InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Verhalen
Paardenverhalen
Onderwerp starten123 onderwerpen
2733 berichten
Pagina 1 van 183
Je leest nu op chronologische volgorde, gefilterd op rubriek
Volg datum > Datum: donderdag 4 december 2003, 12:584-12-03 12:58 Nr:524
Volg auteur > Van: Esther Opwaarderen Re:518
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: horsemanship middag in Deurze Structuur
Dit onderwerp is overgeplaatst vanuit een andere rubriek. Voorgaand bericht lezen.
Esther
Friesland
Nederland


5661 berichten
sinds 2-11-2003
ineke dietz schreef op woensdag, 3 december 2003, 22:55:

> Hallo allen!!
>
> Ik ben nog steeds benieuwd hoe ,diegenen van jullie die langs
> zijn geweest tijdens de demo van Wim en Astrid in Deurze, het
> gevonden hebben!!

Hallo Ineke

Ik was er ook, en heb ook genoten!! Het relaxte sprak me ook heel erg aan. We hebben zelfs besloten dat onze Bjork daar een tijdje heen gaat :) We hebben ons ook opgegeven voor de cursussen. Moeten alleen even zien hoe we dat doen. Falka heeft het veulen nog aan de voet!!

Groeten Esther
Volg datum > Datum: dinsdag 28 september 2004, 22:1928-9-04 22:19 Nr:12593
Volg auteur > Van: Michiel Opwaarderen Re:12576
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Quality training time Structuur
Dit onderwerp is overgeplaatst vanuit een andere rubriek. Voorgaand bericht lezen.

Michiel
Homepage
Zwolle
Nederland

Jarig op 19-7

2652 berichten
sinds 8-2-2004
> Heb je die mail wel eens gelezen van
> Karin Kooimans, van haar spelende ijslanders op bergen zand, met
> de ruiters meeliftend op hun rug?

Hier komt het, is lang zal dus wel enkele berichtjes vol maken, jammer dat we hier geen files hebben, om de hele waardevolle berichten snel terug te halen. Zou dat niet kunnen Frans, zoveel kb neemt dat nu ook weer niet. Met dank aan Karen:

From: "honden.hos@w..." <honden.hos@w...>
Date: Mon Jan 19, 2004 2:13 am
Subject: Op reeën-jacht en het 100-heuvelen-spel met Fálki


Hoi allemaal,

Een e-mail om te schrijven hoe verschrikkelijk blij ik ben met Fálki, mijn
IJslander die nu een maand bij mij is. Zo geweldig, het voelt alsof hij en
ik al jaren dikke maatjes zijn! 't Wordt een lang verhaal; aan een ieder de keus om 't te lezen of liever niet ;-o

Ik mijn voorstel e-mail heb ik verteld dat ik door de gevolgen van de Ziekte van Lyme me er min of meer bij had neergelegd dat paardrijden niet meer ging voor mij. Totdat ik de uitnodiging van mijn buurvrouw aannam, inmiddels een paar maanden geleden, om eens op haar IJslander te rijden. Vanaf dat moment is er een hele nieuwe paardenwereld voor me open gegaan: IJslanders!

Ik rijd paard vanaf m'n 10e (ben nu 39) en al die jaren heb ik voornamelijk op 'heethoofden' gereden. Als kind kon ik al snel gemakkelijk met paarden omgaan, en ik kende nauwelijks angst (dat is later wel veranderd hoor, als ik nu terugdenk aan wat ik toen allemaal voor risico's nam, dat zou ik nu nooit meer doen! Na ja, de wijsheid komt met de jaren, zeggen ze :-o.

Als gevolg van mijn lef en handigheid met paarden werd ik veel gevraagd door zowel handelsstallen als particulieren, om ponies en later ook paarden in te rijden, om 'moeilijke' paarden te hertrainen. Zo tussen mijn 12e en 25e heb ik heel veel verschillende ponies en paarden gereden, maar met name 'moeilijke' paarden. Deels zocht ik dat zelf op, deels werd ik juist voor dat type paarden veel gevraagd. Van Engels Volbloeden tot Arabieren, veel hengsten van allerlei rassen; nou ja van alles, maar nooit eens een echt gemakkelijk dier ...

De Arabier werd al snel mijn favoriete ras. Nog steeds heb ik dat, de
aantrekkingskracht van die prachtige hoofden, mooie ogen, elegante
bewegingen, heel gevoelig enerzijds en anderzijds de kracht en energie om desnoods door te gaan tot ze er bij neervallen (wat niet de bedoeling is natuurlijk, maar die eigenschap zit wel in veel Arabische paarden). En de uitstraling van een Arabier in zijn of haar hele wezen, zo prachtig gracieus en zo EDEL (met hoofdletters, inderdaad)!

Toen ik ziek werd, op m'n 31e, was mijn idee over met paarden omgaan en met name over rijden, dat dat enorm veel energie kost (zowel mentaal als fysiek). Niet zo gek, gezien mijn ervaring.

Het is voor mij echt een openbaring dat er paarden bestaan zoals IJslanders. Tuurlijk, net zoals voor alle andere rassen geldt dat ieder individueel dier weer anders is, maar over het algemeen is een IJslander heel koel in zijn hoofd (mits goed en vroeg genoeg gewend aan mensen, verkeer etcetera zijn het vaak 'bomvaste' paarden, een 'goede' IJslander kijkt niet op of om van tractoren, vrachtwagens, knallen, plastic zakken etc etc.). Toch zijn ze over het algemeen heel voorwaarts, ze lopen heel graag, en dan vooral op buitenritten. Als manegepaard is de gemiddelde IJslander niet geschikt; al maar rondjes lopen in de bak met telkens weer iemand anders op je rug, dat
zullen de meeste IJslanders ronduit vertikken. En aangezien ze enerzijds braaf zijn maar anderzijds een enorm sterk ontwikkelde eigen wil en mening hebben, zijn ze voor de meeste maneges slechte paarden. Want een IJslander die besloten heeft zich niet langer te willen laten gebruiken als lespaard, nou - weinig kans dat je hem van gedachten kunt laten veranderen. Alleen de maneges die een beleid hebben waar veel lessen tijdens buitenritten plaatsvinden, die veel weidegang bieden etc., die kunnen soms een heel goed lespaard vinden in een IJs. Wat een IJslander verder zo bijzonder maakt is zijn compacte formaat, en kracht. Uit proeven waarin de draag- en trekkracht van IJslanders is vergeleken met verschillende Europese volbloedpaarden (KWPNérs, Holsteiners en dergelijke) is gebleken dat de gemiddelde IJs 1.6 keer zo sterk is per kilo lichaamsgewicht, dan de gemiddelde Europees gefokte volbloed. Ongelooflijk, toch?!

En dan natuurlijk de gangen. In Nederland onderscheid men 4-gangers (naast de 3 basisgangen ook tölt), en 5-gangers (ook telgang). Maar in IJsland spreekt men niet voor niets over het paard met 50 gangen ... IJslanders kunnen 'toveren' met hun benen; ze kunnen allerlei gangen door elkaar heen gebruiken en zo in talloze variaties bewegen. Op IJslander-wedstrijden is dit niet gewenst; dan wil men een taktzuivere tölt zien, en/of een zuive ren-telgang (naast stap, draf en galop). Maar als recreatiepaard, geef mij maar zo'n paard met elastieke benen! Fálki heeft mij al talloze variaties op de basisgangen laten zien, van drölt (tussen draf en tölt in), en töltoperen (een combinate van tölt en galop), tot allerlei gangen waar volgens mij geen term voor bestaat. De meeste gangen zitten voor mij zo relaxt dat ik het langere afstanden volhou zonder uitgeput te raken; en dat had ik een paar maanden geleden gewoon niet kunnen geloven of durven dromen. Komt ook omdat ik Fálki lekker aan een lange teugel kan rijden, ik hoef alleen maar te zitten en te genieten; niks stress, niks m'n benen "eraan" houden, of voortdurend vooruit denken waar hij evt. van zal gaan schrikken of zo (dus zelfs mijn hoofd hoeft er niet echt "bij" te zijn als ik moe ben).

Gisteren deed hij wat ik genoemd heb de konijnensprong. Wat hij precies met z'n voorbenen deed weet ik niet, maar achter huppelde hij als een konijntje, met beide achterbenen tegelijk, voorwaartse sprongen. Ik krijg telkens de slappe lach van Fálki's gedrag en loopjes, zalig vind ik het. Toen hij gisteren de konijnensprong ging doen, zei ik toen ik was uitgelachen tegen hem "Fálki, dat DOE je toch niet als paard?!" -- waarop hij prompt afremde, stil ging staan om vervolgens achterom te kijken naar mij met een blik van "Hoezo dát dan, het was toch GRAPPIG?!"

Gisteren zijn we samen op reeën-jacht gegaan, ook zoiets wat ik nooit gedaan zou (kunnen) hebben met het type paarden dat ik gewend was te rijden. We zagen een drietal reeën oversteken, en Fálki ging heel hard hinniken naar ze. De reeën hinnikten natuurlijk niet terug ;-o, en verdwenen het bos in. Fálki bleef maar kijken naar het punt waar ze het bos in waren gegaan, dus dacht ik "waarom ook niet". Zo gaaf hoe Fálki mij dan lijkt te begrijpen, ik geef hem gewoon "vrij" in de richting van dat bos en moedig hem aan "toe maar jongen, ga maar kijken waar ze zijn." Uiteindelijk hebben we bijna een uur door dat (kleine, aangeplante) bos getoerd, Fálki mocht zijn eigen weg zoeken en we hebben de reeën nog zes of zeven keer gezien. Er zijn geen paden in dat bos, want het is geplant voor de houtkap. Fálki is dan zoveel slimmer dan ik; hij hoort en ruikt veel meer dan ik, en zoekt heel trefzeker zijn weg tussen de bomen door iedere keer nadat de reeën er weer vandoor gingen. Keer op keer wist hij ze weer te vinden; geweldig!

wordt vervolgt ...
Volg datum > Datum: dinsdag 28 september 2004, 22:2228-9-04 22:22 Nr:12594
Volg auteur > Van: Michiel Opwaarderen Re:12593
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Quality training time Structuur

Michiel
Homepage
Zwolle
Nederland

Jarig op 19-7

2652 berichten
sinds 8-2-2004

Vandaag vond ik het 1e geweldige wat er gebeurde toen ik wilde gaan rijden, dat Falki zelf terwijl ik hem stond te borstelen vast zijn hoofstel van het haakje afwipte. Het viel op de grond, en Fálki nam het bit in zijn mond (verkeerd om, maar hee, da's maar een detail hè ;-) Vervolgens kijkt hij naar mij, met het bit in zijn mond, 1 voorbeen vragend omhoog, met een ondeugende blik en de vraag "GAAN we nou?!" Ik heb hem niet geleerd (niet met de clicker of anderszins) dat het bit in zijn mond nemen belonend is. En dan te bedenken dat ze hem op z'n vorige adres niet eens konden te pakken kregen in de wei ...

Tenslotte het 2e geweldige van vandaag. Ik ging rijden samen met mijn
buurmeisje, zij reed op Baldur, de IJslander die ervoor heeft gezorgd dat ik nu zelf een IJslander heb. Na een stuk gereden te heben kwamen we langs een akker, waar enorme hoeveelheden zand (zwart zand, akkerbouwgrond) gestort zijn. Het was nog niet geëgaliseerd, dus het was een heel grote akker met daarop honderden hopen zand; heuvels varierend in hoogte van zo'n 30 centimeter tot wel 3 meter. Soms met vrij ruime tractorpaden ertussen, op andere plekken hoge bergen zand naast elkaar, dus met alleen een kloof ertussen.

Fálki en Baldur zagen dat en alsof het afgesproken werk was sloegen beide heren ongevraagd rechtsaf, die akker op, om er vervolgens beide in een flink tempo vandoor te gaan. Niet in een ongecontroleerd tempo er vandoor, maar ze gingen beide vanuit stap aan een lange teugel, HUP rechtsaf die akker op en daarna in drölt en galopölt over de zanbergen. Cindy (mijn buurmeisje) en ik waren allebei verbaasd, maar we vonden het ook wel lachen. We hebben onze beide heren (Fálki is 20, Baldur is 18; de meeste IJslander worden zo'n 32 - 38 jaar oud) helemaal vrij gelaten, en ik heb nog nooit van mijn leven 2 paarden zo fantastisch zien spelen! (en al helemaal nooit met allebei een ruiter op hun rug).

Ze klommen heuvel op, heuvel af, en toen vanaf de ene hoge heuvel springen naar de top van de volgende hoge heuvel ... Ze werden steeds doller en vrolijker, gingen bovenop hogere heuvels met behulp van hun voorbenen zandklodders naar beneden gooien, vervolgens zand/modder naar elkaar spetteren, samen op de smalle top van een heuvel staan en dan elkaar duwen om te kijken wie kon blijven staan en wie niet, en met stijf gestrekte achterbenen (onder het lichaam) van heuvels af roetsjen.... Zo GEWELDIG! Zoiets als dit heb ik in m'n leven met paarden nog nooit meegemaakt. Baldur en Fálki leken wel veulens in plaats van opa's, en ik - ach ik voelde me 12 of zo ... ;-)

groeten van een heel gelukkige Karen!
Volg datum > Datum: maandag 10 maart 2008, 22:1410-3-08 22:14 Nr:118151
Volg auteur > Van: Nils Vellinga Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: >bitloos mennen...< Structuur

Nils Vellinga
Kinrooi
Belgie

Jarig op 22-5

6064 berichten
sinds 16-3-2006
Zoe Veurman schreef op maandag 10 maart 2008, 18:14:

> Hallo,
>
> Ik vroeg me af of er hier ook mensen zijn die bitloos mennen en
> met wat voor hoofdstel. Met rijden doe je toch je handen een
> beetje opzij en stuur je met je hele lichaam. Met mennen is dit
> heel anders, dus werkt het dan nog wel goed?
> Ik ken eigenlijk maar 1 bitloos hoofdstel waarbij word vermeld
> dat je er mee kan mennen en dat is het cook hoofdstel (bitless
> bridle).
> Mijn paard kan hier niet tegen door de druk achter haar oren.

ONZIN, met het bitloos men-neusriem bevestigd aan het eigen hoofdstel heb je geen druk achter de oren, wel zijdelings door het gekruiste koord.

> groetjes Zoë

Wij mennen zelfs het dubbelspan bitloos met dit semi-Cook neusriem-hoofdstel.
De jonge Friese merrie van mijn kameraad hebben we aangeleert met dit hoofdstel en struurt zich tussen 4 vingers. (2 links en 2 rechts ;-) )

Maar mocht je van mening zijn dat er toch teveel druk achter de oren zit, dan kan je gebruik maken van een Side-pull.
Ook kan je nog zoeken in Lichtere leidsel. (van kunststof of katoen/linnen)

Ook voor het mennen is het van belang teweten dat je bij bitloos rijden altijd "signaal" moet rijden, dus echt met zo min mogelijk druk.

Nils en Olly
Volg datum > Datum: maandag 1 juni 2009, 19:521-6-09 19:52 Nr:165988
Volg auteur > Van: Anja Seijn Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Dos machos - hét verhaal van Ingenioso en Nolasco Structuur

Anja Seijn
Nederland


3222 berichten
sinds 4-8-2008
Ik zal bij het begin beginnen (waarschuwing vooraf, dit gaat een lang verhaal worden)!
Ik had gereageerd op de oproep van Ulrike "hulp gevraagd" naar aanleiding van een chaotisch verhaal van de eigenaresse zelf. Ik dacht, ach ik heb stallen, ik heb weilanden, we wonen niet te ver uit elkaar ... als ik ooit ziek word hoop ik dat er ook iemand is die mij kan helpen. Zo konden de paarden herstellen en zou de eigenaresse niet direct afstand hoeven te doen.
Al snel had ik contact en nog sneller ging het hele verhaal rammelen ...
Ik had gelijktijdig Eddy Druppel (aangezien zijn advies in het topic van Ulrike mij wel aansprak) en John Erb van 't Balingehof geïnformeerd. Beide heren waren zeer bereid de mogelijkheden van deze twee spaanse rakkers te bekijken. John attendeerde mij op een topic op zijn forum en .... de firma list fraude en bedrog was in volle gang ...
In eerste instantie was ik afgehaakt, Bob Böhmermann vond ik een louche eng mannetje, de verhalen te wazig, de contacten te dwingend. Maar op één of andere manier liet het verhaal mij niet los ... stel dat de paarden bestaan, wat dan? Ik heb een afspraak op vrijdagavond 1 mei met de eigenaresse gemaakt en haar samen met mijn dochter bezocht ... ik had een doodzieke dame verwacht (chemo e.d.) maar integendeel ... ze lag wel in bed, maar sprong na verloop van tijd recht overeind en ging voordoen hoe je op een paard moest zitten etc. Mijn dochter en ik gingen confuus naar huis, maar wel met de afspraak dat ik zondag 3 mei de paarden in Rumpt ging bezoeken samen met haar dochter.
Zondag 3 mei de paarden gezien en dit overtreft je stoutse verwachtingen. In een garagebox staan 4 hengsten in 3 boxen in het donker, zonder goede ventilatie, zonder weidegang, zonder hooi, zonder alles gewoon ... de dieren werden uit hun hok gehaald en flipte direct. Dit werd wel eventjes rechtgezet door de "pension"houder ... Het is dat het bezoek een hoger doel diende, maar god o god wat heb ik mij in moeten houden.
Ingenioso en Nolasco zijn in mei 2007 naar Nederland gehaald en in november 2007 door de eigenaresse toevertrouwt aan haar vriendje Bob. Ze hadden snode plannen met de hengsten! Door onenigheid tussen de tortelduifjes en financiële kwesties is dit niet uit de verf gekomen ... Mevrouw is zogenaamd te ziek geweest om de dieren te bezoeken, haar dochter in 1,5 jaar tijd wel zeker 4 à 5 keer, om jullie een idee te geven.
Wel hebben ze naast deze twee hengsten, nog andere paarden die vlak bij huis staan. Ik heb deze dieren ook gezien. Een jaarling merrie die compleet gestoord is, springt op je nek, er wordt niets meegedaan. Een Cruzado merrie die als fokmerrie wordt gebruikt, Ingenioso wordt als dekhengst gebruikt voor eigen fok. Inmiddels is het nieuwe veulen geboren, een hengstje ... je krabt je achter je oren! Ingenioso is dus gewoon, want ze dekken natuurlijk, vanuit Rumpt in een trailer gepropt richting Amersfoort, daar mocht de tobberd over de merrie en werd weer naar Rumpt verscheept. Te schandalig voor woorden! Alle veulens, inclusief Nolasco zijn dat er inmiddels 3, zijn van Ingenioso en er werd op markplaats dekkingen tegen elk aannemelijk bod aangeboden. Mevrouw adverteert ook op hyves en marktplaats voor "het goede doel" met kleding ... als jullie de links willen zien ... laat maar weten. Ik heb via netlog diverse aanbiedingen gekregen om mij financieel te ondersteunen door middel van een donatie. Ik ben hier niet op ingegaan, maar ik denk de tegenpartij wel. Ik kan nog zoveel meer vertellen ....
Maar goed, de hengsten gezien en maandag direct werk gemaakt via Ulrike. Ik heb geen afstandscontract willen sluiten, maar een koopcontract, dan sta je juridisch net iets sterker. De dieren zijn mij verkocht voor EUR 1, wij noemen ze oneerbiedig de euroknallers, maar geloof me ik ben er inmiddels al aardig op leeg aan het lopen ...
Contracten zijn naar diverse partijen gestuurd ter goedkeuring. Ondertekening werd uitgesteld en uitgesteld ... afspraak woensdag 6-5
's avonds. 's Ochtends kreeg ik van haar internetvriendin een mailtje: ze ligt in het ziekenhuis, zelfmoordpoging .... tuurlijk! 's Avonds bij haar thuis afgesproken, die vriendin zou ook komen. Ik keurig op tijd, dochter was thuis. Haar moeder had alles klaargelegd (paspoort, etc.) en zelfs een briefje zodat dochterlief de handtekeningen kon vervalsen. Echt niet! Dan maar wachten. Er werd gebeld en ik kon naar het ziekenhuis .... Eigenaresse moest en zou tekenen, ik heb er een getuige bij gehaald, dat niets onder dwang is gebeurd en dat zij hiertoe in staat zou zijn. Ik voelde de bui al hangen. En ja hoor, dat voelde ik goed ... vanaf het moment, vrijdagmiddag 8 mei jl., ben ik lastig gevallen, zijn mijn gangen nagetrokken, ben ik bedreigd en verzin het allemaal zelf maar. Het contract zou ongeldig zijn en haar psychiater had één en ander schriftelijk bevestigd. Ik heb gewoon open kaart gespeeld en haar verteld dat ze én niet ziek is én al jaren een uitkering onterecht ontvangt én de FIOD en uitkeringsinstantie zeer geïnteresseerd is in haar handel naar couture en wellicht de ontvangen donaties. Ik heb haar psychiater ook al gesproken.
Kortom, ik heb de laatste tijd weinig tot geen last van haar, maar voor mij is het nog niet helemaal ten einde ....
Volg datum > Datum: maandag 1 juni 2009, 20:081-6-09 20:08 Nr:165990
Volg auteur > Van: Anja Seijn Opwaarderen Re:165988
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Dos machos - hét verhaal van Ingenioso en Nolasco Structuur

Anja Seijn
Nederland


3222 berichten
sinds 4-8-2008
Vrijdag ochtend 8 mei 2009 samen met mijn dochter José de paarden in Rumpt gehaald. Goddank kregen we ze zonder al te veel ellende de vrachtwagen in. Reis liep voorspoedig en na een uurtje konden we ze 's middags in de rijbak, die we nu gebruiken als paddock lossen!
Mijn god, de dieren werden gek! Nolasco stond in de vrachtwagen te beven als een rietje, sprong de wagen uit en ging helemaal uit zijn dak in de bak.
Ingenioso idem dito ... ging zelfs rollen met de leadrope nog aan zijn halster ... moest dus goed kijken om niet verstrikt te raken.
Ik had voor die middag de vee-arts geregeld en gelukkig kwam hij aan het einde van de middag, zodat de dieren wat op hun gemak konden komen.

Ingenioso had een wond die maandenlang (ik kan het bewijzen) niet is verzorgd, walgelijk voor woorden.
Zijn manen en staart zijn ook voor maanden ingevlochten geweest, zijn manen waren aan het vervilten. Totale bespiering is weggevallen.
Hij zou blind geslagen zijn in Spanje. Maar als je ziet hoe hij reageert op aanrakingen bij zijn hoofd en op mensen ... dan ga je twijfelen. Het verkoopt natuurlijk wel beter op internet, hè? Vee-arts vermoedt een soort maanblindheid door slecht ontwormingsbeleid. Ingenioso is PRE Apto basico en ondanks het feit dat Spanjaarden er een andere trainingsmethodiek op na kunnen houden. Ze slaan een dergelijk paard niet blind! Dit is, zonder informatie gegeven te hebben, bevestigd door middel van een foto-reading. Of je het wel of niet wilt geloven, de uitkomsten waren opvallend treffend.
Vee-arts vond dat Ingenioso liep als een dronke man en liet het woord ataxie vallen. In combinatie met zijn slechte conditie, blindheid en wellicht ataxie, viel het woord euthanasie. We hebben besloten eerst te doen wat direct moest, de wond verzorgen en de vee-arts is vanaf vrijdagmiddag 5 dagen lang iedere dag komen behandelen (injecties). Mestonderzoek laten verrichten. Ingenioso had geen wormbesmetting. Manen en staart inmiddels volledig ontklit en hij is aan het bijtrekken.

Ik heb speciaal voor dit topic een foto-album gemaakt, zodat jullie kunnen zien hoe de dieren hier aankwamen. Dit is te zien op http://www.mijnalbum.nl/Album=F3EHFZ8E

Nolasco is een jonge hengst van 3 jaartjes waar helemaal nooit iets mee gedaan is. Ook zijn bespiering is volledig weg gevallen. Hij liet zich niet halsteren, liep niet mee, sprong in je nek, stond continue op zijn achterbenen. Tijdens het onderzoek van de vee-arts heb ik mijn eerste lesje knokken met een hengst gekregen. Tering, ik stond na afloop te shaken op mijn benen. Omhoog willen komen, mij tegen de muur aan rammen, kopstoot ontvangen, blauwe hand ... maar we hebben hem kunnen onderzoeken. Zelfs mijn vee-arts, die zijn hele leven tussen de paarden heeft doorgebracht, stond met het zweet tussen zijn .... je weet wel!
Ook hier een mestonderzoek laten verrichten. Nolasco was wel besmet en we hebben hem ontwormt.

Beide heren hebben geen tetanus/influenza injectie gehad de laatste jaren. Gelet op de wond van Ingenioso hebben we dat na twee weken hier, dus dat ze weer een beetje herstel waren, gegeven.

Ik ga het weer eventjes teruglezen en aanvullen waar nodig.
Volg datum > Datum: maandag 1 juni 2009, 20:201-6-09 20:20 Nr:165992
Volg auteur > Van: marianne laenen Opwaarderen Re:165990
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Dos machos - hét verhaal van Ingenioso en Nolasco Structuur

marianne laenen
schilde
belgië


2030 berichten
sinds 4-2-2006
Anja Seijn schreef op maandag 1 juni 2009, 20:08:

> Vrijdag ochtend 8 mei 2009 samen met mijn dochter José de
> paarden in Rumpt gehaald. Goddank kregen we ze zonder al te
> veel ellende de vrachtwagen in. Reis liep voorspoedig en na een

> twee weken hier, dus dat ze weer een beetje herstel waren,
> gegeven.
>
> Ik ga het weer eventjes teruglezen en aanvullen waar nodig.

Nou moe!!!!
Het zijn wel prachtige paarden...

Marianne
Volg datum > Datum: maandag 1 juni 2009, 20:221-6-09 20:22 Nr:165993
Volg auteur > Van: Anja Seijn Opwaarderen Re:165990
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Dos machos - hét verhaal van Ingenioso en Nolasco Structuur

Anja Seijn
Nederland


3222 berichten
sinds 4-8-2008
Ingenioso heeft geen ataxie. Het dronken loopje was voornamelijk het gevolg van spanning/stress en voor het eerst sinds hele lange tijd weer kunnen lopen in combinatie met een zeer slechte conditie.
Ataxie is een aantal dagen na aankomst getest, voldoende staarttonus, benen kruislings plaatsen, proberen om te duwen etc. Hij is stabiel.
Hij liep/loopt alsmaar rondjes linksom. In eerste instantie dachten wij dat hij een soort dwangneurose had ... later ben ik tot een hele andere conclusie gekomen.
Hij begint met hele kleine rondjes linksom, vervolgens maakt hij de rondjes groter en groter en daarna gaat hij in een spiraal grote rondjes lopen. Waarom? Hij verkent zijn terrein door deze manier.
Ogen zijn ook getest, bij heel fel licht (zo'n onderzoekslampje) verkleinen de pupillen vertraagt, dus hij is niet helemaal blind. Naar alle waarschijnlijkheid is zijn rechteroog het beste oog, dus vandaar dat hij linksom loopt!
Zijn wond geneest perfect! Antibiotica-injecties (5 dagen achtereen) in combinatie met uitwassen met een oplossing jodiumtinctuur. Nadat de wond goed schoon was, heb ik groene klei gemengd met wat druppels teatreeolie, zo houd je de vliegen weg, en dit op de wond gedaan. Daarnaast gebruik ik 3 tot 4 maal daags Hydrovet op advies van iemand op een ander forum. Ook weer op basis van natuurproducten en oliën. Gaat echt super met zijn wond!
Het is een magisch dier, hij reageert op je stem en op de druk van je hand op zijn neus. Hij tast je af door heel lang heel uitgebreid aan je te snuffelen. Het is ooit een machtige hengst geweest, dat kun je zien op mijn foto-album " target=_blank>http://www.mijnalbum.nl/Album=JFVB4Q8-S
Het zijn maar een paar foto's de eerste vlak voor vertrek naar Nederland mei 2007, dan een paar hele nare foto's en dan zoals hij nu is!
Volg datum > Datum: maandag 1 juni 2009, 20:231-6-09 20:23 Nr:165994
Volg auteur > Van: marianne laenen Opwaarderen Re:165992
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Dos machos - hét verhaal van Ingenioso en Nolasco Structuur

marianne laenen
schilde
belgië


2030 berichten
sinds 4-2-2006
marianne laenen schreef op maandag 1 juni 2009, 20:20:

> Anja Seijn schreef op maandag 1 juni 2009, 20:08:
>
>> Vrijdag ochtend 8 mei 2009 samen met mijn dochter José de

> Nou moe!!!!
> Het zijn wel prachtige paarden...
>
> Marianne

Ja Anja, vergeet ik nog te zeggen dat ik het enorm vind wat je doet!

Marianne
Volg datum > Datum: maandag 1 juni 2009, 20:231-6-09 20:23 Nr:165995
Volg auteur > Van: Anja Seijn Opwaarderen Re:165993
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Dos machos - hét verhaal van Ingenioso en Nolasco Structuur

Anja Seijn
Nederland


3222 berichten
sinds 4-8-2008
Anja Seijn schreef op maandag 1 juni 2009, 20:22:

> Ingenioso heeft geen ataxie. Het dronken loopje was
> voornamelijk het gevolg van spanning/stress en voor het eerst
> sinds hele lange tijd weer kunnen lopen in combinatie met een

> http://www.mijnalbum.nl/Album=JFVB4Q8-S
> Het zijn maar een paar foto's de eerste vlak voor vertrek naar
> Nederland mei 2007, dan een paar hele nare foto's en dan zoals
> hij nu is!

" target=_blank>http://www.mijnalbum.nl/Album=JFVB4Q8-S
Volg datum > Datum: maandag 1 juni 2009, 20:251-6-09 20:25 Nr:165996
Volg auteur > Van: Anja Seijn Opwaarderen Re:165995
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Dos machos - hét verhaal van Ingenioso en Nolasco Structuur

Anja Seijn
Nederland


3222 berichten
sinds 4-8-2008
Anja Seijn schreef op maandag 1 juni 2009, 20:23:
Volg datum > Datum: maandag 1 juni 2009, 20:321-6-09 20:32 Nr:165998
Volg auteur > Van: Anja Seijn Opwaarderen Re:165996
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Dos machos - hét verhaal van Ingenioso en Nolasco Structuur

Anja Seijn
Nederland


3222 berichten
sinds 4-8-2008
Nolasco ... tja ... Nolasco

Ik heb maandag 4 mei bezoek gehad van John Erb van 't Balingehof. Zij doen heel veel met "probleempaarden" en ik heb vorig jaar een weekje bij ze doorgebracht ter lering en vermaak ....
John wilde de heren zo snel mogelijk zien omdat paarden snel kunnen herstellen en foto's vaak een vertekend beeld geven.
Hij was vol van Ingenioso en het blind slaan, mwah ... daar zette hij ook zijn vraagtekens bij.

Nolasco, dat vond hij een boef van het goede soort! Dominantie van 1-10, is bij deze jongeheer een 6! Er is tot op heden niets mee gedaan.
John heeft Nolasco een touwhalstertje om gedaan en heeft hem mee naar buiten genomen ...

Onderstaand zijn verslag:
Nolasco is een boefje van het goede soort... echt een 3 jarig hengstje wat je een beetje scant en daarna kijkt of en hoe hij je kan imponeren. Ik zei het bij binnenkomst al;-) Hij is gelet op de omstandigheden nog in een heel goede conditie en kijkt helder uit de ogen. Ik had natuurlijk de update gehad over zijn gedrag vandaag. Zonder dat ik er erg in had was ik hem aan het pesten op zijn neus en Ed en Anja vroegen zich af waarom ik dat deed. Ik heb geen idee, ik volg mijn weg en mijn gevoel en soms doe ik dingen zonder nadenken die grote impact blijken te hebben... Na dat ik de jonge man even had bekeken, hebben we er een touwhalster aangeknoopt en heb ik hem even meegenomen naar de bak.

Tijdens het lopen naar de bak, was ieder al verwonderd dat het zo rustig verliep. Hij liep aan een los touwtje naast me, niet ideaal, maar er was genoeg vertrouwen. In de bak was zijn aandacht gelijk op de andere paarden gericht en was ik niet meer in the picture. Met een paar snelle bewegingen liet ik hem een beetje schrikken... na het schrikken draaide hij naar me toe en ontspande ik toen hij op een meter of 3 afstand stond. Hij liep de eerste 3 keer eigenlijk weer gewoon op me af en ik herhaalde de oefening een keer of 2. zijn reacties waren minder fel en mijn hulpen konden ook gelijk veel kleiner gemaakt worden. Hij respecteerde de afstand en ik kon beginnen met de beloningen.... Daarna ging het allemaal heel snel. Aan het touw kon ik met hem spelen en zonder dat het touw strak kwam kon ik hem besturen. Ik heb hem nog even los gelaten en los met hem gespeeld en hij ontpopte zich als een jongetje dat ademloos naar opa luistert......

Aan een los touwtje kon ik hem terugbrengen naar de stal volledig ontspannen...... toppertje in de dop..... Anja heeft al toegezegd dat hij een paar weken na de de laproscopische ingreep een tijdje op het Balingehof mag spelen...... Ik kijk er naar uit

Ik doe vanaf dit moment dezelfde oefeningen en speel wat met hem. Hij vindt het leuk en begint weer een beetje paard te worden.
Leuk hè?
Volg datum > Datum: maandag 1 juni 2009, 20:351-6-09 20:35 Nr:165999
Volg auteur > Van: Anja Seijn Opwaarderen Re:165998
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Dos machos - hét verhaal van Ingenioso en Nolasco Structuur

Anja Seijn
Nederland


3222 berichten
sinds 4-8-2008
Dan nu wat foto's van de afgelopen weken

http://www.mijnalbum.nl/Album=BBR8OY4J
http://www.mijnalbum.nl/Album=JEWRYF3X

Bij één van mijn reacties krijg ik de link niet goed gekopieerd het moet zijn
""" target=_blank>http://www.mijnalbum.nl/Album=JFVB4Q8-S"
Volg datum > Datum: maandag 1 juni 2009, 20:381-6-09 20:38 Nr:166000
Volg auteur > Van: Anja Seijn Opwaarderen Re:165999
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Dos machos - hét verhaal van Ingenioso en Nolasco Structuur

Anja Seijn
Nederland


3222 berichten
sinds 4-8-2008
Anja Seijn schreef op maandag 1 juni 2009, 20:35:

> Dan nu wat foto's van de afgelopen weken
>
> http://www.mijnalbum.nl/Album=BBR8OY4J
> http://www.mijnalbum.nl/Album=JEWRYF3X
>
> Bij één van mijn reacties krijg ik de link niet goed gekopieerd
> het moet zijn
> """ target=_blank>http://www.mijnalbum.nl/Album=JFVB4Q8-S"

Ik word er niet goed van ... ik heb de link geplaatst via "links" en dan werkt hij wel!
Volg datum > Datum: maandag 1 juni 2009, 20:521-6-09 20:52 Nr:166002
Volg auteur > Van: marianne laenen Opwaarderen Re:166000
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Dos machos - hét verhaal van Ingenioso en Nolasco Structuur

marianne laenen
schilde
belgië


2030 berichten
sinds 4-2-2006
Anja Seijn schreef op maandag 1 juni 2009, 20:38:

> Anja Seijn schreef op maandag 1 juni 2009, 20:35:
>
>> Dan nu wat foto's van de afgelopen weken

>> "http://www.mijnalbum.nl/Album=JFVB4Q8-S"
>
> Ik word er niet goed van ... ik heb de link geplaatst via
> "links" en dan werkt hij wel!

Anja, ik vind ze er niet slecht uitzien, ik vind ze er prachtig uitzien! Wat een mooie dieren.

Marianne
Je leest nu op chronologische volgorde, gefilterd op rubriek
Verhalen
Paardenverhalen
Onderwerp starten123 onderwerpen
2733 berichten
Pagina 1 van 183
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact