InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
883 berichten
Pagina 9½ van 59
Je leest nu alle berichten van "muriel"
Volg datum > Datum: donderdag 28 februari 2008, 22:5728-2-08 22:57 Nr:116648
Volg auteur > Van: muriel Opwaarderen Re:116641
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: vegetariers Structuur

muriel
Homepage
Nederland

Jarig op 8-6

883 berichten
sinds 21-2-2007
Ik weet niet of ik nu liever als melkkoe of als vleeskoe zou willen terugkomen.

Melkkoe gemiddelde leeftijd van slacht 5 jaar waarvan 3 produktie-jaren dus 3 kalveren die direct na de geboorte worden weggehaald en dus twee jaar opgroeien in de wei. Weidegang voor melkkoeien steeds minder. Veel klauwproblemen en harde ondergrond in ligboxenstal. Soms nog een jaartje in het land om een paar kilo vet te mesten en dan met zijn allen op soms lang transport. Stiertjes voor het kalfsvlees al jong naar de slager.

Vleeskoe gemiddeld 3 maal een kalf via keizersnee daarna na de slacht omdat het opereren nog zo lastig gaat, maar vaak wel veel buiten. Stieren worden vastgezet een paar jaar tot ze dik genoeg zijn voor de slager.

Dan een hooglander of galloway. Koeien tot wel 16 jaar oud op natuurlijke wijze in natuurgebied gehouden en ieder jaar een kalf daarna individueel rustig op transport voor slacht regionaal. Stieren in natuurgebied tot 3 jaar oud en dan over het algemeen regionaal met enkele dieren naar regionaal slachthuis.

Vriendelijker vlees kiezen is niet zo moeilijk. Ik heb zelf vroeger geprobeerd om zo bewust mogelijk te leven enkel je gaat steeds verder, leer, zuivel haast niets kan meer. Voorlopig zijn wij dus vegetarisch en zoveel mogelijk biologisch en houden we voor de rest bij aanschaf wel rekening met waar het vandaan komt en door wie het geproduceerd wordt. Een beetje bewust leven is een kleine moeite. En de twee galloway's die binnenkort bij ons komen wonen hoeven zich nergens zorgen over te maken.
Volg datum > Datum: dinsdag 4 maart 2008, 16:444-3-08 16:44 Nr:117017
Volg auteur > Van: muriel Opwaarderen Re:116978
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Ontzettend harde hoef bekappen Structuur

muriel
Homepage
Nederland

Jarig op 8-6

883 berichten
sinds 21-2-2007
Mijn ponies hebben keiharde hoeven. Ik heb in mijn opleiding geleerd met kapmes en hamer te werken maar bij die kleine hoefjes vindt ik dat niet werken. De voetjes zijn te klein, ik heb te weinig ruimte op mijn knieen tussen de beentjes onder de buik. Je kan de beentjes natuurlijk ook niet ver buiten het lichaam trekken dus allemaal vrij krap. Volgende probleem was dat ze in het begin totaal niet mak waren dus weinig geduld en angstig. Het bevalt zo goed dat we het nooit anders zijn gaan doen.
Ik knip de hoeven met een nijptang waarna alles vijl en de steunsels en klein snijwerk bijwerk met het renet. De nijptang heet volgens mij een vlechttang en heeft een vrij kleine kop. Voor de ponies heb ik er een met korte "armen" en voor de grote paarden heb ik nog een liggen met lange. Ik heb weleens een duurdere gekocht maar die van de gamma bevalt eigenlijk beter.
Volg datum > Datum: woensdag 5 maart 2008, 13:525-3-08 13:52 Nr:117152
Volg auteur > Van: muriel Opwaarderen Re:117147
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: koliek Structuur

muriel
Homepage
Nederland

Jarig op 8-6

883 berichten
sinds 21-2-2007
Beste Eddy,

Heel veel sterkte.

Ik heb na heel veel enthousiaste verhalen Colosan besteld en altijd op voorraad liggen en tot nu toe zeer goede ervaringen mee. Het mag nooit een excuus zijn om de dierenarts te bellen maar in het geval van lichte koliek geef ik ze een spuit op de tong en vaak geeft dit verlichting te controleren oa. door gebruik stethoscoop. Een flesje kost plusminus 20,00 en kan meerdere malen gebruikt worden. Er zijn geen bijwerkingen en kan tijdens dracht en lactatie gebruikt worden. Volgens de bijsluiter:
Hulpmiddel bij gasophoping in de darmen en bij storingen in het maagdarmkanaal
zoals verstoppingen, kokiek en trommelzucht.

Heb je nu wellicht niks aan maar is mischien voor in de toekomst een idee om in de ehbo kast te hebben staan. Kan besteld worden bij oa paardendrogist.

Nogmaals sterkte.

Oh ja, geef het paard lauw water te drinken ipv koud water.
Volg datum > Datum: donderdag 6 maart 2008, 11:056-3-08 11:05 Nr:117302
Volg auteur > Van: muriel Opwaarderen Re:117293
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: koliek Structuur

muriel
Homepage
Nederland

Jarig op 8-6

883 berichten
sinds 21-2-2007
NU is luchtzuigen natuurlijk
> wel vervelender dan weven aangezien er koliek van kan komen.

Volgens mij is er nooit bewezen dat van luchtzuigen koliek zou kunnen ontstaan.

Wel is het zo dat sommige luchtzuigers gevoeliger voor koliek zijn maar dan komt omdat zij problemen hebben met de spijsvertering dus luchtzuigen net zoals veel gapen zijn symptomen van paarden die veel last hebben van maagzweren.

Mijn arabier is al windzuiger vanaf dat ik heb kocht (ruim 2 jaar oud). Wellicht te vroeg afgespeend, te abrupt vanuit opfok naar opstallen bij trainingsstal, komen we nooit meer achter. Op deze momenten heeft hij waarschijnlijk de stalondeugd ontwikkeld.

Hij staat al vele jaren 24/7 buiten onder verschillende omstandigheden van 9 hectare met 12 paarden tot met zijn vaste vriendin op 3 ha altijd zonder krachtvoer. Altijd heeft hij periodes dat hij weer gaat windzuigen en duidelijk is er altijd een verband met voer. Ik heb hem de afgelopen tijd niet meer zien windzuigen nu hij afgelopen winter op paddockparadise staat met 4x daags hooi en onder de draad door een beetje gras snoepen de gehele dag door. Vorige week begin ik met een kuur sandclear met een klein beetje muesli prompt begint hij eergisteren weer te windzuigen. Mij is het ooit ongeveer als volgt uitgelegd. De wand van zijn maag is gevoelig, op het moment dat hij krachtvoer eet (dat hij normaal dus eigenlijk nooit krijgt) begint het maagzuur plotseling veel actiever te worden en borrelt meer dan bij het geleidelijk eten van hooi of gras. Het klotst/spat tegen de bovenkant van de maagwand waar hij blijkbaar een dunnere/zwakkere slijm(beschermings)laag heeft. Dit veroorzaakt een branderig gevoel en veroorzaakt maagzweren. Zover ik het weet is er niet echt een verklaring voor dat windzuigen verlichting geeft door de lucht inslikken omdat zover als ik het begrepen heb de lucht nooit de maag bereikt. Wel heeft hij door ervaringen wellicht geleerd dat luchtzuigen verlichting biedt door het aanmaken van endorfinen? Ik zou dus bij paarden die windzuigen zeker het fysieke gedeelte niet vergeten ipv enkel te focussen op verveling, stress etc.

Wij hebben in elk land speciaal een zachte houten dikke paal in het weiland ingegraven zodat hij hier rustig op kan windzuigen zonder zijn tanden veel te beschadigen of om andere ongelukken te voorkomen. Deze dient tevens als schuurpaal. Net zoals bij paarden met jeuk de mogelijkheid weghalen om te kunnen schuren is ook het overal stroom opzetten of band tegen windzuigen omdoen een ernstige straf voor het dier. Een paard windzuigt omdat hij zich lichamelijk of geestelijk niet goed voelt, naast slijtage van de tanden zijn er volgens mij totaal geen gevolgen voor de gezondheid. In dat geval vindt ik weven een ernstiger probleem omdat dit slijtage aan de gewrichten veroorzaakt.
Volg datum > Datum: vrijdag 7 maart 2008, 9:327-3-08 09:32 Nr:117448
Volg auteur > Van: muriel Opwaarderen Re:117442
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: hengst Structuur

muriel
Homepage
Nederland

Jarig op 8-6

883 berichten
sinds 21-2-2007

>>
> terwijl normaal gehouden hengsten horen op een hoop te schijten
> makkelijk ruimen !
> die van mij doet het in ieder geval zo, easy

Helemaal mee eens, hier doen de hengsten alles altijd netjes op een hoop.
Hebben ze nog van de egyptenaren denk ik dat pyramide bouwen.

Daarnaast ben ik het met Pien volledig eens, een hengst is gewoon een paard maar ik vind ze zeker niet geschikt voor mensen met weinig ervaring. Je moet net even alerter zijn en wat meer met hun aangeboren instincten en ego rekening houden.

Vooral omdat wij de hengsten niet natuurlijk houden. Tuurlijk thuis in de vaste groep hier ook niks aan de hand, ach ze spelen wat meer etc. Ga je hengsten als rijpaard gebruiken en kom je dan vaak van het erf af dan komt er meer om de hoek kijken. Met weinig overwicht met een merrie of een ruin op een smal rijpad in het bos waar je andere vreemde hengsten of hengstige merries moet passeren loopt meestal wel goed af maar met een hengst is dit toch even een ander verhaal. Op een stopplaats onderweg je paard aanbinden moet je toch even opletten naast wie je hem zet en of niemand zijn vreemde paard er dicht naast zet etc. Vanzelfsprekend zijn er natuurlijk hengsten met een "laag testeron gehalte" en macho merries en ruinen.

Ik heb heel hard gewerkt aan mijn hengst om hem zo te krijgen dat ik hem met vreemde paarden in een groep kon rijden. Ik had 4 verschillende maneges in de buurt en vroeg altijd als ik ze tegen kwam of ik bij ze aan mocht sluiten. Ik reed hem 365 dagen per jaar minimaal 2,5 uur per dag en was super consequent. Probleem was dat als ik erbij was er mischien een hoop show was maar met een hangend staltouwtje liep ik overal tussendoor. Aan de andere kant iemand heeft eens het hek open laten staan, hadden ze 6 man nodig om hem bij een merrie weg te krijgen en terug te zetten. Ik ben een keer met hem gevallen en is hij er in zijn eentje honderd meter vandoor gegaan met als gevolg dat hij twee renpaarden tegenkwam, direct vechten ik kon hem zo weer pakken en was het direct weer klaar maar ondertussen had de jockey al een paar klappen van de voorbenen bij het steigeren ontvangen. Niet dat ik van die supergave heb maar wij waren samen al wat jaren onderweg en ik heb heel hard aan zijn respect voor mij moeten werken en ik ken hem als mijn broekzak. Een vreemde moest in zijn ogen nog dat respect en leiderschap verdienen.

Dus zolang je maar rustig op het erf blijft weinig wisseling met andere paarden etc niets aan de hand maar als je de weg op wilt, op pensionstal met onkundige mensen staat of veel met vreemde paarden wilt rijden of nog niet zo ervaren bent raad ik mensen sterk af om een hengst aan te schaffen en zeg ik het is toch net even anders. Een hengst is een paard maar een paard is nog geen hengst. Waarom vinden wij het wel normaal dat een stier over het algemeen gevaarlijker in de omgang is dan een koe en moet een hengst in de omgang net zo makkelijk zijn als een merrie.
Volg datum > Datum: zondag 9 maart 2008, 10:589-3-08 10:58 Nr:117753
Volg auteur > Van: muriel Opwaarderen Re:117746
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Wie nu nog met een bit wil rijden.... Structuur

muriel
Homepage
Nederland

Jarig op 8-6

883 berichten
sinds 21-2-2007

Ik geloof zeker dat bit gebruik schade kan doen aan een paard maar de hoek waar deze info vandaan komt wekt bij mij enkel aversie op. Mr. Nevzorov is een ultra nationalist, neo nazi en heeft heel wat lijden van menige onschuldige burger op zijn geweten. De man is de propaganda maker van Poetin, huurling en aanzetter tot mensenhaat in Rusland en lid van de Doema. Meneer heeft een reputatie dat hij het niet zo nauw neemt met de waarheid.

Niemand weet hoe hij met zijn eigen paarden omgaat. Op zijn filmpjes zie ik geen ontspannen paarden enkel macho, overheersing en steigerende en opgejaagde paarden. Haast niemand mag inzicht hebben wat er allemaal bij hem afspeelt op zijn landgoed en toch wordt hij door vele gezien als een groot voorbeeld. Dit is voor mij onbegrijpelijk, iemand die zo een slecht c.v. heeft daar moet je je niet mee inlaten en zeker niet als betrouwbare bron gebruiken dit doet enkel afbreuk aan de betrouwbaarheid van je eigen informatie. Wel is het verstandig om wellicht te kijken in hoeverre de testen correct zijn en of dit te gebruiken is voor een onafhankelijk onderzoek. Als je twijfelt aan mijn informatie moet je maar een googlen op nevzorov in combinatie met mensenrechten organisaties zoals amnesty etc. ipv via zijn eigen propaganda.
Volg datum > Datum: zondag 9 maart 2008, 11:179-3-08 11:17 Nr:117758
Volg auteur > Van: muriel Opwaarderen Re:117757
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Wie nu nog met een bit wil rijden.... Structuur

muriel
Homepage
Nederland

Jarig op 8-6

883 berichten
sinds 21-2-2007

> nevzie tjetjenenkoppensneller met de kille vissenogen....

Ja, precies die bedoel ik, je kent hem? onze leatherboy
Volg datum > Datum: zondag 9 maart 2008, 16:029-3-08 16:02 Nr:117809
Volg auteur > Van: muriel Opwaarderen Re:117793
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Wie nu nog met een bit wil rijden.... Structuur

muriel
Homepage
Nederland

Jarig op 8-6

883 berichten
sinds 21-2-2007

> Hier en op bokt kom ik van die rare drogredeneringen tegen. Nev
> is rus, rus = slecht, dus boodschap = ook niet deugdelijk.

Nee, je begrijpt mijn redenering niet. Nevzorov is een walgelijke kerel hoe je het ook went of keert. Ik heb heel sterke twijfels bij alles wat deze man doet, iemand die zonder enig probleem kinderen en onschuldige burgers marteld en dood, spoort niet en vertrouw ik ook niet met dieren. Dit is echter mijn persoonlijke mening. Wat de man met de longeerzweep in de hoek van de bak op een van zijn filmpjes doet terwijl hij zo anti zwepen, bitten etc. is, is ook nooit opgehelderd. Hij is tegen alles wat van deze tijd is en verwerpt computers, internet etc. Ondertussen heeft hij diverse films gemaakt en is hij televisie-regiseur en producent bij de staatstelevisie, waar volgens mij toch redelijk veel gebruik wordt gemaakt van computers. Heel veel verhalen van Nevzorov kloppen van geen kanten en helaas ik heb nog nooit iets van de man gelezen op het gebied van trainen dat ik interessant vond. Waarschijnlijk als je tot de kleine groep van uitverkorene hoort dat er een walhalla van kennis opengaat maar ik kan niet zeggen dat hij tot nu toe het paard heeft geholpen om met zijn kennis andere mensen te leren om vriendelijker te rijden. Het blijft altijd vaag, mysterieus en sekte-achtig. Gebakken lucht dus.

Ik vind dat als je iemand met zo een slechte reputatie gaat linken aan een nobel streven als het bitloos rijden en aan websites die voor de rest wel degelijk en betrouwbaar onderzoek hebben verricht, dat je de zaak waarschijnlijk geen goed doet. Als je in Nevzorov, Rusland, politiek, propaganda in combinatie met een objectief laboratorium en wetenschappers gelooft is voor mijn gevoel wel wat naief.

Het is dus alles behalve kritiek op het bitloos rijden of alle onderzoeken hier naar maar dat gaf ik al aan in de eerste zin van mijn vorige bericht.
Volg datum > Datum: zondag 9 maart 2008, 22:209-3-08 22:20 Nr:117901
Volg auteur > Van: muriel Opwaarderen Re:117889
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: kruisingen Structuur

muriel
Homepage
Nederland

Jarig op 8-6

883 berichten
sinds 21-2-2007

>> Nee, 130-135, veel groter hoeft voor mij echt niet.
>
> de onder maat van przewalski, sorraia, konik
> de gemiddelde maat van kaspisch paard

Nou, Peter het wordt tijd dat jij eens een kaspische in levende lijve ziet want die Kaspische zijn wel wat kleiner hoor. Hierbij een filmpje van goede vrienden van ons maar dan 25 jaar geleden. Het is trouwens typical british high society, heerlijk.

http://www.caspianbreedsociety.co.uk/video1.htm
Volg datum > Datum: zondag 9 maart 2008, 22:359-3-08 22:35 Nr:117907
Volg auteur > Van: muriel Opwaarderen Re:117903
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: kruisingen Structuur

muriel
Homepage
Nederland

Jarig op 8-6

883 berichten
sinds 21-2-2007
Michiel schreef op zondag 9 maart 2008, 22:22:
Volg datum > Datum: zondag 9 maart 2008, 23:159-3-08 23:15 Nr:117921
Volg auteur > Van: muriel Opwaarderen Re:117911
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: kruisingen Structuur

muriel
Homepage
Nederland

Jarig op 8-6

883 berichten
sinds 21-2-2007

> jajajaja bovenmaat dan ! goed zo,
> ze blijven wel mooi hé
> (why waste them to children !?)

En ze nu nog mooi houden, nu wij mensen ons met de fok gaan bemoeien. Maar we doen ons best.....een bedreigd ras in stand houden is een roeping zal ik een giro rekening openen?
Je leest nu alle berichten van "muriel"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
883 berichten
Pagina 9½ van 59
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact