InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18908 onderwerpen
275519 berichten
Pagina 423½ van 18368
Je leest nu op chronologische volgorde
Volg datum > Datum: maandag 17 mei 2004, 3:4417-5-04 03:44 Nr:6335
Volg auteur > Van: Karen Koomans Opwaarderen Re:6334
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Elska mijn ponyvrouw - cumulatief antwoord Structuur
Karen Koomans
Homepage
Nieuwe Pekela
Nederland

Jarig op 20-1

1696 berichten
sinds 7-2-2004
[vervolg op bericht # 6334 )
Op mijn vraag waarom hij zo huilde, vertelde de hond dat hij het zo mooi vond klinken. Helemaal enthousiast was hij, over zijn geweldige 'zangkunst'. Ik heb zo tactisch mogelijk uitgelegd dat wij (zijn eigenaar en ik) dat ook heel knap vinden, maar dat zijn eigenaar er niet van kon slapen en daarom liever zou willen dat hij dat dan op een ander tijdstip oefent. De hond schrok hiervan, hij wilde zijn 'vrouwtje' zeker geen last bezorgen. Vanaf die avond van dat 'gesprek' tot en met heden, een paar maanden lang inmiddels, heeft deze hond nooit meer gehuild 's nachts. Een enkele keer doet hij dat nu overdag.

Dezelfde hond heb ik op verzoek van m'n buurvrouw uitgelegd dat het gevaarlijk is als hij van het erf af de weg oploopt (en waarom). Ook hier heeft dit probleem zich op deze manier perfect opgelost; voorheen liep de hond meermalen per dag het erf af, na ons "gesprek" heeft hij het nooit meer gedaan. MAAR, deze hond gaat tijdens wandelingen er nog al eens vandoor, achter een konijn of vogel aan. En toen ik dat in een volgend "gesprek" ter sprake bracht maakte de hond mij meteen duidelijk dat hij niet van plan was om dat gedrag op te geven. Dat kan dus óók; ik kan een dier wel vragen om iets te doen of te laten, maar als het dier denkt "bekijk 't maar" dan verandert er dus niets aan zijn gedrag! (en gelijk heeft zo'n dier, soms lastig voor de eigenaar maar het dier heeft heel terecht ook zijn eigen mening, behoeftes en wensen!)

Als ik aan een dier iets vraag waar hij/zij het nut niet van inziet, dan krijg ik meestal geen antwoord. Bijvoorbeeld, als ik nu aan Fálki vraag of hij in zijn stal staat of buiten (beide is een mogelijkheid), dan krijg ik een vraagteken/"hoezo?!"/onbegrip als reactie. En ook in zo'n geval denk ik, gelijk heeft-ie! Want waarom antwoord geven op een vraag als je die vraag als niet relevant beschouwt?

Zijn er andere mensen hier die dit soort ervaringen hebben, dus die soms of vaak op deze manier met dieren kunnen communiceren? Ik zou het heel leuk en interssant vinden om te lezen of die ervaringen dan vergelijkbaar zijn met wat ik hier heb beschreven, of misschien juist heel anders?

Egon, bedankt voor je reactie op mijn (vorige) mail, en je aanbod!
groet,
Karen
Volg datum > Datum: maandag 17 mei 2004, 7:5117-5-04 07:51 Nr:6336
Volg auteur > Van: Marijke Opwaarderen Re:6287
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Wat komt er kijken bij beleren? -> Structuur
Marijke
Nederland

Jarig op 7-12

57 berichten
sinds 19-2-2004
> P.S. Er is een cursus die je kan volgen "Omgaan met Angst" die
> wordt bij
> Mussarindil gegeven in Drenthe, waarschijnlijk ga ik die cursus
> volgen. Het
> lijkt mij in ieder geval erg fijn om te leren hoe je weer rustig
> kan worden
> als je paard iets geks uithaalt ...

Hoi,

Dank je wel voor je tip! Ik heb hun site gevonden en ga zeker contact opnemen om meer info te krijgen.

Groetjes, Marijke.
Volg datum > Datum: maandag 17 mei 2004, 7:5317-5-04 07:53 Nr:6337
Volg auteur > Van: Piet Opwaarderen Re:6333
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Nieuwe pagina over wormenmest Structuur

Piet
Homepage
Terneuzen home, Koewacht werk
Nederland

Jarig op 8-7

11530 berichten
sinds 11-12-2003
e m kraak schreef op maandag, 17 mei 2004, 1:40:

> Nick Altena schreef op maandag, 17 mei 2004, 1:08:
>
>> Frans Veldman schreef op zondag, 16 mei 2004, 16:43:

> De pompoenplanten zelf zijn kruiden, niet houtachtig en vergaan
> gemakkelijk.
>
> Groet, Egon

Hartelijk dank voor jullie, zonder uitzondering,positieve reacties op
mijn artikel. Heel wat anders dan de muur van cynisme waar ik jaren tegen geknokt heb. Egon,wat je hierboven beschrijft bewijst de enorme groeikracht die vrijkomt, zelfs al tijdens het omzetten van paardenmest naar humus. Ik heb dit zelf bewezen door op een kweektafel groentenafval met zaagsel te mengen. Hoopje voor hoopje tegen elkaar aan. De eerste hoop aangevuld met een handje wormen. Telkens als de eerste warmte weg was heb ik hier tomaat ingezaaid.
Uiteindelijk groeiden er 20 !!tomatenplanten op 2 vierkante meter in een laagje van 8 cm dik. De planten werden ,weliswaar in een koude kas, 3,5 meter hoog en gaven een geweldige oogst. Deze grondstof is natuurlijk minder krachtig als paardenmest. Maar als het hiermee werkt kan iedereen zich voorstellen dat het met pompoenen op de hoop ook perfect werkt. Oost -Indische kers wordt ook veel gebruikt om de hoop uit het zicht te onttrekken.
Wil je de humus (wat dus geen paardenmest meer is) gebruiken om je weide te bemesten dan is het natuurlijk zonde om er van te voren voedingsstoffen uit te trekken he.
Probeer toch om zoveel mogelijk verschillende verteerbare materialen in je hoop te brengen want alles draagt bij aan een zo breed mogelijk samengestelde humus.
En probeer het ook eens bij je kamerplanten.1 klein theelepeltje humus elke keer vlak voor je watergeeft door de toplaag van de pot mengen, doet wonderen voor je planten. Niet bij een varen, daar is het schijnbaar te sterk voor, die wordt er wit van :) Komt er eens een wormpje mee dan is dat absoluut geen probleem, ze kruipen er niet uit en eten dus geen aarde of levende wortels, laat staan dat ze je planten zouden beschadigen. Integendeel! Dat is een fabel, ofwel een natte aap verhaal LOL
Aan iedereen die met zo'n hoop wil beginnen nog even het advies om onder de hoop fijn gaas te leggen. We willen geen mollen kweken, maar wormen !
Groeten
Piet
Volg datum > Datum: maandag 17 mei 2004, 9:4217-5-04 09:42 Nr:6338
Volg auteur > Van: edward larkens Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Trailerladen bij Voest Structuur
edward larkens
Homepage
Doezum
Nederland

Jarig op 7-2

66 berichten
sinds 28-9-2003
Twee weken terug ben ik (samen met Cobber) naar de trailerladen clinic van Emiel Voest geweest. Was erg nuttig. Bij Voest draait het eigenlijk ook allemaal om wijken voor druk. Verassend om te zien dat ik eigenlijk door een paar stomme fouten zoveel problemen had met het laden. Ik gebruikte altijd te veel druk waardoor Cobber al zijn kracht gebruikte om hier tegenin te gaan. Dit hield ik nooit lang vol zodat ik regelmatig moest stoppen (onbewust beloning voor Cobber!) om na te denken over een ander tactiek die vaak weer hetzelfde inhield. Nu gebruik ik minder druk maar houd dit wel net zolang vol tot Cobber toegeeft en dit werkt! Ook belangrijk: als hij toch weer de trailer uitloopt, de druk erop houden zodat hij niet wordt beloond voor het eruit stappen maar gelijk weer de trailer in wil. Voorheen bleef ik dan even wanhopig staan (beloning!)
Het lijken maar kleine verschillen in de methode maar toch een enorm verschil in resultaat. Voest gebruikt in zijn methode allemaal afzonderlijke hindernissen die met een aspect van het trailerladen te maken hebben zoals een bruggetje (trailerklep), onder plastic doorlopen (in de gesloten ruimte lopen), over plastig/houten lopen (andere ondergrond/trailerklep). Zodoende kun je achterhalen wel aspect het moeilijkste is voor je paard en hier specifiek aan werken. Bij al deze hindernissen is het weer wijken voor druk oftewel: de hindernis nemen is minder erg (druk valt wel) dan ervoor blijven staan (druk).
Ik heb nu echter nog één probleem: zodra de stang achter vast komt en de klep omhoog gooit Cobber zijn voorbenen over de stang. Ik heb de riemen aan zijn halster al strakker gezet en om de voorstang gewikkeld zodat zijn hoofd nog amper omhoog kon maar dan nog lukt het om zijn benen over de stang te gooien. Ik heb de riemen nu weer veel losser gemaakt omdat ik bang was voor ongelukken als hij zou struikelen (nek breken). Ik vertrouw nu maar op het verstand van Cobber en hoop dat hij zelf ervaart dat het met vier benen op de grond prettiger is dan met twee benen over de stang. Hij is trouwens prima in staat om zelf weer zijn benen van de stand af te halen.

Nog over dat wijken voor druk: ik heb nu de pagina's over wijken voor druk van deze site uitgepint en ben hier nu mee bezig. Gaat al best goed. Ook de eerste stapje voor de one rein stop zijn gezet. Het paardrijden (wat steeds minder rijden wordt..;-) wordt steeds leuker.
Volg datum > Datum: maandag 17 mei 2004, 10:2017-5-04 10:20 Nr:6339
Volg auteur > Van: Frans Veldman Opwaarderen Re:6326
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: biotine Structuur

Frans Veldman
Homepage
Drenthe
Nederland

Jarig op 22-10

5061 berichten
sinds 1-1-2003
Frido schreef op zondag, 16 mei 2004, 23:44:

> Mijn paard krijgt geen brokken alleen hooi en de hele dag op de
> wei.
> Hoe weet ik eigenlijk of ze een tekort aan vitamine B heeft?

Volgens mij is een tekort dan erg onwaarschijnlijk. Veel vitaminen B worden gemaakt door bacterien die in de darmen leven, en bij een dieet dat bestaat uit hooi en gras zijn die volop aanwezig.

> Ze heeft geen ijzers, volgens mij nooit gehad. Maar toch nog
> steeds van die nare scheuren. Ik denk dat ze ooit ontstaan zijn
> bij de vorige eigenaar die het naliet om de hoeven regelmatig te
> laten bekappen. Nu hou ik de hoeven al zo'n 6 maanden bij maar
> zijn de scheuren nog niet verdwenen....of moet ik meer geduld
> hebben?

Hou je de hoefwand wel kort tot aan de zool? Rondt je hem ook steeds af zodat er geen scherpe randen aan zitten?

> Ik heb haar nu een half jaar....

Bedenk dat het ruim een jaar kost om een nieuwe hoefwand vanaf de kroonrand tot aan de grond te laten groeien. De onderste helft van de hoefwand is dus nog gemaakt bij de vorige eigenaars...

Groeten,
Frans
Volg datum > Datum: maandag 17 mei 2004, 10:4017-5-04 10:40 Nr:6340
Volg auteur > Van: kim geyskens Opwaarderen Re:6338
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Trailerladen bij Voest Structuur
kim geyskens
belgië

Jarig op 11-3

136 berichten
sinds 15-4-2004
edward larkens schreef op maandag, 17 mei 2004, 9:42:

Bij Voest draait
> het eigenlijk ook allemaal om wijken voor druk. Verassend om te
Bij al deze hindernissen is het
> weer wijken voor druk oftewel: de hindernis nemen is minder erg
> (druk valt wel) dan ervoor blijven staan (druk).

hey edward, ik heb een vraagje over die hindernis.
op welke manier wordt er precies druk gelegd als het paard ervoor blijft staan ipv. erover?

dan kan ik dit misschien ook eens gaan proberen.

groetjes,
kim
Volg datum > Datum: maandag 17 mei 2004, 10:5617-5-04 10:56 Nr:6341
Volg auteur > Van: Spirithorses Opwaarderen Re:6335
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Elska mijn ponyvrouw - cumulatief antwoord Structuur

Spirithorses
Homepage
Vroenhoven - Riemst, bij Maastricht,
Belgie.

Jarig op 1-3

10715 berichten
sinds 6-1-2004
>
> Zijn er andere mensen hier die dit soort ervaringen hebben, dus
> die soms of vaak op deze manier met dieren kunnen communiceren?
> Ik zou het heel leuk en interssant vinden om te lezen of die
> ervaringen dan vergelijkbaar zijn met wat ik hier heb
> beschreven, of misschien juist heel anders?
>
>
> groet,
> Karen

MMja ,ik, ook al doe ik er niets voor, het gebeurt me gewoon, en niet altijd als ik erom vraag. Wel net als jij zegt 'verzoeknummertjes', met name van de paarden en van BD (Arabier) in het bijzonder.
Zij kan mij bijvoorbeeld een bepaald gevoel geven, en dat gevoel pik ik op. Omgekeerd als ik iets aan haar vraag, en soms is dat iets wat ik van haar wil, dan denk ik in een soort van omkaderde plaatjes. Een beeldje, van een wortel bijvoorbeeld, een beeldje van 'blijf staan' of ' doe maar, het is goed en niet eng".

't Voelt niet aan als iets telepatisch, ik zie het ook niet als een gave want ik denk dat iedereen dit kan leren, als je maar 'kijkt' naar je dier en openstaat voor wat je dier (je paard in dit geval) je zou kunnen vertellen en dit serieus neemt....

Maar wat medische zaken betreft werkt het bij mij absoluut niet, ja, goed, pijn hier of daar, dat wel maar ik kan daardoor geen diagnose stellen. Is maar goed ook, ik zou me veel te veel laten leiden door mijn emoties. Bedenk hoe ik van de kaart was met Navaho, die dus spierbevangen is van het dekken. Ik zag al hersenbloedingen en weet ik al wat, bleek het 'alleen maar' spierbevangenheid te zijn. Dat is wat ik bedoel met 'emoties'.

Maar zaken als : Bang gesloten paard, staat in hoek van de wei, binnen korte tijd contact, door plaatjes te maken, door mijn gedachten te openen. (ik noem dat zo, wil niet zeggen ; "ik krijg iets door", dat legt meteen zo'n stempel)

Maar vooral als ik lesgeef, in het midden van de bak sta, BD met iemand op haar rug. Teveel druk van die persoon resulteert in een gedachte van BD aan mij, ook als ik met mijn rug naar haar toe sta.
Of als BD het helemaal gehad heeft, met een gedachte van mij gaat ze toch nog even door, ook omdat ze weet dat het maar voor even is.

Wel moet ik in de buurt van het paard zijn, geen kilometers ver weg, zoals jij, misschien heeft dat met mijn eigen afgeleidheid te maken,en ik moet zelf van binnen rustig zijn om dit te kunnen.

Het is niet altijd leuk hoor, want er is helemaal in het begin een tijd geweest dat BD "mind games" leek te spelen door mij heel dwingerig te benaderen,dat was in een tijd dat zij ongelukkig was en ik me daarover schuldig voelde. (tja, weer die emoties he).
Dat kon mij dan ontzettend benauwen.

Hihi, sinds gisteren wil ze dus het bit niet meer in, alleen maar omdat ik haar een aantal keren zonder heb gereden en haar dit zeer goed bevallen is. Ik moet zeggen dat ik daar naar luister en haar hierin serieus neem. Voor alle duidelijkheid : BD is en zeer 'onderdanig' paard naar de mens toe, wat ik wil doet zij, tot in het absurde als ik dat al zou willen. Maar zij weet dat ik dat nooit zou vragen. Pien
Volg datum > Datum: maandag 17 mei 2004, 11:1317-5-04 11:13 Nr:6342
Volg auteur > Van: Esther Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: mineralen likstenen en jeuk. Structuur
Esther
Friesland
Nederland


5661 berichten
sinds 2-11-2003
Ik heb even aan een vriendin gevraagd die veel van voeding weet wat het verschil is tussen de verschillende likstenen.

Er is een Rocky voor paarden, daar zit al meer in dan in de standaard (wordt wel in 2 kg verkocht) Verder zijn er nog Rocky's met zink (handig voor huidproblemen) met magnesium (handig voor de gestresste paarden) en met Selenium (leuk voor de spieren, maar er zit geen koper in. Voordeel als je schapen erbij hebt lopen, want die mogen geen koper, maar paarden hebben het wel nodig)
Nog een andere steen zijn de stenen van Horslyx. Hangt een prijsje aan maar ze zijn goed. En blijven heel in de regen ;-)

Ik denk persoonlijk dus dat je een paard met eczeem verschijnselen de steen met zink het beste kunt geven.
Zelf vermoedde ik ook al dat er verschillen inzitten in de stenen, wij hebben een grote waar ze amper aan likken, en eentje van 2 kilo, waar ze heel veel aan likken. Nu hebben ze het merk er al afgelikt, dus weet niet meer exact welke steen het is, maar ik meen dat er iets van KZH opstond.

Groeten Esther
Volg datum > Datum: maandag 17 mei 2004, 11:1417-5-04 11:14 Nr:6343
Volg auteur > Van: Linda Opwaarderen Re:6308
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: nieuw!!! Structuur
Linda
Nederland


433 berichten
sinds 28-7-2003
josien schreef op zondag, 16 mei 2004, 21:59:

> Wat ik jammer vind dat men op shows en domo's NH dingen laat
> zien wat sterk lijkt op trucjes. Noem enkel maar het paard
> zonder touw binnen een half uur laten volgen.

Vind ik ook heel jammer, maar een paard binnen een half uur zonder touw laten volgen doet Hempling ook ;-)
Dus ja, trucjes...het zijn de mensen die er trucjes van maken (of juist niet) naar mijn mening. De show die eromheen gedaan wordt en/of er sprake is van alleen uitvoeren of echt communicatie tussen paard en mens ;-)

Groetjes,
Linda
Volg datum > Datum: maandag 17 mei 2004, 11:1617-5-04 11:16 Nr:6344
Volg auteur > Van: Linda Opwaarderen Re:6314
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: supermookie en superbonny Structuur
Linda
Nederland


433 berichten
sinds 28-7-2003
elsbeth flipsen schreef op zondag, 16 mei 2004, 22:36:

> Is natuurlijk wel op weg naar de wei dus 's avonds op de
> terugweg het zeil weer niet opgeruimd (wat een troep daar in
> wijk en aalburg he, en dat op zondag) Er nu maar meteen vijf
> keer over heen en weer gelopen. Super
>
> toedeledokie
> Elsbeth

Hahaha, zo leren ze het wel gelijk ;-)
Mijn paard vindt zeil en dekens geweldig, gaat met haar voorbeen erop schrapen en pakt soms zelfs het zeil met haar tanden beet en gaat er mee spelen (raar paard toch) :)

Groetjes,
Linda
Volg datum > Datum: maandag 17 mei 2004, 11:2617-5-04 11:26 Nr:6345
Volg auteur > Van: Frido Opwaarderen Re:6339
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: biotine Structuur

Frido
Weert
Nederland

Jarig op 6-3

48 berichten
sinds 16-4-2004

Frans Veldman schreef op maandag, 17 mei 2004, 10:20:

>
> Hou je de hoefwand wel kort tot aan de zool? Rondt je hem ook
> steeds af zodat er geen scherpe randen aan zitten?
>
> Bedenk dat het ruim een jaar kost om een nieuwe hoefwand vanaf
> de kroonrand tot aan de grond te laten groeien. De onderste
> helft van de hoefwand is dus nog gemaakt bij de vorige
> eigenaars...
>
> Groeten,
> Frans

Ik heb het idee dat als ik de hoeven inkort tot aan de zool, de hoeven te kort worden. Ik rond de hoefwand wel af. Er groeit nu ongeveer twee centimeter zonder scheur maar het lijkt dat ongeveer vanaf halverwege de hoef de scheur er telkens weer inkomt...
Je leest nu op chronologische volgorde
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18908 onderwerpen
275519 berichten
Pagina 423½ van 18368
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact