InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18909 onderwerpen
275520 berichten
Pagina 1470 van 18368
Je leest nu op chronologische volgorde
Volg datum > Datum: zondag 6 februari 2005, 14:286-2-05 14:28 Nr:22036
Volg auteur > Van: HannahFroukje Opwaarderen Re:22031
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: re;hoe stel ik hier een serieuze vraag Structuur
HannahFroukje
Apeldoorn
Nederland

Jarig op 8-2

965 berichten
sinds 23-7-2003
Tycho schreef op zondag, 6 februari 2005, 13:40:
> Na ook de reacties van Egon en HannahFroukje te hebben gelezen,
> begint mijn verzet te breken haha. Nee flauwekul, ik blijft
> erbij dat het aanleren van het concept cruciaal is.
****************
Tsja .... daar blijf ik ook bij ;-).

Stop me als het te lang wordt ......

Het duurde even voor Torop in de gaten had waar het bij clickeren om draaide. Nu hij het principe, of zo je wilt "het concept" snapt, zie je dat hij het spel zich helemaal eigen maakt. Dat ging niet zomaar, in het begin reageerde hij nog heel mechanisch-braaf, ik gooide een bal weg, stuurde hem er naartoe, en hij hobbelde er braaf heen en raakte het ding aan, waarna hij onverstoorbaar bleef staan kijken, ogenschijnlijk onaangedaan. Het enthousiasme straalde eraf zogezegd (maar niet heus). Het ging hem er in het begin nog heel erg om dat hij begreep wat ik vroeg en dat hij het dan deed. Op het moment dat hij zag dat hij't goed geraden had, was hij alweer tevreden. Ook de beloning maakt hem de pis niet lauw hahaha, hij neemt dat waardig in ontvangst maar trekt er een hoofd bij van "och, 't had niet gehoeven hoor, ik snapte het zo ook wel".

Pas een tijd later toen ik wat meer ging vragen, begon hij't echt interessant te vinden, EIGENLIJK pas toen ik hem ging vragen, ja, nu ben jij aan de beurt, verzin nou ZELF eens wat leuks beessie? Waarom moet IK alles voorkauwen, je kunt toch zelf ook wel wat bedenken? Toen hij in de gaten kreeg dat hij inderdaad zelf met dingen kon komen, toen werd hij pas echt wakker. Want toen moest hij actief gaan nadenken. Daarmee was de interesse echt gewekt en begon hij steeds meer op onderzoek te gaan.

Vroeger zette ik 4 emmers neer en dan rende hij snorkend naar de andere kant van de bak, boeh eng! Nu zie je hem kijken, oh wacht eens even, daar kan ik vast wel wat mee? En hij wandelt er naartoe, gaat ze eerst maar eens aanraken, knabbelt eraan, wandelt ertussendoor en komt zelfs op het idee (dat hebben we ooit met Parelli gedaan als oefening) om er maar eens achteruit doorheen te gaan (dat was wel lachen, je had zijn gezicht moeten zien!!!). Of hij loopt tot in het vierkant en blijft dan staan, en kijkt mij verwachtingsvol aan met een hoofd van "wat vind je hier eigenlijk van?". Als hij iets doet wat ik vraag, maar ook voor elk nieuw initiatief, krijgt hij van mij een fluitje en een brokje. Laatst ging hij op een emmer staan dansen, tsja, daar was ik wat minder enthousiast over, hahaha, maar afkeuren doe ik het niet. Ook daar kreeg hij een brokje voor en dan neem ik het even over en laat hem op commando een paar dingen doen, totdat hij weer wat anders gaat bedenken.

Je kunt dat doen zoals en ook sturen zoals je zelf wilt natuurlijk. Ik gebruik het eigenlijk alleen voor't overwinnen van angst, dus ik vind alles geweldig wat hij bedenkt, of hij nu gaat kopjeduikelen of ze alleen maar aanraakt, alles wat hij verzint draagt ertoe bij dat die emmers hem interesseren en er dus niet bang meer voor is. En dat is voor mij het belangrijkste. Ik leg minder de nadruk op dat hij precies een commando uitvoert. Ik doe wel dat als ik een commando geef, ik pas fluit als hij het ook uitvoert (ook al bedenkt hij in de tussentijd 10 nieuwe dingen). En als ik "nee" zeg, moet hij stoppen. Dat laatste doet hij ook erg braaf, maar ik hoef het bijna nooit te gebruiken. Tis maar net wat je wilt.

Ik vind het zelf erg grappig om te zien hoe het werkt. Eerst vond ik het een heel gedoe, want je moet het wel heel precies uitvoeren en timen, en het duurt soms lang voor het paard het echt VAT.

Ik geniet er ook echt van dat mijn paard er zo van opknapt. Hij's toch een beetje een beest dat in het verleden vooral geleerd heeft om stoicijns en zonder al teveel interesse de wereld in te kijken en risico's te vermijden. Hij was bijna niet tot spelen te bewegen, hij nam altijd zo'n houding aan van "Dit was de bedoeling? Okay als je dan nu tevreden bent, stop dan a.u.b. aan m'n kop te zeuren en laten we gezellig hooi gaan eten". Ook bij Parelli spelletjes kreeg ik die reactie, het werd er een heel braaf paard van hoor, heel beleefd en werkte ook goed mee. Hij vond het een kwestie van eer blijkbaar om z'n "werk" goed te doen, maar het bleef "werk".

Nu is hij echt aan het spelen en dat is echt LEUK.

> Wat jullie
> bedoelen is, je moet voorbij de beloning kijken. De beloning is
> niets meer als een high five na een gewonnen wedstrijd.
> Of snap ik het nog steeds niet?
*****************
Zo zou je het een beetje kunnen zien ja. Maar een wedstrijd is het voor mijn paard dus juist niet! En geloof me, hij heeft echwel wedstrijdmentaliteit ;-)) he he he. Ik benader het juist heel erg van: alles is leuk wat jij bedenkt. Ik doe met je mee (tenzij ik een echt commando geef dus).

Voor mijn paard is het brokje gewoon een "goedkeurende knik" naast het gewone "goed zo".

Dit was wel weer lang genoeg geloof ik ;-))
Volg datum > Datum: zondag 6 februari 2005, 14:476-2-05 14:47 Nr:22037
Volg auteur > Van: HannahFroukje Opwaarderen Re:22029
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Angstvrij paard Structuur
HannahFroukje
Apeldoorn
Nederland

Jarig op 8-2

965 berichten
sinds 23-7-2003
e m kraak schreef op zondag, 6 februari 2005, 13:38:
> We zijn nou al bijna een jaar en 15000 posts verder sinds in op
> dit forum kennis met jullie maakte. Toen was jij er ook net
> bijgekomen zie ik aan de forumlogs. Heb je al mijn post
> consequent overgeslagen dat je nog steeds niets van operante
> leermethoden weet? Zelfs Frouk, die ik als een
> forumpersoonlijkheid ken met toch altijd ook dierenwelzijn in
> haar hoofd en die in het begin naar ik me herinner nogal heftig
> reageerde toen ik meneer Skinner aanhaalde, is ondertussen heel
> wat genuanceerder over "mijn" OC-inbreng gaan denken las ik
> laatst.
*******************
Het zal wel zo zijn, als jij't nog weet, 'k weet het niet meer precies. Ik weet wel dat ik in 't begin niet zo enthousiast was over clickeren, omdat ik ook tegen die "beloning" aan zat te hikken. Dus ik neem aan dat je dat - of zoiets - bedoelt.

Nou ja, een mens is nooit te oud om te leren. Nu gebruik ik een combinatie van Parelli, waarvan ik sommige elementen erg handig en prettig te gebruiken vind, daarnaast clicker ik er wat omheen. Parelli is bij ons allang verwaterd tot een "praatsysteempje" waar paard en mens zich allebei aardig in kunnen vinden. Och, nou ja, wat ik precies gebruik is eigenlijk niet eens zo heel belangrijk, zolang m'n paard en ik het allebei maar goed snappen en het gezelli hebben ;-). We hebben ook zelf nog wat dingetjes die ik bij geen andere methode terugvindt. Wat bij hem b.v. ERG goed werkt is om hem van tevoren te kunnen zeggen "dit is veilig, je hoeft niet bang te zijn". Ik vraag hem dan z'n hoofd omlaag te doen en aai z'n hoofd een tijdje. Vertrouwt hij het dan, dan doet hij z'n hoofd omhoog en loopt meestal op het vreemde af. Vertrouwt hij het dan NOG niet, doet hij opnieuw z'n hoofd omlaag en duwt het tegen m'n been (meer aaien graag). Zo aai ik hem net zolang totdat hij voldoende overtuigd is (soms tilt hij wel 4x z'n hoofd op en doet het even snel weer omlaag), en er komt dan altijd een moment dat je hem moed ziet vatten en hop, dan gaat hij zelf op het vreemde af. Dat werkt echt heel goed, prettig en vooral vriendelijk. Het versterkt ook elke keer weer onze band en het vertrouwen tussen ons. Het is bij ons echt tot "teken" uitgegroeid. Hij neemt het erg serieus. Ik ook. Ik zal het dus ook niet gebruiken als ik denk dat hetgeen waar hij op af gaat stappen lawaai zal gaan maken of plots zal gaan bewegen zo, het moet echt veilig en niet eng zijn. Ik mag hem natuurlijk niet besodemieteren he, dat hoef ik maar 1x te doen en dan sta ik meteen met lege handen.

Zo hebben we wel meer dingetjes. Ik denk iedereen wel trouwens.

Met OC zul je wel operant conditioneren bedoelen, denk ik? Sorry, ik zit niet zo in die terminologie.
Volg datum > Datum: zondag 6 februari 2005, 14:556-2-05 14:55 Nr:22038
Volg auteur > Van: jo Opwaarderen Re:22034
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Hoe stel ik hier een serieuse vraag? Structuur

jo
Møre og Romsdal
Noorwegen


763 berichten
sinds 22-11-2003
Tycho schreef op zondag, 6 februari 2005, 14:13:

> Het verlamd me soms, steeds meer nieuwe inzichten en wegen te
> ontdekken.
> Het besef dat, hoe meer je gaat voelen en begrijpen, hoe
> beperkter jij je voelt in 'de dans met je paard'

Ik denk dat Pien je behoorlijk op weg kan helpen.

Ja, hoe meer je weet, hoe meer je beseft dan je nog maar net begonnen bent. ;-)

Joost, succes met de juiste dans vinden...........voor jou en je paard.

Joke.
Volg datum > Datum: zondag 6 februari 2005, 15:406-2-05 15:40 Nr:22039
Volg auteur > Van: Karin Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: I did it! Structuur

Karin
Homepage
Nederland

Jarig op 20-9

1029 berichten
sinds 18-9-2004
Na alle discussie opmerking en vraagstukken over bitgebruik en bitloos rijden heb ik vandaag het eens zonder bit geprobeert.

Normaal rij ik bijna altijd met iemand samen en Fengur kan daar strondvervelend van worden (wedstrijdjes houden, willen rennen). Is meestal niet zo'n probleem maar op het moment dat een rijgenoot dan wat onoplettend doorrijd op punten waar Fengur even rust moet hebben (bepaalde bochtjes, plassen of modder, daar even terugnemen zorgd voor rust in de tent en dan gaat het prima) dan word het lastiger.

Maar nu kan ik een week alleen op stap dus bedacht mij gister opeens, laat ik het eens proberen. Waarom altijd een grote mond hebben en verder niets doen. Het hoeft niet blijvend te zijn (het is niet mijn paard), maar dan heb je het in ieder geval eens geprobeert.

Ik heb in eerste instantie het bit wel ingedaan, touwhalster eronder. Hij is 13 jaar op het bit gereden, dan moet je hem wel een redelijke kans geven te begrijpen dat ik nu hetzelfde wil maar dan met het halster. En in verkeer enzo moet je toch de veiligheid in acht nemen. Ik had de teugels van het bit aan het zadel vastgezet zodat ze los hingen, maar wel berijkbaar voor mij. En ik ben op pad gegaan met een andere teugel aan het halster.

Nou dat ging super. Moet erbij zeggen dat Fengur vandaag alles behalve temperamentvol was :-P Maar we hebben gestapt, gedraafd, getolt en gegalopeerd op weg van huis en op weg naar huis. Allemaal perfect gegaan :-)
Na een pauze heb ik het bit weggelaten, het ging hartstikke goed.

Ik ga het deze week in ieder geval vaker doen. Kijken hoe het op ietsjes langere termijn gaat. Punt blijft dat het mijn paard niet is en hij als ie weer teruggaat weer op een bit gereden wordt. En in de groep is het een draak. Ik WEET dat het bit geen rem is, maar ik moet dan wel rijgenootjes hebben die een beetje rekening met Fen zijn karakter willen houden. Al is dat met bit ook wel makkelijker...

Groetjes Karin
Volg datum > Datum: zondag 6 februari 2005, 15:416-2-05 15:41 Nr:22040
Volg auteur > Van: Carla van der Deure Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: plat voeten (hoeven) Structuur
Carla van der Deure
Homepage
Warder
Nederland

Jarig op 21-12

26 berichten
sinds 4-2-2005
Lieve allemaal,

Ik ken een hele mooie merrie maar met aangeboren platvoeten...
Zou daar wat aan te doen zijn??

liefs Carla
Volg datum > Datum: zondag 6 februari 2005, 16:096-2-05 16:09 Nr:22041
Volg auteur > Van: Karin Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: straal en steunsels Structuur

Karin
Homepage
Nederland

Jarig op 20-9

1029 berichten
sinds 18-9-2004
Hallo hallo

Ik heb 2 vragen,

1
Fengur heeft in 1 van zijn stralen aan de achterkant van de hoefbal (dus niet aan de onderkant wat op de grond komt, maar op het stuk waar je tegenaan kijkt als je van achteren tegen de hoef aankijkt wanneer deze op de grond staat) een "gat". Het is ongeveer een halve cm in doorsnee en een halve cm diep. Viel me ineens op, zag er gek uit. ZIjn stralen beginnen zich goed te ontwikkelen en raken nu de grond ook sinds de bekapbeurt van vanmorgen. Ik maak me niet zo druk om dat "gat" maar wou wel weten of mensen dit herkennen?

2
Ik had 2 weken niets aan zijn hoeven gedaan. Vorige keer had ik de steunsels bijgesneden. Nu zag ik dat deze alweer langer waren als de zool. Niet zoveel maar wel iets. Mijn vraag is, wanneer snij ik deze bij? Wanneer ze bijna de grond raken of gewoon als ze ietsje uitsteken? Normaal doe ik elke week de hoeven, is het normaal ze elke week bij te (moeten) snijden?
En een beetje ondergeschikte vraag, duid het groeien van de steunsel op het groeien van de gehele wand op hetzelfde tempo?

Nou dat was het weer. Hij was vandaag een stuk braver met bekappen. Vorige keer waren er andere paarden bij en door de drukte om ons heen werd hij ook druk. Nu waren we alleen en dat ging beter. Ik heb ook foto's gemaakt, maar met een gewoon toestel. Ik hoop maar dat die gelukt zijn want het ging moeizaam met die camera.

Groetjes Karin
Volg datum > Datum: zondag 6 februari 2005, 16:126-2-05 16:12 Nr:22042
Volg auteur > Van: Rachel Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Natuurlijke bekapper gezocht! Structuur
Rachel
Nederland


2 berichten
sinds 20-7-2004
Ik ben op zoek naar een goede natuurlijke bekapper die werkzaam is in de buurt van Hoorn (NH). Op de site staat wel een lijst met namen van natuurlijke bekappers, maar uit de plaatsnamen maak ik op dat er geen van hen uit de buurt komt.
Ken je een natuurlijke bekapper die in de omgeving van Hoorn werkt, dan hoor ik het graag!

Groetjes,
Rachel
Volg datum > Datum: zondag 6 februari 2005, 16:156-2-05 16:15 Nr:22043
Volg auteur > Van: Piet Opwaarderen Re:22036
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: re;hoe stel ik hier een serieuze vraag Structuur

Piet
Homepage
Terneuzen home, Koewacht werk
Nederland

Jarig op 8-7

11530 berichten
sinds 11-12-2003
HannahFroukje schreef op zondag, 6 februari 2005, 14:28:

> Tycho schreef op zondag, 6 februari 2005, 13:40:
>> Na ook de reacties van Egon en HannahFroukje te hebben gelezen,
>> begint mijn verzet te breken haha. Nee flauwekul, ik blijft

>
> Voor mijn paard is het brokje gewoon een "goedkeurende knik" naast het gewone "goed zo".
>
> Dit was wel weer lang genoeg geloof ik ;-))

Geweldig! Ik ben blij met zoveel positieve aandacht voor het "aldoende leren" Wat is er mooier dan het positieve te kunnen belonen en het negatieve mogen negeren.
Geen straf, geen dwang en zo weinig mogelijk druk. Kijk eens naar http://com4.runboard.com/bbelgianhorsemanshipassociation.fmainchat.t35|offset=70 .Op de laatste paina van grondoefeningen heb ik een klein verslagje van de training van gisteren geschreven.
Bovendien is het voor iedereen bereikbaar want het is gratis!
Het enig probleem is dat er veel van de trainer gevraagd wordt. M.a.w. kan de trainer de click in zijn eigen hoofd horen.
Concentratie en timing en kijken naar je paard zijn voorwaarden voor het slagen in deze studie, zoals Egon het noemde.
Een enorme hulp voor voor mij en veel mensen zal het verschijnen van Inge's boek over grondwerk met paarden zijn, over een paar weken.
Een Nederlands geschreven boek, (bijna Nederlands toch ;-) ) dat veel facetten van het grondwerk laat zien, bespreekt en uitlegt.
Ik denk en verwacht, naar wat ik er al van gezien heb ( ik mocht een paar hoofdstukken lezen) dat dit boek voor de echte doorbraak van van moderne trainingsmethoden in de lage landen gaat zorgen.
Maar oordeel zelf over een paar weken :)
Piet
Volg datum > Datum: zondag 6 februari 2005, 17:416-2-05 17:41 Nr:22044
Volg auteur > Van: Jaydot Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: To click or not to click... Structuur
Jaydot
Homepage
Brummen
Nederland

Jarig op 16-5

94 berichten
sinds 3-1-2005
Eerst even voorstellen: ik lees al mee sinds de zomer van 2003, niet altijd regelmatig, maar de laatste tijd vrijwel dagelijks. Paardrijden doe ik vanaf mijn vierde, maar ik heb al ruim tien jaar geen eigen paard meer. Tien jaar geleden had ik nog nooit van NH gehoord, daarom eigenlijk nooit meegepraat. Ik maak nu regelmatig een buitenrit bij een volstrekt traditioneel werkend bedrijf. De paarden brengen daar een groot deel van hun vrije tijd met z'n allen in het weiland door, en ik vrees dat dat ook het enige aspect van de bedrijfsvoering is dat in jullie ogen enige genade zou kunnen vinden…
Misschien zou ik daarom in een soort éénvrouwsboycot moeten stoppen met rijden, maar zo principieel ben ik nu eenmaal niet, en ik geniet enorm van die ritten.
Om op het geclick terug te komen: door alle discussie hier wilde ik er meer van weten, en ik heb net "Don't shoot the dog" van Karen Pryor gelezen. In het nederlands: "Stoppen met blaffen", het is in de bibliotheek te krijgen. Fantastisch boek! Er wordt glashelder in uitgelegd hoe het werkt en waarom het werkt, en het woord "clicker" komt er geloof ik één keer in voor. Bovendien gewoon een leuk boek om te lezen. De titel is overigens misleidend, het gaat beslist niet speciaal over honden, het gaat over OC in z'n algemeenheid.
Ik heb het bibliotheekboek teruggebracht en een eigen exemplaar besteld, het komt op mijn beste-boeken-aller-tijden-plankje.
Groeten,
j.
Volg datum > Datum: zondag 6 februari 2005, 18:346-2-05 18:34 Nr:22045
Volg auteur > Van: Nick Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Blij om de chip-uitspraak van Veerman? Structuur
Nick
Nederland


5000 berichten
sinds 13-3-2004
Blij met de uitspraak van Minister Veerman waren we zeker...er was in iedergeval iets bereikt?

Uitstel van de uiterste houdbaarheids datum van de waarde van een ontheffingsaanvraag....1 februari schoof wat op...tot onbepaalde tijd.

En dan nu een andere uitspraak....zoals ik al lang had verwacht en waardoor vele het voorlopige van de ontheffing ineens beseffen...want dat is/was het....lees en verbaas je...
Een copietje van een mail die ik mocht ontvangen van de Nijhofgroep die la jaren bezig is tegen de chip !

Driehonderd paardenhouders vragen ontheffing van chip
Ongeveer driehonderd paardenhouders hebben bij het Productschap voor Vee en Vlees voor naar schatting zeshonderd paarden een ontheffing aangevraagd van de chipverplichting. Ze hebben daarbij een beroep gedaan op de regeling voor gewetensbezwaarden. Aan deze regeling komt op 1 februari een einde. De zogeheten Nijhofgroep maakt zich nog altijd sterk voor voortzetting van de regeling, maar het productschap laat bij monde van Anne-Lucie de Vries weten dat het ministerie van LNV van de regeling af wil. "Op het moment dat de regeling van kracht werd, was al duidelijk dat hij tijdelijk was. Men wil niet tot in lengte van dagen met ontheffingen werken en straks door Brussel op de vingers worden getikt."

Beste allemaal dit komt uit nieuws op de site van levende have het hobby dierhouders blad.
LEES DOOR BRUSSEL OP DE VINGERS WORDEN GETIKT, WAAR IS DE MINISTER BANG VOOR????

Ik vind persoonlijk overigens het aantal van 300 paardenhouders schrikbarend laag, had er echt veel meer verwacht....zeker gezien het aantal geschatte paarden hier in Nederland!
Hierover ben ik dan ook eigenlijk zeer teleur gesteld.
Dit is een aantal dat in Den Haag weinig indruk zal maken vrees ik.

Als ik alleen het aantal mensen op dit forum zie schrijven, denk ik dat dat er veel meer zouden kunnen zijn...of zijn jullie er allemaal wel voor op een uitzondering na?

Het betekend natuurlijk niet dat die ,tot nu toe, 300 mensen dit voor niks hebben gedaan.
Tussen deze mensen zitten er zeker een aantal die dit heel ver uit gaan knokken in Den Haag...maar het helpt natuurlijk wel als dit aantal er wat meer worden?

Dus...KOM OP MENSEN LAAT JE HOREN !!!

Schreeuw eens mee zou ik jullie willen vragen want heus...soms helpt schreeuwen wel en doet zwijgen niks...
Mail die lui plat en vooral....vertel het om je heen zodat ook anderen weten dat een DNA profiel of straks de Irisscan een prima alternatief is !

Het gaat bij deze mensen die dit door willen drukken gewoon om het geld, geld wat hier al is ingestoken en dat anders weer als niet meer dan een nutteloze uitgaven van de ´inteligente ` heren blijkt te zijn.

Er zijn geen verplichtingen vanuit de EU .
Die kunnen dus helemaal geen vingertjes gaan tikken.
Volgens de regels van de EU is nu een tekening zelfs genoeg, al zal daar waarschijnlijk wel iets aan veranderd worden ivb. met fraude gevoeligheid en slecht opgeleide mensen.
Met DNA KAN met niet frauderen en lijkt dus de meest simpele keus!

Het chippen is hier nog steeds een vrijwillige keuze die men , om duistere redenen, in Nederland denkt te moeten maken.
ER IS GEEN CHIPVERPLICHTING VANUIT DE EU !!
Om het heel simpel te stellen...Uw chip en paspoort is bijv.bij verkoop maar mischien zelf op een reis naar Duistland geen fluit waard.
Bij verkoop krijgt het paard daar een brandmerk....het enige dat in dat land geld.
Anders om werkt dat dus ook zo, een Duits ingevoerd paard heeft een brandmerk maar dat is hier niks waard...en zal dus ook nog een chip moeten hebben straks.

Reken er maar op dat ook Uw paard straks netjes in de databank staat en U voor het schatkistje in Den Haag weer een uitstekende inkomstenbron wordt

Nu niks doen betekend straks ook niet mopperen als toevallig UW paard een van de paarden is waarbij het fout loopt!

Nu niks doen betekend straks ook niet gaan mopperen als U inplaats van (of samen met) de honden belasting ook nog een mooie aanslag krijgt voor Uw paard!

Sorry mensen...een beetje droevige en boze stemming....moest het ff kwijt..
Gr. Nick

met geduld,vertrouwen
en liefde bereik je meer
Volg datum > Datum: zondag 6 februari 2005, 18:416-2-05 18:41 Nr:22046
Volg auteur > Van: Isapaardje Opwaarderen Re:22026
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Isabella's zool Structuur

Isapaardje
Homepage
Nederland


289 berichten
sinds 10-1-2005
Nick Altena schreef op zondag, 6 februari 2005, 12:44:
> Nou ik ga het nog 1 keer proberen dan om aan te duiden wat ik
> bedoel.
> Op de link van http://www.home.zonnet.nl/remcodo/isazool.html
> staat helemaal onderin een zool die er glad uit ziet.
> Op de foto daarboven ziet de zool er wat hobbelig uit.
> Op de derde foto van onder zijn die geulen duidelijk te zien, op
> de 4de en 5de ook maar minder duidelijk.
> De sleufjes dus vanaf de straal richting de witte lijn over de
> hele zool te zien.
> Vrij regelmatige geulen dus, vrij netjes naast elkaar....

Ik snap wel in middels wat je bedoeld, maar volgens mij Nick is dit ontstaan vanuit de straal. Daar begon een groeve langs te komen, zichtbaar op de eerste 3 foto's van de voorhoeven.
Toen heb ik een hele tijd geen foto's genomen, dus is het verloop niet helemaal meer te volgen en "is het er ineens". Maar volgens mij is de "groeve" verder getrokken over de hele zool heen. Het zag eruit alsof er inderdaad in de hoef gesneden zou zijn of geschraapt met een renet. Maar is niet zo, tenminste, tenzij iemand dat 's nachts is komen doen :-)

Ik begreep dus ooit dat die groeve langs de straal (rondom) ontstond door een hoog hoefbeen. Hoe dieper de groeve hoe mooier en hoger het hoefbeen, hoe holler de zool. Dat klopt allemaal en daarbij genomen dat ze steeds beter ging lopen over harde weg (want ik heb vanaf september de hoefschoenen uitgelaten), kan dat verhaal van het optrekken van het hoefbeen wel kloppen.

Verder kan ik er nu niets meer over zeggen. Wil mensen hier niet lastig vallen met ellenlange verhalen of met te veel foto's :-P

Groeten,
Ingrid
Volg datum > Datum: zondag 6 februari 2005, 18:416-2-05 18:41 Nr:22047
Volg auteur > Van: Opwaarderen Re:22014
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Isabella's zool Structuur
Isapaardje schreef op zondag, 6 februari 2005, 10:09:

> Hihi, was vanochtend al weer lekker actief "voor jullie" :-)
>
> Ik heb het verloop van de hoeven met de videocamera gefilmpt en

> (terug niet overigens zag ik net; vergeten :-) ).
>
> Groeten.
> Ingrid

Hey Ingrid,

Ohh...wat hebben jullie toch afgezien met die hoefsmeden, zeg!
En wat een verschil nu.....goed zeg!!!!
Ik persoonlijk denk dat die zoolrand goed is. Ik heb Ilona er ook over gemaild en het is goed las ze op zool en ongepigmenteerde hoefwand lopen. De zool is idd mooi holgetrokken. Dit is bij Ivanhoe ook gebeurd.
Heb je de laatste fot's gezien? Ik zal er 1 toevoegen!!!
Misschien dat je bij mij die ring ook ziet!!



PS: Wat alleen niet zo goed is, is die enorm verbrede witte lijn!!!
Goede mustangroll maken, tot de zool!!!!

Die donkere plekken bij Ivanhoe waren nog resten van de steunsels!!

Groetjes Esther
Volg datum > Datum: zondag 6 februari 2005, 18:446-2-05 18:44 Nr:22048
Volg auteur > Van: Opwaarderen Re:22042
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Natuurlijke bekapper gezocht! Structuur
Rachel schreef op zondag, 6 februari 2005, 16:12:

> Ik ben op zoek naar een goede natuurlijke bekapper die werkzaam
> is in de buurt van Hoorn (NH). Op de site staat wel een lijst
> met namen van natuurlijke bekappers, maar uit de plaatsnamen
> maak ik op dat er geen van hen uit de buurt komt.
> Ken je een natuurlijke bekapper die in de omgeving van Hoorn
> werkt, dan hoor ik het graag!
>
> Groetjes,
> Rachel

Hey Rachel,

Waarom ga je zelf niet de cursus doen?
Je moet het toch wekelijks bijhouden...enne het is niet zo moeilijk(als je paardje tenminste geen probleemhoeven heeft:))

Esther
Volg datum > Datum: zondag 6 februari 2005, 18:476-2-05 18:47 Nr:22049
Volg auteur > Van: Isapaardje Opwaarderen Re:22047
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Isabella's zool Structuur

Isapaardje
Homepage
Nederland


289 berichten
sinds 10-1-2005
Ivanhoe schreef op zondag, 6 februari 2005, 18:41:
> PS: Wat alleen niet zo goed is, is die enorm verbrede witte
> lijn!!!
> Goede mustangroll maken, tot de zool!!!!

Pfff, inmiddels wordt ik hier wel een beetje niet lekker van (haha).

Het is geen verbrede witte lijn *!!!*

Het lijkt erop, maar het is het niet.

Daar heb ik al zoveel over gehoord in die jaren, dat ik er soms een beetje simpel van wordt. Ze heeft rechtsvoor een kleine verbreding, maar nauwelijks iets en links helemaal niet. Daar heb ik meerdere hoefsmid en bekapper in het verleden naar gevraagd en ze geven onafhankelijk allemaal hetzelfde antwoord.

Ze heeft gewoon gezonde hoeven. En over wel of geen mustangroll maken ... ik doe het niet omdat ze zo meer grip heeft op weidegrond (zuignapeffect). Alleen voor wel, maar die slijt ze zelf al. Daarbij als ze straks voor de wagen gaat zonder schoenen, zal ik zeer moeten opletten dat ze niet te hard afslijten de tonen. Ze zet nl. af met die voorhoeven ook om het gewicht op gang te trekken. Ik kan niet te veel "mustangrollen". En aangezien de hoefwand niet splijt vind ik het zelf zonde die mooie wand eraf te halen. En dat is gewoon mijn eigen besluit :-P

Groeten
Ingrid
Volg datum > Datum: zondag 6 februari 2005, 18:486-2-05 18:48 Nr:22050
Volg auteur > Van: Opwaarderen Re:22041
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: straal en steunsels Structuur
Karin schreef op zondag, 6 februari 2005, 16:09:

> Hallo hallo
>
> Ik heb 2 vragen,

> toestel. Ik hoop maar dat die gelukt zijn want het ging moeizaam
> met die camera.
>
> Groetjes Karin

Hey Karin,

Dat gat in de straal herken ik....Ik maakte me eerst grote zorgen, omdat zijn straal zo mooi en hard was en ineens werd hij week en kwamen er gaten in. Dit is een soort van vervellen. De straal in de het gat hard vanzelf uit en je hebt weer een keurige straal!

Ik vind het wel vreemd dat je de steunsles elke week moet bijsnijden....
Is de zool erg plat, omdat ze zo snel de grond raken???
Snij je ze wel in de holling van de zool????
Steunsel is idd omgeklapte hoefwand....

Groetjes, Esther
Je leest nu op chronologische volgorde
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18909 onderwerpen
275520 berichten
Pagina 1470 van 18368
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact