InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
2224 berichten
Pagina 60½ van 149
Je leest nu alle berichten van "Els Kleverlaan"
Volg datum > Datum: donderdag 14 augustus 2008, 17:1614-8-08 17:16 Nr:136750
Volg auteur > Van: Els Kleverlaan Opwaarderen Re:136748
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: dat fokkin' fokken maar weer ! Structuur

Els Kleverlaan
Heerhugowaard
Nederland

Jarig op 23-2

2224 berichten
sinds 17-10-2005
Peter Donck schreef op donderdag 14 augustus 2008, 16:34:

> Peter Donck schreef op donderdag 14 augustus 2008, 16:32:
>
>> Esther schreef op donderdag 14 augustus 2008, 16:30:

>
> op de general-pagina, die linkt blijkbaar niet direkt door,
> wel redelijk ver doorscrollen naar beneden
> (als jullie te lui zijn om ook de rest te lezen, gnfflll)

Grappig, Tejo II, naar amerika geëxporteerde hengst heeft dezelfde donkere vlekjes op zijn wangen als Boully de fjord. Zou dat misschien toch een restant van de "wildstrepen" op de wangen zijn die op de tekeningen zijn aangegeven.

Els.
Volg datum > Datum: vrijdag 15 augustus 2008, 9:5715-8-08 09:57 Nr:136815
Volg auteur > Van: Els Kleverlaan Opwaarderen Re:136752
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: dat fokkin' fokken maar weer ! Structuur

Els Kleverlaan
Heerhugowaard
Nederland

Jarig op 23-2

2224 berichten
sinds 17-10-2005
Peter Donck schreef op donderdag 14 augustus 2008, 18:04:

> Els Kleverlaan schreef op donderdag 14 augustus 2008, 17:16:
>
>> Peter Donck schreef op donderdag 14 augustus 2008, 16:34:

>>
>> Els.
>
> Of een gemeenschappelijke voorouder ?

Met wildstrepen? :-)

Voorouder zou wel heel ver terug moeten zijn. Volgens schema zo'n beetje tot de oermoeder. Soraia zit in tak A1, fjord in C1 of E. Of Boully is toch geen echte fjord, misschien ietsie pietsie soraia.... :-)

Els.
Volg datum > Datum: vrijdag 15 augustus 2008, 13:5315-8-08 13:53 Nr:136841
Volg auteur > Van: Els Kleverlaan Opwaarderen Re:136839
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: dat fokkin' fokken maar weer ! Structuur

Els Kleverlaan
Heerhugowaard
Nederland

Jarig op 23-2

2224 berichten
sinds 17-10-2005
Peter Donck schreef op vrijdag 15 augustus 2008, 13:37:

> Els Kleverlaan schreef op vrijdag 15 augustus 2008, 9:57:
>
>> Peter Donck schreef op donderdag 14 augustus 2008, 18:04:

>> Els.
>
> stop eens met denken in termen van 5 of 10 jaar
> het gaat hier om tienduizenden en honderduizenden jaren

Ja, dat deed ik nou toch ook? Maar in het schema van de oorsprong van de europese paarden (op de soraia site) liggen soraia en fjord mijlenver (oké, millennia ver) uit elkaar. Daarom vond ik het juist zo apart dat ik een "aftekening" die bij fjorden (nog heel soms) voor komt ook bij een soraia zag. Heb ondertussen al heel veel plaatjes gegoogled van wildkleurige paarden, maar dit is pas de tweede die ik kan vinden met die vlekjes.
Afwijking van me; wildkleurkenmerken zoeken. En ik heb er gewoon niet genoeg verstand van...

Els.
Volg datum > Datum: dinsdag 19 augustus 2008, 16:3119-8-08 16:31 Nr:137491
Volg auteur > Van: Els Kleverlaan Opwaarderen Re:137490
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Paarden en autisme Structuur

Els Kleverlaan
Heerhugowaard
Nederland

Jarig op 23-2

2224 berichten
sinds 17-10-2005
Hoi Herman,

Jammer dat je weekje kamperen bij Veldre zo weinig heeft opgeleverd. Aan de andere kant heb je Veldre nu wel uitgebreid kunnen observeren en dat is ook wat waard.

Autisme is een zeer complexe stoornis met heel veel gezichten. Daarbij kan een verkeerde start in de jeugd ook op autisme gelijkende gedragskenmerken geven. Denk daarbij aan kinderen die in hun jeugd zijn opgesloten door hun ouders of die om een andere reden geen normaal menselijk contact hebben kunnen maken, je ziet wel eens van die films of documentaires op tv waar dat soort afschuwelijke zaken in voorkomen.
Veldre heeft tot vier jaar waarschijnlijk een normale paardenjeugd gehad, ik neem aan dat ze met haar moeder in een kudde heeft gelopen en niet helemaal alleen. Daarna is ze daar weggerukt (ik moet er niet aan denken hoe ze gevangen is, ze was immers een vrijwel wild paard, of had ze ondanks haar vrijheid wel menselijk contact?), ze is op transport gezet, in een vreemde wereld terechtgekomen, beleerd… en ge(mis)bruikt.
Daarna kwam iemand die haar wel met respect behandelde en haar paard liet zijn, maar ze zal toch haar kudde verschrikkelijk gemist hebben.
Nu heeft ze weer een kudde en trek jij haar, voor haar gevoel te pas en te onpas, uit die kudde vandaan. Ik kan mij heel goed voorstellen dat zij daar heel veel moeite mee heeft.
Daarbij komt dat jij dingen die zij misschien helemaal niet zo kwaad bedoeld als bedreigend ziet. Neem het kopstoten geven. Ik begrijp dat dat niet plezierig is, maar bedoeld Veldre dat wel zo kwaad? Ik heb ook een fjord gehad die het leuk vond je een enorme por in je maag te verkopen met zijn hoofd. Dat was beslist geen boosheid van hem, hij deed dat bij andere paarden ook. Bij ons deed dat zeer, bij een ander paard niet.
Mij valt wel eens op dat fjorden (koudbloeden) behoorlijk lomp naar elkaar kunnen zijn. Doen ze datzelfde naar een ander (warmbloediger) paard, wordt dat niet geaccepteerd. Veldre heeft, gezien haar afkomst, misschien toch ook meer koudbloed-gedrag dan je zo op het oog van haar zou verwachten. En door haar formaat is dat niet handig, zeker niet naar mensen toe, maar heeft ze dat wel anders geleerd?

Verder hebben John en ik tijdens onze twee weken PT veel naar jou en Veldre zitten kijken (dat weet je). En ik denk dat zij, heel subtiel, vaak wel even contact zoekt. Vaak zo kort dat het nauwelijks opvalt. Probeer daar meer op te letten, zodat haar contact zoeken ook beloond wordt. (En denk erom, blijf zelf rustig en geconcentreerd op haar zolang ze bij je is!)
En wat we toen ook al zeiden, zet haar niet alleen, zeker niet tijdens het bekappen, maar zet er een ander vertrouwd paardje (Fantast?) bij. En ga niet te lang door, doe van mijn part iedere keer maar één voet, of twee voeten half (als je begrijpt wat ik bedoel). En als het niet lukt, probeer het de dag erna, of de keer dat je erna bij haar bent, weer.

Veldre en jij hebben nog een lange weg te gaan, maar als ik haar vergelijk met het paard dat ik zag in november is ze onwijs vooruitgegaan. Blijf vooral zelf het positieve zien!

En je weet het nog van de spieren, hé. (Zoals ik het zie, dan.) Aan de warme kant zijn de spieren korter (dat was rechts, meen ik). Daarom buigt ze naar links moeilijk in, dan moet ze immers aan die korte spieren trekken. Rechter galop kan dan moeilijk zijn, omdat ze het rechter voorbeen verder naar voren moet zetten dan het linker. Én dat heeft niets met buigen in de hals te maken! Ze kan misschien haar hals best wel buigen, maar niet haar hele lichaam.

Els.
Volg datum > Datum: dinsdag 19 augustus 2008, 20:5219-8-08 20:52 Nr:137511
Volg auteur > Van: Els Kleverlaan Opwaarderen Re:137507
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: welke emulgator gebruiken voor zalf Structuur

Els Kleverlaan
Heerhugowaard
Nederland

Jarig op 23-2

2224 berichten
sinds 17-10-2005
Piet schreef op dinsdag 19 augustus 2008, 20:19:

> Cedric Coucke schreef op dinsdag 19 augustus 2008, 0:27:
>
>>

> Ik heb geen emulgator maar nog wel de biotex in mijn
> auto voor je :-)
> Piet
> Training is a mechanical skill

Hallo Cedric

Die vraag heb je al eens eerder gesteld. Heb je van mij ook een antwoord op gehad :-), zie gecopieerd stukje hieronder:

Cedric Coucke schreef op donderdag 28 februari 2008, 15:13:


> Op dit moment maken we tinctuur maar dat vervliegt dan ook snel.
> Alle info hartelijk welkom.
>
> Gr.Cedric

Gel weet ik niet, Cedric, recept voor zalf en creme (geen idee hoe ik het streepje erop moet zetten) overgenomen uit een boek dat hier in de kast staat:

Zalven en Cremes

Cremes zijn mengsels van olie of vet en water en kenmerken zich doordat ze mengbaar zijn (d.w.z. dat ze zich kunnen vermengen met of geabsorbeerd worden door de huid). Zalven bevatten daarentegen uitsluitend olie of vet en vormen een aparte laag op de huid. Ze komen met name van pas wanneer de huid al zwak of zacht is of als er behoefte aan enige bescherming tegen extra vochtopname bestaat. Traditioneel werden zalven gemaakt van dierlijke vetten. De eenvoudigste methode is het gedurende enkele uren verhitten van gedroogde kruiden in gesmolten reuzel of vaseline.
Cremes kunt u gemakkelijk maken met emulgerende zalf (verkrijgbaar bij de meeste apotheken) Dit is een mengsel van olie (gewoonlijk paraffine) dat, vermengd met een bepaalde hoeveelheid water, een creme vormt. Bij de gangbare methode wordt het gedroogde kruid verwarmd in een mengsel van emulgerende zalf en water (of een mengsel van water en alcohol voor een betere extractie van de actieve bestanddelen van het kruid). De verhoudingen bij deze methode zijn meestal: 300 gr emulgerende zalf, 135 ml glycerol, 165 ml water en 60 gr gedroogd kruid.
Als alternatief voor emulgerende zalf kunt u de volgende elementen gebruiken: 100 gr zonnebloemolie (of een ander gelijkwaardige olie), 25 gr witte bijenwas, 25 gr watervrije lanoline (wolvet), 75 ml water, 25 ml glycerol en 50 gr gedroogd kruid.
In beide gevallen laat u de emulgerende zalf of de vetten au bain marie smelten. Daarna voegt u de overige ingrediënten toe en verwarmt alles drie uur. Haal het mengsel door een fijne nylonzeef, filterzak of wijnpers en roer daarna constant door de creme totdat ze koud is. Bewaar de creme in afgesloten plastic of glazen potten. Op deze manier gemaakte cremes blijven doorgaans enkele maanden goed. U kunt hun houdbaarheid verlengen door ze in een koele kast of koelkast te bewaren of door vijf druppels benzoë (te koop in kruidenwinkel of apotheek) als conserveermiddel aan het mengsel toe te voegen.

Waarschuwing uit hetzelfde boek:
Valkruid (Arnica montana) mag beslist niet op een kapotte huid gebruikt worden daar het giftig is.

Misschien heb je hier wat aan?

Groetjes, Els.
Volg datum > Datum: donderdag 21 augustus 2008, 10:5421-8-08 10:54 Nr:137678
Volg auteur > Van: Els Kleverlaan Opwaarderen Re:137674
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Hoe heet dit nou ook weer ( sorry een hondenkleur) Structuur

Els Kleverlaan
Heerhugowaard
Nederland

Jarig op 23-2

2224 berichten
sinds 17-10-2005
Esther schreef op donderdag 21 augustus 2008, 10:45:

> Peter Donck schreef op donderdag 21 augustus 2008, 8:36:
>
>> Esther schreef op woensdag 20 augustus 2008, 23:30:

> maken van hoe ze was, van zwart naar bruin kan ik me nog wel
> voorstellen, noem je geloof ik zomerzwart, alleen in de winter
> wordt ze ook niet meer zwart zoals vroeger. En nu dat
> uitbreidende patroontje met kleurverschil. Apart is het.

Is wel bijzonder zo'n paardje met verschillende kleuren vacht. Jammer dat het door een ziekte komt, ik zou liever zien dat ze helemaal zwart bleef, toch?
Ik herinner me van Froukje ook, hoe trots ik altijd was op mijn fjord met appeltjes. Ieder jaar kreeg ze er meer bij in de zomer. Tot op het laatst je duidelijk verschil in vachtstructuur ging zien. Langer en korter haar. Ik ben er nu toch wel zeker van dat dat ook allemaal met ziekte te maken had. Ze mankeerde op het laatst zoveel.

Ik weet niet of ik in mijn vakantie wat gemist heb, maar lukt het nu al om Björk haar medicijnen te geven? Of heb je dat opgegeven en kijk je hoe het zich verder ontwikkeld?

Els.
Volg datum > Datum: donderdag 21 augustus 2008, 11:2421-8-08 11:24 Nr:137684
Volg auteur > Van: Els Kleverlaan Opwaarderen Re:137682
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Hoe heet dit nou ook weer ( sorry een hondenkleur) Structuur

Els Kleverlaan
Heerhugowaard
Nederland

Jarig op 23-2

2224 berichten
sinds 17-10-2005
Esther schreef op donderdag 21 augustus 2008, 11:18:

> Els Kleverlaan schreef op donderdag 21 augustus 2008, 10:54:
>
>> Esther schreef op donderdag 21 augustus 2008, 10:45:

> gewoon raar dat verschieten van kleur. Ze was altijd pikzwart.
> Hier een foto van een jaar of 3 geleden, ook gemaakt in
> Augustus.
> http://www.mijnalbum.nl/Album=LTMPXWV3

Je kan het goed zien, hoor, op de foto's.
Ik heb nog een foto-album aangemaakt met foto's van Froukje haar vacht het laatste jaar.
http://www.paardnatuurlijk.nl/index_js.htm?http://www.paardnatuurlijk.nl/cgi-bin/fotoserieshow.cgi?id=710
Volg datum > Datum: donderdag 21 augustus 2008, 12:3421-8-08 12:34 Nr:137705
Volg auteur > Van: Els Kleverlaan Opwaarderen Re:137688
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Hoe heet dit nou ook weer ( sorry een hondenkleur) Structuur

Els Kleverlaan
Heerhugowaard
Nederland

Jarig op 23-2

2224 berichten
sinds 17-10-2005
Esther schreef op donderdag 21 augustus 2008, 11:30:

> Els Kleverlaan schreef op donderdag 21 augustus 2008, 11:24:
>
>> Esther schreef op donderdag 21 augustus 2008, 11:18:

> voetjes. Maar wel altijd spierspanning, gisteren met bekappen
> zag ik dat ze echt een kuil trok in een bepaalde rug-spier, dat
> was ook pijnlijk voor haar. Ik heb het wat geprobeerd door
> masseren wat te ontspannen.

Nee, Froukje had (nog) geen krulletjes, anders had ik wel aan cushing gedacht. Dat is het plaatje wat ik bij cushing voor ogen had, een soort poedel-paard. DA heeft ook nooit iets over haar vacht gezegd en ook niet alle symptomen die ze had gecombineerd. Zelf heb ik dat ook niet gedaan, gebrek aan kennis.
Als ik nu terugkijk, vermoed ik dat ze al veel langer, misschien wel altijd, ziek was. Ze is immers altijd een heel "moeilijk" paard geweest. Bokken, bijten, nooit "tevreden". De laatste jaren kwamen daar haar hoeven bij. Maar daarvan heb ik steeds gedacht dat het door het natuurlijk bekappen kwam, dat de overgang heel zwaar was doordat ze zo lang op ijzers had gelopen. Ik zal wat met Piet gemaild hebben, over hoe het nu toch weer verder moest. Ze heeft de periode sept. 2006 - mrt. 2007 heel goed blootvoets gelopen. Toen zagen haar hoeven er ook prima uit en konden we haar zelfs 10 km. voor de wagen over verharde weg laten lopen. Daarna is het niet meer goed geweest.
Al met al voel ik er me nog steeds schuldig over dat ik niet eerder heb gezien dat er iets mis was met haar. Maar ik kan er niets meer aan veranderen.
Wat ze nu precies mankeerde zullen we nooit weten, maar ik weet nu wel dat ik symptomen op moet tellen. Hoeven, vacht, ogen, darmen, het hele paard is één geheel, net als mens en andere dieren trouwens. Het heeft weinig zin om één symptoom te bestrijden als het hele dier ziek is.

Els.
Volg datum > Datum: donderdag 21 augustus 2008, 12:3721-8-08 12:37 Nr:137708
Volg auteur > Van: Els Kleverlaan Opwaarderen Re:137690
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Paarden en autisme Structuur

Els Kleverlaan
Heerhugowaard
Nederland

Jarig op 23-2

2224 berichten
sinds 17-10-2005
Herman schreef op donderdag 21 augustus 2008, 11:57:

> --- Update ---
>
> Gisteren ben ik voor het eerst sinds zaterdag terug op de

> Ik ben alvast hoopvol gestemd.
> _______
> Herman
> "Art in Nature - Nature is Art"

Dat klinkt goed, Herman! Ze heeft je dus misschien toch wel gemist. Probeer dit positieve vol te houden!

Els.
Volg datum > Datum: dinsdag 26 augustus 2008, 11:5926-8-08 11:59 Nr:138326
Volg auteur > Van: Els Kleverlaan Opwaarderen Re:138320
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Slechte zomer? Structuur

Els Kleverlaan
Heerhugowaard
Nederland

Jarig op 23-2

2224 berichten
sinds 17-10-2005
Geertje schreef op dinsdag 26 augustus 2008, 10:06:

> marianne laenen schreef op maandag 25 augustus 2008, 21:03:
>
>> Ik lees hier dat veel mensen ongelukkig zijn over het weer.

> Geen vliegen en dazen???? Bij ons stikt het ervan. Zafir heeft
> al tig keer ontstoken ogen gehad, zijn kap kan geen uur meer af
> of het is weer prijs. Nee voor de vliegen hoeft de zomer niet
> minder te zijn...

Hier (nog) niet zo'n slecht gevoel over de zomer. Nou houd ik ook niet van de warmte, 20 graden is warm zat, dus dat kan snel.
Laatste weken wel veel neerslag gehad, maar ook lange droge periodes, dus dat viel wel mee, voor mijn gevoel.
Zondag hebben we de tweede snee gras gemaaid, ligt nu te drogen. Als het weer van de week mee zit (en dat is de verwachting) kunnen we volgende zondag persen. Zal niet heel veel vanaf komen, misschien nog een baaltje of 30, maar is toch mooi meegenomen.
Deze zomer wel meer vliegen dan anders, maar daar klaag ik niet meer over sinds we bij de PT zijn geweest. Het is daar echt niet te doen met al dat stekend ongedierte. Dan zit ik toch liever hier, lekker vrij op de wind. Ik heb hier van het jaar nog geen daas gezien.

Els.
Je leest nu alle berichten van "Els Kleverlaan"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
2224 berichten
Pagina 60½ van 149
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact