InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
254 berichten
Pagina 17½ van 17
Je leest nu alle berichten van "sannie"
Volg datum > Datum: dinsdag 19 april 2005, 20:2519-4-05 20:25 Nr:25104
Volg auteur > Van: sannie Opwaarderen Re:24999
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: ervaring met de one rein stop? Structuur

sannie
Krimpen a/d IJssel
Nederland

Jarig op 16-6

254 berichten
sinds 5-2-2004
Hoi Sabrina.
Ik leer alle paarden waarmee ik werk de one-rein-stop. Ondanks dat ik heel veel vanaf de grond oplos en daardoor nog nauwelijks een noodrem nodig heb gehad vind ik het wel een hele goede basis.
Ik heb hem 1 keer echt moeten gebruiken en merkte toen ook meteen het nadeel ervan.
Een kleine pony begon een wedstrijdje te doen met 2 andere paardjes. Ik reed met barebackpad en touwhalster (zou een relaxed ritje worden) en het ging zo hard door de bochten dat ik bijna mn evenwicht verloor.
ik dacht er wel aan om de one-rein-stop te doen, maar ik durfde het echt in. in volle rengalop mn paard vragen om te draaien. ik voelde eens voorzichtig, boog een beetje zijn hoofd, hij reageerde wel. maar ik zat zonder zadel in rengalop en was ervan overtuigd dat de pony met deze vaart misschien nog overeind zou kunnen blijven in de one-rein-stop, maar ik werd ongetwijfeld gelanceerd.
Ik heb dus afgewacht tot de pony de andere paardjes had ingehaald en iets vaart minderde. pas toen durfde ik hem zijn hoofd naar me toe te vragen. hij reageerde meteen en stond in 5 meter stil, ondanks dat hij op dat moment weer werd ingehaald.

Als je een paard het goed leert dan werkt het in alle situaties. En als je je paard goed voorbereid zal je hem nauwelijks nodig hebben.
Maar als het ECHT hard gaat dan betwijfel ik of je niet over de kop slaat. Ik zou het dus in DAT geval niet vragen. da's dus wel een nadeel. maar goed, het is een extra veiligheidsmaatregel. het is in elk geval beter dan het bit door zijn mond trekken, niet waar? (alsof dat helpt, pfff)
Volg datum > Datum: maandag 2 mei 2005, 10:032-5-05 10:03 Nr:25528
Volg auteur > Van: sannie Opwaarderen Re:25523
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Consessies Structuur

sannie
Krimpen a/d IJssel
Nederland

Jarig op 16-6

254 berichten
sinds 5-2-2004

>>> e m kraak schreef op zaterdag, 30 april 2005, 3:14:
>>>> Waar ik nu zo benieuwd naar ben is hoe jullie daar mee omgaan.
>>>> Wat heb je er voor over (of moet je paard er voor over hebben)
>>>> om ergens aan mee te mogen doen of geaccepteerd te worden? >

Hm, toch maar even weer eens reageren.''t is namelijk een onderwerp wat de laatste weken veel door mn hoofd spookt. Doordat ik geen eigen paard heb kan ik lang niet alles zo PN doen als ik zou willen. Zeker over de huisvesting heb ik weinig te zeggen natuurlijk.
Maar goed, ik rij mn verzorgpaarden bitloos, met boomlooszadel, heb het voor elkaar gekregen dat ze geen ijzers hebben, en dat ze nu ook 's nachts buiten mogen staan (meestal).
Maar goed, ik werk nu op een vakantieboerderij met paarden die ik dan ook moet trainen voor de zomer. Het leek allemaal super. Mn baas staat open voor Nh en ik mocht "mijn" paardje mbv NH bitloos, boomloos en ijzerloos inrijden helemaal zoals ik het het beste vond. Maar goed, na 4 weken grondwerk was hij zijn geduld alweer kwijt. Ik moest erop. Paard hbehoorlijk angstig nog van het zadel, basisprincipes nog helemaal niet uitgewerkt en een vertrouwensband was nog nauwelijks opgebouwd. Maar het ging goed gelukkig. Maar een 2 weken later moest ik al mn eerste buitenrit maken met haar, het bit moest erin, en dat halsterrijden dat moest ik maar in mn vrije tijd doen. Er gaat nu zoveel tegen mijn principes in! Toch doe ik het. Ik wil mn baan niet kwijt, ben gek op de paardjes en denk ik dat ik, ondanks al deze regels, toch het jonge paardje een hele goede basis kan geven. Wellicht toch beter dan dan iemand met sporen en zweep en weinig geduld erop gaat zitten.
Dat zijn dus mijn concessies. Ik heb er nog heel wat moeite mee, maar ik probeer me erbij neer te leggen en mn werk echt als werk te zien. Het is nu eenmaal zo. Een baan is niet makkelijk te vinden in Drenthe, ik moet er dus maar zuinig op zijn...
Volg datum > Datum: maandag 9 mei 2005, 15:039-5-05 15:03 Nr:25703
Volg auteur > Van: sannie Opwaarderen Re:25701
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Nieuwe pagina Structuur

sannie
Krimpen a/d IJssel
Nederland

Jarig op 16-6

254 berichten
sinds 5-2-2004
Nick Altena schreef op maandag, 9 mei 2005, 13:43:

>
> Het Libra hoofdstel is niet voor niks een hoofdstel geworden
> waarbij de ruiter moet werken aan zijn/haar manier van rijden
> zonder dat het paard daar ook maar enig hinder van ondervind.

???? Even kwamen vraagtekens bij mij... Vooral bij bovenstaande zinnen. Een touwhalster wordt als scherp ervaren en als onduidelijk. Afijn, dat "onduidelijk"kan ik als ik het theoretisch bekijk wel in mee gaan. Hoewel in de praktijk voor mij gebleken is dat ik met touwhalster prima mn hulpen over kan brengen. Maar goed, het blijft dat de teugels onderaan vast zitten en niet links en rechts wat dus wat ruis kan geven (vooral als je er weinig voorbereiding aan vooraf laat gaan, bereid je het goed voor, dan zie ik het probleem niet zo).
Maar scherp? Tja, tuurlijk, het touw is niet heel dik en als je er flink aan trekt is het scherp. Maar Egon's hoofdstel is toch van hetzelfde materiaal? En als je daaraan trekt is het toch ook scherp? Of redeneer ik nu verkeerd?
Daarnaast heeft egon op naturalhorsemanship.nl aangegeven dat dit halster geen vervanger is voor een touwhalster, maar een vervanger is voor een bit, en dus meer iets is voor de gevorderde ruiter. Wat er dus op zou duiden dat egon's halster scherper is dan een touwhalster, want anders was het juist geschikt voor beginners, niet waar?

Ik denk ook dat Egon's halster scherper inwerkt dan een gewoon touwhalster. Juist omdat de hulpen wellicht duidelijker overkomen (nóg duidelijker dan een touwhalster). Het lijkt mij dus dat als de ruiter in een situatie is dat hij nog moet leren, dat het paard behoorlijk meer hinder kan ondervinden van egons halster, omdat ook onbedoelde hulpen beter doorkomen.
Volg datum > Datum: maandag 6 juni 2005, 14:116-6-05 14:11 Nr:27124
Volg auteur > Van: sannie Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: hoefbevangen, paard afgeschreven? Structuur

sannie
Krimpen a/d IJssel
Nederland

Jarig op 16-6

254 berichten
sinds 5-2-2004
Een fjord op mn werk is door teveel gras (en slecht bekappen denk ik ook) hoefbevangen geworden.
Ik heb het mn werkgever nog gezegd, maar hij wilde er niets aan doen. Pas na 1,5 week liet hij de veearts komen.
Pony kreeg een of andere injectie en moest 4 dagen in de bak staan zonder gras. Daarna mocht hij weer een kale wei op. Afijn, nu 2,5 week later staat het paardje er nog steeds kreupel bij. De veearts vermoed dat het chronisch is en dat het hoefbeen is gekanteld. Niks meer aan te doen, laat hem maar inslapen.

Maar is dat nou wel zo?
Is een paard dat hoefbevangen is in die mate voor altijd afgeschreven? Of is er met natuurlijk bekappen nog wel wat aan te doen? Hij staat elke jaar een paar maanden op ijzers, maar toen hij bevangen werd stond hij blootvoets. Zijn hoeven waren alleen veel en veel te lang. Kan dit ermee te maken hebben? Inmiddels is het arme dier van zijn lange hoeven verlost en staat weer redelijk goed wat dat betreft.

Ik hoop dat jullie mijn hoop kunnen bevestigen en mij wat info kunnen geven over wat er nog gedaan kan worden om deze pony te genezen.

groetjes sandra
Je leest nu alle berichten van "sannie"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
254 berichten
Pagina 17½ van 17
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact