InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
66 berichten
Pagina 2½ van 5
Je leest nu alle berichten van "edward larkens"
Volg datum > Datum: dinsdag 20 april 2004, 9:0620-4-04 09:06 Nr:4197
Volg auteur > Van: edward larkens Opwaarderen Re:4190
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: trailerladen Structuur
edward larkens
Homepage
Doezum
Nederland

Jarig op 7-2

66 berichten
sinds 28-9-2003
Ik ben het van de ene kant met je eens maar van de andere kant ook weer niet ;-)
Na alle goede verhalen over Parelli denk ik inderdaad dat het trailer laden stukken eenvoudiger wordt als je (verder) gevorderd bent in de Parelli methodieken. Maar ook zonder Parelli kun je paardrijden en buitenritten maken. Ik denk dat het maken van buitenritten ook kan helpen om de band met je paard te verstevigen (andere omgeving waarbij je paard ook leert om op je te vertrouwen).
Het trailerladen is voor veel mensen echter een noodzakelijk onderdeel van het maken van een buitenrit. Ik kan me dus goed voorstellen dat de Parelli-stap wordt overgeslagen (omdat men hier geen tijd/geld voor heeft) en zo snel mogelijk het paard de trailer in wil hebben om lekker buiten te rijden. Is dit in het belang van het paard? Nee, uiteraard niet maar dat is paardrijden al helemaal niet.

Nog even over het probleem: ik stuur mijn paard (in principe) niet de trailer in maar probeer een situatie te scheppen waarbij het paard zelf de trailer in wil. Als m'n paard te lang op de laadklep blijft staan laat ik 'm inderdaad weer voor de laadklep werken (rondjes lopen o.i.d.) en hij zal zelf weer naar de laadklep 'trekken' als hij rust wil (en dit kan lang duren!!). Wat ik eigenlijk van hem vraag is om duidelijker te zijn (verder de trailer in). Volgens mij is ook het 'achteruit de laadklep aflopen' een onderdeel van de training. Monty Robert traint het trailerladen voornamelijk voor het paard telkens achteruit te laten lopen (dwingen) en daarna vooruit te laten lopen (vragen) totdat het paard daar zo flauw van is dat hij graag vooruit (de trailer in) wil lopen. Zorg er gewoon voor dat het inlopen van de trailer als prettig wordt ervaren (gelijk de druk laten vallen en desnoods naast de trailer gaan staan etc.).
Maaruh....het klinkt makkelijker dan dat het is hoor. Het kost mij af en toe ook nog veel moeite. Maar het is tot dusver wel de enige methode die altijd werkt (al duurt het soms gewoon vrij lang).

sannie schreef op maandag, 19 april 2004, 17:49:
Volg datum > Datum: woensdag 21 april 2004, 8:0821-4-04 08:08 Nr:4223
Volg auteur > Van: edward larkens Opwaarderen Re:4222
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: boomlooszadel 2 Structuur
edward larkens
Homepage
Doezum
Nederland

Jarig op 7-2

66 berichten
sinds 28-9-2003
Nick Altena schreef op woensdag, 21 april 2004, 0:15:

> Over het zadel wat je op voorraad hebt,momenteel nog niet genoeg
> gespaard dus het moet nog even wachten......
> Op JULLIE site staat het zadel ZONDER singel ,klopt dat,moet je
> die er appart bij kopen?
> Groetjes Nick

Ik wil niemand z'n handel verpesten maar je kunt ook overwegen om op www.goedhard.nl te kijken. Die hebben een Barefoot look-a-like (of misschien wel helemaal identiek) voor €359 incl. beugels en beugelriemen. Ook een leuke winkel overigens om even rond te neuzen. Wel klein maar ze hebben voornl. endurance producten en de eigenaren zijn zelf ook fanatieke endurance ruiters. Ik heb het zadel zelf ook en kan weinig verschil ontdekken tussen de Barefoot en hun boomloos (Randolls/Canadian Trek) zadel.
Volg datum > Datum: donderdag 22 april 2004, 8:4722-4-04 08:47 Nr:4250
Volg auteur > Van: edward larkens Opwaarderen Re:4244
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: boomlooszadel 2 Structuur
edward larkens
Homepage
Doezum
Nederland

Jarig op 7-2

66 berichten
sinds 28-9-2003
Hallo Nick,

Mijn zadel (die Randolls dus) heeft ook een 'flapje' aan de achterkant (dus voor èn achter net als de barefoot). Wel hebben de fenders een gesp aan de bovenkant. De eerste keer had ik hier last van maar nu niet meer (weet niet waarom, misschien wat platter geworden door het gebruik...). Ik kan je foto's mailen van mijn zadel als je wilt (stuur me maar even een mailtje als je dit wilt).
De onderkant van het zadel is groen(!). Vreemde kleur maar je ziet er weinig van als het zadel op het paard ligt (maar waarom ze nu groen hebben gekozen..??..)

Mocht je nog goedkoper willen: in Belgie (vlak bij Maastricht) zit ook een winkel die deze zadels voor €314 verkoopt. Mocht je het adres exact willen weten...ik heb vast nog wel ergens de URL.

Let wel, beide zaken hadden destijds problemen met de levertijd.

Op Icelandic-horses.com stond een tijdje geleden ook een posting over boomloze zadels. Ook Bianca (Barefoot) kwam ik daar weer tegen (grappig, klein wereldje). Waren lekker pittige discussies dus heb ik ook maar even een duit in het zakje gedaan ;-)
Hieronder mijn verhaal zoals dat staat op icelandig-horses.com:

---- icelandig-horses.com -------
Gezellige boel hier. Lekker een beetje keuvelen over die boomloze zadels.... )
Reden genoeg om me ook maar even aan te melden als lid zodat ik ook mag meepraten.
Bianca ken ik reeds van een aantal emailtjes waarmee ik haar heb bestookt toen ik op zoek was naar een boomloos zadel. Uiteindelijk is het een...jawel...Canadees boomloos zadel geworden. Ik heb het zadel bij ruitersportzaak Goedhard gekocht. Zij zijn gespecialiseerd in endurance en hebben daar volgens mij veel kijk op.
De reden voor zo'n goedkoop zadel was voor mij grotendeels de prijs. Bovendien heb ik al die verschillende zadels een beetje bekeken en zie eigenlijk weinig verschil. Bianca heeft me wel op een paar verschillen gewezen en ik heb ook gesproken met verkopers van Torsion zadels maar naar mijn mening is het uiteindelijk gewoon een lapje leer met twee beugels. Een barebackpad plus zeg maar....
Er zal heus wel wat verschil in de afwerking zitten maar ik denk niet dat mijn paard zich daar druk om zal maken (ik al helemaal niet).
Dat het zadel door zielige kindertjes in India zou worden gemaakt zoals ik van een 'duurder merk verkoper' hoorde zeggen vind ik helemaal een zwak argument. Als je op die manier klanten moet overtuigen....
Ik moet zeggen dat Bianca mij een heel eerlijk advies heeft gegeven over de boomloze zadels. De tip om te kijken bij Goedhard kwam zelfs van haar.
Ik moet overigens ook zeggen dat Bianca gelijk heeft over die fenders. Mijn Canadees (Randols ofzo) heeft de gespen aan de bovenkant en ik heb daar wel wat last van. Verder moet je, naar mijn mening, gewoon een beetje rekening houden met het feit dat de drukverdeling op je paard niet erg groot is. Een extra dikke pad zal dus inderdaad wel lekker zijn voor het paard en je moet niet te veel stuiteren op de rug van het beestje. Voor onervaren ruiters lijkt het me dus niet goed om zo'n zadel veel te gebruiken. Van de andere kant heb ik juist door het rijden zonder zadel beter leren zitten (meer 'meegaand'...als je begrijpt wat ik bedoel).
Mocht iemand foto's willen zien van mijn zadel, stuur dan maar even een mailtje (internet@larkens.nl). Ik heb wat detail foto's gemaakt van het zadel die ik je dan kan opsturen (..ehm...op één van de foto's staat ook m'n paard maar hij ziet er belabberd uit op die foto...hij is echt wel gezond hoor. Betere foto's vind je op onze site: www.larkens.nl ...ennuh...hij heeft geen last van overgewicht..het is gewoon een Tinker

Edward
------------- icelandig-horses.com ---------

Nick Altena schreef op donderdag, 22 april 2004, 0:21:
Volg datum > Datum: maandag 26 april 2004, 9:2726-4-04 09:27 Nr:4291
Volg auteur > Van: edward larkens Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: trailerladen (bij Emiel Voest) Structuur
edward larkens
Homepage
Doezum
Nederland

Jarig op 7-2

66 berichten
sinds 28-9-2003
Bedankt voor de tip. Ik heb me inmiddels ook al opgegeven.

Edward

Ragnhild Peizel schreef op vrijdag, 23 april 2004, 17:22:
Volg datum > Datum: maandag 17 mei 2004, 9:4217-5-04 09:42 Nr:6338
Volg auteur > Van: edward larkens Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Trailerladen bij Voest Structuur
edward larkens
Homepage
Doezum
Nederland

Jarig op 7-2

66 berichten
sinds 28-9-2003
Twee weken terug ben ik (samen met Cobber) naar de trailerladen clinic van Emiel Voest geweest. Was erg nuttig. Bij Voest draait het eigenlijk ook allemaal om wijken voor druk. Verassend om te zien dat ik eigenlijk door een paar stomme fouten zoveel problemen had met het laden. Ik gebruikte altijd te veel druk waardoor Cobber al zijn kracht gebruikte om hier tegenin te gaan. Dit hield ik nooit lang vol zodat ik regelmatig moest stoppen (onbewust beloning voor Cobber!) om na te denken over een ander tactiek die vaak weer hetzelfde inhield. Nu gebruik ik minder druk maar houd dit wel net zolang vol tot Cobber toegeeft en dit werkt! Ook belangrijk: als hij toch weer de trailer uitloopt, de druk erop houden zodat hij niet wordt beloond voor het eruit stappen maar gelijk weer de trailer in wil. Voorheen bleef ik dan even wanhopig staan (beloning!)
Het lijken maar kleine verschillen in de methode maar toch een enorm verschil in resultaat. Voest gebruikt in zijn methode allemaal afzonderlijke hindernissen die met een aspect van het trailerladen te maken hebben zoals een bruggetje (trailerklep), onder plastic doorlopen (in de gesloten ruimte lopen), over plastig/houten lopen (andere ondergrond/trailerklep). Zodoende kun je achterhalen wel aspect het moeilijkste is voor je paard en hier specifiek aan werken. Bij al deze hindernissen is het weer wijken voor druk oftewel: de hindernis nemen is minder erg (druk valt wel) dan ervoor blijven staan (druk).
Ik heb nu echter nog één probleem: zodra de stang achter vast komt en de klep omhoog gooit Cobber zijn voorbenen over de stang. Ik heb de riemen aan zijn halster al strakker gezet en om de voorstang gewikkeld zodat zijn hoofd nog amper omhoog kon maar dan nog lukt het om zijn benen over de stang te gooien. Ik heb de riemen nu weer veel losser gemaakt omdat ik bang was voor ongelukken als hij zou struikelen (nek breken). Ik vertrouw nu maar op het verstand van Cobber en hoop dat hij zelf ervaart dat het met vier benen op de grond prettiger is dan met twee benen over de stang. Hij is trouwens prima in staat om zelf weer zijn benen van de stand af te halen.

Nog over dat wijken voor druk: ik heb nu de pagina's over wijken voor druk van deze site uitgepint en ben hier nu mee bezig. Gaat al best goed. Ook de eerste stapje voor de one rein stop zijn gezet. Het paardrijden (wat steeds minder rijden wordt..;-) wordt steeds leuker.
Volg datum > Datum: maandag 17 mei 2004, 14:2617-5-04 14:26 Nr:6349
Volg auteur > Van: edward larkens Opwaarderen Re:6340
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Trailerladen bij Voest Structuur
edward larkens
Homepage
Doezum
Nederland

Jarig op 7-2

66 berichten
sinds 28-9-2003
kim geyskens schreef op maandag, 17 mei 2004, 10:40:

> hey edward, ik heb een vraagje over die hindernis.
> op welke manier wordt er precies druk gelegd als het paard
> ervoor blijft staan ipv. erover?
>
> dan kan ik dit misschien ook eens gaan proberen.
>
> groetjes,
> kim

Voest gebruikt een touwhalster en een leadrope en trekt hier aan als het paard voor de hindernis staat. Niet rukken maar gewoon lichte druk maar wel onplezierig voor het paard. Ook wordt met de druk geprobeerd om het hoofd omlaag te krijgen. Dus richting de grond, naar je eigen voeten, trekken terwijl je voor je paard staat. De lijn gaat dan van zijn hoofd schuin naar beneden naar de grond. Het idee hierachter is dat hij sneller ontspant als hij met zijn hoofd naar beneden gaat.
Als je paard met een flinke ruk achteruit gaat kun je snel meelopen en de druk juiste de andere kant op uitvoeren. Je dwingt hem dan naar achteren te lopen. Hij moet de indruk krijgen dat jij bepaald wat hij doet. Daarna weer een klein stapje naar voren (met druk) totdat hij meeloopt (druk dan DIRECT loslaten). Zorgt ervoor dat je hem nooit rust geeft zodra hij dit heeft afgedwongen.
Het verbaasde mij om te zien dat Cobber direct weer de trailer in liep toen ik de druk vasthield terwijl hij de trailer achteruit stormde (wel handschoenen aandoen tenzij je van warme handen houdt hahaha ;-) ).

Edward
Volg datum > Datum: dinsdag 25 mei 2004, 23:0725-5-04 23:07 Nr:6732
Volg auteur > Van: edward larkens Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Vreemd gedrag Structuur
edward larkens
Homepage
Doezum
Nederland

Jarig op 7-2

66 berichten
sinds 28-9-2003
Hoi,
Ik heb afgelopen weekend meegedaan aan een buitenrit en heb (helaas) kennis gemaakt met, in mijn ogen, vreemd gedrag van mijn paard. We waren al een tijdje aan het galloperen toen de begeleiders nog even in een rengallop wilden gaan. Ik had al het vermoeden dat dit vrij zwaar was voor mijn paard maar voor ik het wist was de hele groep al in de racegallop en mijn paard dus ook (ik houdt er dan niets meer aan...).
Echter, opeens schiet mijn paard rechtsaf de bomen in. Nog vollop in gallop! Ik heb dit gedrag al eerder meegemaakt maar toen kon ik 'm gelukkig nog een beetje afremmen. Nu heb ik me er af moeten laten vallen. Het is gelukkig goed afgelopen maar het had veel erger gekunt en ben (vooral achteraf) best geschrokken.
Het lijkt er dus op dat Cobber (mijn paard) domweg afslaat (ook al is er geen zijweg) als het hem teveel wordt.
Kan iemand me dit gedrag verklaren? Ik zou verwachten dat hij gewoon langzamer zou gaan lopen als het hem teveel wordt....

Wat kan ik hier het beste aan doen? Voorlopig ga ik overigens niet meer met dergelijke groepen mee. Mij veel te gevaarlijk. Al die paarden gedragen zich in een groep zo anders (ongecontroleerd).
Verder wil ik de one-rein-stop nog leren (was er mee begonnen maar helaas nog niet goed genoeg onder de knie). Daarnaast wil ik meer dressuur oefeningen doen om te zorgen dan ik meer contact heb met m'n paard. Nu zit ik lekker relaxed met de teugels in één hand te rijden. Dit gaat prima in een rustige omgeving maar het is me nu wel gebleken dat onder andere omstandigheden ik bar weinig meer te zeggen heb over mijn paard. Ik ben dan bijvoorbeeld niet in staat om de snelheid van zijn gangen te bepalen anders dan flink aan de teugels te trekken en dat wil ik uiteraard niet.

Heeft iemand soortgelijke ervaringen en/of tips?
Volg datum > Datum: dinsdag 25 mei 2004, 23:2925-5-04 23:29 Nr:6739
Volg auteur > Van: edward larkens Opwaarderen Re:6737
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Vreemd gedrag Structuur
edward larkens
Homepage
Doezum
Nederland

Jarig op 7-2

66 berichten
sinds 28-9-2003
josien schreef op dinsdag, 25 mei 2004, 23:20:
> Zoals je verteld lijkt het inderdaad dat hij zo onder de druk
> probeerd uit te komen wat hij niet aan kan.
> Doet hij dit enkel in het bos of ook op de weg enz.
>
Tot dusver alleen in het bos maar zou dit waarschijnlijk ook op de weg doen als ik te lang zou galloperen (maar dat zal niet voorkomen)

> Ik zou eerst zorgen dat je de stop er goed in heb zitten voordat
> je weer gaat buitenrijden. Voor de rest voelen aan komen. Wees
> eerder dan hij, maar dan moet de controle er wel zijn hé.

Yep..
>
> Probeer maar eerst de controle over tempo en richting los op de
> grond voor elkaar te krijgen en dan pas onder het zadel.
Hoe doe je dat (op de grond)?
In de bak of in het weiland gaat het prima. Hij blijft netjes naast me lopen en volgt mijn tempowisselingen (stap, draf, stoppen). Soms zelfs zonder touw maar dit is wel afhankelijk van de aanwezigheid van andere verleidelijke situatie (lekker stukje groen gras of een ander interessant paard).
Volg datum > Datum: donderdag 27 mei 2004, 14:1127-5-04 14:11 Nr:6835
Volg auteur > Van: edward larkens Opwaarderen Re:6832
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Vreemd gedrag Structuur
edward larkens
Homepage
Doezum
Nederland

Jarig op 7-2

66 berichten
sinds 28-9-2003
HannahFroukje schreef op donderdag, 27 mei 2004, 12:21:
> Ik heb dus nu wel iets bedacht waarmee ik tot hem doordring,
> maar dat ziet er wel heel anders uit dan het concept van Parelli
> met als fase 4 een one rein stop (want daar moet hij alleen maar
> heel hard hinnikend van het lachen van wegrennen).

Wat heb je dan bedacht??

Edward
Volg datum > Datum: maandag 4 oktober 2004, 15:264-10-04 15:26 Nr:13132
Volg auteur > Van: edward larkens Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Bekapmethode afwijkend per ras? Structuur
edward larkens
Homepage
Doezum
Nederland

Jarig op 7-2

66 berichten
sinds 28-9-2003
Hallo,

Ik had laatst een discussie met iemand die Andalusiers traint. Ik zag dat de (beslagen) hoeven van zijn paarden, en dan vooral de hielen, vrij lang waren en sprak hem hierop aan. Ik etaleerde al mijn nieuw verworven kennis van de bekapcursus over korte hielen, (niet)toonlanden etc. en vertelde trots over mijn Tinker die blootvoets de drentse paardrijvierdaagse heeft voltooid.
Ik werd direct terecht gewezen. Een Tinker is geen Andalusier. Tinkers (en andere rassen) zijn gefokt voor de ondergrond zoals je die treft in Engeland en Nederland. Andalusiers moeten smalle en lange hoeven (fleshoevig) hebben voor de rotsachtige ondergrond zoals je die in Spanje hebt. De hele bouw van de Andalusier is hierop gericht (staat steiler op de voorbenen). Mijn discussiepartner had een hoefsmid die zijn opleiding speciaal in Spanje had gevolgd om goed te leren hoe spaanse paarden bekapt moeten worden. Nederlandse hoefsmeden (en belgische, de man woont in Belgie) houden hier nl. te weinig rekening mee. Een hoefsmid had zijn paard eens (te) kort bekapt en het resultaat was dat zijn paard kreupel liep.
Ook de andere aanwezigen waren het hiermee eens dus hield ik me als een relatieve nieuweling in paardenland verder maar stil.
Ik weet niet wat ik er van moet denken. Het komt mij raar voor dat de hoeven van een Andalusier anders bekapt moeten worden. Die wilde paarden in Amerika lopen toch ook op rotsachtige bodem? Maar wie weet (ik sta overal open voor) is er wel iets te zeggen voor rastypische eigenschappen waarop de bekapmethode aangepast moet worden. Waarom heeft een Tinker bijvoorbeeld van die brede hoeven en een Andalusier kleine hoeven. Qua oppervlakte scheelt het minimaal een factor 2 terwijl een Tinker echt niet twee keer zo zwaar is. Is dit evolutionair bepaald en heeft dit te maken met de ondergrond?

Edward
Volg datum > Datum: dinsdag 5 oktober 2004, 8:335-10-04 08:33 Nr:13216
Volg auteur > Van: edward larkens Opwaarderen Re:13164
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: welzijnsdiscussie Structuur
edward larkens
Homepage
Doezum
Nederland

Jarig op 7-2

66 berichten
sinds 28-9-2003
e m kraak schreef op maandag, 4 oktober 2004, 20:32:

> Karin schreef op Mon, 4 Oct 2004 18:39:48:
>
>> Het probleem is dat op het moment dat die mensen steun gaan

> van het paard worden gewaarborgd. "
>
> Ik kan me in dit DB standpunt aardig vinden....
> Groeten, Egon

Hoi,

Net even de site van de DB bekeken en moet zeggen dat ik de standpunten niet erg bedreigend vind. Ik kan me er aardig in vinden. De DB is voor zover ik lees niet tegen paardrijden. Wel in principe tegen de paardensport. Ik kan me hier (zeker vanuit de DB gezien) iets bij voorstellen. Bij paardrijden op zich is het al discutabel of dit in het belang van het paard is. Maar vanwege de beweging en afwisseling kan dit als positief voor het paard worden gezien mits je het welzijn van je paard maar voorop stelt.
Als je praat over paardensport is dit moeilijker vol te houden. Het beoefenen van de sport doe je puur uit eigenbelang. Natuurlijk houd je van je paard en verzorg je 'm goed maar de competitiestrijd geldt voor jezelf. Je paard zit niet te wachten op zo'n lintje aan z'n hoofdstel. Ik vermoed ook dat de DB in principe tegen elke sport is waar dieren bij worden gebruikt omdat er altijd een kans is dat tegenstrijdige belangen (welzijn dier <-> competitiestrijd) kunnen optreden, hoe goed de intenties ook zijn.

Als je kijkt naar hetgeen de DB schrijft over de huisvesting dan denk ik dat veel bezoekers van dit forum zich hierin kunnen vinden. Voor veel paardenhouders nog niet weggelegd maar wat mij betreft een goed streven.

Als het gaat om het beinvloeden van de publieke opinie denk ik dat de we DB 'aan onze kant' hebben staan. Het voorbeeld van een pony in de sneeuw wordt ook op de site van de DB benoemd en er wordt aangegeven dat dit juist goed kan.

Kortom, ik snap die weerstand tegen de DB niet zo. Volgens mij kan de DB juist een bijdrage leveren aan veranderingen die wij graag willen zien nl. meer aandacht voor de natuurlijke behoeften van het paard.

Edward
Volg datum > Datum: dinsdag 5 oktober 2004, 8:475-10-04 08:47 Nr:13217
Volg auteur > Van: edward larkens Opwaarderen Re:13212
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: welzijnsdiscussie Structuur
edward larkens
Homepage
Doezum
Nederland

Jarig op 7-2

66 berichten
sinds 28-9-2003
Karin schreef op dinsdag, 5 oktober 2004, 8:06:

>> Maar heeft niets met "NH" te maken.
>> Als ik de trends geloven moet gaat (EU-)beleid zelfs wat de
>> "NH"-kant op, en zullen in de toekomst groeps- en inloopstallen

>
> Ja dat wist ik al :-)
>
> Groetjes Karin

Hoi,

Er wordt gedaan alsof er zomaar (door de DB/overheid) regels worden bedacht die voortkomen uit ideeen van 'onwetende mensen' zoals dekens verplichten. Waar komt dit vandaan? Zijn hier concrete voorbeelden van?
Ik kan me niet voorstellen dat dergelijke regels worden bepaald zonder degelijk onderzoek.

Edward
Volg datum > Datum: dinsdag 5 oktober 2004, 8:595-10-04 08:59 Nr:13220
Volg auteur > Van: edward larkens Opwaarderen Re:13209
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Ziek van dit forum!!!! Structuur
edward larkens
Homepage
Doezum
Nederland

Jarig op 7-2

66 berichten
sinds 28-9-2003
Spirithorses schreef op dinsdag, 5 oktober 2004, 7:56:

> Ik heb besloten een tijdje van dit forum af te gaan omdat ik er
> niet goed van word hoe hier gesproken wordt en wat voor adviezen
> er gegeven worden.

> Ik ga er een tijdje af, dit is niet goed voor mijn
> gemoedstoestand.
> Als de onderwerpen veranderen in wat meer paard natuurlijke
> , meld ik me misschien wel weer. Groet Pien

De mazzel!

Ik vind het altijd wat zielig als mensen met zo'n protest mail afhaken als iets hun niet bevalt. Als je teleurgesteld bent is dat jouw probleem. Het zou mooier zijn als je de veranderingen qua adviezen (minder PN) kon accepteren en nog beter als je zou willen proberen die weer de 'goede' kant op te buigen. Maar ga niet nog even anderen een schuldgevoel aanpraten.
We zijn allemaal met dezelfde intenties op dit forum. De één op een wat ander niveau dan de ander. En op detail niveau zijn we het uiteraard niet altijd eens. Accepteer zoiets nou toch eens.

Edward
Volg datum > Datum: dinsdag 5 oktober 2004, 10:075-10-04 10:07 Nr:13231
Volg auteur > Van: edward larkens Opwaarderen Re:13028
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: dominatie probleem? of toch gewoon spelen Structuur
edward larkens
Homepage
Doezum
Nederland

Jarig op 7-2

66 berichten
sinds 28-9-2003
viola schreef op zondag, 3 oktober 2004, 10:13:

> Als ik Eli (mijn 5 jarige hengst) uit de wei wil halen gebeurt
> het vaak (niet altijd maar wel te vaak) dat Roger (mijn
> waarschijnlijk 1 jarige hengst) hem "aanvalt" (op een speelse

> Ik hoop dat jullie een beetje willen mee denken en ik wat meer
> antwoorden krijg als op mijn vorige vragen.
>
> Groetjes Viola.

Hoi Viola,

Ik heb een soortgelijke situatie ervaren. Onze hengst wil ons nog wel eens bijten als we 'm uit de wei halen. Even snel bijten en dan snel een paar stapjes terugdoen alsof hij weet dat hij fout is.
In een boek van Bent Branderup had ik al gelezen dat je bij hengsten moet uitkijken als je voor ze uit loopt omdat de leidende hengst kuddegenoten bijt om ze voor 'm uit te drijven.
Is dit een dominatieprobleem m.a.w. de hengst ziet mij (nog) niet als leider of probeert het leiderschap terug te veroveren?
Kun (mag) je dit gedrag bestraffen of moet je op andere manieren werken aan je leiderschapsrol zodat deze situaties domweg niet meer zullen voorkomen?

Edward
Je leest nu alle berichten van "edward larkens"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
66 berichten
Pagina 2½ van 5
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact