InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18908 onderwerpen
275519 berichten
Pagina 1294½ van 18368
Je leest nu op chronologische volgorde
Volg datum > Datum: dinsdag 28 december 2004, 8:0728-12-04 08:07 Nr:19409
Volg auteur > Van: jacqueline postmes Opwaarderen Re:19408
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: No mud doorgroei tegels Structuur

jacqueline postmes
maastricht
Nederland

Jarig op 15-6

462 berichten
sinds 10-5-2004
Peet schreef op maandag, 27 december 2004, 22:06:

> Dorine Gremmen schreef op maandag, 27 december 2004, 19:53:
>
>> Hallo mensen!

> nog steeds in prima staat en blijft 't ook wel (het is een
> behoorlijk grote wei voor een kudde van 5).
> groetjes, Petra
> www.jovarna.tk

de site is www.ecobodem.nl
en het kost 23,50 excl.

Jacqueline
geduld is een schone zaak
Volg datum > Datum: dinsdag 28 december 2004, 10:5828-12-04 10:58 Nr:19410
Volg auteur > Van: Collane Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: De jeneverbes kuur Structuur
Collane
Nederland


352 berichten
sinds 25-11-2004

Dit kreeg ik van van Houten. Ik wil hier nog even benadrukken dat je het niet mag toepassen op een drachtige merrie.

DE JENEVERBES KUUR
De wijze waarop wij tegenwoordig paarden houden staat over het algemeen ver verwijderd van de manier van leven van hun wilde voorouders.
Deze waren minimaal 20 uur per dag in beweging om voedsel te vergaren: 's zomers als er overvloed was, aten ze hun buikje rond om voldoende vetreserves voor de winter aan te leggen. Tijdens de winter, als het aanbod van voedsel schaars of zelfs afwezig was, konden alleen de sterksten zich handhaven en overleefden dankzij het "verbranden" van hun vetvoorraad. Samen met dit vet werden ook de eventuele meegegeten gifstoffen die in dat vet zaten opgeslagen (zeehondjes!) verbrand en met de mest uitgescheiden.
Elk jaar werd deze cyclus herhaald, tot de dood van het dier.
Maar... ..tegenwoordig kent ons paard geen periodes van voedselschaarste meer. Het jaar rond krijgen ze voldoende te eten, en minstens zo vaak TE VEEL en/of het verkeerde. Hiermee doel ik op o.a.: teveel krachtvoer, vooral in de vorm van brok/bix vol met verhitte eiwitten, restpartijen van de wereldmarkt b.v. sojaschroot, suikers in de vorm van melasse om het nog wat smakelijk te houden en veel te weinig ruwvoer. Daarbij komt dan nog meestal een verblijf in de min of meer warme stal, minimaal één deken over en dat vaak 23 uur per etmaal of nog langer.........
Wat valt er dan nog te verbranden? Deze manier van leven roept voor een paard vaak stress op waardoor
de spijsvertering verstoord wordt en zo belandt het dier in een neerwaartse spiraal waarin hij/zij vroeg of laat "vastloopt".
Door de verstoorde stofwisseling raakt de hormoonhuishouding van slag, de op zich gezonde nieren gaan slechter funktioneren, evenals de lever en dat IS het ontgiftingsorgaan!
Een aantal uiterlijk waarneembare symptonen bij het paard zijn o.a. een verkeerde vachtkleur, stijve, verkorte gangen, uitpuilende of juist diepliggende ogen, dikke benen, mok, allemaal kleine korstjes in de vacht, abnormale hengstigheid of helemaal niet, oneigenlijk schrikgedrag en zo kunnen we nog wel even doorgaan: kortom, een breed scala aan vervelende verschijnselen.
Bovenstaande klachten kunnen dus een gevolg zijn van jarenlange verkeerde voeding, huisvesting en gebruik, maar ook mede door van buiten komende faktoren zoals b.v. straling van GSM masten, aardstralen, ondergrondse waterlopen en milieuvervuiling.
Een eenvoudig maar doeltreffend middel om het paard te helpen de in zijn lichaam opgehoopte gifstoffen te verwijderen om zo de weg vrij te maken voor herstel (naast het overgaan op gezonde, bij het wezen van het paard passend voedsel en drinkwater van goede kwaliteit!) is de jeneverbeskuur. Hiervoor heeft men +/- 2 ons jeneverbessen nodig. (Gezonde winkel)
De eerste dag geeft men eenmaal 1 bes bij het krachtvoer. De volgende dag 2, dan 3 en zo elke dag een bes, oplopend tot 30 bessen. Dan weer per dag met 1 bes minderen tot 0. De kuur mag herhaald worden en kan b.v. 2 x per jaar gegeven worden, in voor- en najaar, als reinigingskuur. DEZE KUUR NOOIT TOEPASSEN OP DRACHTIGE MERRIES!!! Verder zijn er geen beperkingen

Groetjes Collane
Je leest nu op chronologische volgorde
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18908 onderwerpen
275519 berichten
Pagina 1294½ van 18368
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact