InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18866 onderwerpen
275477 berichten
Pagina 2403½ van 18366
Je leest nu op chronologische volgorde
Volg datum > Datum: woensdag 26 oktober 2005, 16:2426-10-05 16:24 Nr:36043
Volg auteur > Van: Monique Meijer Opwaarderen Re:36042
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Jakobskruiskruid Structuur
Monique Meijer
Op Haaid
Duitsland

Jarig op 22-5

3218 berichten
sinds 3-6-2005
Nick Altena schreef op woensdag 26 oktober 2005, 16:10:

> Esther schreef op woensdag 26 oktober 2005, 15:59:
>
>>> MITS de zaadbanken verdwijnen.

> Leg mij het doel van het "bewaren" van deze nu aanwezige
> zaadbanken maar uit...misschien verander ik dan van mening :)
>
> Nick

Hallo,
Misschien een domme vraag.....
Waar ik woon is meerendeel veengrond. Ik heb in ons weiland en in kilometers omtrek gelukkig nog geen enkel plantje kunnen ontdekken. Ook de boer waar wij ons hooi vandaan krijgen heb ik bezocht en niets kunnen ontdekken op zijn land. Houdt JKK niet zo van veengrond? (Zou voor ons natuurlijk geweldig zijn). Bij een kennis enkele kilometers verderop, waar voornamelijk zandgrond is, stond wel een plant.
Monique
Volg datum > Datum: woensdag 26 oktober 2005, 16:2526-10-05 16:25 Nr:36044
Volg auteur > Van: Piet Opwaarderen Re:36039
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Jakobskruiskruid Structuur

Piet
Homepage
Terneuzen home, Koewacht werk
Nederland

Jarig op 8-7

11530 berichten
sinds 11-12-2003
Esther schreef op woensdag 26 oktober 2005, 15:59:

> Nick Altena schreef op woensdag 26 oktober 2005, 15:50:
>
>> Esther schreef op woensdag 26 oktober 2005, 15:19:

> Interpreteer nu eens anders na mijn uitleg, ik denk dat je nu
> beter begrijpt wat er is bedoeld.
>
> Esther
Je weet dat ik allang vind dat jullie perfect werk doen en heel fijn dat dat ook gezien wordt door de big shots in den Haag.
Maarre...... :)
Ik denk dat Michiel gelijk heeft wanneer hij zegt dat je eeen plant kunt verzwakken. Misschien heeft hij ervaring met JKK op dat gebied, ik niet. ik weet niet of JKK een echte vaste plant is of een zgn.2 jarige.
Maar bv brandnetels kun je verwijderen door ze zeer konsekwent af te maaien, terwijl je een paardenbloem tot st Juttemus af kunt maaien en hij vrolijk met je gras mee groeit.
Aan de andere kant: als ik een volkstuintje zou hebben en ik ga elke week een keer met een hakje langs mijn bietjes en bonenplantjes dan verzwak ik alle onkruid zo dat er steeds minder van terugkomt.
Ik vind het dan ook nogal heel rigoureus om te stellen dat een ragfork niet werkt ... als je er maar kort bij blijft en de eventuele nieuw plantjes, zo die er zijn, ook weer weghaalt.
Ik ben van de zomer in de wei aan het werk geweest met een riek en heb een aantal kruiwagens met die herrie eruit gehaald. Ik kan je vertellen dat er nu een ruk minder staat hoor Essie! Als ik dat nog een paar keer na loop weet ik zeker dat ze weg zijn. Natuurlijk is het handig om daarmee niet te wachten tot ze gebloeid hebben he. :)
Piet
Volg datum > Datum: woensdag 26 oktober 2005, 16:2826-10-05 16:28 Nr:36045
Volg auteur > Van: Frans Veldman Opwaarderen Re:36022
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Jakobskruiskruid Structuur

Frans Veldman
Homepage
Drenthe
Nederland

Jarig op 22-10

5061 berichten
sinds 1-1-2003
Collane schreef op woensdag 26 oktober 2005, 9:52:

> Wat Esther probeert te zeggen, is dat de informatie op
> kruiskruid.nl niet klopt!
>

> gaat op wetenschappelijke onderzoeken en dat alles altijd
> dubbelblind gecheckt moet worden, zelf zo de bronnen moet
> kunnen overleggen.
> Nou dus niet! En dat valt me smerig tegen!

Mag het misschien ietsje minder? Komt het niet bij je op dat iemand gewoon eens twee weken het druk kan hebben, en even geen tijd kan hebben om dit soort dingen af te werken? Dat als iemand niet eens zijn eigen forum leest (dit lees ik omdat iemand me daarover benaderde) het misschien betekent dat iemand gewoon even geen tijd heeft om zich met de website te bemoeien?

Wat je vraag verder betreft, bedenk wel even dat wij de eersten waren die in Nederland met informatie over kruiskruid kwamen, en dat de betreffende pagina vrij oud is. Sinds het verschijnen van deze pagina (bijna drie jaar geleden) en de daaropvolgende interesse voor het JKK is er veel meer informatie vrijgekomen.
Toen wij de pagina schreven hebben wij ons gebaseerd op toenmalige bronnen, meer was er niet. Na o.a. door verschillende mensen gewaarschuwd te zijn dat JKK giftig is bij huidcontact hebben we op de pagina de waarschuwing toegevoegd dat JKK giftig KAN zijn bij huidcontact (voor zover ik weet staat er nergens dat dit onomstotelijk bewezen is. Volgens mij was jij één van die personen die met de "informatie" kwam dat JKK giftig is bij huidcontact).

Fijn dat er inmiddels onderzoeken naar boven zijn gekomen waarbij meer duidelijkheid is ontstaan over dit onderwerp. Wat MIJ echter smerig tegenvalt is dat wij nu een sneer krijgen, omdat wij destijds de aandacht voor JKK hebben aangewakkerd. Waar was JIJ toen? Waarom heb je NU pas een site over JKK gemaakt? Makkelijk praten om anderen het pionierswerk te laten verrichten, en als er dan (mede daardoor) meer en meer info over het JKK komt een nieuwe site te fabrieken met de nieuwere informatie, en dan de pioniers te beschuldigen van onzorgvuldigheid. Pffft.

Hadden we moeten wachten met onze info over JKK, tot we exact wisten hoeveel paarden er in Engeland door JKK waren omgekomen?

Wat krijgen we straks, als natuurlijk bekappen gemeengoed is geworden, ook een sneer omdat er misschien nieuw onderzoek is gekomen waaruit blijkt dat in onze eerste opzet enkele foutjes zaten?

Kinderachtig en flauw, en met weinig respect voor mensen die misschien wat anders aan hun hoofd hebben en geen tijd hebben om a la minuut de website aan te passen.

Frans
Je leest nu op chronologische volgorde
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18866 onderwerpen
275477 berichten
Pagina 2403½ van 18366
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact