InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
24 berichten
Pagina 1½ van 2
Je leest nu onderwerp "mok"
Volg datum > Datum: woensdag 16 januari 2008, 9:3916-1-08 09:39 Nr:110190
Volg auteur > Van: eddy DRUPPEL Opwaarderen Re:110189
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: mok Structuur
eddy DRUPPEL
Nederland

Jarig op 18-4

10699 berichten
sinds 26-3-2006
Spirithorses schreef op woensdag 16 januari 2008, 8:53:

> Kynshiri schreef :
>
>> Preventief knip ik de kootholtes altijd bij (zonder de hele sok

> Tenzij je een Tinker met enorm veel behang hebt zou ik er juist
> niks aan doen, eerlijkgezegd.
>
> Groet, Pien

Dog exzema kan inderdaad helpen maar eigenlijk elke schimmeldodende of bestrijdene creme of zeep helpt in meerder of mindere mate .Nu heb ik nog geen enkel paard met zo'n erge/hardnekkige mok tegengekomen als Ilias . En dus zijn bij hem waarchijnlijk drastische maatregelen nodig geweest . Nu ben ik wel akkoord dat het van binnenuit moet komen maar wat triggert het dan ?? J emoet het wel van buiten uit bestrijden want binnenin zit bij Ilas alles zoals het moet zijn met een héél licht tekort van vit E uitgezondert . Voornaamste is de hardheid uit de korsten weghalen door ze vettig te maken MAAR als je ze begint af te krabben en je bezorgt je paard zo een wonde kan je "zoals ik heb gehad bij Ilias' een bacteriele infectie er bovenop krijgen wat ook weer een fijne verrassing is . Mijn ervaring is ook dat Head and shoulders shamppo met bestanddelen tegen huidroos (schimmel dus) ook werkzaam is tegen de mok , goed afspoelen en drogen na een uurtje creme erop , volgende dag zelfde ritueel . Voordeel van de shampoo is dat hij perfekt ontvet en dat je zo de vettige ondergrond voor andere klein beessies terugwegneemt . Door het afspoelen erna heb ik nog geen allergische reactie (was ik bang voor wegens PH graad) kunnen vaststellen . Nele Snijers (schreef hier vroeger ook) haar papa is imker en die maken een zalf op basis van Propolis en honing die zeer effektief is bij Mok .
Volg datum > Datum: woensdag 16 januari 2008, 10:0716-1-08 10:07 Nr:110192
Volg auteur > Van: clarissa ruijgrok Opwaarderen Re:110190
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: mok Structuur

clarissa ruijgrok
Homepage
amsterdam
Nederland

Jarig op 28-9

1747 berichten
sinds 1-9-2005


>
>Dank je voor je snelle reactie! Dogexzeem is inderdaad een idee, bevat een >beetje cortizone zover ik weet! Niet iets om te dikwijls te gebruiken maar voor >eerste behandeling misschien.Ik vind alleen vervelend, je smeert er iets op en >dan zet je ze terug in de modder. Ik had zo een beetje gedacht aan klei omdat, >als het een bacteriele infectie is, klei zuiverend werkt en een laag vormt dat in >de modder er misschien niet zo vlug afgaat en zelfs wat afstotend werkt tegen >nat. Alleen als het aangebracht is krijg je het er héél slecht afgepeld en blijft het >er verhard lang hangen en sluit het zo ook de lucht af. Heb het op een wonde >gebruikt die ontstoken was en dat heeft goed gewerkt maar na bijna 2maanden >hangen er nog kleine stukjes verharde klei en daar heb ik al aan gebrokkeld en >geborsteld.Mening over klei? grtjes Myr>

> Dog exzema kan inderdaad helpen maar eigenlijk elke
> schimmeldodende of bestrijdene creme of zeep helpt in meerder
> of mindere mate .Nu heb ik nog geen enkel paard met zo'n

> heb ik nog geen allergische reactie (was ik bang voor wegens PH
> graad) kunnen vaststellen . Nele Snijers (schreef hier vroeger
> ook) haar papa is imker en die maken een zalf op basis van
> Propolis en honing die zeer effektief is bij Mok .

Ik zou met propolis aan de gang gaan, propolis op de huid, en propolis inwendig. Het bestrijdt bacterie en schimmel. Verder zou ik kruiden geven, goudsbloem, viola tricolor, brandnetel, paardenbloem, echinacea. Theetje van trekken, en dan het hele mengsel (niet zeven) over het eten, of slobber geven, of wat je hem geeft.
De groene klei kun je over de propolis heen doen, de klei trekt wondvocht en gifstoffen naar buiten, en droogt het. Klei sluit niet af, dat is juist het mooie van klei. Het beschermt tegen vuil van buiten, maar met drogen wordt het poreus, waardoor er juist wel weer zuurstof bij kan. Als de wond nog niet klaar is om te sluiten, droogt het op die plek nog niet. Als je de wond reinigt, kun je de voet in een emmer zetten met soda of betadine shampoo, maar wat er niet af wil, gewoon laten zitten. Niet eraf gaan trekken..als de tijd daar is, groeit de klei met de haren mee en valt er vanzelf vanaf. Ik zou dagelijks een voetbad geven, zolang het paard het verdraagt, anders afspuiten met de slang.
Het is wel prettig als het paard op een droge ondergrond kan staan.. zolang de huid nog niet dicht is. Belangrijk is om te zorgen dat de ontsteking niet naar binnen trekt. Dogexema alleen als de boel danig uit de hand loopt, een enkele keer..
veel succes!
groetjes Clarissa
Volg datum > Datum: woensdag 16 januari 2008, 10:1316-1-08 10:13 Nr:110193
Volg auteur > Van: muriel Opwaarderen Re:110190
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: mok Structuur

muriel
Homepage
Nederland

Jarig op 8-6

883 berichten
sinds 21-2-2007
Ik denk wat hier al eerder geschreven is dat er vele vormen van mok zijn en daardoor ook vele verschillende behandelmethode. Daarom wil ik je mijn ervaring ook wel vertellen omdat wij er wel achter gekomen zijn waar het bij ons paard aan scheelde. Onze arabier heeft een paar keer in zijn leven extreme "aanval" van mok gehad zo erg dat er gehele knobbels korsten op kwamen en hij zeer moeilijk kon lopen. Hij heeft geen sokken en scheren hebben we nooit gedaan. Van de mokzalf van de dierenarts ging hij blisteren (blaarvorming) zijn we dus direct mee gestopt. Een vriendin vertelde dat zij wonderbaarlijke resultaten had behaald met planolog (voor oorontstekingen bij honden, mag officieel niet voor paarden verkocht worden) maar dierenarts was welwillend. Ik ben niet snel onder de indruk maar het verdween als sneeuw voor de zon. Het zal best wel troep zijn, ik heb de bijsluiter nog ergens bewaard. Bij een beetje mok kwamen we vroeger nog wel weg met betadineshampoo maar als het erg agressief is werkte dat niet meer. Het is ons wel duidelijk geworden waar hij het van krijgt. Hij heeft in de afgelopen 15 jaar door geheel Nederland op verschillende ondergronden gestaan. 3x op veen grond en plusminus 10x op zandgrond. Zodra hij op veengrond staat krijgt hij binnen de kortste keren mok (exzeem) waarschijnlijk gedijt hier een bacterie in waar hij op reageert. Modder of geen modder maakt geen verschil.
Volg datum > Datum: woensdag 16 januari 2008, 10:5016-1-08 10:50 Nr:110201
Volg auteur > Van: Esther Opwaarderen Re:110173
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: mok Structuur
Esther
Friesland
Nederland


5661 berichten
sinds 2-11-2003
Spirithorses schreef op woensdag 16 januari 2008, 0:00:

> Herman schreef op dinsdag 15 januari 2008, 23:57:
>
>> amar schreef op dinsdag 15 januari 2008, 23:49:

> Misschien ook iets om de weerstand van je paard wat op te
> krikken.
>
> Groetjes, Pien

En toch een droge plek creëren, dat kan door rubber matten of stoeptegels etc. Een altijd natte huid is doodgewoon vragen om problemen.
Je leest nu onderwerp "mok"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
24 berichten
Pagina 1½ van 2
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact