InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
25 berichten
Pagina 2½ van 2
Je leest nu onderwerp "Natuurlijk flexen/grinderen"
Volg datum > Datum: woensdag 7 oktober 2009, 12:327-10-09 12:32 Nr:175584
Volg auteur > Van: Michiel Opwaarderen Re:175461
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Natuurlijk flexen/grinderen Structuur

Michiel
Homepage
Zwolle
Nederland

Jarig op 19-7

2652 berichten
sinds 8-2-2004
Frans Veldman schreef op maandag 5 oktober 2009, 10:31:

> De natuur zal geen rekening met die temperatuursverhoging in de
> hoef hebben gehouden, want dit soort warmte-opwekking in de
> hoef kan van nature nooit plaatsvinden.

Ik weet het niet, het kan ook meevallen.
Enig idee hoe heet woestijnzand wordt en zwarte rotsen in de middagzon? Dat ligt zeker boven de 40 graden, misschien wel 60 graden of meer. Stil staan daarop is dan onmogelijk, lopen gaat nog wel heb ik gemerkt.

Ook interessant is microscopisch onderzoek van ons eten, hoe
dat eruit ziet nadat het verhit is geweest boven de 40 graden, laat staan koken, bakken en braden. Dan zou je graag rauw willen gaan eten, al doet men het niet, omdat gedrag grotendeels onbewust aangestuurd wordt en enige rede moeilijk vat krijgt op gedrag veranderingen.

Groet, Michiel
Volg datum > Datum: woensdag 7 oktober 2009, 19:327-10-09 19:32 Nr:175618
Volg auteur > Van: Nils Vellinga Opwaarderen Re:175584
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Natuurlijk flexen/grinderen Structuur

Nils Vellinga
Kinrooi
Belgie

Jarig op 22-5

6064 berichten
sinds 16-3-2006
Michiel schreef op woensdag 7 oktober 2009, 12:32:

> Frans Veldman schreef op maandag 5 oktober 2009, 10:31:
>
>> De natuur zal geen rekening met die temperatuursverhoging in de

>
> Ook interessant is microscopisch onderzoek van ons eten, hoe
> dat eruit ziet nadat het verhit is geweest boven de 40 graden,
> laat staan koken, bakken en braden.

Heb jij dat gedaan of gezien onder de microscoop? Dan wil je vast niet weten hoe de cellen er uit zien als het voedsel uit de magnetron komt ;-)

> Dan zou je graag rauw willen gaan eten, al doet men het niet, omdat
> gedrag grotendeels onbewust aangestuurd wordt en enige rede moeilijk
> vat krijgt op gedrag veranderingen.

Néé, toch niet! Ik denk dat het vervormen van eiwitten (als voedsel!) niet belastend of nadelig is. Bacterien- schimmels en virussen wel, vooral dié waar we geen- of onvoldoende weerstand tegen hebben.
In een ver- grijs verleden werd eigenlijk geen water gedronken. Men maakte soep- thee (aftreksel van .. ) bier en/of wijn. Alleen de wijn was geen gekookt water, daar deed de alcool haar ontsmettende werk :-)

> Groet, Michiel

Nils en Olly
Volg datum > Datum: woensdag 7 oktober 2009, 22:097-10-09 22:09 Nr:175628
Volg auteur > Van: Michiel Opwaarderen Re:175618
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Natuurlijk flexen/grinderen Structuur

Michiel
Homepage
Zwolle
Nederland

Jarig op 19-7

2652 berichten
sinds 8-2-2004
Nils Vellinga schreef op woensdag 7 oktober 2009, 19:32:

> Néé, toch niet! Ik denk dat het vervormen van eiwitten (als
> voedsel!) niet belastend of nadelig is. Bacterien- schimmels en
> virussen wel, vooral dié waar we geen- of onvoldoende weerstand
> tegen hebben.
> In een ver- grijs verleden werd eigenlijk geen water gedronken.
> Men maakte soep- thee (aftreksel van .. ) bier en/of wijn.
> Alleen de wijn was geen gekookt water, daar deed de alcool haar
> ontsmettende werk :-)

De mens heeft echt verhit voedsel nodig, als enigste diersoort op deze planeet. Beetje vreemd niet?

Groet, Michiel
Je leest nu onderwerp "Natuurlijk flexen/grinderen"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
25 berichten
Pagina 2½ van 2
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact