InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18908 onderwerpen
275519 berichten
Pagina 7710½ van 18368
Je leest nu op chronologische volgorde
Volg datum > Datum: dinsdag 19 februari 2008, 15:4919-2-08 15:49 Nr:115639
Volg auteur > Van: jacqueline postmes Opwaarderen Re:115329
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Ken iemand dit? Structuur

jacqueline postmes
maastricht
Nederland

Jarig op 15-6

462 berichten
sinds 10-5-2004
jose schreef op zondag 17 februari 2008, 18:14:

> Piet schreef op zondag 17 februari 2008, 17:07:
>
>> Een goede geest mailde me over iets wat ze op animal

>
> Ja, ik ken dat wel. Suiker wordt ook wel op brandwonden
> gebruikt, het voorkomt blaarvorming omdat het vocht in de
> suiker trekt.

ik denk dat ze honing bedoelen, dat is al heel oud en beproeft middel.
http://www.rijkerleven.com/comments

Jacqueline
Volg datum > Datum: dinsdag 19 februari 2008, 15:5819-2-08 15:58 Nr:115640
Volg auteur > Van: Aafke Opwaarderen Re:115638
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: boekje over voeding bij zomerexceem Structuur

Aafke
Nederland

Jarig op 15-10

2190 berichten
sinds 8-7-2007
Moniek schreef op dinsdag 19 februari 2008, 15:44:

> En er zijn nog genoeg paarden die met terug naar de basis op
> gras/hooi en een liksteen exceem hebben.
>
> Moniek

Ok, en wat is dan het "geheim" wat er voor zorgt dat het werkelijk over gaat?
Volg datum > Datum: dinsdag 19 februari 2008, 16:0719-2-08 16:07 Nr:115641
Volg auteur > Van: Nathalie Lagasse Opwaarderen Re:115453
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Verstoppingskoliek en magnesium? Structuur

Nathalie Lagasse
Homepage
Oost-Vlaanderen
Belgie

Jarig op 28-3

1662 berichten
sinds 24-1-2005
Els Kleverlaan schreef op maandag 18 februari 2008, 11:58:

>Hé, hé, het ziet er eindelijk wat beter uit. Vanmorgen geen
> mestophoping. Het puilde nog wel wat uit van achter, maar dat
> was leeg. Ze houdt haar staart niet meer af.
> Verder met mestrapen een paar flinke hopen van Frouk gevonden,
> nog niet bevroren, dus vrij vers.
> Ze heeft gisterenmorgen iets meer gras gehad en we hebben 's
> middags en 's avonds een klein beetje hooi gevoerd.

Hoi Els, mooi dat het nu eindelijk wat beter gaat. Ik denk wel regelmatig aan jullie, ik weet dat je schreef dat chirurgie volgens jouw dierenarts geen optie was. Maar ik twijfel daar nog steeds aan. Natuurlijk dat je er niet rechtdoor in moet snijden, natuurlijk dat er dan door verlittekening alleen meer vernauwing ontstaat. Daarom dat plastische (en andere) chirurgen al lang speciale technieken hebben om dat probleem te omzeilen, meestal komt het er kort gezegd op neer om verschillende schuine sneden te combineren en stukken huid/slijmvlies tov. van elkaar te verschuiven om meer ruimte te krijgen, waarbij een deel verlittekening en verkorting ingecalculeerd zitten en geen probleem vormen. Een V-Y plastie, of W-V-plastie (de vorm van de letters geeft de vorm van de sneden aan, als je je er iets bij kan voorstellen) of weet ik veel wat (ik ben geen plastisch of 'anaal' chirurg). Dat jouw eigen dierenarts het niet kan wil ik meteen geloven, maar er is vast ergens in een kliniek iemand die dit soort dingen vaker doet. Zelf heb ik met Cesarke maanden getobd met zijn mankepoot (arthrose - bleek achteraf ook een kapot ligament waardoor gewricht helemaal scheef belast werd en nog sneller achteruitging). Mijn dierenarts, nochtans een 'paarden'-dierenarts, adviseerde almaar wachten, en wachten, en inspuitingen (oa. cortisone) in het gewricht, en wachten, het zou ooit vanzelf wel verbenen en vastgroeien en pijnvrij worden. Na maanden van op drie benen hupsen :-( zonder zicht op beterschap ben ik verder gaan kijken, een andere DA gevraagd, die toch dacht dat ze er ooit van gehoord had dat daar een ingreep voor kon gebeuren, en dan ben ik de RX foto's van Cesar zowel in Merelbeke als in de kliniek in Moerbeke gaan tonen, uitleg gekregen (ja, kon geopereerd worden, werd zelden gedaan want paard zou dan nooit meer te berijden zijn, enkel een paar dure fokmerries hadden ze al gehad) en afgewogen en voor een ingreep in Merelbeke gekozen. Die dan nog maanden moest wachten omdat eerst de cortisone uit het gewricht weg moest zijn. Ik bedoel maar. Mogelijk is het allemaal niet te vergelijken, maar hoe je nu op de sukkel was klonk ook echt niet leuk. Klinkt uit je beschrijving dat er blijvende prolaps is van een stuk rectum... hoe meer ze perst door de verstopping, hoe meer het naar buiten geduwd wordt. Komt bij mensen tenminste zo voor, en voor zover ik weet zijn daar oplossingen voor.

Sorry als ik bemoeizuchtig zou overkomen, is niet de bedoeling, doe vooral wat je zelf het beste lijkt!

Nathalie
Volg datum > Datum: dinsdag 19 februari 2008, 16:1319-2-08 16:13 Nr:115642
Volg auteur > Van: Jolijn Opwaarderen Re:115604
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Ik heb een ander paard. Structuur

Jolijn
Hoeselt
België

Jarig op 6-10

181 berichten
sinds 9-1-2008
Eva Saegerman schreef op dinsdag 19 februari 2008, 11:15:

@ Eddy: das het rare, over het algemeen is hij heel goed in groep, maar in de piste juist zo 'stout'. Ben al tochten gaan doen met meer dan 10 paarden, er waren toen zelfs 2 hengstige merries mee. In het begin is dat een beetje zich dik maken en zijn plaatsje zoeken en iedereen laten zien dat hij er is, maar na een tijdje gaat dat echt goed! Heb toen ook in stap, lange teugel langs één van die merries kunnen gaan rijden. En in een piste heeft hij veel meer de neiging om te steigeren, te draaien e.d. Ik ga gewoon de volgende 2 weken verder trainen en eens bij Pien zullen we zien he.

> Waarom zette je voor het steigeren al druk? Deed hij iets
> verkeerd? En stel, dat hij met zijn aandacht zo bij de merrie
> was dat hij jou vergat. Dàn kan je nog beter zijn aandacht op

> te hangen (ook al is dat maar met 100g) want dan straf je hem
> net op een moment dat hij nog niets verkeerd doet, als soort
> van "en nou oppassen dat je niets misdoet!".
>
Ik gaf teugeldruk omdat hij gewoon vooruit probeert te schieten, hij maakt zich dan heel sterk. Da's dan de eerste reactie vervolgens hem proberen weg te keren wat hij natuurlijk niet ziet zitten he.. En dan steigert ie.
En een grotere behoefte? Hij laat zijn eten staan voor een merrie hoor, en dan hoeft ze niet eens echt hengstig te zijn.. Soms denk ik dat ik hem terug moet laten dekken, maar anderen zeggen dan dat hij nog erger gaat worden. Eddy weet hier misschien iets over?

> Ik zou hem alleszins proberen voor te zijn, dat wel, amar door
> dus zijn aandacht zodanig bij je te houden dat hij de merrie
> niet ziet, ruikt, hoort, enz

Dit is wel heel erg moeilijk hoor.. Meestal heeft hij de merrie al eerder gehoord of geroken dan ik. En dan zie ik het meteen. Die oortjes, dat hoofdje, die kracht die ineens de kop opsteekt... En dan kom ook ik in hengst-modus, i.p.v. te doen alsof er niks is.

> Je ziet, dwang roept negatieve associaties op waar het paard en jij dus niets aan hebben. Dus, negeren die reacties, ze zijn te dom om het te beseffen hoe dom ze zijn.

Zeker bij Boy vind ik. Als je hem echt probeert te dwingen, en echt zo "IK BEN DE BAAS EN JIJ HEBT NIETS TE ZEGGEN" dan is er echt niks mee aan te vangen. Nu ongeveer 2,5 jaar terug, heeft een keer een vrouw op hem gereden. Hij was aan het trippelen bij een buitenrit en hij wou maar niet normaal stappen en zij zei: en dit moet je doen en dat en geef hem maar een tik en hij moet weten wie de baas is! En ik echt over men toeren: "Ahja? Probeert gij maar eens!" Ok, zij erop en ik op haar ruin, ze geeft hem 1 (harde) tik en hij begint daar te steigeren man!! Hij viel bena om, was echt wild aan het doen, heel hard aant maaien enzo! Zag er echt niet leuk uit. Ze is eraf gesprongen, heeft hem mij teruggegeven met de commentaar: castreren, dat beest is levensgevaarlijk.

> Neen hoor, je bent op de goede weg, ik heb alleen het gevoel dat je enerzijds meer terugkrijgt dan dat je had gedacht en je daarom zo blij bent, terecht!, maar anderzijds dan weer snel gedepriveerd bent als het eens minder goed gaat. Opletten met die bipolariteit, je moet je alleen proberen concentreren op de goeie stappen vooruit, en je hebt er veel, besef dat!

Ben idd wel snel uit men lood geslagen, maar ja, dat kan ik dan ook wel relativeren als ik de tijd neem voor mezelf om het geheel rustig te bekijken.
>
> Grtz
> Eva

Ik moet echt zeggen dat jij een heel leuke manier van schrijven heb, heb erg hartelijk gelachen :)

En vandaag ging het rijden dus weer goed! Blij blij blij. Maar het is nog altijd moeilijk voor hem om stil te staan tijdens het opstappen. Geduld oefenen zeker? Vandaag ook stap galop, galop stap gedaan, ging ook goed. Dan buiten gewandelt en toch maar een galopje getrokken, en hij kwam fijntjes terug.. Hele rustig, geen getrek, hoofd naar omlaag o.i.d. Gewoon hup, en nu gaan we trager gaan. 5 weken geleden heb ik daar ook gegalloppeerd, ik heb hem toen met een pelham bijna niet stil gekregen..
Echt fel..

Heb me ook iets gerealiseerd vandaag: ik reed met het bit en niet met mijn lichaam. Het is zo ongemerkt gebeurd, je hebt het niet door, maar je vertrouwt zo op dat verdomde bit dat het rijden vanuit dat punt gebeurd. Nu vertrouw ik op de goede wil van mijn paard, i.p.v. op de kracht van het bit. Ik merk ook dat ik veel bewuster rij, dat ik mijn lichaam veel bewuster gebruik en controleer, gewoon omdat ik de zekerheid van het bit niet meer heb. Maar nu blijkt dat het toch veel fijner rijden is hoor!

Jonge jonge, wat een veranderingen de laatste weken! Ni te doen..

Groetjes..
Volg datum > Datum: dinsdag 19 februari 2008, 16:2019-2-08 16:20 Nr:115643
Volg auteur > Van: Caatje Opwaarderen Re:115642
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Ik heb een ander paard. Structuur

Caatje
Homepage
dordogne
Frankrijk


1277 berichten
sinds 25-11-2004
Jolijn schreef op dinsdag 19 februari 2008, 16:13:

> Eva Saegerman schreef op dinsdag 19 februari 2008, 11:15:
>
> @ Eddy: das het rare, over het algemeen is hij heel goed in

>
> Jonge jonge, wat een veranderingen de laatste weken! Ni te doen..
>
> Groetjes..

Prachtig hoor Jolijn!! Ik wou dat er méér mensen zo een ommekeer wilden geven aan hun manier van omgaan met, en rijden met hun dier, merrie, ruin of hengst! Ik lees het met véél plezier!
Caatje
Volg datum > Datum: dinsdag 19 februari 2008, 16:2319-2-08 16:23 Nr:115644
Volg auteur > Van: Caatje Opwaarderen Re:115493
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: vetbolletjes boven ogen Structuur

Caatje
Homepage
dordogne
Frankrijk


1277 berichten
sinds 25-11-2004
Esther schreef op maandag 18 februari 2008, 13:41:

.>>>> Klopt hoor Caat, die vetbolletjes bij Cushing boven de ogen.
>>>> Ook die suikerziekte kan bij Cushing horen. Er is bij 3 % van
>>>> de Cushingparden geen verandering in de vacht. Ik stuur je
>>>> straks of van de week een artikel uit het

>> Zou je het mij ook willen sturen, Es?
>> Groetjes, Pien
>
> Ja ik had het muquet al gestuurd.

Ik was toch eigenlijk wel benieuwd naar de reden van jullie interesse in het super artikel wat Es me stuurde (heb het nog niet helemaal gelezen! schaam) Hebben jullie paarden met tekenen van cushing? Ik lees wat ik kan nu en wil graag ook van anderen hun ervaring weten! Als dat zou kunnen........
Caatje
Volg datum > Datum: dinsdag 19 februari 2008, 16:3519-2-08 16:35 Nr:115645
Volg auteur > Van: charlot van r Opwaarderen Re:115627
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Wat doen we met de mest? Structuur

charlot van r
Homepage
aalter
belgië

Jarig op 29-3

1094 berichten
sinds 31-7-2007
Gudrun schreef op dinsdag 19 februari 2008, 14:35:

> Liesbet schreef op dinsdag 19 februari 2008, 13:43:
>
>> Liesbet schreef op dinsdag 19 februari 2008, 13:35:

> Vraagje: die wormenmest, waar haal je die beesten (waren dat
> Tennessee wriglers of zo?) en gingen die vanzelf uit hoop 1
> naar hoop 2 als 1 gecomposteerd was?
> Ik begin een moestuintje binnenkort ;-).

Ons paard loopt altijd een namiddag op de wei, en die mest eigenlijk ver nooit op de wei. Al de andere mest van op het aardedeel wordt in de tuin ingespit;-)
Volg datum > Datum: dinsdag 19 februari 2008, 16:4519-2-08 16:45 Nr:115646
Volg auteur > Van: muriel Opwaarderen Re:115640
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: boekje over voeding bij zomerexceem Structuur

muriel
Homepage
Nederland

Jarig op 8-6

883 berichten
sinds 21-2-2007

> Ok, en wat is dan het "geheim" wat er voor zorgt dat het
> werkelijk over gaat?

Er is geen wondermiddel waarvan eczeem overgaat, de paarden waarvan bekend is dat de symptomen zijn verdwenen, zijn zeer zeldzaam. Ik vind het boekje heel goed het gaat niet over het genezen van zomereczeem maar wat je kan doen om de symptomen te verminderen.

Ik lees over het algemeen heel wat af hier en daar en twijfelde ook of ik het boekje zou aanschaffen na zoveel info op internet en diverse boeken. Ik ben erg enthousiast over het boek (12,95 en geen 25,00). Een natuurlijke omgeving: veel gras en b.v. natuurgebied zijn juist af te raden voor eczeempaarden. Dus een droge wei met weinig kort gras of paddock, eczeemdeken op, insmeren met insectwerende middelen en wondverzorging. Mogelijk ondersteunen met supplementen of kruiden en opstallen in de gevaarlijke uren. Precies dus het tegenovergestelde van wat natuurlijk is maar je praat ook niet over een gezond paard.

Het boekje is volgens de laatste inzichten en geeft het verschil tussen feiten en fabels. Ik kan het iedereen met een eczeempaard aanraden. Esther, ik neem het zoals beloofd wanneer we naar Conrad gaan wel mee.
Volg datum > Datum: dinsdag 19 februari 2008, 17:0819-2-08 17:08 Nr:115647
Volg auteur > Van: Nathalie Lagasse Opwaarderen Re:115642
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Ik heb een ander paard. Structuur

Nathalie Lagasse
Homepage
Oost-Vlaanderen
Belgie

Jarig op 28-3

1662 berichten
sinds 24-1-2005
Jolijn schreef op dinsdag 19 februari 2008, 16:13:

> Eva Saegerman schreef op dinsdag 19 februari 2008, 11:15:
>
> @ Eddy: das het rare, over het algemeen is hij heel goed in

>
> Jonge jonge, wat een veranderingen de laatste weken! Ni te doen..
>
> Groetjes..

Blijven hier schrijven ook hé Jolijn, tis zo leuk en overtuigend!
Mooi mooi verhaal weeral.
Volg datum > Datum: dinsdag 19 februari 2008, 17:1019-2-08 17:10 Nr:115648
Volg auteur > Van: Aafke Opwaarderen Re:115646
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: boekje over voeding bij zomerexceem Structuur

Aafke
Nederland

Jarig op 15-10

2190 berichten
sinds 8-7-2007
muriel schreef op dinsdag 19 februari 2008, 16:45:

> Ik lees over het algemeen heel wat af hier en daar en twijfelde
> ook of ik het boekje zou aanschaffen na zoveel info op internet
> en diverse boeken. Ik ben erg enthousiast over het boek (12,95
> en geen 25,00). Een natuurlijke omgeving: veel gras en b.v.
> natuurgebied zijn juist af te raden voor eczeempaarden. Dus een
> droge wei met weinig kort gras of paddock, eczeemdeken op,
> insmeren met insectwerende middelen en wondverzorging. Mogelijk
> ondersteunen met supplementen of kruiden en opstallen in de
> gevaarlijke uren. Precies dus het tegenovergestelde van wat
> natuurlijk is maar je praat ook niet over een gezond paard.

Ok, zo heb ik Nancy vorig jaar behandeld (alleen niet opstallen) is daar goed van opgeknapt. Hopelijk gaat het dit jaar ook goed. :-)
Volg datum > Datum: dinsdag 19 februari 2008, 17:1619-2-08 17:16 Nr:115649
Volg auteur > Van: eddy DRUPPEL Opwaarderen Re:115642
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Ik heb een ander paard. Structuur
eddy DRUPPEL
Nederland

Jarig op 18-4

10699 berichten
sinds 26-3-2006
Jolijn schreef op dinsdag 19 februari 2008, 16:13:

> Eva Saegerman schreef op dinsdag 19 februari 2008, 11:15:
>
> @ Eddy: das het rare, over het algemeen is hij heel goed in

>
> Jonge jonge, wat een veranderingen de laatste weken! Ni te doen..
>
> Groetjes..

Het al of niet laten dekken van merries verandert niets aan zijn karakter maar al de hengsten die ik ken (behalve de mijn) vliegen onmiddelijk terug in eenzame opsluiting na de daad !! En daar wringt natuurlijk het schoentje . Ik laat Ilias altijd bij de merries staan een weekje of twee en dan terug de vrijgezellegroep in .Hij imponeert wel op straat en zal zen gebrul niet onder stoelen of banken steken maar dat stoort me niet

Een ander uitspraak van je verbaast me wel nl :

gewoon omdat ik de zekerheid van het bit
> niet meer heb.

Ik zou dit willen veranderen << gewoon omdat ik de ONzekerheid van het bit niet meer had<< want dit is in vele gevallen de losse schakel ! Als een paard schrikt/ervandoor gaat/Opgewonden is enz,enz....is de eerste reactie van de ruiter om te verstijven wat een onmiddelijk geolg heeft op het "zware" bit dat de meesten inhebben (zeker al de hengsten) .Dit veroorzakt pijn in demond bij het paard waardoor het de vlucht of vechtreflex krijgt ! Ruiter merkt dat hij het pleit verliest en trekt nog harder !! en het balletje gaat aan het rollen !! Met een bitloze optoming kan je onmogelijk je paard schade of pijn berokkenen hoogsten discomfort !! het stilstaan na de correctie moet gepaard gaan met onmiddelijk drukloosheid van de ruiter !! Paard wordt hierdoor beloond om niet weg te stuiven en je hebt je eerste stapje gezet naar halsring rijden :-) Ben er zeker van dat er bij Pien en Jack een wereld voor jou en je paard zal open gaan
Volg datum > Datum: dinsdag 19 februari 2008, 17:2319-2-08 17:23 Nr:115650
Volg auteur > Van: Christel Provaas Opwaarderen Re:115646
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: boekje over voeding bij zomerexceem Structuur

Christel Provaas
Walem
Nederland

Jarig op 1-3

7725 berichten
sinds 9-7-2005
muriel schreef op dinsdag 19 februari 2008, 16:45:
> Een natuurlijke omgeving: veel gras en b.v.
> natuurgebied zijn juist af te raden voor eczeempaarden. Dus een
> droge wei met weinig kort gras of paddock, eczeemdeken op,
> insmeren met insectwerende middelen en wondverzorging. Mogelijk
> ondersteunen met supplementen of kruiden en opstallen in de
> gevaarlijke uren. Precies dus het tegenovergestelde van wat
> natuurlijk is maar je praat ook niet over een gezond paard.
>
Maar wat gek dan dat paarden die bij Es in haar natuurgebied komen te staan, juist geen tekenen van eczeem meer vertonen! En ik geloof dat het bij Nick ook zo is. Hoe moeten we dat dan verklaren?
Die symptoombestrijding lijkt pas nodig wanneer andere voorwaarden niet voldoen. Daarbij dient aangemerkt dat natuurgebied voor de een wel en voor de ander juist geen voorwaarde is. Knap verwarrend.

Ik zou bv wel eens in kaart gebracht willen zien op wat voor soort bodem eczeempaarden zich duidelijk manifesteren en waar niet.
Es en Nick zitten bv op veengrond. Waar ik woon is oude kleigrond (geen polder), hier zijn weinig tot geen eczemers. Bij Wil hadden de paarden er erge last van, wat voor grond is daar in Drente? Pien heeft juist wel eczeempaarden en Ans ook. Is het lössgrond daar?
Bodem zegt natuurlijk ook iets over begroeing en dat zegt ook weer wat over insecten, maar misschien ook mineralen?

Waarom hebben IJslanders op IJsland geen last en in NL wel? Op IJsland barst het van de insecten! Maar ook van de zwavel!
Waarom hebben Andalusiërs in Spanje geen last en hier wel? De Spanjaarden gaan echt niet met kruiden en supplementen hobbiën!
Waarom heeft een fries aan de kust geen last en verderop in het land wel?
Je leest nu op chronologische volgorde
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18908 onderwerpen
275519 berichten
Pagina 7710½ van 18368
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact