InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
6 berichten
Pagina 1 van 1
Je leest nu alle berichten van ""
Volg datum > Datum: zondag 23 mei 2004, 17:0723-5-04 17:07 Nr:6627
Volg auteur > Van: Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: scheren Structuur
ik vind die theorie over gebruik van dekens en zweten en zo heel logisch klinken, maar bij mijn paard lijkt dat toch niet echt te kloppen...
het is een ruin van 17, en in de winter kweekt hij een super dikke wintervacht. zodanig dik dat hij niet meer droogt! echt waar! als ik gereden heb (en hij zweet al na 5 minuutjes, moet nochtans echt niet hard werken!) is hij heel erg nat. ik kan een uur met hem stappen, haalt bijna niets uit! dus gaat hij zo zn stal in. maar de volgende dag is hij op bepaalde plaatsen nog nat... ook als het dan een paar dagen wat warmer is begint hij op stal spontaan te zweten, en blijft meerdere dagen wak aanvoelen.
nu heeft hij al 2 jaar, door al dat zweten, zo rond december-januari last van dermatophylis, een bacterie waardoor hij op de plaatsen waar hij het meest zweet helemaal in korstjes komt (zadel, hoofdstel...), die dan uitvallen, en dan zijn het hele kale plekken...hij moet dan antibiotica krijgen, en moet elke dag gewassen worden, tot alles weg is.
de enige optie die ik nog heb, is hem de volgende winter scheren, zodat hij kan drogen als hij zweet...en hopen dat dat helpt...
als er iemand een andere oplossing weet?
groetjes, julie
Volg datum > Datum: dinsdag 8 juni 2004, 16:198-6-04 16:19 Nr:7512
Volg auteur > Van: Opwaarderen Re:7245
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: temmen/zadelmak maken..........hoe ging dat bij je paard? Structuur
jo schreef op vrijdag, 4 juni 2004, 9:59:

> Ik vraag me af hoeveel jullie van je eigen paard daarover weten.
>
> En...........of jullie het wel eens gezien hebben dat een paard

> Ow..............trouwens bloedheet hier................al de
> hele week.
> Ben behoorlijk verbrand/poepie bruin.
> Zal wel een regen juli maand worden.

Toen ik 12 was heb ik mn haflinger zelf zadelmak gemaakt met mn papa. Nu moet ik er wel bij zeggen dat onze kennis op dat gebied toen praktisch nihil was...maar alles ging heel goed, gewoon op het gevoel. was wel een hele 'coole' pony. we hebben hem op de wei, heel rustig, een hoofdstel aan gedaan, een zadeldoek op zn rug gelegd, en ik erop. papa heeft hem dan een paar keer de wei rond laten stappen. was zodanig bezig met dat rare ding in zn mond dat hij helemaal niet op mijn pluimgewichtje lette! een paar dagen later zadel erop, en ik reed alleen door de wei! nooit enig probleem mee gehad!

iemand die ik ken maakt hele dagen paarden zadelmak. hij is heel veel en erg rustig met zo'n paard bezig, zodat het hem kenten vertrouwd. hij leert het paard aan de longe lopen(aan het halster). dan laat hij ze aan het hoofdstel wennen (in de box). voor de volgende stap ben je met 2: 1 iemand neemt het dier gewoon aan de longe. de andere heeft het paard vast aan de dubbele longe ('lange teugels). in het begin loopt het paard enkel op de enkele longe, maar de persoon met de dubbele neemt steeds meer ovet, zodat het paard langzaam de werking van het bit leert kennen en begrijpen. nog later loopt het paard met zadel op de rug aan de dubbele longe, en uiteindelijk gaat de ruiter erop (aan de longe). tegen dan kent het paard het zadel, en is het al wat te besturen en in te houden, zodat nodeloos getrek en gesleur overbodig is! dit duurt wel enkele weken! maar tegen de tijd dat de ruiter er aan te pas komt, is het paard rustig en evenwichtig!

ik hoop dat je er iets aan hebt!

groetjes, julie
Volg datum > Datum: woensdag 23 juni 2004, 16:3123-6-04 16:31 Nr:8100
Volg auteur > Van: Opwaarderen Re:7909
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: rugspieren/buikspieren Structuur
Piet schreef op vrijdag, 18 juni 2004, 20:10:

> josien schreef op vrijdag, 18 juni 2004, 19:55:
>
>> Isabel van der Made schreef op vrijdag, 18 juni 2004, 15:06:

> hoogte van de ruglijn. Kan je dat ook als laag, diep en rond
> beschouwen?
> Groeten
> Piet

Hoi
ik weet niet of ik het LDR rijden zo juist interpreteer, maar dit is wat ik me er bij voorstel: is dat niet hetzelfde als voorwaarts-neerwaarts rijden? door een lichte druk van je benen wordt het paard gestimuleer om actiever te gaan bewegen, terwijl je de teugels vast houdt, dus nog niet nageven! pas als het paard zn hoofd laat zakken, ontspan je de druk op de teugels. daarbij moet je wel op het verschil letten tussen ontspannen naar beneden komen, en het gespannen verzet tegen de teugels.

het is de bedoeling dat het paard zn rug gaat gebruiken, om zo een betere bespierdheid te krijgen, zodat de rug minder belast wordt door het gewicht van de ruiter.

als een paard nooit eerder zo gereden is, is het natuurlijk wel lastig voor het dier! als ik ga lopen moet ik ook eerst mn spieren opbouwen, anders ben ik stijf! daaruit komt dat eventuele verzet voort.(kan natuurlijk ook door getrek en gesleur in de mond, en gestamp met de benen!). je moet dus rustig opbouwen, en niet verwachten dat je paard meteen een uur naar beneden loopt. dan kan hij bij wijze van spreken de volgende dag zn stal niet uit!

Anky rijdt volgens mijn interpretatie niet laag. dat paardehoofd is toch wel hoog?! toch een stuk hoger dan dat van mijn beestje... maar ik ben Anky niet, natuurlijk ;-)

een paard dat over zn rug loopt, loopt ook veel soepeler dan een met zn neus in de lucht. dat voelt en ziet hortend. wat denken jullie ervan?

groetjes,
julie
Volg datum > Datum: maandag 28 juni 2004, 14:0128-6-04 14:01 Nr:8321
Volg auteur > Van: Opwaarderen Re:8107
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: rugspieren/buikspieren Structuur
josien schreef op woensdag, 23 juni 2004, 17:21:

> julie meulebrouck schreef op woensdag, 23 juni 2004, 16:31:
>
>> Piet schreef op vrijdag, 18 juni 2004, 20:10:

> mening niet met LDR. VWNW vind ik minder belastend voor het
> paard als het goed word gereden. Om het paard te leren jouw te
> dragen heb je de dressuur oefeningen voor. Natuurlijk zijn grond
> oefeningen hiervoor de basis.

hoi,
ik bedoelde inderdaad VWNW, wist het verschil niet echt...
ik vroeg me af of dat hetzelfde was, maar blijkbaar niet!
bedankt voor de uitleg!
groetjes
Volg datum > Datum: maandag 28 juni 2004, 14:5928-6-04 14:59 Nr:8322
Volg auteur > Van: Opwaarderen Re:8222
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: hoefkatrol en arthrose Structuur
E Hanse schreef op donderdag, 24 juni 2004, 21:40:

> Hoi
>
> Omdat ons 14 jarig fjordje al een hele poos bleef kreupelen

> beenproblemen en natuurlijk bekappen?
> We hoeven haar niet persee meer te rijden maar hopen haar nog
> wel een paar fijne pijnvrije jaren op de wei te kunnen houden.
> GRoetjes Els

hoi,
ik hoop ten zeerste voor jou en je paardje dat HKO te genezen is! bijna 4 jaar geleden heb ik mn belgisch warmbloedje van 9 moeten laten afmaken door HKO...
ik wist ten nog niet van het bestaan van NH af, en heb het dus moeten doen met de raad van DA en hoefsmid. het was een erge vorm van HKO, we heben hem meerdere keren laten infiltreren, maar dat hielp alsmaar minder. op het einde had hij voortdurend pijn, bleef in de wei op dezelfde plaats staan, wou niet met me mee.
en als een paard zelfs in de wei pijn heeft... het was een harde beslissing (en les!), maar nu zou ik het zeker aders doen!
ik weet bijna niets over NH, maar ik zou dat natuurlijk bekappen zeker proberen moest ik weer in die situatie komen!
ik ben nog niet overtuigd om het bij mn paardje nu te proberen, staat nu op ijzers, maar ik sluit niets uit! nog even verder lezen over dat onderwerp!

in elk geval, jullie doen geweldig werk met deze site, en ik wou dat ik dat 4 jaar vroeger had geweten!
groetjes
Volg datum > Datum: dinsdag 6 juli 2004, 11:336-7-04 11:33 Nr:8513
Volg auteur > Van: Opwaarderen Re:8406
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: hond Structuur
Elke Straatman schreef op vrijdag, 2 juli 2004, 16:00:

> Hallo Allemaal,
>
> Ik heb pas een paar weken geleden voor het eerst deze site

> Oh ja, ik ben ook erg onder de indruk van het hoofdstuk
> "natuurlijk bekappen", zijn er mensen die toevallig een hoefsmid
> in de buurt van Schaijk kennen, die op deze manier te werk gaan
> ?

hoi!
ik heb een berner sennen van 2, boris, en die gaat ook mee als ik buiten ga met mn paard.
hij gaat al van toen hij een pupje was mee naar de manege, dat is wel belangrijk, ze mogen niet bang zijn van paarden! anders durven ze niet naast je lopen... nu is zo'n grote hond idd wel minder "kwetsbaar" dan een kleintje, hij heeft al 2x een paard op zn tenen gehad, zonder veel 'schade' :-S

volgens mij is het wel zeer belangrijk dat je hond heel gehoorzaam is. ik heb hem als kleintje nooit meegenomen op wandeling met mn paard. wel hondenschool gedaan, en veel zonder leiband gewerkt!!! zowel als k met hem ging wandelen, als met de fiets. dan kan je vroeger ingrijpen als er wat scheelt. ook veel gewerkt op afstand. als hij mee gaat met mn paard, laat ik hem zitten als ereen auto passeert. je weet nooit...

het is echt mooi om die 2 samen te zien, hond en paard! boris neemt othello mee aan het halster, als ik alleen ga wandelen (moet je zeker ook af en toe doen, want als de hond eens door omstandigheden niet mee kan heb je een probleem! dan loopt hij je achterna als hij niet gewend is af en toe achter te blijven!) komt hij goeiedag zeggen als k trug ben, echt lief, hij springt dan tegen othello op, en legt zn poten tegen zn flank, om aan mij te kunnen...

ik hoop dat je er wat aan hebt!
veel succes ermee!

groetjes
Je leest nu alle berichten van ""
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
6 berichten
Pagina 1 van 1
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact