InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
47 berichten
Pagina 1½ van 4
Je leest nu onderwerp "GSM Geboortemelder"
Volg datum > Datum: zondag 11 december 2005, 11:3011-12-05 11:30 Nr:38770
Volg auteur > Van: Frans Veldman Opwaarderen Re:38762
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: GSM Geboortemelder Structuur

Frans Veldman
Homepage
Drenthe
Nederland

Jarig op 22-10

5061 berichten
sinds 1-1-2003
Birgit Dwars schreef op zondag 11 december 2005, 0:25:

> Wat mij zoal opviel......Op deze site is van allerlei
> 'natuurlijke' dingen te vinden maar daartussen wordt ook een
> gsmgeboortemelder aangeboden. Is dat natuurlijk dan? Heeft
> iemand ooit bedacht wat de straling waarmee het apparaat werkt
> voor een invloed heeft op de merrie en het ongeboren veulen.

Er komt geen straling van de SMS-geboortemelder, behalve tijdens het aanmelden op het GSM-net (eenmalig), en tijdens het versturen van een SMS-je. Beide activiteiten duren ongeveer een seconde.

De straling waar je paard voortdurend bloot aan staat is de straling afkomstig van de dichtsbijzijnde GSM-mast. En daar sta je aan bloot, ongeacht het feit of je wel of niet een GSM-toestel bij je hebt.

Wil je je paard behoeden voor GSM-straling, dan is sabotage van GSM-masten binnen een straal van 10 km de beste oplossing. Helaas blijven dan nog de diverse straling uitzendende satellieten over, en daar kun je niet zo gemakkelijk bij. Opsluiten van je paard in een kooi van faraday is dan de gewezen oplossing, maar heeft weer andere ongewenste neveneffecten (zie ook ons artikel over huisvesting).

> Geen enkele straling is te verwaarlozen en heeft namelijk
> ALTIJD invloed op een lichaam. Het is hooguit zo te stellen dat
> indien een dier zo'n sterk energieveld (immuunsysteem) heeft
> dat deze er geen schade aan zal ondervinden.

Er zijn vele soorten straling, die als enige gemeenschappelijk kenmerk het woordje "straling" hebben. Radio-actieve straling is bijvoorbeeld niet te vergelijken met electromagnetische straling, of zonnestraling, etc. Voor je kan beoordelen of straling wel of niet schadelijk is zul je eerst moeten begrijpen wat voor straling het is en wat dat met de cellen doet.

GSM-straling is in hoge mate vergelijkbaar met de straling die in een magnetron wordt gebruikt om voedsel op te warmen. GSM-straling heeft een golflengte van 30 of 15 cm, en wordt vooral goed geabsorbeerd door objecten die een dergelijke lengte, de helft of het dubbele daarvan bezitten. Een mensenhoofd is een ideale GSM-ontvanger, een paardenlijf wat minder. De straling wordt geabsorbeerd door cellen die vocht bevatten en daar omgezet in warmte. (Zo werkt een magnetron, en ook alle andere electromagnetische straling). Hieruit kun je de conclusie trekken dat water in hoge mate ondoordringbaar is voor GSM-straling, en dat de geabsorbeerde energie wordt omgezet in warmte. Een gemiddelde magnetron heeft een continuvermogen van 700 Watt, een GSM-telefoon een piekvermogen van 2 Watt (gemiddeld 200milliwatt). Deze tijdelijke 200 milliwatt kan nabijgelegen lichaamscellen met ongeveer een tiende graad celcius doen stijgen, en naar wat de effecten daarvan zijn kunnen we slechts gissen.

> Maar op de lange termijn is dit absoluut 1
> van de redenen waardoor paarden de meest uiteenlopende klachten
> krijgen.

Heb je hier ook bronnen van, of is dit iets dat je zelf hebt bedacht? Voor mij is dit namelijk geheel nieuwe informatie, die verstrekkende gevolgen zou hebben, ook voor mensen.

Overigens is radioactieve straling niet zo onnatuurlijk als je wellicht denkt: de voortdurende onweersbuien op aarde zenden hun electromagnetische energie de hele wereld rond (goed waarneembaar op een kortegolfontvanger) en de zon doet daar nog een forse schep bovenop tijdens de veelvuldige zonne-uitbarstingen (waarneembaar oa door noorderlicht en storingen op televisie e.d.) Verder staan we voortdurend bloot aan een achtergrondruis, uitgezonden door de vele quasaers e.d. in ons heelal.

Bezorgdheid over onnodige straling vind ik een goed ding, maar pas terecht wanneer je hier, ook voor jezelf, al de nodige aandacht aan besteedt. Ik ga er van uit dat je nooit met een GSM-toestel of draadloze huistelefoon belt (duurt veel langer dan het verzenden van een SMSje) en geen chip in je paard hebt laten stoppen, onderzocht hebt of er geen electriciteitskabels onder de wei doorlopen, en ver van hoogspanningsmasten e.d. afwoont.

Groeten,
Frans
Volg datum > Datum: zondag 11 december 2005, 11:3911-12-05 11:39 Nr:38771
Volg auteur > Van: Huertecilla Opwaarderen Re:38768
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: GSM Geboortemelder Structuur
Huertecilla
Andalucía - Spanje


2998 berichten
sinds 28-9-2003
Ilona Kooistra schreef op zondag 11 december 2005, 11:00:
>Het lijkt me
> dat het nut al wel duidelijk is.
Nee, je somt alleen maar managementfouten op.

Ik begríjp jouw punt best, maar het is geen absoluut gegeven Ilona.

Zoals opgemerkt kun je niet alles controleren en moet je dat ook niet willen. Waar je de grens legt is persoonlijk; geef ik geen waardeoordeel over.
Vind wel dat jij (jullie) soms wat inconsequent overkomen (net als bij de bezwangering).
Dat is verder geen absolute constatering noch kritiek; het is maar míjn perceptie en vind het zelf ook erg moelijk. Zeker om mijn eigen emoties te onderscheiden van het belang van het paard.
Nógmaals; jouw 'duidelijk' mbt het nut is mij helemaal niet duidelijk en de conclusie die jij eraan verbindt zie ik evenmin als logisch.

Míjn conclusie is:
- vermijd alle vermijdbare risicos
- kijk regelmatig, binnen het redelijke in relatie tot de risicos die overblijven
- laat verder Gods water over Gods akker lopen

Dit punt (en die bezwangering) maakt overigens ook mooi helder dat jij (jullie) net zo gevoelig reageren als andere normale mensen (en ik) op punten waarbij emotie een rol speelt :-)

>
> Belangen van de DA zie ik niet,
Méén je dat?

>Als het niet goed gaat is het toch prettig dat je de
> keus hebt een DA in te schakelen nietwaar?
Aha, dus je ziet het wel, maar wíl het niet zeggen?! Als je geen melder hebt en niet gaat kijken, kom je ook niet in de verleiding om de DA onnodig te bellen en zeg nu niet dat dit nooit gebeurt en die DA dan geen rekening schrijft. Zie je nu het belang van de adviezen toch vooral goed op te letten want er kán...

Onder de streep is er niets natuurlijks aan het houden van rijpaarden. Het zo min mogelijk ingrijpend managen is een arbitraire situatie.
Volg datum > Datum: zondag 11 december 2005, 11:4911-12-05 11:49 Nr:38772
Volg auteur > Van: Frans Veldman Opwaarderen Re:38771
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: GSM Geboortemelder Structuur

Frans Veldman
Homepage
Drenthe
Nederland

Jarig op 22-10

5061 berichten
sinds 1-1-2003
Huertecilla schreef op zondag 11 december 2005, 11:39:

> Zoals opgemerkt kun je niet alles controleren en moet je dat
> ook niet willen. Waar je de grens legt is persoonlijk; geef ik
> geen waardeoordeel over.

Precies.
De risico's omtrent dingen die mis kunnen gaan tijdens de bevalling zijn wel omschreven. Sommige, zoals het dempen van een sloot, zijn wellicht wat onpraktisch maar heb je zelf in de hand, andere, zoals veulens die in het geboortekanaal blijven steken, wat minder.

De risico's omtrent GSM-toestellen is ook wel enigzins in te schatten. GSM-toestellen bestaan al weer zo'n 10 jaar, en miljoenen mensen over de hele wereld houden het ding op 1 centimeter van hun hoofd, daarmee telefoongesprekken voeren die minutenlang duren. Als er een duidelijke verhoging van de mortaliteit van GSM-gebruikers was dan had dat onderhand wel iemand moeten opvallen.

Nu komt het er op aan een risico-inschatting te maken.

Welke risico zou hoger zijn. Het gebruik van een SMS-geboortemelder die gedurende 1 seconde een signaal afgeeft, of het risico dat er iets onwenselijks gebeurt tijdens de bevalling dat je wellicht zou kunnen voorkomen door er bij te zijn?

Die afweging is persoonlijk. Daarom dringen we de GSM-geboortemelder aan niemand op maar is het gebruik er van geheel vrijblijvend.

Groeten,
Frans
Volg datum > Datum: zondag 11 december 2005, 11:5311-12-05 11:53 Nr:38774
Volg auteur > Van: Ilona Kooistra Opwaarderen Re:38771
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: GSM Geboortemelder Structuur

Ilona Kooistra
Homepage
Drenthe
Nederland

Jarig op 25-9

2749 berichten
sinds 27-7-2003
Huertecilla schreef op zondag 11 december 2005, 11:39:

> Míjn conclusie is:
> - vermijd alle vermijdbare risicos

Het zou handig zijn als je een gedegen houten omheining om de weide kon maken waar een veulen veilig tegenaan kan botsen, maar als je dat niet hebt is het (hier) niet mogelijk om het veilig te maken, als een eis is dat het paard in de weide bevalt.

>> Belangen van de DA zie ik niet,
> Méén je dat?

Ja, nog steeds meen ik dat.


>>Als het niet goed gaat is het toch prettig dat je de
>> keus hebt een DA in te schakelen nietwaar?
> Aha, dus je ziet het wel, maar wíl het niet zeggen?!

Tsjonge, nou dat vind ik echt een kromme redenatie hoor.

> Als je
> geen melder hebt en niet gaat kijken, kom je ook niet in de
> verleiding om de DA onnodig te bellen

En bel je níet als het wél had gemoeten.

> en zeg nu niet dat dit
> nooit gebeurt en die DA dan geen rekening schrijft.

En zeg nou ook niet dat een veulen nooit dood gaat als er niemand bij is.

Ik zeg: wees erbij, van een afstand, kijk maar kom niet aan. Grijp alleen in als dat per se moet. En inderdaad, er wordt te snel, te vaak ingegrepen, maar dat kun je mensen (proberen) af te leren.

Ik heb het boek van Worthington ook, dus ik weet dat er problemen komen door menselijk ingrijpen. Echter weet ik ook dat veulens verdrinken en stikken door niet-ingrijpen.

Alles buiten beschouwing latend, is het toch ook gewoon iets heel bijzonders waar je graag (vanaf gepaste afstand) bij wilt zijn? Ik wel in ieder geval.

Ilona
--
let's keep on moving naturally!
Volg datum > Datum: zondag 11 december 2005, 12:3611-12-05 12:36 Nr:38776
Volg auteur > Van: Opwaarderen Re:38769
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: GSM Geboortemelder Structuur
Ilona Kooistra schreef op zondag 11 december 2005, 11:06:

> Sandra Boshuizen schreef op zondag 11 december 2005, 10:59:
>
>> als ze werpt maar als ze in het schrikdraad zit of het veulen

> erop als je er niet bij bent.
>
> Ilona
> --
Zet svp GEEN stroom op de omheining!! Het veulen kan nog niks, en snapt het concept nog niet. Pas als het goed kan stappen en rennen kun je beginnen met de stroomdraad-training. Dwz dat je alleen stroom op de omheining hebt als je erbij bent, geen seconde langer. Als het goed gaat en blijft gaan kan de stroom erop als je er niet bij bent.

Als bright dat door heeft zit ze binnen de kortste keren in het grasland naast ons.
Ik kan toch niet al de tijd dat ze kan werpen (duurt toch weken?) de stroom eraf laten. Ik kan het wel uitzetten zodra het veulen er is. Maar dan heeft het misschien al een opdonder gehad.

Sandra Boshuizen
Volg datum > Datum: zondag 11 december 2005, 12:4311-12-05 12:43 Nr:38777
Volg auteur > Van: Ilona Kooistra Opwaarderen Re:38776
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: GSM Geboortemelder Structuur

Ilona Kooistra
Homepage
Drenthe
Nederland

Jarig op 25-9

2749 berichten
sinds 27-7-2003
Sandra Boshuizen schreef op zondag 11 december 2005, 12:36:
> Ik kan het wel uitzetten zodra
> het veulen er is. Maar dan heeft het misschien al een opdonder
> gehad.

Of is dood. Wij hebben deze zomer een schaap dood gehad omdat er van die verwenste schapennetten in de weide moesten staan om ze binnen te houden. De eigenaar wilde dit, ook al wilde ik het niet want ik had allang gezien en gezegd dat het niet goed zou gaan. Affin, er is een schaap ingekomen en we waren te laat, het was dood. Het is overdag gebeurd, en het schaap heeft er niet lang in gezeten.

Een veulen wat pas is geboren kan zijn lichaam niet coordineren, kan niet bepalen waar wel te vallen en waar niet en kan ook niet opstaan als het tussen de draden ligt.

Ilona
--
let's keep on moving naturally!
Volg datum > Datum: zondag 11 december 2005, 13:3911-12-05 13:39 Nr:38779
Volg auteur > Van: Michiel Opwaarderen Re:38772
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: GSM Geboortemelder Structuur

Michiel
Homepage
Zwolle
Nederland

Jarig op 19-7

2652 berichten
sinds 8-2-2004
Frans Veldman schreef op zondag 11 december 2005, 11:49:

> De risico's omtrent GSM-toestellen is ook wel enigzins in te
> schatten. GSM-toestellen bestaan al weer zo'n 10 jaar, en
> miljoenen mensen over de hele wereld houden het ding op 1
> centimeter van hun hoofd, daarmee telefoongesprekken voeren die
> minutenlang duren. Als er een duidelijke verhoging van de
> mortaliteit van GSM-gebruikers was dan had dat onderhand wel
> iemand moeten opvallen.

Ja het is opgevallen hoor, de gsm minder maar andere zaken des te meer. Maar commercie is ook heel krachtig, om de juiste info tot nu toe nog tegen te houden. Kijk maar eens op:
www.milieuziektes.nl

De schadelijkheid van een gsm geboortemelder is verwaarloosbaar, mee eens hoor. De DECT draadloze huis telefoons zijn echter super schadelijk, en tegenwoordig kun je bijna niets anders meer kopen. En bijna niemand weet dit nog. Heeft niets met paarden te maken, wou het toch even kwijt :-) Ik heb mijn DECT weer veruild voor een gewone analoge draadloze huistelefoon.

Overigens het lijkt me dat als je de moeite neemt een veulen te fokken, je ook de moete kunt nemen een gebied af te planken voor de laatse weken.

Michiel
Volg datum > Datum: zondag 11 december 2005, 13:4811-12-05 13:48 Nr:38780
Volg auteur > Van: Wil Opwaarderen Re:38779
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: GSM Geboortemelder Structuur

Wil
Homepage
Santa Margarida da Serra
Portugal

Jarig op 26-3

9439 berichten
sinds 15-8-2004
Michiel schreef op zondag 11 december 2005, 13:39:

> Frans Veldman schreef op zondag 11 december 2005, 11:49:
>
>> De risico's omtrent GSM-toestellen is ook wel enigzins in te

> fokken, je ook de moete kunt nemen een gebied af te planken
> voor de laatse weken.
>
> Michiel

Hoi, DECT telefoons zijn berucht. Weinig mensen zijn op de hoogte van (uit m'n hoofd) een continu pulsering van 200 x per seconde. Deze straling gaat overal doorheen. Op dit moment zijn in Engeland studies lopende aangaande de schadelijke straling van DECT-technologie.
Oh.... mijn DECT toestel was kapot... Inmiddels heb ik een Topcom analoog, maar wel draadloos toestel. ALS je de keuze hebt... kies dan voor analoge technologie.

Verder hebben wij nooit hoeven in te grijpen bij een geboorte van een veulen.
Liever nog: blijf er vanaf. Echter: als de navelstreng breekt kan er een bacterie naar binnen gaan die Artritis veroorzaakt. Ook hier hebben we ervaring mee.
Het is dus wel zaak om in de buurt te blijven en als dat moment aanbreekt, toch even de moeite te nemen om de navelstrengstomp goed te behandelen met jodium.
Je hoeft, moet er gewoon niet met je handen aanzitten... Dit vertelde onze DA, terwijl hij ook altijd in het verleden vertelde: afblijven. Inzichten kunnen veranderen.
Veulens snappen ook niets van draad. Toch zijn er merries die bewust hun veulens wegduwen bij het draad vandaan... Omdat ze wel weten dat zo'n veulen dit niet begrijpt en ze toch proberen te beschermen....

Wil.
Je leest nu onderwerp "GSM Geboortemelder"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
47 berichten
Pagina 1½ van 4
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact