesten en er een
> koeiengras wei van maken zodat we zeker weten dat het gras niet
> geschikt is voor onze paarden of niet bemesten met deze risico´s
> en het beest daarnaast volproppen met zouten, mineralen en
> bouwstenen zonder te kunnen weten of het dier ze wel of niet
> nodig heeft?
buiten in de wei...het
> hele jaar door, ik laat me niet gek maken.

Ik denk hierover dat paarden jaarrond grazend perfect gezond kunnen blijven (ze zijn uiteraard zo geevolueerd) maar wel op voorwaarde dat ze niet in een te klein en te uniform grasmatje staan. Als dat wel het geval is - en dat is in de Lage landen toch erg vaak zo - dan moeten er vitaminen en mineralen in liksteen bijgevoederd worden om de eenvoudige reden dat er allicht geen plekje te vinden is op het vaak te kleine weitje met de juiste planten of mineralen. In reservaten houden ze doorgaans een densiteit aan van een half dier per hectare.... Ik wil maar zeggen: er is gras en gras en niet elke grasmat bevat voldoende variatie.
Florus
Volg datum > Datum: vrijdag 26 november 2004, 16:0826-11-04 16:08 Nr:17803
Volg auteur > Van: Florus Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Pignon Structuur
Florus
Samrée
België

Jarig op 19-12

37 berichten
sinds 30-9-2004
Hallo, heeft er al iemand gehoord van Jean-Francois Pignon of hem aan het werk gezien? Hij treedt binnenkort op in Butgenbach & doet er stages en ik ben benieuwd of het de moeite waard is....
Florus

"Jean-Francois Pignon, born in the West of France in 1968, grew up more interested in football than anything else - until his father, Andre, presented him with Gazelle, a filly bought to save her from the butcher.

He and the young mare played together for hours, and Jean-Francois felt the first stirrings of an understanding how horses can be trained through their natural instincts and a relationship based on love and understanding.

After leaving school and working with horses for several seasons, Jean-Francois and brother, Frederic, created an act based on trick riding and stunts, leading to his first solo show in Avignon in 1991.

Since then his career has blossomed, with shows in many major cities and four times at Equitana, Europe’s biggest horse show. "
Volg datum > Datum: zaterdag 27 november 2004, 20:2227-11-04 20:22 Nr:17863
Volg auteur > Van: Florus Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Re : voeding Structuur
Florus
Samrée
België

Jarig op 19-12

37 berichten
sinds 30-9-2004
Mogen we stellen dat paarden met toegang tot een goede weide en goede kwaliteit hooi, geen vitamine supplement nodig zullen hebben. Ik denk dat velen het daarmee eens zullen zijn.... Maar misschien niet met de volgende uitspraak, nl. dat jaarrond buiten grazen zonder supplementen niet mogelijk is op elke weide.... Het hangt volgens mij echt wel af van de oppervlakte & van de samenstelling. Wilde paarden zijn ook niet noodzakelijk gezonde paarden. Ook bij hen hangt hun conditie en gezondheid af van het beschikbare voedsel. Als voorbeeld: zo werd er (dr Liu SK, Dolensek EP, Adams CR, Tappe JP) een vitamine E tekort gevonden bij zes Mongoolse wilde paarden. De dieren vertoonden gebrek aan coordinatie van de achterbenen en een abnormal breedlopende gang, en leden aan myelopathie.
Volg datum > Datum: maandag 29 november 2004, 10:0229-11-04 10:02 Nr:17998
Volg auteur > Van: Florus Opwaarderen Re:17988
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Luchtzuigen Structuur
Florus
Samrée
België

Jarig op 19-12

37 berichten
sinds 30-9-2004
Ik heb ooit een 2jarig paard gekocht dat toen reeds aan luchtzuigen deed. Ze is nu 24 jaar. Als jonge merrie stond ze op stal tussen 4 gekke hengsten en ik denk dat dat de oorzaak is geweest van teveel spanning die ergens een uitweg moest vinden. Ze is verder behoorlijk explosief van aard. Ze heeft in haar carriere als rijpaard (dressuur en springen) veel koliekaanvallen gehad die verband hielden met het windzuigen.
Ze deed het zonder te kribbebijten, gewoon kop gooien en lucht slikken. Met een nijpband aan verminderde het maar die band veroorzaakte op de duur huidverwondingen ad keel. We hebben haar laten opereren - na weer een riskante koliekaanval - waarbij er kleine spiertjes (denk ik) werden doorgesneden zodat ze haar nek niet meer kon opspannen. Nadien is het stukken verminderd maar niet helemaal weggegaan. De operatie zelf was duur en misschien niet zo geslaagd te noemen.
Ze heeft nu een totaal 'natuurlijk' leven en op de weide doet ze het zelden, tenzij ze een beetje stresseert bvb. wanneer er een maatje uit de kudde wordt gehaald. Het was echt een oorlog tegen het windzuigen maar het is nooit helemaal verdwenen, zelfs niet met drastische middelen. Wel is het stukken verbeterd door een natuurlijke levenswijze. Stereotypieen zijn gewoon heel hardnekkig & beter te voorkomen dan te genezen, vrees ik.
Florus.
Volg datum > Datum: woensdag 1 december 2004, 10:101-12-04 10:10 Nr:18108
Volg auteur > Van: Florus Opwaarderen Re:18069
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: hooi Structuur
Florus
Samrée
België

Jarig op 19-12

37 berichten
sinds 30-9-2004
Wij geven ad libitum hooi en gras. Ons aanbod volgt hun vraag. Ze hebben dus altijd zoveel als ze willen ter beschikking. Wordt het niet opgegeten, dan gaat het naar de koeien (erg he maar die zijn zo kieskeurig niet) en komt er nieuw. Tot nu toe hebben ze nog zo goed als geen hooi gegeten (het staat er wel ad libitum klaar). Het is goede kwaliteit hooi. De weide is 7 (kan ook 10 zijn) voor 4 dieren: twee kleine ponies van 1.10 en 1.20 en twee iets grotere paard-ponies van 1.40 en 1.55. De weide is niet kort begraasd, heeft nog veel gras en een stuk moerasvegetatie, een venput en bosranden, dus wel variatie.

Verleden jaar stond er nog een warmbloed (dominante merrie) en shetlander bij en toen hebben ze vanaf september elke dag volop hooi gegeten. Ze stonden toen op een grotere weide (20ha), zelfde kwaliteit. We vullen gewoon een grote bak met 3 dikke plakken hooi met de grijper vd tractor, ongeveer om de 3 dagen. Ik weet dat we op 1 winter kwamen aan 7 balen van 300 kg. Dat is amper 11 kg per dag, eigenlijk niet zoveel. Ik ga deze winter eens bijhouden hoeveel er nu werkelijk wordt opgegeten. Het scheelt natuurlijk enorm wanneer ze pas in december ipv in september beginnen volop hooi te eten.
Verder hebben ze een mineralen en vitaminenblok, ook altijd ter beschikking. Elk krijgt dagelijks 1 worteltje & wat brood wanneer ze gecheckt worden. Ze werken tweemaal per week, gewoon recreatief wandelen. Eentje werkt dagelijks. Ze staan allemaal iets te dik.
Florus
Je leest nu alle berichten van "Florus"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
37 berichten
Pagina 2½ van 3
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact