InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
1834 berichten
Pagina 11½ van 123
Je leest nu alle berichten van "Maria Delavega"
Volg datum > Datum: maandag 28 juli 2008, 13:4528-7-08 13:45 Nr:134754
Volg auteur > Van: Maria Delavega Opwaarderen Re:134751
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Equilife Structuur

Maria Delavega
Nederland


1834 berichten
sinds 30-10-2007
Monique Meijer schreef op maandag 28 juli 2008, 13:31:

> Sorry, hele grote knip.....
>>
> Tegenstribbelen bij bekappen en daarna kreupel op rechter

>
> Misschien heb je hier wat aan.
>
> Monique

Hier heb ik inderdaad ook wel iets aan, jammer toch allemaal dat ik geen ezel heb die geld schijt om de ganse research te financieren.
Ik persoonlijk denk dat ze wel last gehad heeft van het bekappen, anders was ze niet kreupel geweest op de vier benen, was er geen pulsatie op de vier benen. Maar of ze op drie benen gestaan heeft door bekappen? Misschien is dat idd te wijten aan pijn in heupgewricht of spiertrauma door dat tegenstribbelen, of misschien had ze al een probleem van voor ik haar kocht die dan de kop opstak?
Dat draaien op haar hoeven zonder haar voeten te verzetten doet ze al vanaf dat ik haar gekocht heb en toen was ze ook al stijf (dat viel me heel erg op want ik vond het zo vreemd dat ik dacht dat dat erin gefokt was om beter te kunnen spinnen. Hoe dom kon ik zijn om toen al geen onraad te ruiken en te handelen. Misschien toch geforceerd bij zadelmak maken? Zo kan ik blijven tobben, maar mijn paardje wordt er helaas geen haar beter bij.
Volg datum > Datum: maandag 28 juli 2008, 14:3428-7-08 14:34 Nr:134760
Volg auteur > Van: Maria Delavega Opwaarderen Re:134756
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Equilife Structuur

Maria Delavega
Nederland


1834 berichten
sinds 30-10-2007
Monique Meijer schreef op maandag 28 juli 2008, 14:05:

> Maria Delavega schreef op maandag 28 juli 2008, 13:45:
>
>> Monique Meijer schreef op maandag 28 juli 2008, 13:31:

> een keer zoveel ellende en machteloosheid meemaken wil en kan
> ik niet.
>
> Monique

Helaas moet ik je teleurstellen. Mijn zus is veearts in Gent en ook zij heeft al veel miserie gehad met haar paarden. Eindje geleden heeft ze een nieuwe gekocht, het paard volledig klinisch laten onderzoeken binnenste buiten keren ahw (zij zelf is gespecialiseerd in de benen), bloedlijnen uitgepluisd, veel geld aan uitgegeven. Wat blijkt? Merrie na eindje trainen kreupel, niets te vinden op de foto's, zus terug in depressie.
Je moet gewoon geluk hebben. Da's wat ik er nu van denk en blijkbaar hebben we alle twee geen geluk want in het verleden al drie paarden laten inslapen. Zoals meisje hier al aangaf, in feite zou ik beter een paardje kopen die verwaarloosd geweest is, meestal zijn dat nog de dankbaarste en als er dan iets is dan ben ik niet zoveel geld kwijt wat nu wel het geval is.
Volg datum > Datum: dinsdag 29 juli 2008, 11:1229-7-08 11:12 Nr:134852
Volg auteur > Van: Maria Delavega Opwaarderen Re:134842
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Met Soraya op straat Structuur

Maria Delavega
Nederland


1834 berichten
sinds 30-10-2007
Vroeger reed ik op een heel andere manier dan nu. Mijn paarden waren meestal jonge dieren en die reageerden allemaal zoals jou paardje. Terug willen keren, achteruit gaan, de weide niet willen verlaten...
Ik kreeg toen les van een bullebak en kreeg hard op mijn donder als paard niet liep zoals hij dat wou zien. Ik was toen ook redelijk hard met paarden omdat ik het zo geleerd had (andres kreeg ik de zweep op mijn billen).
Als ik tijdens buitenritten problemen kreeg (meestal begon dat met niet willen vertrekken), resulteerde dat in een gevecht van ong een kwartier (geen zweep, want dan gaan ze zich dubbel verzetten). Ik zette me recht in het zadel, benen goed achter de singel en dan klemde ik mijn benen keihard rond de buik tot ze terug voorwaarts wilden gaan (een echte uitputtingsslag voor mij, maar het hielp). Maar dat is nu niet bepaald paardvriendelijk. Ik zou nu wel eens willen weten wat je dan best doet als ze uit koppigheid weigeren aan te zetten. Ik heb maar 1 jonge merrie gehad die graag alleen met mij op pad ging zonder problemen en dat was dan ook eentje waar ik een zeer goeie band mee had, zo een ben ik nooit meer tegengekomen. Ik vraag me dus sterk af hoe je best reageert in periodes van staking. Mijn Haflinger kan ook wel eens koppig zijn om de weide te verlaten, maar als ik dan voet bij stuk hou gaat hij toch mee.
Ik vraag me af of je toch beter heel kordaat moet zijn met koppige paarden ipv het vriendelijk te proberen oplossen? Ze zeggen dat vechten niet helpt, maar wat moet je dan wel doen als het paard moeilijk doet?
Volg datum > Datum: dinsdag 29 juli 2008, 13:4329-7-08 13:43 Nr:134872
Volg auteur > Van: Maria Delavega Opwaarderen Re:134854
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: klickeren versus wijken voor druk? Structuur

Maria Delavega
Nederland


1834 berichten
sinds 30-10-2007
Ik vraag me ganse tijd af, Natalie, of jij de persoon bent bij wie ik eens een dagje gratis clinic heb gevolgd met m'n Haflinger in de Flandria Ranch.
Dat meisje heette ook Natalie en was van Oost-Vlaanderen en zij deed ongelofelijke dingen met haar paarden. Ze was anders beginnen trainen omdat ze plots op veel verzet stootte bij haar paarden toen die op klassieke manier gereden werden, zonder grondwerk dus. Op een bepaald moment kon ze niets meer met ze aanvangen vertelde ze ons, omdat de paarden het kotsbeu waren van dat geklots op hun rug, waardoor ze in verzet gingen.
Toen leerde ze Parelli kennen en begon ze het systeem toe te passen op haar paarden, gecombineerd met Clickeren. Ik keek m'n ogen uit wat zij deed met haar paardjes (ze trainde ze samen, twee paardjes tegelijk dus). Ze vertelde me dat je je het jezelf moeilijk maakt als je clickeren erbij neemt (omdat ik clickerde zei ze me dat, ze vond het ok omdat ze het ook deed, maar er komt inderdaad veel bij kijken als je het goed wilt doen). Ik zag hoe ongelofelijk veel plezier die paarden daarin hadden met dat extraatje erbij. Ik ben zeker dat ze het allemaal wilden doen voor haar: punt 1: omdat ze er zoveel mee bezig is (het leek meer op een spelen, een band opbouwen) en punt 2: dan nog eens versterkt door een beloning. Die paarden smééékten om te mogen werken met haar. Waarom niet beide combineren zoals Eva ook zegt (positief belonen - negatief belonen, niet in de zin van negatief, maar dan wel van iets toevoegen of iets weglaten).
Ieder paard is anders, zoals elke ruiter ook anders is en elke methode kun je gebruiken in verhouding met beide karakter van het dier. Waarom zo fixeren en vastzetten op 1 methode? Ik ben niet akkoord dat als je niet strikt volgens 1 methode werkt dat je dan geen goed resultaat kan bereiken, het doel is een band met een levend wezen.
BTW, ik las dat Inge Teblick ook met druk werkte (negatief belonen), zo weinig mogelijk, maar zoveel als nodig, paard opzetten voor succes, naast het clickeren (positief belonen).
Je leest nu alle berichten van "Maria Delavega"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
1834 berichten
Pagina 11½ van 123
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact