InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
883 berichten
Pagina 1½ van 59
Je leest nu alle berichten van "muriel"
Volg datum > Datum: zaterdag 8 september 2007, 11:398-9-07 11:39 Nr:95540
Volg auteur > Van: muriel Opwaarderen Re:95534
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: micro-biotische produkten Structuur

muriel
Homepage
Nederland

Jarig op 8-6

883 berichten
sinds 21-2-2007
Sorry mensen, link niet goed wou ook geen reclame maken.
Even het onderzoek geknip en geplakt:
HET GEBRUIK VAN FASTRACK MICROBIOTISCHE PRODUCTEN IN DE PAARDENHOUDERIJ
Larry Roth, Ph.D.
Conklin Co. Inc.
In 1908 schreef de Russische bioloog Eli Metchnikoff de lange levensduur van bepaalde Bulgaren en Russische burgers toe aan het gebruik van grote hoeveelheden gefermenteerde melkproducten. (4) Het organisme waar het hier om ging werd later geïdentificeerd als de Lactobacillus acidophilus, een melkzuur producerende bacterie. (10). De melkzuurbacteriën zijn genoemd naar hun mogelijkheid om lactaat te maken. De lactaatproductie is maar één van de vele voordelen die deze soort bacteriën biedt. Melkzuur producerende bacteriën komen heel veel voor in microbiotische producten, zoals de Lactobacillus acidophilus, Enterococcus (of Streptococcus) faecium en Lactobacillus lactis. Enkele honderden jaren terug zagen de mensen al dat hun dieren gezonder waren wanneer ze voer kregen met fermentatieproducten. Gist is een schimmel, een eencellig organisme wat zich vermenigvuldigt door zich te delen. De gist soorten die het meest gebruikt worden door de microbiotische industrie zijn de Saccharomyces cerevisiae en Aspergillus oryzae. Uitgaande van het werk van Metchnikoff en anderen, ontstond het idee om levende melkzuurbacteriën en gist aan dieren te voeren om zo de gezondheid en de productie te verbeteren. De waargenomen effecten komen voort uit:
1) competitie om een aanhechtingsplaats in het darmkanaal,
2) competitie om essentiële voedingsstoffen,
3) de productie van anti-microbiotische stoffen,
4) het verbeteren van de ontwikkeling van goede bacteriën en
5) het stimuleren van het immuunsysteem.

Competitie Om Een Aanhechtingsplaats In Het Darmkanaal
Sommige ziekte veroorzakende organismen zijn in staat het vermogen van het dier om voedingsstoffen op te nemen door de bacteriebalans in de dunne darm te verstoren (8). Melkzuur producerende bacteriën hechten zich aan de wand van de dunne darm en produceren stoffen die ziekte veroorzakende organismen ervan moet weerhouden zich aan de darmwand te hechten (7). De aangehechte “goede” bacteriën vergroten het effectieve oppervlak van de dunne darm en stimuleren zo de enzym activiteit. Om zo tot een grotere opname door het dier te komen (8,11).

Competitie Om Essentiële Voedingsstoffen
Melkzuurbacteriën en ziekteveroorzakende bacteriën hebben beide bepaalde voedingsstoffen nodig om zich te kunnen ontwikkelen. Bij toediening van de “goede” bacteriën houden deze de vitamines, aminozuren en andere nutriënten. Anders zouden deze helpen bij de groei van “slechte” bacteriën (5).

De Productie Van Anti-microbiotische stoffen
Het vermogen van probiotische culturen om stoffen te produceren die “slechte” bacteriën weren is een zeer interessant gegeven. Melkzuur verlaagt de pH in het darmkanaal en creëert zo een milieu wat ongeschikt is voor “slechte” bacteriën (8). Melkzuur producerende bacteriën scheiden waterstofperoxide uit, een ongunstige omgevingsconditie voor aërobe bacteriën (2). Bacteriën produceren bacteriocines die de groei van andere micro-organismen, vaak genetisch gerelateerde soorten, verhinderd (8). De Melkzuur producerende bacterie heeft laten zien dat deze in staat is de E. Coli, Salmonella typhirium, Staphylococcus aureus en de Clostridium perfringens (5) te onderdrukken. Het verzwakken en verminderen van diarreeveroorzakende bacteriën is, vooral bij pasgeboren en jonge dieren, erg belangrijk.

Het Verbeteren Van De Ontwikkeling Van “Goede” Bacteriën
Het verbeteren van de darmflora verbeterd de prestaties van uw dieren. De B-vitamines, enzymen en ander stoffen uitgescheiden door melkzuurbacteriën en gist stimuleert de zetmeel- en vezelverterende bacteriën (3,5). Het vermogen van gist om de vertering van vezels te verbeteren biedt een mogelijkheid om een ander rantsoen aan te bieden (12). Dat gist de voeropname bij dieren stimuleert is al heel erg lang een bekend feit.

Het Stimuleren Van Het Immuunsysteem
Recente argumenten uit de diergezondheidszorg geven de prioriteit van een goed immuunsysteem aan. Onderzoek laat zien dat melkzuurbacteriën de immuunfuncties verbeterd in het gehele spijsverteringskanaal (6). Experimenten met steriele extracten van Melkzuur producerende stammen laten een verbeterde macrofage activiteit tegen de E. coli (9) en Salmonella typhimurium (1) zien. De rol van microbiotische culturen in het immuunsysteem kan verzekerd zijn van meer onderzoek.

Het Gebruik Van Microbiotische Producten Bij Veulens
Hoewel veulens geboren worden met een steriel spijsverteringsstelsel, wordt dit zeer snel bevolkt door “slechte” en “goede” bacteriën. De vraag is alleen: Wie van de twee krijgt de overhand? Het toedienen van probiotica direct na de geboorte geeft een voorsprong aan de “goede” bacteriën. Onderzoeken geven aan dat de melkzuurbacteriën andere bacteriën die diarree veroorzaken voorkomen. Melkzuurbacteriën helpen ook bij het opnemen van nutriënten door het dier. Er worden microbiologische pasta’s en gels aangeboden voor een orale toediening, bij gebruik van een poedervormig product kan deze gemengd worden met de melk of melkpoeder.

Gistculturen helpen de microbiologische balans in het spijsverteringskanaal te stabiliseren, wat de problemen met het verteren van graanproducten en koliek vermindert. Daarbij stimuleert gist de vezelverterende bacteriën wat de energie opname uit fourages verbeterd. In gevolg daarop kan het rantsoen meer fourages dan granen gaan bevatten wat de veiligheid van het rantsoen van het dier verbeterd. Voordat er veranderingen in rantsoenen worden gemaakt is het altijd verstandig een veearts om advies te vragen.

Larry Roth, Ph. D. is een onderzoekswetenschapper bij Conklin Co. Inc.; 551 Valley Park Drive; Shakopee, MN 55379.

Literatuurverwijzingen

(1) Hatcher, G.E. and R.S. Lambrecht. 1993. Augmentation of macrophage phagocytic activity by cell-free extracts of selected lactic acid-producing bacteria. J. Dairy Sci.76:2485.
(2) Klaenhammer, T.R. 1982. Microbiological considerations in selection and preparation of Lactobacillus strains for use as dietary adjuncts. J. Dairy Sci. 65:1339.
(3) Martin, S.A. and D.J. Nisbet. 1992. Effect of direct-fed microbials on rumen microbial fermentation. J. Dairy Sci. 75:1736.
(4) Metchnikoff, E. 1908. Prolongation of Life. G.P. Putnam’s Sons. New York.
(5) Montes, A.J. and D.G. Pugh. 1993. The use of probiotics in food-animal practice.Vet. Med. March 1993:282.
(6) Perdigon, G. et al. 1988. Systemic augmentation of the immune response in mice by feeding fermented milks with Lactobacillus casei and Lactobacillusacidophilus. Immunology 63:17.
(7) Savage, D.C. 1985. Effects on Host Animals of Bacteria Adhering to Epithelial Surfaces. In: Bacterial Adhesion, D.C. Savage and M. Fletcher (eds.); Plenum, NY; pp. 437-463.
(8) Savage, D.C. 1991. Gastrointestinal Microbial Ecology; Possible Modes of Action of Direct-fed Microbials in Animal Production. In: Direct-fed Microbials in Animal Production; National Feed Ingredients Assoc.; Des Moines, IA; pp. 11-81.
Volg datum > Datum: zondag 9 september 2007, 13:479-9-07 13:47 Nr:95659
Volg auteur > Van: muriel Opwaarderen Re:95654
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: micro-biotische produkten Structuur

muriel
Homepage
Nederland

Jarig op 8-6

883 berichten
sinds 21-2-2007
Dank je marjolijn dit was vanuit de gedachte van mijn vraag op dit topic.
Al onze paarden (8) krijgen enkel kwaliteits hooi of gras. Enkel ik krijg de indruk
dat 1 merrie niet uit het gras/hooi kan halen wat zou moeten kunnen. Weerstand is op een gegeven moment wat minder wat ruw in vacht, met regen sneller rillen, af en toe hoesten minder spelen in de kudde etc. Dan krijgt ze een tijdje een beetje slobber met lijnzaad en foene griek en binnen twee dagen is ze weer helemaal top. Dit gebeurt al jaren zo en ondanks mijn idee dat supplementen, krachtvoer etc. overbodig zijn zet me dat dan toch weer aan het twijfelen. Nu heeft deze merrie extra aandacht nodig inzake haar gebit, zou het mischien zo kunnen zijn dat deze merrie in het verleden door pijn een andere manier van eten heeft ontwikkeld en niet goed maalt en mischien meer doorslikt waardoor minder goede opname van voedsel? Iemand hier ervaring mee.
Volg datum > Datum: zondag 9 september 2007, 21:559-9-07 21:55 Nr:95699
Volg auteur > Van: muriel Opwaarderen Re:95693
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Overname TweedeKans Paarden project. Structuur

muriel
Homepage
Nederland

Jarig op 8-6

883 berichten
sinds 21-2-2007
Ik heb vroeger bij het stamboek gewerkt dat trekpaarden, haflingers en nog een paar kleinere stamboeken registreerde. Ik ben altijd zeer geïntereseerd geweest in fokkerij maar geloof me veel fokken voornamelijk om twee redenen 1. is ieder jaar zo een schattig veulentje 2. zo verdient die merrie ook nog wat terug (wat helemaal niet uit kan!)

Eind jaren negentig werden er plusminus 900 trekpaard veulens per jaar geboren. Laten we er even simpel van uit gaan dat de helft hengstveulens waren dus 450. Ik denk dat als er 50 hengstveulens in leven werden gehouden voor de opfok het er veel waren. Na 3 jaar worden er een handvol goedgekeurd rest gaat alsnog naar slager. Daar is mischien verandering in gekomen nu meer mensen ook recreatief een trekpaard houden maar zo lagen de cijfers toen.

Bij de haflingers werden ongeveer 2500 veulens per jaar geboren. Met de hengsten houder werd vaak afgesproken tijdens de dekking dat als het veulen met 6 maanden weer opgehaald werd. Hengstenveulens zocht hij wellicht een enkele topper uit voor de opfok voor de hengstenkeuring rest gaat naar Italie. Merries gaan over het algemeen minder snel naar de slacht. Allemaal kern gezonde dieren met papieren, honderden veulens.

En wat te denken dat het shetland stamboek al reeds op 10.000 uitgeschreven dekkingen zat van goedgekeurde hengsten per jaar en dan nog de shetlanderhengst van de hoek hierbij opgeteld is een hele grote berg vlees van kerngezonde paardjes. De markt is vooral op zoek naar 3 a 4 jarige paarden en ponies waar ze direct mee aan de slag kunnen. Jonger dan 3 en ouder dan 12 is geen markt voor uitzonderingen nagelaten. Wordt er een beetje treurig van maar heleboel mensen gaan nog graag naar de snackbar en de diepvries bij de supermarkt moet ook weer vol.
Volg datum > Datum: vrijdag 14 september 2007, 18:4014-9-07 18:40 Nr:96205
Volg auteur > Van: muriel Opwaarderen Re:96201
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Hoe kleine pony vervoeren in trailer?(hoge voor stang) Structuur

muriel
Homepage
Nederland

Jarig op 8-6

883 berichten
sinds 21-2-2007

Wij hebben onze ponies stokmaat 1.10 - 1.20 los in de trailer.

Het middenstuk met borst en achterstang kan er uit zodat er helemaal niets meer is en dan dik in het stro. Hebben nog nooit problemen gehad (ik vervoer ze bijna altijd wel samen een maatje dus eigenlijk nooit alleen ergens naar toe geeft altijd een stuk minder stress) Ze gaan over het algemeen dan zelf achterstevoren of op 45 graden ten opzichte van de rijrichting staan om dat dit de meeste stabiliteit geeft.Wij hebben op borsthoogte wel een achterstang laten maken over de gehele lengte zodat ze er niet uit stormen als klep omlaag gaat of met hun gewicht tegen de achterklep aan kunnen gaan hangen.

Vroeger deden we de grote paarden veulens ook altijd op deze wijze.

Wel altijd aan denken om heel rustig te rijden met name in bochten en op rotondes, ik heb ooit vlakbij rijvereniging en rotonde gewoond. Mensen hebben niet in de gaten met motorgeluid en radio aan hoe een paard moeite heeft met dat bochtenwerk je hoort ze gewoon snel overstappen en een hoop gerommel.
Volg datum > Datum: donderdag 27 september 2007, 18:4627-9-07 18:46 Nr:97456
Volg auteur > Van: muriel Opwaarderen Re:97450
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Hond gespiest door vuil wat illegaal is gestort Structuur

muriel
Homepage
Nederland

Jarig op 8-6

883 berichten
sinds 21-2-2007
Heel veel sterkte Esther met je hond, begrijp je woede had van de week de kat heel ziek waarschijnlijk vergiftigde muis gepakt maakt gelukkig nu weer goed.
Sommige boeren vinden katten maar lastig en strooien liever gif.
Sterkte meid..trouwens tot morgen... mogen we sjouwen...bij Wil.
Volg datum > Datum: zondag 7 oktober 2007, 22:587-10-07 22:58 Nr:98218
Volg auteur > Van: muriel Opwaarderen Re:98203
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: paard slaapt niet graag alleen Structuur

muriel
Homepage
Nederland

Jarig op 8-6

883 berichten
sinds 21-2-2007
Wat veel mensen niet weten is dat een paard enkel in zijn remslaap (diepe slaap) kan komen als zijn benen gestrekt zijn en zijn hoofd plat op de grond. Let maar op soezen is altijd met de benen gevouwen onder het lichaam. Dit betekend dat vele paarden van groter dan plusminus 1.60 meter in een box van 3x3 meter al vele jaren nooit meer in een remslaap zijn geweest. Dit geldt ook voor paarden die niet durven te gaan liggen in een dichte box omdat zij dan de omgeving niet in de gaten kunnen houden en dit zijn er meer dan je denkt. Ik weet hoe ik me voel na een slechte nachtrust moet er niet aan denken als dit jarenlang zou zijn....
Volg datum > Datum: zondag 7 oktober 2007, 23:177-10-07 23:17 Nr:98222
Volg auteur > Van: muriel Opwaarderen Re:98219
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: paard slaapt niet graag alleen Structuur

muriel
Homepage
Nederland

Jarig op 8-6

883 berichten
sinds 21-2-2007
Ik zal het moeten opzoeken, het was een artikel van een dierenarts in het duitse tijdschrift Pferdebetrieb (voor ondernemers in de paardenhouderij in Dld.) Zal het opzoeken (mijn probleem is dat ik hoewel ik het me iedere keer voorneem het niet meer te doen) nog wel eens boeken en tijdschriften uitleen en die komen nog wel eens niet terug. heel raar... Ik ben nog niet zo slaperig dus ga eens zoeken.
Je leest nu alle berichten van "muriel"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
883 berichten
Pagina 1½ van 59
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact