InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18908 onderwerpen
275519 berichten
Pagina 11922½ van 18368
Je leest nu op chronologische volgorde
Volg datum > Datum: maandag 9 november 2009, 17:199-11-09 17:19 Nr:178817
Volg auteur > Van: Geertje Opwaarderen Re:178483
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: vraagje over ringworm Structuur

Geertje
Den Haag
Nederland

Jarig op 17-3

1315 berichten
sinds 17-12-2005
Uiteindelijk blijken 2 van de 4 paarden een huidinfectie met een stafylokok te hebben. Ze hebben vandaag de 1e keer AB gehad en over een week nog een keer.
Had toch de veearts gebeld omdat zaf zo veel jeuk had, gewoon voor de zekerheid. Die dacht via de telefoon ook aan een schimmel en wilde hem daarvoor inenten. Dat kwam hij dus vandaag doen, maar bleek toch wat anders te zijn.
Volg datum > Datum: maandag 9 november 2009, 17:279-11-09 17:27 Nr:178818
Volg auteur > Van: van lennep Opwaarderen Re:178806
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: verschil schouder binnenwaarts schouder voorwaarts Structuur

van lennep
zwinderen
Nederland

Jarig op 12-5

4767 berichten
sinds 31-8-2005
Merel Stoffers schreef op maandag 9 november 2009, 15:32:

> van lennep schreef op maandag 9 november 2009, 15:01:
>
>> Even wat theorie gevraagd aub;

> je moet voelen. :)
>
> Wat begreep je niet aan de uitleg van 'hen'? Wat hebben zij
> gezegd?

Nou , ik zat op een paard , en die deed van alles , en toen werd er mij gevraagd of ik wat voelde ???en wat ik dan voelde?

Wat ik me nog kan herinneren , schouder voorwaarst , dat doe je eigenlijk al als je een mooie volte loopt , toch?Waarbij het paard zijn voorbenen naast elkaar en naar voren plaatst , en zijn binnenachterbeen onder de massa zet ,in het spoor van het buitenvoorbeen, dus 3 sporen zolang je op de volte blijft... toch?
Dat snap ik , en is een super gevoel als je paard daarbij in lichte aanleuning loopt [ gewicht van de binnenteugel verplaatst zich doordat je de binnenteugel wat hoger houdt]
Daarbij houd je een controlerend binnenbeen , niet te erg , want dan vliegt dit paard in zijwaarts . Bekken en schouder zitten in een lijn , en zijn iets naar binnen wijzend.

Maar dan , dan moet je rechtdoor met schouder voorwaarts.En dan weet ik het niet meer...laat staan dat ik dan ook nog het verschil kan maken tussen schouder voor en schouderbinnen...

Nou hoop ik dat mijn uitleg van de schoudervoor wel klopt , want anders snap ik er helemaal niets meer van..
Volg datum > Datum: maandag 9 november 2009, 17:289-11-09 17:28 Nr:178819
Volg auteur > Van: van lennep Opwaarderen Re:178807
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: verschil schouder binnenwaarts schouder voorwaarts Structuur

van lennep
zwinderen
Nederland

Jarig op 12-5

4767 berichten
sinds 31-8-2005
eddy DRUPPEL schreef op maandag 9 november 2009, 15:51:

> van lennep schreef op maandag 9 november 2009, 15:01:
>
>> Even wat theorie gevraagd aub;

> Er ligt nog teveel nadruk op de hoofdhouding maar zoals altijd
> word de theorie goed uitgelegd ;-) in mijn fotoreeks met Ilias
> kan je een paar keer de vierde hoefslag zien ipv de gevraagde
> drie ;-)

Is schouder in , hetzelfde als schouder binnenwaarts?

Gr Esther
Volg datum > Datum: maandag 9 november 2009, 17:349-11-09 17:34 Nr:178820
Volg auteur > Van: Michiel Opwaarderen Re:178674
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Eddy&Ilias in motion ! Structuur

Michiel
Homepage
Zwolle
Nederland

Jarig op 19-7

2652 berichten
sinds 8-2-2004
Jasmijn Wauters schreef op zaterdag 7 november 2009, 20:05:

> Raar hé, op een moment zeg je wie je echt bent, in essentie
> verandert er niets ... niets! Maar plotseling komen die
> vooroordelen erbij en patat! Jij bent plotseling niet meer
> eerlijk.

Raar en ook uit te leggen hoe dat werkt en hoe je dit kunt voorkomen, bij jezelf. Bij anderen zal dit niet lukken, die doen wat ze doen, altijd.
Ik heb soms 2 mogelijke leesreacties op een brief, eentje die wil verdedigen en eentje die objectief neutraal is. Aan die eerste kan ik weinig doen, die is er of is er niet. En hoe krachtig die eerste reactie ook is, de objectieve leesmodus blijft altijd mogelijk. En is altijd de meest geschikte om op terug te schrijven.

Overigens op je vraag, over die wisselende teugeldruk. Ik had begrepen dat Eddy zijn ophoudingen (verkorten) doet met oa. teugeldruk. Dat kan ook omdat hij geen teugeldruk gebruikt om langzamer te gaan.

Groet, Michiel
Volg datum > Datum: maandag 9 november 2009, 17:359-11-09 17:35 Nr:178821
Volg auteur > Van: Christel Provaas Opwaarderen Re:178809
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: verschil schouder binnenwaarts schouder voorwaarts Structuur

Christel Provaas
Walem
Nederland

Jarig op 1-3

7725 berichten
sinds 9-7-2005
eddy DRUPPEL schreef op maandag 9 november 2009, 16:24:

> Schouder binnen en schouder voor zijn eigenlijk twee maal
> dezelfde oefeningen .Ik rijd de schouder binnen door mijn
> binnenbeen iets naar achter en te leggen en met mijn buitenbeen
> aan de singel de voorhand naar binnen te vragen .Gelijkertijd
> schuift je buitenteugel mee maar houd contact . Je stelt je
> paard terug recht door de druk van buitenbeen te lossen en
> gelijkertijd je binnenbeen terug naar voren te laten schuiven
> ,je hand moet gewoon volgen :-D

Wanneer je de schouderbinnenwaarts rijdt zoals Eddy dit uitlegt -en zo zie ik het Ilias ook doen op de foto's-, dan zet je niet de schouder op de binnenhoefslag, maar druk je de achterhand naar buiten. Gevolg: geen buiging, maar wel een soort pootje over. Dit is geen correcte schouderbinnenwaarts en heeft dus ook geen verzamelend effect.

Schouderbinnenwaarts gaat in de klassieke leer over 4 sporen. Wanneer je ervoor of erachter staat, gaat het paard over 4 hoefslagen. (Schoudervoor kan daarom ook nooit over 4 hoefslagen gaan, hoe komen jullie daarbij?!) In de moderne rijderij is men met 3 hoefslagen tevreden: binnenachterbeen in spoor van buitenvoorbeen. Zo mag Anky het doen.
Gevaar van 4 sporen willen bereiken is dat je toch stiekem gaat duwen met je binnenbeen. Fout! Gaat ten koste van de buiging, je maakt dan slechts een plank die schuin over de hoefslag gaat.

Schouderbinnenwaarts zet je in alsof je een wending in zet, het beste is hij dan ook aan te leren vanuit een kleine volte, aangezien het paard dan al buiging heeft en met behoud van die buiging voorwaarts gaat. ahw schouderbinnenwaarts, daarbij druk je met de buitenteugel de voorhand iets naar binnen. Je zit op je binnenbil, binnenbeen is lang en op de singel om het lijf op de hoefslag te houden, buitenbeen mag iets naar achteren om te voorkomen dat de achterhand uitzwaait (dan verlies je immers de buiging en wordt het pootje over). De binnenteugel onderhoudt eventueel stelling, ik los hem vaak om te checken of mijn paard zuiver aan de buitenteugel "is".

Schoudervoor gaat kwa moeilijkheidsgraad vooraf aan schouderbinnenwaarts en geschiedt op 2 sporen. Hierbij is het paard niet gebogen zoals in de schouderbinnenwaarts, maar zet het zijn schouders iets van de bakrand af. Het is eigenlijk een vorm van aan de buitenteugel rijden om te voorkomen dat de smallere voorhand tegen de bakrand 'plakt' omdat de ruiter zich alleen op de voorbenen richt.
Volg datum > Datum: maandag 9 november 2009, 17:369-11-09 17:36 Nr:178822
Volg auteur > Van: Sky Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Aanschouw de oplossing: Bitbuddy Structuur

Sky
Scharendijke
Nederland

Jarig op 19-9

552 berichten
sinds 2-2-2006

http://www.bitbuddy.org/

De bitbuddy: revolutionair topproduct dat de lagen van het paard voor de volle 100% beschermt!
Na jaren van ontwikkeling en testen is de bitbuddy een feit. Eindelijk is er een oplossing voor de frustraties die bijna iedere topruiter ervaart: het paard wil vooruit en moet in toom worden gehouden door het bit. Veel toppaarden hebben daardoor last van mondproblemen en dan met name van de lagen. Fabrikanten over de hele wereld hebben hier een passend antwoord op proberen te vinden. Maar tevergeefs. Dankzij de vastberadenheid van Riny Rutjens komt aan deze zoektocht nu een einde. In samenwerking met Alex Willems heeft hij een revolutionaire lagenbeschermer ontworpen die irritaties en beschadigingen helpt voorkomen. Want vooral de lagen van het paard (het tandloze deel van de kaak tussen tanden en kiezen) krijgen het vaak zwaar te verduren. Zeker in de wedstrijdsport!

‘De bitbuddy is een absolute must voor iedere ruiter die de sport, de gezondheid en het welzijn van het paard hoog in het vaandel heeft staan. Maar tegelijkertijd ook wil presteren’

De bitbuddy is een handmatig op maat gemaakt topproduct, dat de lagen van het paard voor de volle 100% beschermt. Deze revolutionaire lagenbeschermer is bovendien toepasbaar in alle takken van de paardentopsport. Van mennen, springen, dressuur, tot het wat ruigere werk aan toe. Met behulp van de bitbuddy verdwijnt de pijn en gaat het paard meer ontspannen en dus beter lopen. De bitbuddy is dan ook eigenlijk een absolute must voor iedere ruiter die de sport, de gezondheid en het welzijn van het paard hoog in het vaandel heeft staan. Maar tegelijkertijd ook wil presteren!

De bitbuddy: het beste voor uw paard!

De bitbuddy: voorkomen is nu eenmaal beter dan genezen!
Mondbeschadigingen zijn veel voorkomend in de top van de paardensport. Vooral bij wedstrijdpaarden met een gezonde drang naar voren. Voorheen werd de oplossing vooral gezocht in uiteenlopende aanpassingen aan het bit. Maar zonder echt succes. Voormalig wereldkampioen mennen Riny Rutjens en mondtechnicus Alex Willems hebben het echter over een compleet andere boeg gegooid. Zij hebben een topproduct ontwikkeld dat de lagen ook daadwerkelijk beschermt. In plaats van een nieuw bit te ontwerpen dat beschadigingen hooguit kan minimaliseren. Want voorkomen is nu eenmaal beter dan genezen.

‘Beschadigingen aan de lagen behoren dankzij de bitbuddy definitief tot de verleden tijd’
Zelf rijdt Riny Rutjens al ruim drie jaar met de bitbuddy. Ook tijdens wedstrijden. En de resultaten zijn opmerkelijk. Beschadigingen aan de lagen behoren bij zijn paarden dan ook definitief tot de verleden tijd. Overigens is de bitbuddy niet alleen een aanrader voor paarden met beschadigde lagen. Voor iedere ruiter bij wie het welzijn van het paard voorop staat is de bitbuddy een must!

‘Diverse topruiters en –amazones rijden reeds met de bitbuddy’
In navolging van Riny Rutjens hebben ook een aantal andere topruiters en -amazones de overstap naar de bitbuddy gemaakt.

-------------------------------------------

Hopelijk is dit een grap...
Volg datum > Datum: maandag 9 november 2009, 17:399-11-09 17:39 Nr:178823
Volg auteur > Van: Christel Provaas Opwaarderen Re:178819
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: verschil schouder binnenwaarts schouder voorwaarts Structuur

Christel Provaas
Walem
Nederland

Jarig op 1-3

7725 berichten
sinds 9-7-2005
van lennep schreef op maandag 9 november 2009, 17:28:

> Is schouder in , hetzelfde als schouder binnenwaarts?
>
> Gr Esther

Shoulder-in is engels voor schouderbinnenwaarts.
Volg datum > Datum: maandag 9 november 2009, 17:419-11-09 17:41 Nr:178824
Volg auteur > Van: Christel Provaas Opwaarderen Re:178822
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Aanschouw de oplossing: Bitbuddy Structuur

Christel Provaas
Walem
Nederland

Jarig op 1-3

7725 berichten
sinds 9-7-2005
Sky schreef op maandag 9 november 2009, 17:36:

> Beschadigingen aan de lagen behoren bij zijn paarden dan ook
> definitief tot de verleden tijd.

Hij moet zich schamen voor die verleden tijd.
Volg datum > Datum: maandag 9 november 2009, 17:469-11-09 17:46 Nr:178825
Volg auteur > Van: Piet Opwaarderen Re:178821
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: verschil schouder binnenwaarts schouder voorwaarts Structuur

Piet
Homepage
Terneuzen home, Koewacht werk
Nederland

Jarig op 8-7

11530 berichten
sinds 11-12-2003
Christel Provaas schreef op maandag 9 november 2009, 17:35:

> eddy DRUPPEL schreef op maandag 9 november 2009, 16:24:
>
>> Schouder binnen en schouder voor zijn eigenlijk twee maal

> het zijn schouders iets van de bakrand af. Het is eigenlijk een
> vorm van aan de buitenteugel rijden om te voorkomen dat de
> smallere voorhand tegen de bakrand 'plakt' omdat de ruiter zich
> alleen op de voorbenen richt.

In de moderne rijderij is men met 3 hoefslagen tevreden: binnenachterbeen in spoor van buitenvoorbeen.
Met nul komma nul gymnastische waarde?
Volg datum > Datum: maandag 9 november 2009, 18:119-11-09 18:11 Nr:178826
Volg auteur > Van: joop Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: onlangs aan komen lopen Structuur

joop
Homepage
Frankrijk


5046 berichten
sinds 20-6-2005
Al heel wat verschillende dieren zijn aan komen lopen maar nu toch weer een noviteit:

http://www.youtube.com/watch?v=-aUbtkcSDeU&feature=channel

Het grappige is dat dit beest het uitstekend met de paarden kan vinden en ze op de voet volgt. De paarden accepteren veel van hem, zelfs als hij ze in de achterbenen bijt, maar hij mag niet in het emmertje bietpulp kijken, dat gaat te ver. Waar hij vandaan komt weet ik niet maar het ziet er naar uit dat hij besloten heeft te blijven. Hij is er al een maand en eet een appel uit de hand, maar verder nog niet tam.

http://www.youtube.com/watch?v=nkkUHSnh0nw&feature=channel

Het witte paard is nog maar een week hier, hij heeft ook meteen vriendschap met de kleine gesloten.
Volg datum > Datum: maandag 9 november 2009, 18:199-11-09 18:19 Nr:178827
Volg auteur > Van: Alegria Opwaarderen Re:178819
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: verschil schouder binnenwaarts schouder voorwaarts Structuur

Alegria
Homepage
Frasselt
Duitsland

Jarig op 2-6

315 berichten
sinds 21-2-2008
Op de website van paardenbegrijpen staat het volgens mij ook uitgelegd maar dat weet ik niet zeker. In de "academische" rijkunst wordt een schouderbinnenwaarts over 3 of 4 sporen gereden afhankelijk van de graad van africhting.
Een schoudervoor is de schouder slechts een fractie naar binnen vragen, dus minder ver dan bij een schouderbinnenwaarts en wordt ook veel gebruikt om het paard recht te richten en niet langs de bakrand te laten kleven.
Volg datum > Datum: maandag 9 november 2009, 18:309-11-09 18:30 Nr:178828
Volg auteur > Van: Jasmijn Wauters Opwaarderen Re:178820
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Eddy&Ilias in motion ! Structuur

Jasmijn Wauters
België


286 berichten
sinds 29-3-2009
> Overigens op je vraag, over die wisselende teugeldruk. Ik had
> begrepen dat Eddy zijn ophoudingen (verkorten) doet met oa.
> teugeldruk. Dat kan ook omdat hij geen teugeldruk gebruikt om
> langzamer te gaan.
>
> Groet, Michiel

Sjee ... Thanks ;-).
Volg datum > Datum: maandag 9 november 2009, 18:349-11-09 18:34 Nr:178829
Volg auteur > Van: Christel Provaas Opwaarderen Re:178825
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: verschil schouder binnenwaarts schouder voorwaarts Structuur

Christel Provaas
Walem
Nederland

Jarig op 1-3

7725 berichten
sinds 9-7-2005
Piet schreef op maandag 9 november 2009, 17:46:
>
> In de moderne rijderij is men met 3 hoefslagen tevreden:
> binnenachterbeen in spoor van buitenvoorbeen.
> Met nul komma nul gymnastische waarde?

O nee hoor, 3 hoefslagen is ook verzamelend mits er buiging is en heeft wel degelijk gymnastische waarde. Maar 4 hoefslagen nog meer! (want meer buiging en meer verzameling).
Volg datum > Datum: maandag 9 november 2009, 18:489-11-09 18:48 Nr:178830
Volg auteur > Van: Trudy Opwaarderen Re:178824
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Aanschouw de oplossing: Bitbuddy Structuur

Trudy
Nederland

Jarig op 19-8

1857 berichten
sinds 11-10-2004
Christel Provaas schreef op maandag 9 november 2009, 17:41:

> Sky schreef op maandag 9 november 2009, 17:36:
>
>> Beschadigingen aan de lagen behoren bij zijn paarden dan ook
>> definitief tot de verleden tijd.
>
> Hij moet zich schamen voor die verleden tijd.

Nee hoor,t is echt waar.
Horen we nu pas ,dat ze er dus allang achter waren ,hoe verdomde slecht t is zon bit he?
t is toch niet te geloven.
Kijk maar uit,want straks gaan ze nog implantaten zetten ,om de boel te """beschermen"""
Bah!!
trudy
tblijftshitzonbit
Je leest nu op chronologische volgorde
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18908 onderwerpen
275519 berichten
Pagina 11922½ van 18368
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact