InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18909 onderwerpen
275520 berichten
Pagina 2676½ van 18368
Je leest nu op chronologische volgorde
Volg datum > Datum: donderdag 5 januari 2006, 14:045-1-06 14:04 Nr:40131
Volg auteur > Van: conny didden Opwaarderen Re:40129
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: voorjaar en shetlanders!!!!!!!!!!!!!!! Structuur
conny didden
Nederland

Jarig op 17-10

113 berichten
sinds 27-9-2005
Cledisa schreef op donderdag 5 januari 2006, 13:42:

> conny didden schreef op dinsdag 3 januari 2006, 19:08:
>
>> conny didden schreef op dinsdag 3 januari 2006, 18:54:

>
> Groetjes,
>
> Monique

leuk monique dat je er ook een verhaal bij hebt geschreven want helaas sterven er per jaar nog heel veel shetlanders aan deze ziekte(onwetendheid eigenaren).
ik hoop dat er veel mensen deze berrichten gaan lezen en er een hoop kinderverdriet bespaard blijft want die zijn er vaak kapot van dat ze hun maatje kwijt zijn.
groet conny
Volg datum > Datum: donderdag 5 januari 2006, 14:105-1-06 14:10 Nr:40132
Volg auteur > Van: Cora Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Onrustige senior Structuur
Cora
Nederland


6 berichten
sinds 15-11-2004
Mijn paard is 26 jaar en staat sinds 1 jaar (omdat wij verhuisd zijn) op een nieuwe stal. Er staan in totaal 7 paarden en ze staan 2 aan 2 in de wei (wel de weiden naast elkaar). Hij staat bij een merrie in de wei. Eerst stond hij bij een andere merrie, maar die staat nu alleen (baasje had dit liever). Het probleem is nu dat als als die andere merrie uit de wei of stal gehaald wordt mijn paard ontzettend druk gaat doen en zich helemaal zeiknat loopt. Het feit dat er nog 5 andere paarden in de buurt zijn, waarvan 1 zelfs bij hem in de wei, lijkt helemaal geen verschil te maken. Hij heeft geen deken op en als ik de verhalen zo lees kan het ook helemaal geen kwaad als hij nat buiten staat. Mijn stalgenoten vinden het zielig voor hem dat hij zich zo druk maakt en dan nat buiten staat, maar ik zou niet weten wat ik er aan kan doen. Ook met rijden is hij een ontzettende druktemaker. Hij loopt constant te dribbelen (behalve het eerste stuk als hij van stal af moet) en is niet rustig te krijgen. Overigens maakt het niet uit of ik alleen of met anderen (zelfs met de merrie waar hij zo aan hangt) ga rijden; hij is altijd druk en onrustig. Ik houd wel van een voorwaarts paard maar soms is het gewoon niet leuk meer. Heeft iemand een oplossing. Hij staat nu al ruim 1 jaar op de nieuwe stal maar het probleem is nog steeds even groot als in het begin. Toen dacht ik nog dat het een kwestie van wennen was.
Volg datum > Datum: donderdag 5 januari 2006, 14:515-1-06 14:51 Nr:40133
Volg auteur > Van: Peet Opwaarderen Re:40132
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Onrustige senior Structuur

Peet
Nederland


1823 berichten
sinds 24-6-2004
Cora schreef op donderdag 5 januari 2006, 14:10:

> Mijn paard is 26 jaar en staat sinds 1 jaar (omdat wij verhuisd
> zijn) op een nieuwe stal. Er staan in totaal 7 paarden en ze
> staan 2 aan 2 in de wei (wel de weiden naast elkaar). Hij staat

> voorwaarts paard maar soms is het gewoon niet leuk meer. Heeft
> iemand een oplossing. Hij staat nu al ruim 1 jaar op de nieuwe
> stal maar het probleem is nog steeds even groot als in het
> begin. Toen dacht ik nog dat het een kwestie van wennen was.

Als ik je verhaal zo lees, krijg ik sterk het gevoel dat je paard niet goed geaard is. Hij is nogal "hyperig", vliegt als het ware naar boven in plaats van dat hij met z'n benen stevig op de grond blijft.
Wat ik nu voor je kan bedenken, is Tteam / Ttouch met hem te gaan doen. Hier zitten goede aardingsoefeningen bij, en diverse andere oefeningen waardoor je paard zich meer en beter bewust wordt van z'n benen, lichaam en de 'aardse' wereld.
Je kunt o.a. hier een cursus doen:
http://www.dest.demon.nl/nelleke.htm
http://www.gevoelvoorpaarden.nl/
Meer over Tteam:
http://www.tteam.nl/

Succes!
groet, Petra
www.jovarna.tk
http://jovarna.web-log.nl
Volg datum > Datum: donderdag 5 januari 2006, 14:575-1-06 14:57 Nr:40134
Volg auteur > Van: Ilona Kooistra Opwaarderen Re:40132
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Onrustige senior Structuur

Ilona Kooistra
Homepage
Drenthe
Nederland

Jarig op 25-9

2749 berichten
sinds 27-7-2003
Cora schreef op donderdag 5 januari 2006, 14:10:

> dat hij zich zo druk maakt en dan nat buiten staat, maar ik zou
> niet weten wat ik er aan kan doen.

Je zou kunnen proberen of het werkt als je hem juist dan hooi voert, of iets anders wat hij lekker vindt. VOORDAT hij druk begint te doen (anders leer je hem dat druk doen ook nog eens voedsel oplevert)

> Ook met rijden is hij een
> ontzettende druktemaker. Hij loopt constant te dribbelen
> (behalve het eerste stuk als hij van stal af moet)

Dit is belangrijke info. *Behalve het eerste stuk als hij van stal af moet.*

Ik had precies dat met Baladeika. Van huis af wilde ze niet, maar als je een stuk op pad was dan was het echt miepmiepzoeffff wat haar betreft (we hebben in heel wat gevaarlijke situaties gezeten). Maar aangezien dat het eerste stuk van huis af níet zo was komt het niet doordat het paard van zichzelf zo hard wil rennen. Wel kan het komen doordat de ruiter een spanning op het paard legt (onbewust), en het komt ook doordat de band tussen ruiter en paard nog niet goed genoeg is: te weinig wederzijds vertrouwen.

Ik ben gaan parelliën om ervoor te zorgen dat onze band beter werd en in plaats van dat ik een scherper bit gebruikte om haar in te kunnen houden, heb ik haar geleerd om op een halster gereden te worden. Ze is nu heerlijk om te rijden, erg voorwaarts maar alleen als ik het goed vindt, als ik wil dat ze stapt doet ze dat met haar hoofd laag. Wij moeten er alleen nog aan werken dat het ook nog zo goed gaat als er andere paarden bij zijn, dat is nu nog niet 100% het geval, maar het wordt wel steeds beter.

Denk verder ook aan slecht passende zadels (die maken het er niet beter op), en let echt heel goed op je eigen rust. Denk niet dat het verkeerd gaat, maar denk dat het goed gaat en laat je spieren los! Dit moet je in het begin misschien heel bewust doen maar uiteindelijk wordt dat een automatische reactie op het moment dat je je paard voelt dribbelen.

O ja, en wat voor mij heel logisch is maar dat is het misschien niet voor iedereen: Als je buitenrijdt, doe je dat met de teugels LOS. Versnelt je paard dan ontspan je je spieren, adem uit en neem de teugels aan. Op hem moment dat het paard stapt, laat je de teugels direct helemaal los (en je blijft volkomen ontspannen zitten). Als het paard na een halve seconde weer opnieuw versnelt herhaal je het exact hetzelfde. De tijd waarin het paard rustig kan lopen wordt zo beetje bij beetje uitgebouwd en je paard leert dat hij zelf kan bepalen of hij lekker zonder druk kan lopen, of met druk.

Als je ondertussen zorgt voor een goed pasend zadel, een rustige uitstraling van jezelf en een goede band tussen jullie twee, dan zul je zien dat je paard steeds langer rustig kan stappen.

Wij hebben hier een paard gehad wat ook hetzelfde had als jij en door alleen rustig te blijven en het principe van het paard met losse teugel te laten lopen en alleen in te grijpen als het paard versnelde en bij vertraging direct weer helemaal los te laten, kregen we het voor elkaar dat zij uiteindelijk volkomen rustig stapte in plaats van steeds te dribbelen.

Succes,

Ilona
--
let's keep on moving naturally!
Volg datum > Datum: donderdag 5 januari 2006, 15:005-1-06 15:00 Nr:40135
Volg auteur > Van: Ilona Kooistra Opwaarderen Re:40134
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Onrustige senior Structuur

Ilona Kooistra
Homepage
Drenthe
Nederland

Jarig op 25-9

2749 berichten
sinds 27-7-2003
Ilona Kooistra schreef op donderdag 5 januari 2006, 14:57:

> laten, kregen we het voor elkaar dat zij uiteindelijk volkomen
> rustig stapte in plaats van steeds te dribbelen.

Uiteindelijk klinkt alsof het lang duurde, maar dat was niet zo. Het was eigenlijk zo bekeken, zeker binnen een kilometer.

Ilona
--
let's keep on moving naturally!
Volg datum > Datum: donderdag 5 januari 2006, 15:155-1-06 15:15 Nr:40136
Volg auteur > Van: Jos van Steenwinkel Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Ca opname uit drinkwater Structuur
Jos van Steenwinkel
Hombeek
België

Jarig op 28-1

1 bericht
sinds 5-1-2006
Beste mensen, zojuist deze site ontdekt. Mijn felicitaties aan de schrijvers!. Het doet deugd te merken dat er nog mensen zijn die al eens aan de boom durven schudden. Wij houden al 30 jaar paarden en fokken elk jaar enkele veulens. Ik ben ervan overtuigd dat wat jullie vertellen veel waarheid bevat. Anderzijds leven we nu eenmaal niet meer in een Mongoolse steppe die waarschijnlijk dicht de natuurlijke biotoop van een paard benadert, zoals jullie die beschrijven. Er moeten dus nogal wat compromissen worden gezocht.

Een technisch vraagje. In tegenstelling tot wat 'specialisten' mij proberen te verkopen, bestaat het rantsoen in de zomer vooral uit weidegras, in de winter uit (voordroog)hooi. Ik voeder steeds haver bij, lijnzaadkoorels, liksteen, in de winter voederbiet. Ik verander ook het rantsoen niet voor drachtige merries en veulens. Dit laatste is voor 'de specialisten' zoals vloeken in de kerk. Met name het eiwitgehalte zou te laag zijn, en de Ca/P verhouding verkeerd.

Wat is jullie ervaring met de behoefte aan meer eiwit voor drachtige/zogende merries, en de extra Ca behoefte? Ik heb er wel oren naar, maar anderzijds zien de paarden er prima uit, zonder extra toediening. Hoe zit het met de opneembaarheid van Ca uit drinkwater dat kalkrijk is. Speelt dit laatste een rol?

mvg Jos Van Steenwinkel
Volg datum > Datum: donderdag 5 januari 2006, 15:185-1-06 15:18 Nr:40137
Volg auteur > Van: Cassandra Berg Opwaarderen Re:40112
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Over stieren en paarden Structuur
Cassandra Berg
Nederland


226 berichten
sinds 3-1-2006
Huertecilla schreef op donderdag 5 januari 2006, 11:10:

> Cassandra Berg schreef op woensdag 4 januari 2006, 21:39:
>
>> Huertecilla schreef op woensdag 4 januari 2006, 15:50:

>
> 'Paardgericht'???? Ja; niet het rejoneo op zich maar de dóma.
> Om die techníek van doma gaat het; daar heb je geen stier voor
> nodig :-)

Ok, ik ben weer bij.

Cassandra
Volg datum > Datum: donderdag 5 januari 2006, 15:295-1-06 15:29 Nr:40138
Volg auteur > Van: Els Kleverlaan Opwaarderen Re:40131
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: voorjaar en shetlanders!!!!!!!!!!!!!!! Structuur

Els Kleverlaan
Heerhugowaard
Nederland

Jarig op 23-2

2224 berichten
sinds 17-10-2005
conny didden schreef op donderdag 5 januari 2006, 14:04:

> Cledisa schreef op donderdag 5 januari 2006, 13:42:
>
>> conny didden schreef op dinsdag 3 januari 2006, 19:08:

> ik hoop dat er veel mensen deze berrichten gaan lezen en er een
> hoop kinderverdriet bespaard blijft want die zijn er vaak kapot
> van dat ze hun maatje kwijt zijn.
> groet conny

Volgens mij duiden jullie op de ziekte Hyperlipaemie. Staat bij mij beschreven in het boekje "praktische paardenhouderij" Volgens dit boekje komt het inderdaad voornamelijk Shetlanders voor, maar ik weet ook van een Fjord die eraan is doodgegaan. Beest was veel te dik, werd opeens op een streng dieet gezet. Waarschijnlijk moet je dus bij alle sobere ponies oppassen.
Preventie volgens het boekje: Goede wormbstrijding, drachtige ponies tijdig bijvoeren, voldoende weideoppervlak per pony, het beschikbaar stellen van een liksteen, en bij het waarnemen van de eerste symptomen direct de dierenarts waarschuwen. (moet die natuurlijk wel weten wat de pony mankeert.)

Groetjes, Els.
Volg datum > Datum: donderdag 5 januari 2006, 15:315-1-06 15:31 Nr:40139
Volg auteur > Van: marjolijn Opwaarderen Re:40027
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Over stieren en paarden Structuur

marjolijn
Nederland


1465 berichten
sinds 28-7-2003
> Huertecilla schreef op woensdag 4 januari 2006, 11:23:
>> Voor wie in de buurt is of plannen heeft: de eerste week van
>> februari is in Sevilla de Feria de Toros.
Peter Donck schreef op woensdag 4 januari 2006, 12:32:
> which i could see it alive !

Hahahahahahahahahahahahahaahahahaha!
Die Petertjes toch. Het lijken wel 2 boze gnoompjes die het maar niet kunnen laten de knuppel in het stieren- eh hoenderhok te gooien! Arrume kippetjes. Hanengevechten? Ook mooi. Kan je ook een hoop van leren. Meesters in het al dan niet wijken voor druk, om over het belang van je postie maar niet te spreken.

Maarre... hadden we dit niet al es uitgebreid gehad al?
Volg datum > Datum: donderdag 5 januari 2006, 15:345-1-06 15:34 Nr:40140
Volg auteur > Van: Cassandra Berg Opwaarderen Re:40132
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Onrustige senior Structuur
Cassandra Berg
Nederland


226 berichten
sinds 3-1-2006
Cora schreef op donderdag 5 januari 2006, 14:10:

> Mijn paard is 26 jaar en staat sinds 1 jaar (omdat wij verhuisd
> zijn) op een nieuwe stal. Er staan in totaal 7 paarden en ze
> staan 2 aan 2 in de wei (wel de weiden naast elkaar). Hij staat

> voorwaarts paard maar soms is het gewoon niet leuk meer. Heeft
> iemand een oplossing. Hij staat nu al ruim 1 jaar op de nieuwe
> stal maar het probleem is nog steeds even groot als in het
> begin. Toen dacht ik nog dat het een kwestie van wennen was.

Ik durf het haast niet te vragen want ik ga er vanuit dat iemand die al zo lang op de site zit het niet meer doet maar voer je je paard misschien biks? Daar kunnen ze namelijk ook hyper van worden.

Cassandra
Je leest nu op chronologische volgorde
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18909 onderwerpen
275520 berichten
Pagina 2676½ van 18368
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact