InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
39 berichten
Pagina 1½ van 3
Je leest nu alle berichten van "alice de beer"
Volg datum > Datum: vrijdag 5 augustus 2005, 17:355-8-05 17:35 Nr:30889
Volg auteur > Van: alice de beer Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: natuurlijk bekappen is best moeilijk! Structuur
alice de beer
Driebergen-Rijsenburg
Nederland

Jarig op 4-5

39 berichten
sinds 8-4-2005
Ik vind het leuk om te lezen dat zoveel mensen de cursus gevolgd hebben en aan de slag zijn gegaan met hun eigen paard. Over het algemeen lijkt het iedereen bjizonder goed te lukken met of zonder hulp van een natuurlijk bekapper. Ook vertelt Frans dat hij bij oud-cursisten is gaan kijken en dat ze goede resultaten hebben bereikt en dat ze bij niemand hoefden te corrigeren. Fantastisch! Ik wou dat ik dat kon zeggen...!
Ik heb de cursus ook gevolgd (april) boek en pakket zeer goed bestudeerd en aan de slag gegaan met mijn Merens, die ovrigens zeer goede voeten/hoeven heeft en nu ruim een jaar zonder ijzers waarvan bijna een jaar natuurlijk bekapt.
Mijn natuurlijk bekapster, die uit de de natural balance school komt komt bij elke bekapping kijken en controleren. Ik heb met haar gesproken over haar manier van bekappen en wat ik geleerd heb en al vergelijkende vond ik dat de principes zeer overeen kwamen. Het grootste verschil lijkt mij vooral te zitten in precisie, bij haar wordt zeer veel gemeten met handen/vingers en een meetdingetje (een soort passer waarmee je kan zien of je beide hielen precies gelijk hebt gemaakt). Ik heb nu een keer of drie bekapt, maar ik heb het nog geen één keer goed gedaan! Ik moet erbij zeggen dat de bekapster vanaf het begin af aan zeer kritisch aankijkt tegen de hele cursus van jullie en steeds blijft zeggen dat je zoiets nooit in één dag kan leren. Ik word daar nogal zenuwachtig van. De laatste keer had ik de hielen niet precies gelijk gemaakt, en ik maar staren, maar ik kon het echt niet goed zien. Zegt ze dat als ik dat zo blijf doen er toch wel gekke dingen kunnen ontstaan. Verder heb ik de neiging om alles veel te rond te maken. Ik probeer er reg op te letten dat ik de vijl aan de achterkant inderdaad recht houd zodat er geen ronding ontstaat maar als het maar een ietje pietje te rond is krijg ik enorm op mijn kop, hetzelfde geldt voor de zijkanten, de mustangroll mag alleen op de toon, maar maak ik ook maar iets te veel ronding aan de zijkant is het hek van de dam. Volgens haar verander je dan t eveel aan het breakoverpunt. Ik probeer het vol te houden want ik wil het echt ontzettend graag goed leren, en ik heb het idee dat zij extra streng is. Een meisje op stal doet het ook zelf (is met mij op cursus geweest) en laat het werk controleren door Hans A en ik heb het idee dat jullie visie iets 'relaxter 'is en dat een foutje minder erg is.
Het komt er in ieder geval op neer dat ik nu denk dat het nat. bekappen ontzettend moeilijk is en ik het misschien wel nooit leer terwijl ik toch niet zo heel erg onhandig ben denk ik zelf en ik vond het op de cursus ook heel goed gaan...
Hoe doen jullie dat? Laten jullie het werk steeds controleren, lukt het bekappen echt zo goed als ik hoor of zijn er ook mensen die het moeilijk vinden zoals ik???? Of ben ik toch te ongeduldig en duurt het gewoon langer voordat je het een beetje onder de knie hebt?

groetjes, Alice
Volg datum > Datum: donderdag 27 oktober 2005, 11:4727-10-05 11:47 Nr:36126
Volg auteur > Van: alice de beer Opwaarderen Re:36124
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: luzerne Structuur
alice de beer
Driebergen-Rijsenburg
Nederland

Jarig op 4-5

39 berichten
sinds 8-4-2005
van lennep schreef op donderdag 27 oktober 2005, 10:38:

> Hallo mensen,
>
> Ik ben aan het zoeken op het net naar luzerne zonder melasse en

>
> ben benieuwd.
>
> Groetjes Esther

Voor Esther,
Ik keek even naar je foto: Zijn dat toevallig Merensen??? Iik vraag dat omdat ik er zelf ook één heb... groetjes, Alice
Volg datum > Datum: donderdag 1 december 2005, 15:231-12-05 15:23 Nr:38379
Volg auteur > Van: alice de beer Opwaarderen Re:38329
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: lichtrijden Structuur
alice de beer
Driebergen-Rijsenburg
Nederland

Jarig op 4-5

39 berichten
sinds 8-4-2005
Nick Altena schreef op woensdag 30 november 2005, 16:39:

> jose schreef op woensdag 30 november 2005, 16:15:
>
>> Je lichtrijdt om de rug van het paard te ontzien. Zeker als je

> de beugels komen maar uiteindelijk hangen die weer aan je zadel
> en dus komt ook dat gewicht weer op de ruggewervels uit.
> Hek het nu goed begrepen Frans en HC ?
> Nick

Ik begrijp dat je, ook als je lichtrijdt, nooit lichter kunt worden, en je bent zelfs zwaarder op het moment dat je afzet in de beugels (zie het filmpje van Frans) maar tijdens de draf maak je toch ook gebruik van de beweging van het paard: je zet je zo weing mogelijk af in de beugels maar je laat je zo soepel mogelijk omhoogwerpen uit het zadel. Ben je tijdens dat (jouw)zweefmoment dan niet heel eventjes lichter en op het moment dat je neerkomt en jezelf een beetje 'tegenhoudt' inderdaad zwaarder? Dat is dan toch anders als in het voorbeeld van Frans die op een stilstaande weegschaal staat of zie ik het verkeerd?
Alice
Volg datum > Datum: vrijdag 9 december 2005, 12:589-12-05 12:58 Nr:38730
Volg auteur > Van: alice de beer Opwaarderen Re:38667
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Telt uiterlijk voor een paard? Structuur
alice de beer
Driebergen-Rijsenburg
Nederland

Jarig op 4-5

39 berichten
sinds 8-4-2005
Els Kleverlaan schreef op woensdag 7 december 2005, 15:34:

> Peet schreef op woensdag 7 december 2005, 15:02:
>
>> Isabel van der Made schreef op woensdag 7 december 2005, 14:43:

> inderdaad stonden alle spullen, kleed en voerbak en zo, altijd
> op de juiste dag klaar.
>
> groetjes, Els

Onze erfhond herkent alle auto's van alle paardeneigenaars. Dat betekent dat ie niet blaft en niet reageert als de vaste paardeneigenaars het erf op komen rijden maar wel als er een 'nieuw' iemand het erf op komt rijden (bezoek, veearts). Volgens zijn baas hoort hij het aan het motorgeluid. Dat betekent dat hij zo'n 30 verschillende motorgeluiden kan herkennen. Er zijn 36 pensionpaarden!
alice
Volg datum > Datum: dinsdag 21 maart 2006, 15:3521-3-06 15:35 Nr:46163
Volg auteur > Van: alice de beer Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: wat zat er ook alweer in biks? Structuur
alice de beer
Driebergen-Rijsenburg
Nederland

Jarig op 4-5

39 berichten
sinds 8-4-2005
Dit onderwerp is vast al eens een keertje voorbij geweest maar ik kon het niet zo snel vinden dus hier nog een keer mijn vragen.

Mijn paard staat overdag buiten, 's nachts binnen, ze krijgt in de winter kuilvoer én twee keer per dag een schepje biks. Het kuil dat de boer voert is soms heel vettig, soms bijna hooi. Als er voldoende gras op het land staat gaat het kuilvoer eraf en leeft ze op gras én nog steeds op biksjes. Ik ben er absoluut van overtuigd dat ze de biksjes absoluut niet nodig heeft, ook al is het geen sportbrok, maar 'zonder eiwitten' zoals de boer beweert. Ik vind mijn paard te dik (bijna alle paarden op onze stal zijn te dik). Mijn paard is een koudbloed (merens) Ik rijd zo'n drie a vier keer per week, meestal (lange) bosritten.
Dus ik heb de boer gevraagd om te stoppen met het geven van de biks. Hij vraagt zich vervolgens af of mijn paard dan geen vitaminen mineralengebrek krijgt. Ik heb natuurlijk deze website gelezen en jullie zeggen dat je niet bang hoeft te zijn want dat zit voldoende in gras en hooi. Mijn boer beweert dat de vitamines in vooral hooi zodra het gedroogd is heel snel verdwenen zijn. In zijn biks zitten geen of nauwelijks eiwitten, geen energie, alleen vitamines en mineralen. De reden dus waarom ze het toch nodig zou hebben, en dat is niet hetgene waar ze dik van wordt. Daar geloof ik eigenlijk geen snars van!!

Nu mijn vraag: wat zit er eigenlijk in gewone biks? Dit is geen krachtvoer. Maar zit er energie /vetten in? Worden paarden daar dik van, of is het van het vettige hooi?

Ik geloof wel dat paarden hun vitamines uit gras kunnen halen, maar het land dat wij hebben is géén mooi natuurlandje, met een mooie verscheidenheid aan grassen/kruiden etc. maar gewoon een weiland dat bemest wordt en waar ook ons kuilvoer vandaan komt.

Mijn tweede vraag is dus: halen paarden ook genoeg vitamines uit een een 'ordinair bemest' weilandje?

groetjes,
Alice
Volg datum > Datum: donderdag 23 maart 2006, 13:4323-3-06 13:43 Nr:46283
Volg auteur > Van: alice de beer Opwaarderen Re:46190
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Mesten en de bekkenkanteling. Structuur
alice de beer
Driebergen-Rijsenburg
Nederland

Jarig op 4-5

39 berichten
sinds 8-4-2005
Spirithorses schreef op dinsdag 21 maart 2006, 21:54:

> jullie paarden. oftwel : Kunnen jullie paarden mesten tijdens
> het lopen of niet?
>
> Groet, Pien

Mijn paard, koudbloed, merensmerrie, gaat idd altijd stilstaan tijdens het mesten. Ik drijf haar nooit voorwaarts, ik ging ervan uit dat ze dit zo deed omdat ze nooit 'geleerd' had door te lopen tijdens het poepen. En ik heb daar nooit iets aan gedaan omdat ik daar te lui voor was en geen reden zag omdat ik toch geen dressuurwedstrijden rijd. Nooit geweten dat het fysiek onmogelijk voor haar zou zijn. groet, Alice
Volg datum > Datum: donderdag 13 april 2006, 15:0313-4-06 15:03 Nr:47546
Volg auteur > Van: alice de beer Opwaarderen Re:47361
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Hoefkatrol Structuur
alice de beer
Driebergen-Rijsenburg
Nederland

Jarig op 4-5

39 berichten
sinds 8-4-2005
Christel Provaas schreef op maandag 10 april 2006, 13:15:

> Okee, het is al enkele keren gemeld, maar ik doe het OOK nog
> eens omdat ik 100% genezing bij mijn paard Buck heb
> geconstateerd en dat een ander van harte ook gun, ik weet nl

> dan ben ik waar ik wezen wilde.
> Er zijn trouwens Grandprix-paarden met hele beroerde
> röntgenfoto's en er zijn hko-paarden die op de foto amper iets
> mankeren.

ik moet zeggen dat ik het wel jammer vind dat de eerste foto die je ziet op deze site van de Bodt een enorme steile, niet natuurlijk bekapte hoef is...(en dat er op die hele site niks gezegd wordt over hoeven trouwens!)

groetjes, Alice
Volg datum > Datum: donderdag 13 april 2006, 15:0313-4-06 15:03 Nr:47547
Volg auteur > Van: alice de beer Opwaarderen Re:47361
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Hoefkatrol Structuur
alice de beer
Driebergen-Rijsenburg
Nederland

Jarig op 4-5

39 berichten
sinds 8-4-2005
Christel Provaas schreef op maandag 10 april 2006, 13:15:

> Okee, het is al enkele keren gemeld, maar ik doe het OOK nog
> eens omdat ik 100% genezing bij mijn paard Buck heb
> geconstateerd en dat een ander van harte ook gun, ik weet nl

> dan ben ik waar ik wezen wilde.
> Er zijn trouwens Grandprix-paarden met hele beroerde
> röntgenfoto's en er zijn hko-paarden die op de foto amper iets
> mankeren.

ik moet zeggen dat ik het wel jammer vind dat de eerste foto die je ziet op deze site van de Bodt een enorme steile, niet natuurlijk bekapte hoef is...(en dat er op die hele site niks gezegd wordt over hoeven trouwens!)

groetjes, Alice
Volg datum > Datum: donderdag 7 september 2006, 13:357-9-06 13:35 Nr:60205
Volg auteur > Van: alice de beer Opwaarderen Re:60186
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: endurancezadel of weternzadel? Structuur
alice de beer
Driebergen-Rijsenburg
Nederland

Jarig op 4-5

39 berichten
sinds 8-4-2005
sandratien schreef op donderdag 7 september 2006, 11:31:

> neckebroeck Anne schreef op donderdag 7 september 2006, 11:22:
>
>> Hallo,
>> ik doe wekelijks lange afstanden met mijn paard, 30 à 40 km.Ik
>> rijd met een engels zadel(Kieffer veelzijdigheid), maar denk
>> erover na een endurance of een westernzadel aan te schaffen.
>> Welk is het meest geschikt? Voor het paard( ter bescherming van
>> zijn rug) en voor mij?
>
> Ik rijd met een stock zadel. Bevalt prima.

Westernzadel zit lekker maar is wel zwaar vind ik (wwegt veel bedoel ik) rijd met een endurancezadel met een western uiterlijk zonder knop dus, continental 131 met flexibele boom zit heeeerlijk ook bij lange afstanden vind ik. groetjes, Alice
Volg datum > Datum: maandag 23 oktober 2006, 13:0123-10-06 13:01 Nr:63438
Volg auteur > Van: alice de beer Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: paardenvoetbal Structuur
alice de beer
Driebergen-Rijsenburg
Nederland

Jarig op 4-5

39 berichten
sinds 8-4-2005
Weet iemand een site waar je een 'paardenvoetbal' kan kopen?
Eeen opblaasbare is het makkelijkst.
Ik heb ze gezien op de beurs van de NVVR maar toen niet gekocht en vergeten welke firma dat was.

groetjes,
Alice
Je leest nu alle berichten van "alice de beer"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
39 berichten
Pagina 1½ van 3
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact