InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
97 berichten
Pagina 6½ van 7
Je leest nu alle berichten van "Cledisa"
Volg datum > Datum: maandag 18 september 2006, 17:2018-9-06 17:20 Nr:61090
Volg auteur > Van: Cledisa Opwaarderen Re:60941
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: 2 jarig shetlandveulentje volgens diagnose veearts hoefbevangen Structuur

Cledisa
Homepage
Utrecht
Nederland

Jarig op 30-1

97 berichten
sinds 2-12-2004
>> .
>>
>>

> willen natuurlijk.
> Hoe dan ook ik kan je haar telefoonnummer doormailen.
>
> Groetjes Jessica

Hoi Jessica,

Bedankt voor je reactie. Ja en ik ben niet Monique uit Duitsland maar uit Utrecht. Ik ben erg geïnteresseerd in wat die paragnoste voor jouw merrie gedaan heeft. Zou je me dat kunnen vertellen? Wat deden de leverproblemen bij jouw merrie. Uitte zich dat bijvoorbeeld ook in abcessen bij de kroonrand?Je mag het me uiteraard ook mailen als je dat prettiger vindt. Ik ben reuzebenieuwd. Mercredi gaat momenteel goed. Ze ligt nog steeds veel maar de koorts begint te zakken. Vanochtend 37.8. Toch netjes niet waar? Het abces op de linker kroonrand van haar voetje is nu echt op 3 plaatsen opengebroken. En niet vlak boven de kroonrand maar zeker 2 cm daarboven. Vanavond komt de bekapper en ik ben benieuwd wat zijn bevindingen zijn. Ik zal binnenkort een link geven met foto's dan kunnen jullie je een beeld vormen van hoe het eruit ziet. Misschien roept dat ook nog herkenning op. Ik zal morgen de uitslag van de bekapper vertellen.

Groetjes,
Monique
Volg datum > Datum: dinsdag 19 september 2006, 13:0419-9-06 13:04 Nr:61177
Volg auteur > Van: Cledisa Opwaarderen Re:61093
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: 2 jarig shetlandveulentje volgens diagnose veearts hoefbevangen Structuur

Cledisa
Homepage
Utrecht
Nederland

Jarig op 30-1

97 berichten
sinds 2-12-2004
Christel Provaas schreef op maandag 18 september 2006, 17:30:

> Cledisa schreef op maandag 18 september 2006, 17:20:
>
>>>> .

>
> Mag ik nog wat vragen, Monique. Ik herinner me dat je ergens
> schreef dat je haar magnesium gaf. Dat was vóórdat het mis
> ging. Had je daar een reden voor?

Hoi Christel,

Toen de bekapper er een maand geleden was vroegen we hem eens te kijken naar Mercredi omdat ze soms linksvoor zo stijf liep. We wilden weten of er in de hoefjes iets niet in orde was. De bekapper zag niets verontrustends maar constateerde wel een lichte ontsteking in de teen van haar voetjes en adviseerde ons om haar magnesium te geven. Dit was dus al een voorbode van het gebeuren. Als we toen voor de zekerheid bloed hadden laten prikken was dat van die lever waarschijnlijk wel boven water gekomen. Aangezien ze echter ene dag wat stijf liep en er de andere dag niets te zien was zagen wij de noodzaak hier niet van. De bekapper is gisteren overigens geweest en kon, ondanks dat de veearts dit bleef volhouden, geen sporen van hoefbevangenheid in de voorhoefjes ontdekken. Het hoefje rechtsachter waar het allemaal mee is begonnen is zo goed als geheeld en ook daar kon hij geen schrikbarende dingen vinden zoals bijvoorbeeld een beginnende ontschoening. Sterker nog een ontschoening rechtsachter is praktisch ondenkbaar. De ontsteking over de gehele kroonrand van het linker achtervoetje vond hij heftig. En dit terwijl de zwelling nu aan het afnemen is. Hij durfde daar geen uitspraak over te doen. Kort nadat ik ben begonnen met de homeopatische medicijnen is het abces eindelijk goed opengebroken en begint de zwelling langzaam dunner te worden. Voor mensen die het nog niet hebben gezien is de zwelling die er nu nog zit enorm. Maar wij weten hoe erg het was. Haar temperatuur blijft tussen de 37-38.2 graden. Terwijl dit ruim een week zo niet meer tegen de 39 graden aan zat. Het abces is het ergste achter bij de hoefballen. Maar wij herinnerde ons gisteren ineens dat die veearts daar met zo'n dikke infuusnaald in heeft zitten porren. En niet zo zuinig ook. Die hoefballen zijn, nu het open is, de helft geslonken. We maken het 2x per dag goed schoon met gekookt water en smeren het in met calendulazalf en ontsmetten het met betadineoplossing. Het lijkt te werken. We blijven natuurlijk nog voorzichtig. Het leverprobleem blijft riskant. Ik geef al een tijdje geen magnesium meer omdat het op is. Ik weet eerlijk gezegd niet of ik misschien beter is dat ik hier verder mee ga. Vergeten te vragen aan de bekapper gisteren. Wat denk jij? Ik zal proberen vandaag of morgen een link te plaatsen waarop de foto's te zien zijn van de ontsteking.

Groetjes,
Monique
Volg datum > Datum: woensdag 20 september 2006, 13:4220-9-06 13:42 Nr:61317
Volg auteur > Van: Cledisa Opwaarderen Re:61226
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: 2 jarig shetlandveulentje volgens diagnose veearts hoefbevangen Structuur

Cledisa
Homepage
Utrecht
Nederland

Jarig op 30-1

97 berichten
sinds 2-12-2004
jessica van der Stel schreef op dinsdag 19 september 2006, 22:16:

> >> >>
>> >
> Hallo Monique,

>
> Als je wil kan ik haar nummer naar je doormailen.
>
> Groet Jessica

Hoi Jessica,

Mail me haar nummer maar. Heeft ze toevallig ook nog een website of iets dergelijks. Ik zou graag wat meer over haar willen weten voordat ik haar bel. Ken jij nog ervaringen van andere mensen?
Met Mercredi gaat het nog steeds hetzelfde. Temperatuur van vanochtend was 38.3. De kroonrand van het rechterachtervoetje begint steeds meer te slinken en op de hoefballen zie je ook dat er wat gebeurd. Er komt steeds minder pus uit en de wond begint kleiner te worden. Linksachter daarentegen komt in het midden van de kroonrand weer wat pus uit ineens. Volgens deskundigen een uiting van de homeopatische geneesmiddelen. De rotzooi moet eruit. De kroonrand van dit voetje is echter niet erg dik. Vanochtend stond ze op om te mesten. Nu belaste ze ineens linksvoor niet. Ze liep op haar teentje. Ik dacht dat ik gek werd. Het begint toch niet van voren af aan. Volgens anderen kan het zijn dat ze zich eerder verstapt heeft met opstaan. Even aanzien. Ik zie geen aanwijzingen voor een hoefzweer. De bekapper heeft de voorvoetjes ook goed bekeken en zag ook geen rare dingen. Ik ga er vooralsnog maar vanuit dat ze zich verstapt heeft of dat moeder Maggie er misschien per ongeluk op gestaan heeft. Ik ben druk bezig om de foto's op te slaan zodat ik de link hier kan vermelden. Die van vandaag moeten er echter nog op. Ze volgen a.s.a.p.

Groetjes,

Monique
Volg datum > Datum: vrijdag 6 oktober 2006, 18:096-10-06 18:09 Nr:62389
Volg auteur > Van: Cledisa Opwaarderen Re:62270
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: 2 jarig shetlandveulentje volgens diagnose veearts hoefbevangen Structuur

Cledisa
Homepage
Utrecht
Nederland

Jarig op 30-1

97 berichten
sinds 2-12-2004
Elibeest schreef op woensdag 4 oktober 2006, 17:28:

> Cledisa schreef op vrijdag 1 september 2006, 12:34:
>
>> Cledisa schreef op woensdag 30 augustus 2006, 13:53:

>
> Hoi,
>
> Hoe is het nu met haar?

Hallo,

Ik zou nog steeds een link met foto's doorgeven. Ben erg druk geweest met het opzoeken van allerlei informatie over ontschoening. Het gaat momenteel erg goed met Mercredi. Haar temperatuur is nu telkens tussen de 37.4 en 37.8. Haar ademhaling is nagenoeg weer normaal evenals de hartslag. Ik geef sinds twee weken op advies Equiral Qi. Daar zit onder andere spelt in. Dat gaat erin als zoete koek en ze blijft nu ook op conditie en daar bedoel ik mee dat ze verder kan herstellen. Hooi heeft ze zowiezo altijd tot haar beschikking maar het is moeilijk na te gaan of ze voldoende hooi eet omdat haar moeder haar ook regelmatig gezelschap houdt. De abcessen zijn bijna over. Vorige week vrijdag kreeg ik de schrik van mijn leven. Kwamen er allemaal maden uit de wond van het linkerachterbeentje. (dit kleine abces was eigenlijk al dicht) Ik ben de hele avond bezig geweest om die beesten eruit te krijgen en het is gelukt. Stond later wel een beetje in tweestrijd omdat er ook madentherapie bestaat die ze gebruiken bij bepaalde wonden die niet willen helen omdat maden de rotzooi opeten. Ik weet dus niet of ik er goed aan gedaan heb maar mijn gevoel zegt van wel. Dat betreffende voetje gaat nu overigens heel goed wat betreft de genezing. Aanstaande maandag neem ik volgens afspraak weer contact op met de holistisch dierenarts. Er moet binnenkort bloed afgenomen worden om de lever weer te checken. Verder is er nog niets schokkends gebeurd op het gebied van ontschoening. Het moet gaan gebeuren maar hoe wat wanneer en waar is mij totaal onbekend. Zodra de abcessen geheel genezen zijn gaan we eens verder kijken.
Hier dan de link: http://www.mijnalbum.nl/Album=GBLVQ88K
Wordt wederom vervolg!

Groetjes,
Monique
Volg datum > Datum: woensdag 11 oktober 2006, 13:3711-10-06 13:37 Nr:62620
Volg auteur > Van: Cledisa Opwaarderen Re:62518
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: 2 jarig shetlandveulentje volgens diagnose veearts hoefbevangen Structuur

Cledisa
Homepage
Utrecht
Nederland

Jarig op 30-1

97 berichten
sinds 2-12-2004
Myriam schreef op maandag 9 oktober 2006, 19:32:

> Cledisa schreef op vrijdag 6 oktober 2006, 18:09:
>
>> Elibeest schreef op woensdag 4 oktober 2006, 17:28:

> gaan.
> Petje af voor je doorzettingsvermogen - dat shetlandertje heeft
> trouwens ook pit in zijn lijfje! Ik duim voor jullie!
> Myriam

Hallo iedereen die met Mercredi en mij meeleeft. Ik heb reuzegoed nieuws. Gisterochtend trof ik Mercredi na ruim een maand aan op het land al knabbelend aan het gras. 10 oktober 2006 is nu Mercredi-Day en we hebben het dan ook groots gevierd. De weg die ik ben ingeslagen met Mercredi werp echt zijn vruchten af. Kijk op de eerder gegeven link en geniet mee. Ik zal binnenkort een uitgebreid verslag doen maar het ontbreekt me een beetje aan tijd op dit moment. Dit geweldige nieuws wilde ik jullie niet onthouden. We zijn er natuurlijk nog lang niet en de stand van haar linkerachtervoetje is ook wat apart maar dat kan liggen aan het feit dat we niet veel aan haar hoefjes hebben durven doen i.v.m. de abcessen. De bekapper gaat de foto's beoordelen en dan kijken we hoe we het gaan aanpakken. Binnenkort dus een uitgebreid verslag. En iemand vroeg welke holistisch dierenarts ik had ingeschakeld. Dat is Eric Laarakker.

Jullie horen me snel met meer (positief) nieuws!

Groetjes,
Monique
Volg datum > Datum: maandag 30 oktober 2006, 13:3430-10-06 13:34 Nr:64102
Volg auteur > Van: Cledisa Opwaarderen Re:63975
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: 2 jarig shetlandveulentje volgens diagnose veearts hoefbevangen Structuur

Cledisa
Homepage
Utrecht
Nederland

Jarig op 30-1

97 berichten
sinds 2-12-2004
Rox schreef op zondag 29 oktober 2006, 9:55:

> van lennep schreef op woensdag 11 oktober 2006, 14:00:
>
>> Cledisa schreef op woensdag 11 oktober 2006, 13:37:

>
> Hoe is het er nu mee?
>
> Groet, Rox

Hallo Rox,

Het gaat tot nu toe prima met haar. Er is verder niet zo heel veell veranderd me uitzondering dat ze met de dag meer en meer de oude wordt. Er is nog steeds sprake van gedeeltelijke ontschoening. Het hoefje heeft voor helemaal losgelaten maar aangezien ze het gewoon belast zakt de kroonrand in de loslatende hoef. Er groeit alweer nieuwe hoef vanuit de kroonrand maar deze groei wordt een klein beetje belemmerd door de oude hoef. Morgen komt er een bekapper die wel op de hoogte is van de behandeling bij ontschoening en die gaat er dus wat aan doen. Wat... dat zou ik op dit moment niet weten. Ik heb begrepen dat van de oude hoef een stuk wordt weggesneden om de nieuwe hoef de ruimte te geven om verder te groeien. Ik zie het dus morgen wel. Ik krijg tevens gelijk eindelijk de al zolang gezochte uitgebreide uitleg over ontschoening aan de hand van een aantal voorbeelden die hij zal meenemen. Ik hoop dus morgen een stuk wijzer te zijn en in de toekomst andere mensen waarvan hun paard of pony met hetzelfde probleem kampen van informatie te kunnen voorzien. Ontschoening is echt niet in alle gevallen einde oefening! Het vergt alleen veel tijd en met name geduld. Verder heel belangrijk: kijk altijd naar het dier zelf. Welk advies je ook krijgt. Het dier geeft zelf wel aan of hij/zij er geen heil meer in ziet. Dan moet je daar dan ook uiteraard naar handelen en het de rust gunnen waar hij/zij om vraagt oftewel euthanasie. Indien dit niet het geval is ga ervoor. Je hebt kunnen lezen hoe dat bij mijn veulen is gegaan. Ik herken haar niet meer in vergelijking met 6 weken geleden. Ze is weer helemaal de oude op de ontschoening na. Verder wordt er morgen ook opnieuw bloed afgenomen om haar leverwaarden te checken. Dat is dus ook spannend.

Groetjes,
Monique
Volg datum > Datum: vrijdag 23 mei 2008, 18:4923-5-08 18:49 Nr:126531
Volg auteur > Van: Cledisa Opwaarderen Re:126522
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: hoefbeenrotatiedrama bij ons op stal Structuur

Cledisa
Homepage
Utrecht
Nederland

Jarig op 30-1

97 berichten
sinds 2-12-2004
Ach, die faculteit. Die hebben vast aandelen bij de leverancier die de euthanasaat verstrekt. Ik heb het gehad met ze sinds Mercredi. Ik laat ze alleen nog maar komen in noodgevallen. Acute koliek bv. Maar niet bij hoefproblemen. En al helemaal niet sinds één of andere muts van hun een zwilwrat aanzag voor een abces. Tjonge jonge dan valt mijn bek open en ik kreeg hem de eerstkomende uren daarna ook niet meer dicht. Laat dat meisje anders Didi's website even lezen. Didi had tevens een hoefbeenrotatie en had hier ,als het aan de faculteit had gelegen, sowieso niet meer op deze aardkloot mogen rondlopen maar loopt gelukkig dankzij haar doorzettingsvermogen en uiteraard Marco (en mijn koppigheid) weer als een kievit. Hij komt overigens a.s. woensdag mijn pony's bekappen. (Utrecht) Misschien heeft hij nog een gaatje om even langs te komen. Is niet zo ver uit de buurt. Mijn fjord die ik vorig jaar heb gekregen heeft ruim 4 haar geleden ook een hoefbeenrotatie gehad met zooldoorbraak en is ook weer helemaal hersteld! Iedereen hier weet dat herstel in dit soort gevallen mogelijk is maar om iemand te overtuigen die dit nog niet weet moet je denk ik echt met voorbeelden aankomen. Mensen willen vaak het allerbeste voor hun paardje maar laten zich zo vaak onbewust meeslepen door omstanders en veeartsen omdat ze het idee hebben dat die het beter weten. Ik heb al zoveel verhalen mogen vernemen inmiddels. Je wordt er echt triest van.

Ik hoop het beste voor het paardje en dat ze de juiste beslissing neemt.
Volg datum > Datum: maandag 30 juni 2008, 12:3530-6-08 12:35 Nr:132272
Volg auteur > Van: Cledisa Opwaarderen Re:132082
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: phenylbutazon Structuur

Cledisa
Homepage
Utrecht
Nederland

Jarig op 30-1

97 berichten
sinds 2-12-2004
Ik ben meer een lezer dan een schrijver hier op dit forum maar soms moet ik even reageren. En hier is dan zo'n moment. Ondanks dat uit de vele reacties duidelijk blijkt dat phenylbutazon "gif" is wil ik ter aanvulling toch nog even een reactie geven in de vorm van een mailtje van Wim de Leeuw waar ik destijds (helaas te laat) mijn vraag neerlegde wat de gevolgen van het geven van dit middel kunnen zijn. Dit omdat de veearts volhield dat dit middel niet de oorzaak kon zijn van het hele gebeuren.

Zijn antwoord:

In de eerste plaats is phenylbutazon niet (meer) geregistreerd voor het gebruik bij paarden.

In de literatuur wordt gewaarschuwd voor het gebruik bij veulens en ponies.
Phenylbutazon tast de slijmvlieslaag van de darm aan, waardoor giftige substanties via de poortader bij de lever komen en deze belasten ('leaky gut syndrome'). Dit is op basis van Amerikaanse literatuur.

Eigenlijk is er geen indicatie om chronisch synthetische pijnstillers voor te schrijven. Via natuurlijk bekappen, supplementen en kruiden zijn vele aandoeningen goed te genezen, zonder dat er gevaar voor vergiftiging dreigt.

Die troep is dus levertoxisch!! En we weten allemaal dat de lever een zeer belangrijke functie heeft in ons lichaam.

Ik ben enorm blij dat mijn meissie er nog is maar ik had haar de lijdensweg die het ondanks alles wel is geweest graag willen besparen als ik dit van te voren had geweten. Ik had het dan nooit gegeven!
Volg datum > Datum: dinsdag 1 juli 2008, 10:241-7-08 10:24 Nr:132367
Volg auteur > Van: Cledisa Opwaarderen Re:132324
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: phenylbutazon Structuur

Cledisa
Homepage
Utrecht
Nederland

Jarig op 30-1

97 berichten
sinds 2-12-2004
Dat ben ik dus niet met je eens Ingrid! Maar die discussie hebben wij al vaker gevoerd. Ik vind het jammer dat je maar blijft volhouden dat het geen schade aan de lever kan toebrengen. Wim de Leeuw is overigens niet de eerste de beste en ik heb inmiddels van meerdere personen vernomen dat phenylbutazon ofwel "buut" in de volksmond indirect je lever kan aantasten. Het is een zwaar medicijn dat in principe is bestemd voor mensen met de ziekte van bechterew. De mensen die bechterw hebben moeten zich ook periodiek laten controleren op nier- en LEVERfunctie. Ik heb de afgelopen maanden ook niet stil gezeten en navraag gedaan naar dit middel en overal kreeg ik hetzelfde antwoord. "Oppassen met dit middel kan levertoxisch zijn"!! Waar je ook zoekt op het net word je gewaarschuwd voor dit middel.

Het is een NSAID (non-steroidal anti-inflammatory drugs) met behoorlijk wat neveneffecten:

Gastrointestinale ontregeling, ulceraties, bloedingen
verminderde nierfuncties
verminderde coagulatie
Bot-en gewrichtletsels
LEVERAANTASTING
ontregeling en verstoring van het centraal zenuwstelsel
hypergevoelige reacties

Verder moet voorschrijven van de meest schadelijke NSAIDS zoals waaronder PHENYLBUTAZON strikt dienen te worden beperkt.

Ik kan (helaas) zo een paar paarden noemen die na het geven van dit middel of bij de slacht zijn beland of geëuthanaseerd. Ik wil mensen dus waarschuwen dit middel nimmer aan je paard te geven. Er zijn genoeg alternatieven die niet schadelijk zijn. Dit middel kan een fatale afloop hebben voor je paard. Ik hoop echt van ganser harte dat je ophoudt met te verkondigen dat dit middel niet schadelijk kan zijn voor de lever. Je weet vast wel wat de functie van de lever is. Alles wat in je maag terecht komt zal uiteindelijk via de poortader in de lever belanden. Zo dus ook de phenylbutazon. Je hebt gelijk dat het ook slecht is voor de maag en de nieren maar het is dus ook zeer schadelijk voor de lever. Conclusie?? Niet geven lijkt mij en zoeken naar alternatieven die er echt wel zijn. En misschien heeft Isabella geen problemen gehad toen je de buut toediende. Gelukkig! Maar er zijn helaas genoeg paarden die door dit middel hier niet meer zijn. Dus waarom russisch roulette spelen met je paard??
Volg datum > Datum: dinsdag 1 juli 2008, 13:511-7-08 13:51 Nr:132393
Volg auteur > Van: Cledisa Opwaarderen Re:132383
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: phenylbutazon Structuur

Cledisa
Homepage
Utrecht
Nederland

Jarig op 30-1

97 berichten
sinds 2-12-2004
Het was niet eens nodig om zo'n straf poeier te geven!

Dat was niet de bedoeling hoor Maria. Het was een reactie op het schrijven van Ingrid (die ik overigens nog steeds een warm hart toedraag maar dat weet ze) met wie ik een tijd terug een discussie heb gevoerd over de schadelijke effecten van het gebruik van buut. Ik wil het gebruik hiervan bij paarden echt iedereen afraden. Natuurlijk is het ieders keuze maar dat men in iedergeval weet wat het kan veroorzaken. Ik ben er geweest het is godzijdank goed afgelopen al was er lang twijfel en ik hoop dan ook er nooit meer te komen. En ik gun niemand en met name het paard wat wij hebben meegemaakt. En dat allemaal door een foute diagnose en verkeerde medicatie (phenylbutazon).
Volg datum > Datum: dinsdag 12 mei 2009, 11:1912-5-09 11:19 Nr:164613
Volg auteur > Van: Cledisa Opwaarderen Re:164564
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: ontwormen, wat te doen met dierenartsadvies Structuur

Cledisa
Homepage
Utrecht
Nederland

Jarig op 30-1

97 berichten
sinds 2-12-2004
Mariska Tuinier schreef op maandag 11 mei 2009, 22:19:

> Hoi,
>
> mijn haflinger graast het hele jaar door op 2 ha gras samen met

> Iets anders wat wel belangrijk is; de weide wordt dagelijks
> uitgemest, maar mesthoop ligt aan de rand van de weide, dus hoe
> effectief dat dan is....
> graag jullie mening!

Deze vraag heb destijds ook eens neergelegd bij Het Woud.
Ik kreeg hetvolgende antwoord;

Te allen tijde adviseren wij om éérst een wormeitelling uit te laten voeren bij de paarden. Alleen dan weet je of het betreffende dier ontwormd moet worden. Standaard momenten zijn voorjaar, zomer en najaar. Dat komt dus overeen met de momenten waarop u uw dieren (eigenlijk blind) behandeld.
Een tweede keer ontwormen na 6 weken heeft niet zoveel zin; voor de meeste ontwormingsmiddelen geld ook dat er dan nog geen (nieuwe) volwassen wormen in de darmholte zijn.

Misschien heb je wat aan dit advies! Ik denk dat eerst een wormeitelling raadzaam is!
Je leest nu alle berichten van "Cledisa"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
97 berichten
Pagina 6½ van 7
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact