InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
254 berichten
Pagina 17½ van 17
Je leest nu alle berichten van "sannie"
Volg datum > Datum: maandag 9 mei 2005, 15:039-5-05 15:03 Nr:25703
Volg auteur > Van: sannie Opwaarderen Re:25701
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Nieuwe pagina Structuur

sannie
Krimpen a/d IJssel
Nederland

Jarig op 16-6

254 berichten
sinds 5-2-2004
Nick Altena schreef op maandag, 9 mei 2005, 13:43:

>
> Het Libra hoofdstel is niet voor niks een hoofdstel geworden
> waarbij de ruiter moet werken aan zijn/haar manier van rijden
> zonder dat het paard daar ook maar enig hinder van ondervind.

???? Even kwamen vraagtekens bij mij... Vooral bij bovenstaande zinnen. Een touwhalster wordt als scherp ervaren en als onduidelijk. Afijn, dat "onduidelijk"kan ik als ik het theoretisch bekijk wel in mee gaan. Hoewel in de praktijk voor mij gebleken is dat ik met touwhalster prima mn hulpen over kan brengen. Maar goed, het blijft dat de teugels onderaan vast zitten en niet links en rechts wat dus wat ruis kan geven (vooral als je er weinig voorbereiding aan vooraf laat gaan, bereid je het goed voor, dan zie ik het probleem niet zo).
Maar scherp? Tja, tuurlijk, het touw is niet heel dik en als je er flink aan trekt is het scherp. Maar Egon's hoofdstel is toch van hetzelfde materiaal? En als je daaraan trekt is het toch ook scherp? Of redeneer ik nu verkeerd?
Daarnaast heeft egon op naturalhorsemanship.nl aangegeven dat dit halster geen vervanger is voor een touwhalster, maar een vervanger is voor een bit, en dus meer iets is voor de gevorderde ruiter. Wat er dus op zou duiden dat egon's halster scherper is dan een touwhalster, want anders was het juist geschikt voor beginners, niet waar?

Ik denk ook dat Egon's halster scherper inwerkt dan een gewoon touwhalster. Juist omdat de hulpen wellicht duidelijker overkomen (nóg duidelijker dan een touwhalster). Het lijkt mij dus dat als de ruiter in een situatie is dat hij nog moet leren, dat het paard behoorlijk meer hinder kan ondervinden van egons halster, omdat ook onbedoelde hulpen beter doorkomen.
Volg datum > Datum: maandag 6 juni 2005, 14:116-6-05 14:11 Nr:27124
Volg auteur > Van: sannie Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: hoefbevangen, paard afgeschreven? Structuur

sannie
Krimpen a/d IJssel
Nederland

Jarig op 16-6

254 berichten
sinds 5-2-2004
Een fjord op mn werk is door teveel gras (en slecht bekappen denk ik ook) hoefbevangen geworden.
Ik heb het mn werkgever nog gezegd, maar hij wilde er niets aan doen. Pas na 1,5 week liet hij de veearts komen.
Pony kreeg een of andere injectie en moest 4 dagen in de bak staan zonder gras. Daarna mocht hij weer een kale wei op. Afijn, nu 2,5 week later staat het paardje er nog steeds kreupel bij. De veearts vermoed dat het chronisch is en dat het hoefbeen is gekanteld. Niks meer aan te doen, laat hem maar inslapen.

Maar is dat nou wel zo?
Is een paard dat hoefbevangen is in die mate voor altijd afgeschreven? Of is er met natuurlijk bekappen nog wel wat aan te doen? Hij staat elke jaar een paar maanden op ijzers, maar toen hij bevangen werd stond hij blootvoets. Zijn hoeven waren alleen veel en veel te lang. Kan dit ermee te maken hebben? Inmiddels is het arme dier van zijn lange hoeven verlost en staat weer redelijk goed wat dat betreft.

Ik hoop dat jullie mijn hoop kunnen bevestigen en mij wat info kunnen geven over wat er nog gedaan kan worden om deze pony te genezen.

groetjes sandra
Je leest nu alle berichten van "sannie"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
254 berichten
Pagina 17½ van 17
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact