InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
1266 berichten
Pagina 76½ van 85
Je leest nu alle berichten van "Marianne"
Volg datum > Datum: woensdag 26 januari 2005, 13:5026-1-05 13:50 Nr:21235
Volg auteur > Van: Marianne Opwaarderen Re:21234
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Hoe kom ik bij b.v. bericht 10.000 Structuur
Marianne
Nederland


1266 berichten
sinds 13-2-2004
Nick Altena schreef op woensdag, 26 januari 2005, 13:34:

> Ineke Klootwijk schreef op woensdag, 26 januari 2005, 13:03:
>
>> Hallo,

>
> Gr. Nick
> met geduld,vertrouwen en
> liefde bereik je meer.

... als ik deze instructie volg krig ik met de rechtermuisknop alleen maar 'Op deze pagina's rusten copyright"..?????
Volg datum > Datum: woensdag 26 januari 2005, 21:0626-1-05 21:06 Nr:21266
Volg auteur > Van: Marianne Opwaarderen Re:21259
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: paard opde bank..?? Structuur
Marianne
Nederland


1266 berichten
sinds 13-2-2004
Trudy schreef op woensdag, 26 januari 2005, 19:22:

> Ik ben niet van plan om nog veel te posten op dit forum..
> De afkraak partyen zijn niet van de lucht ,en een aantal aardige
> mensen hebben zich al teruggetrokken,dus er blijft een clubje

> WAT DE BOER NIET KENT VREET IE NIET!!
> Dan ben je bij BOKT beter af..
> Daar heb je in ieder geval nog de keus..
> Laatste bericht trudy

Dit hebben we nu al een paar keer eerder gehoord.. Blijkbaar heb je om de zoveel weken de behoefte Trudy, om eens flink om je heen te meppen. Het is mij een raadsel waarom.
Dat we elkaar hier op het forum af en toe niet begrijpen, dat er meningsverschillen zijn - da s duidelijk. Moet ook kunnen - we zijn niet allemaal gelijk: niemand is beter of slechter dan de ander.
Laatste bericht We zullen zien...

Marianne
Volg datum > Datum: woensdag 26 januari 2005, 23:2126-1-05 23:21 Nr:21274
Volg auteur > Van: Marianne Opwaarderen Re:21272
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: rijbak bevroren, wel of niet rijden / wel of niet grondwerk Structuur
Marianne
Nederland


1266 berichten
sinds 13-2-2004
Angela88 schreef op woensdag, 26 januari 2005, 22:56:

> Hoi iedereen,
>
> Zoals te verwachten: onze (buiten)rijbak is bevroren.

> verder, maar altijd bereikbaar). Uit zichzelf doen ze dus
> weinig.
>
> groetjes, Angela

Och, hoe lang duurt het nou eenmaal dat een rijbak hard bevroren is..? Als je paarden niet gewend zijn aan hard, hobbelig en glad terrein zou ik zeggen: gun ze een paar dagen rust.
Je schrijft zel al: ze lopen er niet lekker op, dus waarom zou je forceren? Een paar dagen een harde rijbak of de kans op een peesblessure.. de keus lijkt me voor de hand liggen.
En dan natuurlijk veel minder krachtvoer (brok) geven als er niet gewerkt wordt. Geef ze gewoon lekker veel hooi!

groet, Marianne
Volg datum > Datum: woensdag 26 januari 2005, 23:5926-1-05 23:59 Nr:21281
Volg auteur > Van: Marianne Opwaarderen Re:21276
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: rijbak bevroren, wel of niet rijden / wel of niet grondwerk Structuur
Marianne
Nederland


1266 berichten
sinds 13-2-2004
Angela88 schreef op woensdag, 26 januari 2005, 23:28:

> Marianne schreef op woensdag, 26 januari 2005, 23:21:
>
>> Och, hoe lang duurt het nou eenmaal dat een rijbak hard bevroren

>
> Bedankt,
>
> Angela

Voor gewoon een dagje niksen? Terug naar 1 KG brok.., de helft dus!

(Vind ik nog veel hoor, mijn KWPN-er die normaal gesproken goed moet werken, krijgt zelfs op arbeidsdagen nog minder dan dat!)
Maar wel véél hooi, gras, lucerne, wortels en appels).

Ik neem aan dat je normaal gesproken, naast brok ook hooi voert?
Geef ze in ieder geval 1/10 van hun lichaamsgewicht: een paard van 600 kg lust dus 6 kg hooi (verdeeld over meerdere porties per dag).

Groet, Marianne
Volg datum > Datum: donderdag 27 januari 2005, 9:2127-1-05 09:21 Nr:21292
Volg auteur > Van: Marianne Opwaarderen Re:21239
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Hoefkatrolontsteking. Structuur
Marianne
Nederland


1266 berichten
sinds 13-2-2004
Piet schreef op woensdag, 26 januari 2005, 14:34:

> Ik zit middenin een dilemma.
> Don is 13 jaar, heeft al 6 jaar hko.htm">hoefkatrolontsteking.
> Rontgenfoto's hebben aangetoond dat het fase 3 is en al 6

> wil ik jullie vragen:" wat doe ik, een nieuwe bestellen of
> er voor gaan"? Ik zou het natuurlijk heel erg vinden als
> hij pijn kreeg.
> Piet

.... heel eerlijk gezegd vind ik het misschien niet zo verstandig dat een paard met afwijkingen in het hko.htm">hoefkatrolgebied (om het nu maar eens even geen HKO te noemen) meteen van de ijzers afgehaald wordt!
Ook al doe je dat met de beste bedoelingen.
In een latere tekst schreef je dat de afwijking mogelijk ontstaan is door het 'rechtzetten' door de smid - dat zou kunnen maar het ligt eraan op welke leeftijd het gebeurt is en hoe abrupt of geleidelijk een standverandering aangebracht is. Een goede smid zal natuurlijk stapje voor stapje een voetje recht zetten, en nooit in één keer.
Enig inzicht van de voorgeschiedenis is wel van belang denk ik.

Ik ben bang dat het opeens weghalen van de ijzers en totaal anders bekappen in dit geval eerder een probleem en pijn gaat opleveren, dan het al dan niet geven van Glucosamine.Afwijkingen in het hko.htm">hoefkatrolgebied zit 'm niet alleen in de botjes, maar ook in de pezen en bandjes - ga je een paard dan door het verwijderen van ijzers in een andere stand zetten ( bv door de hielen lager te maken) dan kan dat 'vanzelf' voor veel problemen zorgen.

Natuurljk is het niet zo dat ik zou aanbevelen dat je het paard op ijzers moet laten staan. Maar ik zou er erg voorzichtig mee omgaan: als uiteindelijk blijkt dat de standcorrectie die door een ijzer aangebracht wordt uit balans gehaald wordt door het ijzer te verwijderen, je nog veel verder van huis geraakt en het dan weer allemaal moet terugdraaien.

Frans doet wmb te laconiek over röntgenfoto's - er worden idd wel eens vergissingen gemaakt - waar niet. Maar de meeste benendokters zijn heel erg goed in het beoordelen van afwijkingen, zeker als het ervaren artsen zijn. Spieren, banden, pezen ( de 'zachte'delen) zijn niet te zien op een röntgenfoto - er zijn wel enige conclusies aan te verbinden als je de stand van de botjes beschouwt.

Wanneer is de laatste foto van het hk-gebied gemaakt?

Nog even over Glucosamine: het werkt idd op kraakbeen maar ook op de pezen. Het spul wordt verkocht door de Paardendrogist - als ik jou was zou ik hen eens bellen en vraag dan naar Wilke Offereins zélf ( dus niet een van de verkoopsters aan de bel-lijn), zij is de dochter van Dr Evert Offereins, dé paardenbenenspecialist in Nederland en kan jouw vragen over het product goed beantwoorden en eventuele vragen aan haar vader doorspelen.

Groet, Marianne
Volg datum > Datum: donderdag 27 januari 2005, 11:3227-1-05 11:32 Nr:21298
Volg auteur > Van: Marianne Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Moeilijk..... Structuur
Marianne
Nederland


1266 berichten
sinds 13-2-2004
Hoi allemaal,

De vreugde om Pauli was helaas van korte duur.. twee dagen was ze goed, de derde dag kwam er alweer een traantje en de vierde dag was het al weer helemaal mis.
Het enige lichtpuntje is dat ze afgelopen maandag opnieuw met hun apparaten in het oog gekeken hebben - het rechteroog is rustig, wordt ook op dit moment niet zo intensief behandeld door om de zes uur te zalven - het linkeroog is nog goed fout. Wel is het zo dat er op het moment van controleren , wat minder ontstekingsvlokjes in de voorste oogkamer zaten in vergelijking met de andere onderzoeken. Daarom blijft men doorgaan met het zalven en indruppelen om de twee uur (dag en nacht).
De reden waarom ze dat doen is niet omdat ze daarmee de uveitis kunnen 'genezen' - het wordt gedaan om te voorkomen dat de pupil zich verkleint en dat de lens in dat stadium zich vastkleeft aan de iris. Zou dat gebeuren, dan is ze blind en dat is dan niet meer terug te draaien.

Omdat men niet weet wat uveitis veroorzaakt is er niet een therapie die iets kan oplossen.. want, wat moet je oplossen? Een bacterie bestrijden zoals leptospiren, een auto-immuunsysteem proberen te beheersen? Het zijn allemaal vraagtekens... mijn logica zegt dan: probeer eens of het effect heeft om haar antibiotica te geven - stel dat dat helpt..? Maar in Utrecht willen ze daar niet in meegaan. Niet alleen stellen ze dat antibiotica nog veel meer andere problemen kan veroorzaken ( darmflora uit balans etc) maar ze zeggen ook dat het helemaal niet duidelijk is of antibiotica wel écht in het oog komt en dan daar de ontsteking bestrijdt. Ik blijf daar echter maar steeds over twijfelen maar kan ze in de diverse gesprekken die ik inmiddels gehad heb, niet over de streep trekken.
Duidelijk is dat er iets in dat lijf mis is - maar wat? Haar weerstand is in principe niet te meten, ze ziet er gek genoeg goed uit, behalve haar opgeblazen koppie rondom de ogen. De vacht glanst, het haar 'voelt' goed. Ik zie wel dat telkens als ze zo'n aanval heeft, de temperatuurcurve omhoog loopt - niet dramatisch maar toch.. het gaat van 37* telkens met een cyclus van 5 à 6 dagen omhoog naar 37.9*..
Die weerstand kan overigens zeker wel aangetast zijn door wormen c.q. worminfectie. Mij is niet bekend welke wormen het zijn die ze in te grote hoeveelheid bleek te hebben: aan de eitjes kun je dat niet zien. De eitjes worden geteld.. ligt dat binnen redelijke grenzen dan is dat 'normaal' - gaat het erover heen dan is er sprake van te veel wormen en mogelijk worminfectie. Ze hebben in de dagen nadat ze haar voor wormen behandelden ook niet meer verder naar de mest gekeken.. en het is zo dat ieder brokje mest dat een paard daar in stal laat vallen, dat ook vrijwel meteen weggehaald wordt. Je krijgt dus ook niet de kans om zelf even te koekeloeren wat er af komt..

Eerlijk gezegd val ik af en toe toch wel in een 'dip' ... als mens wil je zo graag iets "doen" en ik ben wel helemaal zo dat ik als een detective telkens allerlei nieuwe zaken probeer uit te vinden. In het Utrechtse circuit hoef je daar niet mee aan te komen - men is daar behoorlijk van eigen kunnen overtuigd ( terecht misschien) maar je wordt als je ze die kans geeft, soms behoorlijk arrogant behandeld. Met alternatieve geneeskunde hoef je natuurlijk helemaal niet aan te komen..
Wat ook niet meehelpt is die diep-verwijtende blikken die ik dagelijks van Pauli krijg - het arme dier staat daar maar te staan, mag d'r betonnen hok niet uit. Ik heb al zo vaak zitten 'zeuren' of ik niet even een ommetje met haar mag maken door het gebouw maar dat is écht verboden. Snap ik ook wel - als een paard langs de andere stallen loopt om behandeld te worden ontstaat er meteen overal onrust en er zijn ook paarden daar die 'besmettelijke' ziekten hebben of door de onrust die ontstaat zichzelf kunnen beschadigen, zoals de 'beenpatiënten'.
Waar ik het meest moeilijk mee heb is het feit dat ik niet meer weet welke beslissing nu de juiste is. Laat ik Pauli daar staan, dan wordt alleen maar de hierboven omschreven weg gevolgd.
Breng ik haar alsnog naar Duitsland, dan wordt ze in eerste instantie wellicht op dezelfde manier behandeld ( ook al zegt prof. Tóth dat hij wellicht voor andere medicijnen of opties zou kiezen) maar van b.v. een operatie kan helemaal geen sprake zijn, zolang de uveitis nog opspeelt. En daarbij komt nog de gedachte dat als ze in Utrecht staat, ze 'dichtbij' is - dan kan ik er iedere dag minstens één keer ( maar ik ga vaak twee keer) naar toe. In Duitsland zal dat niet mogelijk zijn want het is drie uur heen, en drie uur terug.. dat kan ik op dagelijkse basis niet doen: van mijn 'gewone' werk komt nu al niet zoveel terecht maar ik probeer het met kunst en vliegwerk nog wel een beetje bij te houden. Staat ze dus in Duitsland, dan kan ik hooguit in de weekenden op en neer rijden. Okay, het is natuurlijk van minder belang of ik haar wel of niet dagelijks kan zien - het gaat erom dat ze geholpen wordt.
Maar kunnen jullie je voorstellen dat ik door al die 'gedachte-bomen' soms letterlijk het 'gedachten-bos' niet meer zie? Hoe meer je erover denkt, hoe lastiger het allemaal wordt. helemaal als iemand tegen je zegt dat als je NU ophoudt met de therapie die ze nu krijgt, ze 100% zeker blind wordt. Want een gedachte die bij mij ook speelde was 'is het middel nu niet erger dan de kwaal'? Maar dat wijst Utrecht pertinent af. Als je nu stopt is alles voor niks geweest.. Dat maakt het maken van een volgende stap of een alternatief zoeken wel heel erg moeilijk.

Ik maak het mezelf moeilijk door er constant over na te denken, misschien moet ik het gewoon 'overgeven' en aanvaarden. Ik heb daar wel héél veel moeite mee.
Ik snap wel dat jullie geen dokters zijn maar willen jullie toch eens meedenken? Al was het maar om me te helpen wat logica en helderheid in m'n kop te krijgen?

Marianne
Volg datum > Datum: donderdag 27 januari 2005, 13:0927-1-05 13:09 Nr:21312
Volg auteur > Van: Marianne Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Zou het waar zijn..??? Structuur
Marianne
Nederland


1266 berichten
sinds 13-2-2004
Zojuist gelezen op Invisio-anti-chip!!!!!!!!!!

LAATSTE NIEUWS:

27 januari 2005 - Fantastisch nieuws!

Minister Veerman heeft besloten het chippen op te schorten tot een nader te bepalen datum. Hij heeft bepaald dat er grondig gekeken moet worden naar een acceptabel alternatief, wellicht in de vorm van DNA-vaststelling. En dit dan zonder beperkende tijdsfaktor.
Minister Veerman: dankuwel!!!

groet, Marianne
Volg datum > Datum: donderdag 27 januari 2005, 21:3827-1-05 21:38 Nr:21331
Volg auteur > Van: Marianne Opwaarderen Re:21330
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: vacht Structuur
Marianne
Nederland


1266 berichten
sinds 13-2-2004
Florien de Graaf schreef op donderdag, 27 januari 2005, 21:09:

> Beste mensen,
>
> Ik hoorde laatst van iemand dat er op deze site iets stond over
> het functioneren van de paardenvacht. Kan iemand dat naar mij
> toe mailen? (florien@zonnet.nl)
>
> Reuze bedankt!
>
> Florien
> www.stalrohan.nl

Ga naar de hoofdpagina, vervolgens naar de sitemap en dan naar 'Heeft mijn paard het koud...'

Groet, M.
Volg datum > Datum: zaterdag 29 januari 2005, 10:3429-1-05 10:34 Nr:21385
Volg auteur > Van: Marianne Opwaarderen Re:21384
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: bevroren ondergrond Structuur
Marianne
Nederland


1266 berichten
sinds 13-2-2004
jo schreef op zaterdag, 29 januari 2005, 9:55:

> Marieke mennes schreef op zaterdag, 29 januari 2005, 9:45:
>
>> Ik vraag me af wat de werkelijke risico's zijn van het rijden op

> Het beste?
> Geef je paard uitdagingen, bevorder zijn kennis en kunde, zo ook
> met bevroren ondergrond.
> Maar doe in het begin, de eerste paar keer wel rustig aan. :)

... maar ja, het beroerde is natuurlijk dat wij die kans om te oefenen meestal niet krijgen.. vorst, sneeuw en ijs duurt in ons landje meestal niet zo lang - da's anders voor jou in dat hoge, koude Noorden!
Glij- en glibberpartijen ga ik dan maar liever uit de weg door de paarden op zulke dagen maar 'op eigen benen' te laten lopen en de
beweging en balans niet te beïnvloeden door mijn 'aanwezigheid'..:)

Bij ons zijn sneeuw en ijsplekken trouwens al weer weg. Hoe is het bij jou, zit je in een meter sneeuw daar?
Marianne
Volg datum > Datum: zaterdag 29 januari 2005, 20:0629-1-05 20:06 Nr:21399
Volg auteur > Van: Marianne Opwaarderen Re:21392
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Vacht en isolatie Structuur
Marianne
Nederland


1266 berichten
sinds 13-2-2004
e m kraak schreef op zaterdag, 29 januari 2005, 16:38:

> Op http://www.paardnatuurlijk.nl/weetjes/dekens.htm staat een
> duidelijk verhaal over vacht en dekens, onder het motto: "Heeft
> mijn paard het koud?".

>
> Roept u maar - wie heeft er ideeën?
>
> Groeten, Egon

In het kader van ideeën roepen:

- Vachtdikte: zijn er in het wild levende, dag en nacht buiten verblijvende Arabische paarden? Dat wat ik zelf gezien heb, waren paarden in Airco-gekoelde stallen ( bij rijke Sheiks!) en paarden die 's nachts in tenten gehouden werden bij de minder rijken..

- Licht of donker: ooit in de woestijn bij Bedoïnen geweest? Drie dubbel dikke wollen kleding in donkerblauw of zwart .. in de streken waar ik geweest ben werd donkere kleding gedragen.
Ook een punt om te overwegen: hoe dichter bij de evenaar, hoe donkerder de huidskleur ( ook onze blanke velletjes worden bruin uit bescherming tegen de zon)..
Ander metabolisme? Andere bloedsamenstelling? (Mijn ouders hebben zo'n 35 jaar in de tropen gewoond - hadden het er altijd over dat ze 'dunner' bloed hadden..)

- een zwart Arabisch paard: bijzondere rijkdom en zegening!

- Lichtkleurige dieren in hete gebieden: schuilkleur? ( Valt niet op in de woestijn?)

- Elsa bij de kachel: dikke vachten kunnen natuurlijk ook heel goed beschermen tegen de hitte. Ik denk aan mijn Tatra-honden: vachten van zo'n 10cm dikke (witte) wol - hadden het in de zomer toch niet overmatig heet..

Dat waren zo maar 's wat zaken die mij invielen..

Marianne
Volg datum > Datum: zaterdag 29 januari 2005, 23:5629-1-05 23:56 Nr:21408
Volg auteur > Van: Marianne Opwaarderen Re:21402
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Vacht en isolatie Structuur
Marianne
Nederland


1266 berichten
sinds 13-2-2004
Karin schreef op zaterdag, 29 januari 2005, 20:31:

>
>> Ander metabolisme? Andere bloedsamenstelling? (Mijn ouders
>> hebben zo'n 35 jaar in de tropen gewoond - hadden het er altijd

> prettig. Richting de 20 graden wordt het vervelend en velen
> zweten zich een ongeluk.
>
> Groetjes Karin

... over bloedwaardes gesproken: er worden nogal wat paarden vanuit de VS naar Europa geïmporteerd. Daarbij blijken behoorlijke verschillen in de bloedwaardes - dat wordt met name geconstateerd bij conditieproblemen. Hoe dat precies zit weet ik niet maar dit vertelde een arts die in de draf- en rensport zit en daar specifiek onderzoek op doet.

Marianne
Volg datum > Datum: zondag 30 januari 2005, 0:0130-1-05 00:01 Nr:21409
Volg auteur > Van: Marianne Opwaarderen Re:21403
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Vacht en isolatie Structuur
Marianne
Nederland


1266 berichten
sinds 13-2-2004
Frans Veldman schreef op zaterdag, 29 januari 2005, 20:53:

> >> - Lichtkleurige dieren in hete gebieden: schuilkleur? ( Valt
>> niet op in de woestijn?)
>
> Nee, minder warmteopname.

Je zegt het met overtuiging.. maar dat klopt toch niet met alle donkergekleurde dieren in de tropen. Ik denk dat de kleur wel degelijk ook te maken heeft met schutkleur.
>
>> - Elsa bij de kachel: dikke vachten kunnen natuurlijk ook heel
>> goed beschermen tegen de hitte. Ik denk aan mijn Tatra-honden:
>> vachten van zo'n 10cm dikke (witte) wol - hadden het in de zomer
>> toch niet overmatig heet..
>
> Vooral omdat ze wit zijn.... En omdat het geen zenuwlijers zijn.
> ;-) Mijn Kuvasz had ook nauwelijks last van de hitte (maar hield
> zich op die dagen wel opvallend rustig).

Wellicht. Maar New Foundlanders zijn zwart, of bruin.. zelfde verhaal.

Marianne
Je leest nu alle berichten van "Marianne"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
1266 berichten
Pagina 76½ van 85
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact