InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
94 berichten
Pagina 2½ van 7
Je leest nu onderwerp "Paardenvlees"
Volg datum > Datum: zaterdag 29 maart 2014, 19:5329-3-14 19:53 Nr:266112
Volg auteur > Van: Coralie Opwaarderen Re:266091
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Paardenvlees Structuur

Coralie
Gulpen
Nederland

Jarig op 21-7

1973 berichten
sinds 11-8-2004
Jean Mclean schreef op zaterdag 29 maart 2014, 10:53:

> Het lijkt allemaal zo idylisch de koe (in
> de zomer ) op het land, lekker aan het grazen. Intussen mogen ze 2 keer
> per dag barsten van de opgezette uiers, die dan door de lieve boer wordt
> leeggemolken om vervolgens te wachten tot de uiers zich wederom opzetten.

Tegenwoordig heeft elke zich respecterende melkveehouder een melkrobot. Hiermee kan de koe zichzelf (laten) melken als ze daar zin in heeft.

En er zijn boeren die de kalveren de eerste dagen bij de moeder laten (want dan kan de koe toch nog niet gemolken worden omdat ze biest geeft).
Gaat prima. Vind ik zelf beter dan meteen weghalen..
(Maar nog beter zou zijn, zoals ze het bij de paardenmelkerij doen: moeder en kind een aantal uren per dag bij elkaar laten..)
Volg datum > Datum: zaterdag 29 maart 2014, 20:1729-3-14 20:17 Nr:266115
Volg auteur > Van: Coralie Opwaarderen Re:266085
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Paardenvlees Structuur

Coralie
Gulpen
Nederland

Jarig op 21-7

1973 berichten
sinds 11-8-2004
Piet schreef op zaterdag 29 maart 2014, 1:53:

> Oow, maar je gaat over één punt heen en dat is dat mensen het lekker
> vinden... ik ook...

Lekker vinden is 1 ding, gezond is een ander ding.
Gebakjes vinden we ook lekker, maar iedereen weet dat (te) veel gebakjes eten NIET gezond is.
Zodra we allemaal begrepen hebben dat vlees helemaal niet zo gezond is, wanneer je er (te) veel van eet, dan is het snel afgelopen met al die vleesproductie.
(Net zoals er nu steeds meer mensen zich er bewust van geworden zijn dat al die koolhydraten ongezond zijn..)
Volg datum > Datum: zaterdag 29 maart 2014, 20:5629-3-14 20:56 Nr:266116
Volg auteur > Van: e m kraak Opwaarderen Re:266115
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Paardenvlees Structuur

e m kraak
Nederland


7960 berichten
sinds 5-5-2004
Coralie schreef op zaterdag 29 maart 2014, 20:17:

> Piet schreef op zaterdag 29 maart 2014, 1:53:
>
>> Oow, maar je gaat over één punt heen en dat is dat mensen het lekker

> wanneer je er (te) veel van eet, dan is het snel afgelopen met al die
> vleesproductie.
> (Net zoals er nu steeds meer mensen zich er bewust van geworden zijn dat
> al die koolhydraten ongezond zijn..)

Maar al die "nieten" schiet niet op! En "niet gezond" legt het al helemaal af tegen "wel lekker" :-P
Waar blijft de superkok die op TV en inet met simpele goedkope overal verkrijgbare basisingrediënten uitlegt hoe je WEL goed en lekker voedsel bereid? Géén alternatieve flauwekul, géén onderscheidende "hoge keuken", wél flexibel omdat groningers geen amsterdams eten lusten en vice versa... doet me ineens denken aan een interview dat ik eens gezien heb met een Japanse sushi meester (ongeveer vergelijkbare sterrenstatus als die Jaimy): "mensen doe niet zo raar, het is gewoon maar om te eten" Grinn!

Ik ben zelf erg voedselgericht, Els trouwens ook. En een vrij redelijk thuis-kok (Els niet, geenszins te vertrouwen in de keuken wegens chronisch gebrek aan geduld tot alles klaar is $1 ).
Maar vlees is helemaal niet lekker! Vlees moet je lekker maken, met vet, met kruiden, of laten marineren in allerlei zooi. Ga er maar eens op letten dat vleesproducten die lekker gevonden worden allemaal vooral van hun vetcomponent afhankelijk zijn, of van andere smaakmakers omdat het van zichzelf gewoon niet lekker is.
Nou smaakt industrievlees al helemaal nergens naar, maar als het wél ergens naar smaakt (bijvoorbeeld, zomaar een voorbeeld, blauwe reiger borstfilets) weet ik zeker dat vrijwel iedereen die nog veel viezer vinden smaken dan dat industrievlees dat tenminste helemaal nergens naar smaakt.
Ik ben hier aardig zeker over. Het zou voor velen een eye-opener kunnen zijn. Piet? ;-)
Volg datum > Datum: zondag 30 maart 2014, 20:3330-3-14 20:33 Nr:266123
Volg auteur > Van: Coralie Opwaarderen Re:266116
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Paardenvlees Structuur

Coralie
Gulpen
Nederland

Jarig op 21-7

1973 berichten
sinds 11-8-2004
e m kraak schreef op zaterdag 29 maart 2014, 20:56:

> Coralie schreef op zaterdag 29 maart 2014, 20:17:
>> Piet schreef op zaterdag 29 maart 2014, 1:53:
>>> Oow, maar je gaat over één punt heen en dat is dat mensen het lekker
>>> vinden... ik ook...
>> Lekker vinden is 1 ding, gezond is een ander ding.
>> Gebakjes vinden we ook lekker, maar iedereen weet dat (te) veel gebakjes
>> eten NIET gezond is.
>> Zodra we allemaal begrepen hebben dat vlees helemaal niet zo gezond is,
>> wanneer je er (te) veel van eet, dan is het snel afgelopen met al die
>> vleesproductie.

> Maar vlees is helemaal niet lekker! Vlees moet je lekker maken, met vet,
> met kruiden, of laten marineren in allerlei zooi.

Dus het is alleen maar een ouderwets statussymbool?
De rijke mensen eten vlees, en wij willen op rijke mensen lijken..? :-)
Volg datum > Datum: zondag 30 maart 2014, 21:0530-3-14 21:05 Nr:266124
Volg auteur > Van: Coralie Opwaarderen Re:266123
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Paardenvlees Structuur

Coralie
Gulpen
Nederland

Jarig op 21-7

1973 berichten
sinds 11-8-2004
Coralie schreef op zondag 30 maart 2014, 20:33:

> e m kraak schreef op zaterdag 29 maart 2014, 20:56:
>
>> Maar vlees is helemaal niet lekker! Vlees moet je lekker maken, met vet,
>> met kruiden, of laten marineren in allerlei zooi.
>
> Dus het is alleen maar een ouderwets statussymbool?
> De rijke mensen eten vlees, en wij willen op rijke mensen lijken..? :-)

Lang geleden (1969) was ik in Turkije.
Je had toen 2 soorten eetgelegenheden.
De gewone, heel goedkope, waar je rijst met bonen kreeg en kon kiezen uit allerlei soorten groenten. Maar alles vleesloos. Je zat daar tussen de gewone Turkse mensen te eten.
En de luxe restaurants (zoiets als nu bij ons) met allerlei soorten vlees in de aanbieding. Daar kwamen vooral toeristen.
Ik vond die eethuisjes veel leuker en lekkerder.. Maar Turken die duidelijk een dikkere portemonnee hadden zag je daar echt niet, die gingen altijd in de luxe restaurants vlees eten..
Volg datum > Datum: maandag 31 maart 2014, 1:1731-3-14 01:17 Nr:266127
Volg auteur > Van: e m kraak Opwaarderen Re:266123
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Paardenvlees Structuur

e m kraak
Nederland


7960 berichten
sinds 5-5-2004
Coralie schreef op zondag 30 maart 2014, 20:33:

>> Maar vlees is helemaal niet lekker! Vlees moet je lekker maken, met vet,
>> met kruiden, of laten marineren in allerlei zooi.
>
> Dus het is alleen maar een ouderwets statussymbool?
> De rijke mensen eten vlees, en wij willen op rijke mensen lijken..? :-)

Ouderwets of niet, als soort van statussymbool zou zomaar kunnen, in lijn met de biologisch analogen. Dat vind ik geen rare gedachte. Vlees is uiteraard de makkelijkst verteerbare eiwitbron en de natuur geeft niets om 'lekker'. Lekker is niet alleen subjectief, een duiding van al dan niet op een bepaald moment meer aantrekkelijk eetbaar, maar ook een, denk ik, typisch menselijk-semantische uiting.

Maar waar het om gaat is dat ik stellig 2 beweringen durf doen en iedereen uitdaag die onderuit te halen:
1) het industrievlees uit de supermarkt smaakt helemaal nergens naar, is wat smaak betreft volkomen afhankelijk van vet en andere smaakmakers.

Lees anders de analysen eens op de verpakkingen in de supermarkt.
Ik weet wat er in worst gaat. Het is niet eens vies, het helpt juist allemaal om die vieze (wat er aan vlees en vet in gaat is me toch een partij gore smeerzooi, dat willen jullie écht niet weten) worst toch nog 'lekker' te maken: er gaan vrijwel gegarandeerd suikers in, en vet uiteraard, veel vet. En bieten om het rood te maken. En natriumascorbaat, een soort vitamine c als zoutvorm, niet omdat het zo gezond is maar vooral omdat de zuurgroep zo'n uitstekende antioxidant is. En allerlei aroma's en specerijen natuurlijk.
Maar naar vlees smaakt het gegarandeerd niet!!!
Of neem nou een biefstuk. Een goeie, een echte kogel. Wel even verdomd goed opletten dat je niet belazerd wordt, voorverpakt doen we sowieso niet. "Mager" vlees, geen vet. Duur ook nog. Als je dat stuk lijk, zonder toevoegingen, op een hete plaat om en om dichtschroeit zoals het hoort en opeet.... smaakt het naar niets! Het is dus afhankelijk van waar het in gebakken of verhit is (dan smaakt het naar Croma, Becel, boter of misschien wel rook) en van specerijen en smaakversterkers zoals zout.

2) vleesvarianten die wél ergens naar smaken vinden jullie vies, als je al eens de kans krijgt die te proeven.

Ik denk dat de meeste mensen zich dit niet realiseren. Ik zou er ook aan voorbij gegaan zijn als lekker eten bereiden niet een van mijn hobby's was. Maar het is toch zonde om geld uit te geven aan die zooi? Je kunt er ook lekkere dingen voor kopen!
Daar in Turkije, waar jij het over hebt, lusten ze overigens weer wel vlees met smaak... een bok smaakt precies zoals hij ruikt :-M

Ik ben dus niet 'tegen' vlees, ik ben geen vegedinges. Het lijkt een beetje op mijn bekende standpunt over bitten; ik ben er niet tegen maar als je er grondig over nadenkt ga je die dingen zo min mogelijk of helemaal niet willen gebruiken. Omdat je er alleen maar aversieve stimuli mee kunt geven en daar wordt je nou eenmaal geen vriendjes mee, je paard wordt er niet leuker en slimmer van en het is zo beperkt. Logisch toch!? Gewoon een stukje bewustwording.
Ik ben wél mordicus tegen bio-industrie! Met een scheepslading aan nmm ijzersterke argumenten zonder geitewollensokgehalte. Maar da's toch wat anders.
Volg datum > Datum: maandag 31 maart 2014, 7:0431-3-14 07:04 Nr:266128
Volg auteur > Van: Karin Opwaarderen Re:266115
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Paardenvlees Structuur

Karin
Homepage
Nederland

Jarig op 20-9

1029 berichten
sinds 18-9-2004
Coralie schreef op zaterdag 29 maart 2014, 20:17:

> Piet schreef op zaterdag 29 maart 2014, 1:53:
>
>> Oow, maar je gaat over één punt heen en dat is dat mensen het lekker

> wanneer je er (te) veel van eet, dan is het snel afgelopen met al die
> vleesproductie.
> (Net zoals er nu steeds meer mensen zich er bewust van geworden zijn dat
> al die koolhydraten ongezond zijn..)

Als mensen zich echt zo goed bewust waren dat té nooit goed is, of het nu over gebakjes of over vlees gaat, dan zou er niemand te dik zijn. En aangezien het percentage dikke mensen nog steeds blijft stijgen, kun je naar mijn mening gerust de conclusie trekken dat maat houden nu juist hét probleem is bij mensen.
Volg datum > Datum: maandag 31 maart 2014, 7:5431-3-14 07:54 Nr:266129
Volg auteur > Van: Jean Mclean Opwaarderen Re:266128
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Paardenvlees Structuur

Jean Mclean
egmond-binnen
Nederland

Jarig op 29-12

517 berichten
sinds 25-3-2004

Het gaat om het lijden van dieren, elke dag weer. Duizenden verdwijnen elke dag opgepropt in veewagens naar de slacht. Kan je je voorstellen wat dat betekent voor die dieren.
We zijn zo blij dat de 2e wereldoorlog voorbij is, maar wat mij betreft is de behandeling van dieren nog precies hetzelfde. Ze hebben niks te zeggen, worden gemarteld, vergast, onder stroom gezet of wat dan ook.
We proppen de dieren vol met antibiotica omdat hun levenswijze zo extreem slecht is en dit de enige manier is om ze nog even tot de slacht in leven te houden.
Hier wil je als mens toch geen aandeel meer in hebben, het is barbaars en het wordt tijd dat we dit echt eens realiseren. Dit heeft niets te maken met lekker, we zijn opgevoed met het idee dat het eten van een dier normaal is. Wat voor gevolg dat ook voor een dier heeft
Je leest nu onderwerp "Paardenvlees"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
94 berichten
Pagina 2½ van 7
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact