InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
861 berichten
Pagina 18½ van 58
Je leest nu alle berichten van "Sieta"
Volg datum > Datum: donderdag 15 mei 2008, 12:2915-5-08 12:29 Nr:125300
Volg auteur > Van: Sieta Opwaarderen Re:125248
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Kissing Spine. Structuur

Sieta
Nederland

Jarig op 7-3

861 berichten
sinds 8-6-2005
Spirithorses schreef op donderdag 15 mei 2008, 9:26:

> Wie heeft ervaring met Kissing Spine bij paarden?
>
> Het paard van een nicht van mij heeft KS en als ik zie wat 'ze'
> allemaal willen gaan doen om dat paard te helpen (inclusief
> operatie) rijzen mij de haren ten berge.
> Aangezien ik zelf totaal geen ervaring met KS heb wil ik wel
> eens weten wat een gangbaar beleid is en welk resultaat het
> uiteindelijk oplevert.
> Paard wordt verder supertradi gehouden, dus da's ook nog een
> hele uitdaging om mee aan de slag te gaan ;-)
>
> Groet, Pien

Hoi Pien,

Een paard van een stalgenoot van mij had kissing spine, zo was hij in ieder geval gediagnosticeerd. Ze kon ook absoluut niet meer op zijn rug zitten, dan zakte hij gewoon door zijn benen van de pijn. Ze heeft haar paard een maand in training gezet bij Antoine en van stokkreupel, depressief en levenloos is hij veranderd in fanatiek, werklustig, alert en vrolijk. Ook loopt hij weer goed.

Ik moet zeggen dat ik nog niet helemaal begrijp hoe het precies zit, want de slijtage in de rug kan niet meer teruggedraaid worden en wanneer het paard zijn rug hol trekt blijven de doornuitsteeksels elkaar raken wat altijd voor pijn zorgt.
Het hangt dus erg van het stadium af denk ik. In een licht stadium is alleen het botvlies geïrriteerd en doormiddel van juiste training zijn de rugspieren weer sterker te maken. Het trainen van de buikspieren is erg belangrijk omdat die ervoor zorgen dat het paard zijn rug kan opbollen (wervels uit elkaar). Ik denk dat dit paard het dus nog in een licht stadium had, want hij is door middel van training weer 'beter'' geworden.

In een ernstiger stadium (botwoekering of oplossing) kan de pijn chronisch zijn en heeft het paard zelfs pijn als hij alleen nog maar in de wei staat. Het grazen (lange rug, wervels uit elkaar) zorgt voor verlichting maar een hoge hoofdhouding zorgt altijd voor pijn.
Er zijn vele therapiën bekend, zoals het inspuiten van hyaluronzuur (kunstmatig gewrichtssmeer) of ontstekingsremmers, of een tildren infuus (remt de botafbaak) en zelfs het inspuiten van goudkorrels (klikt haast als een sprookje, maar meerdere dierenartsen hadden het er over, schijnt iets met acupunctuurpunten te maken te hebben?).

Wat ik ervan heb begrepen, is dat bijv. een ontstekingsremmer goed kan helpen om de ontstekingen aan het botvlies te doen minderen, wat de pijn wegneemt en er na een periode van rust vervolgens aan training begonnen kan worden. Want dat is het allerbelangrijkst, anders komen de syptomen net zo hard weer terug. Alle overige manieren van inspuiten lijken mij dus ook symptoombestrijding.

Groetjes Franca

Het is hoog tijd om te worden wie je bent
Volg datum > Datum: donderdag 15 mei 2008, 16:0115-5-08 16:01 Nr:125333
Volg auteur > Van: Sieta Opwaarderen Re:125328
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Welk supplement voor stijve spieren? Structuur

Sieta
Nederland

Jarig op 7-3

861 berichten
sinds 8-6-2005
Marleen den Arend schreef op donderdag 15 mei 2008, 15:34:

> Gisteren fijn les gehad van Josien. Dit naar aanleiding van erg
> bewegen op de voorhand, sloffen, moeite met balans en niet de
> achterhand willen gebruiken. Ik dacht altijd dat daar het

> Graag zou ik willen weten wat jullie ervaringen zijn met
> hoogwaardige supplementen voor stijve of verzuurde spieren?
>
> Alle info is welkom!

Ik zou vooral gaan voor sportmassage eigenlijk! Dit hoeft soms echt maar een klein aantal behandelingen te zijn en verder volstaan oefeningen die je zelf kunt doen (erop of ernaast). Een masseur kan je ook vertellen of de spieren in haar rug en achterhand lang genoeg zijn, als die kort of pijnlijk zijn kán ze namelijk haar achterhand er niet onder zetten.
Massage maakt haar spieren losser en minder pijnlijk zodat je ze met oefeningen langzaam langer kunt maken. Een vriendin van mij volgt een korte opleiding sportmassage en we zijn ons er steeds meer in aan het verdiepen. Ook ken ik meerdere paarden die dergelijke behandelingen ondergaan en ik sta versteld van de resultaten. Resultaten die je met een heleboel oefeningen doen nog niet eens bereikt, simpelweg omdat bepaalde spieren zo verkrampt kunnen zij dat paarden die oefeningen helemaal niet goed uit kunnen voeren, verkrampte spieren kun je niet trainen, wordt er gezegd.
Overigens staat het ook met elkaar in verbinding, als de spieren aan de ene kant verkrampt zijn kunnen de tegenovergestelde spieren hun werk niet doen.

Wil je echt met supplementen aan de gang, dan zou ik nog steeds voor vit. E en selenium gaan, omdat een aantal mensen die ik ken zeggen dat hun paarden daar zichtbaar door verbeterden.

Groetjes, franca

Het is hoog tijd om te worden wie je bent
Volg datum > Datum: vrijdag 16 mei 2008, 10:1116-5-08 10:11 Nr:125497
Volg auteur > Van: Sieta Opwaarderen Re:125487
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Welk supplement voor stijve spieren? Structuur

Sieta
Nederland

Jarig op 7-3

861 berichten
sinds 8-6-2005
Marleen den Arend schreef op vrijdag 16 mei 2008, 9:04:

> Ans Jondral schreef op donderdag 15 mei 2008, 23:27:
>
>> Marleen den Arend schreef op donderdag 15 mei 2008, 15:34:

>
> Kan het kwaad om het vit E + selenium supplement van deze site
> te gebruiken op proef? Of heeft het (goed gedoseerd) nadelen en
> bijwerkingen?

Jack Meagher is de grondlegger van de sportmassage. Ik laat ook een jack meagher therapeut komen voor mijn pony.

Wat ik kon vinden over overdosering:
Selenium: aanbevolen hoeveelheid is 2,5 mg per dag (meer dan 8mg kan leiden tot vergiftigingsverschijnselen), daarbij wordt er wel rekening gehouden dat er ook al selenium aanwezig is in het voer. Als je je aan de voorgeschreven dosering houdt kan het geen kwaad. Maar ik begrijp niet helemaal hoeveel selenium ze dan al verwachten in je voer (gras?, hooi?, krachtvoer?)
Vit. E: Behoefte aan vit. E is het grootst bij sportpaarden, drachtige merries en opgroeiende paarden (2000-2500 mg per dag). Meer dan 5000 mg kan schadelijke gevolgen hebben.
Vit.E. zit ook in gras.

Als je krachtvoer bijvoert kun je volgens mij op de verpakking zien hoeveel erin zit. Als je echt graag een supplement wilt bijvoeren zou ik een ruwvoer onderzoek laten doen, dan weet je precies wat daar al in zit.

Dit stond er op de PAVO website:

Van Vitamine E heb je een behoorlijke hoeveelheid nodig. Van selenium heb je maar een klein beetje nodig. (Selenium is een spoorelement, dat is niets anders dan een mineraal waar maar een heel klein beetje van nodig is). Het vervelende van selenium is dat het verschil tussen de optimale hoeveelheid en een te grote hoeveelheid heel klein is. Je hoeft maar een beetje te veel te geven en het is niet meer gezond voor een paard.

Daarnaast kan een paard een overmaat aan selenium niet zo gemakkelijk uitscheiden. Een overmaat aan bijvoorbeeld eiwit wordt uitgescheiden door de nieren en uitgeplast. Dat systeem werkt voor selenium niet. Wanneer een paard te veel selenium in zijn lichaam heeft slaat hij het ergens op waar het uiteindelijk wel zal verdwijnen. En dat zijn de hoeven en de staart en manen. Op deze plaats kan selenium geen schade aanrichten aan organen, maar ook in manen en hoeven hoort het niet thuis en komt het de kwaliteit niet ten goede. Daarom is het belangrijk dat je je paard wel voldoende selenium geeft om de spieren te verzorgen. Maar pas op met te veel, dat is niet gezond.

Als je zoekt op selenium overdosis vind je bij mensen bijwerkingen als verlies van haar, nagels en tanden, diarree, spierkrampen, gewrichtspijn.

Groetjes Franca
Volg datum > Datum: vrijdag 16 mei 2008, 13:2316-5-08 13:23 Nr:125526
Volg auteur > Van: Sieta Opwaarderen Re:125525
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Waarom deze aanval op Pien? Structuur

Sieta
Nederland

Jarig op 7-3

861 berichten
sinds 8-6-2005
Raymonde schreef op vrijdag 16 mei 2008, 13:14:

> Vaak is er een reden waarom iemand iets WEL of NIET doet. Dat
> die reden niet altijd duidelijk is voor iedereen is normaal.
> Vragen ' waarom' is dan ook het normaalste om te doen (de vraag

> is jammer.
>
> groet, Raymonde
>

Amen!
Volg datum > Datum: zondag 18 mei 2008, 20:5818-5-08 20:58 Nr:125857
Volg auteur > Van: Sieta Opwaarderen Re:125855
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Waarom deze aanval op Pien? Structuur

Sieta
Nederland

Jarig op 7-3

861 berichten
sinds 8-6-2005
Arabesk schreef op zondag 18 mei 2008, 20:46:

> Tering! Dat gezeik hier!
>
> Mensen kijk om je heen, stop met zout leggen op slakken.

> - datzelfde manege paardje mag tussen de lessen door in een
> stand en woont daar verder, met een ketting aan de muur. Zijn
> enige uitje is een les lopen en als hij geluk heeft een
> duinritje.

Inderdaad.. erg jammer dat men hier elkaars berichten haast lijkt te scannen op dingen waar men de ander 'op kan pakken' in plaats van op de positieve dingen die erin staan. En dat terwijl toch alle mensen hier in mijn ogen al goed bezig zijn. En nee niet iedereen doet alles hetzelfde en heeft overal dezelfde mening over. Gelukkig maar, anders waren er ook geen discussies meer nodig en had dit forum ook weinig zin. Een kritische opmerking plaatsen, jezelf willen uitleggen of je standpunt verdedigen, prima! Maar dit lijkt nergens meer naar.
Het lijkt mij dat een forum als deze juist een mooie plek is voor wat saamhorigheid, het 'niet alleen op de wereld'- gevoel. Niet om elkaar zodanig af te katten dat er mensen serieus gekwetst worden.
Je leest nu alle berichten van "Sieta"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
861 berichten
Pagina 18½ van 58
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact