InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten19241 onderwerpen
275998 berichten
Pagina 2404½ van 18400
Je leest nu op chronologische volgorde
Volg datum > Datum: woensdag 26 oktober 2005, 18:2026-10-05 18:20 Nr:36054
Volg auteur > Van: Esther Opwaarderen Re:36047
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Jakobskruiskruid Structuur
Esther
Friesland
Nederland


5661 berichten
sinds 2-11-2003
Frans Veldman schreef op woensdag 26 oktober 2005, 16:50:

> Esther schreef op woensdag 26 oktober 2005, 15:59:
>
>> En dat is nu juist niet haalbaar, dat kan niet. Door ragforken

> er over, doorgaans kleiner dan een hoefafdruk. En als ik dan af
> en doe die sliding-sporen in de weide zie...
>
> Frans

Het siert je Frans dat je inmiddels je website hebt aangepast.
Over de verstoorde grond en paardenweides zijn we het ook al eens.
Daar zou een ragfork niet zo veel kwaad kunnen, omdat die grond dus zowiezo altijd verstoord raakt. Dat had ik op deze site ook al uitgelegd. Waar ik wel moeite mee heb is inderdaad een financieel gewin bij een informatiepagina, want een ragfork gebruiken is niet zomaar zonder risico, das die zaadbank. Het komt een beetje over als toch wel gebruik maken van een probleem. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld het cursusboek, dat lijkt me wel zuiver.

De Brauchli papers zijn uit 1982 dus 3 jaar geleden was deze bron wel na te trekken.
Ook de plant zelf gedraagt zich al eeuwen hetzelfde, daar was ook meer info over te vinden. Wat mij nu zo bevreemd is gewoon waarom moet iedereen altijd met bronvermeldingen komen over van alles, en dan zeker de pionierspagina over kruiskruid die dus al 3 jaar bestaat niet? Er zijn mensen doodsbang geweest over de huidopname, op het moment dat je de primaire bronnen tot je beschikking hebt die we je gestuurd hebben, ( de Brauchli papers) dan maak je tijd om dat recht te zetten. En even voor de helderheid, het gaat ons niet om succes om enig persoonlijk belang, het gaat ons om eerlijke info.
In drie jaar tijd is er vast meer te vinden dan wij in korte tijd bij elkaar vergaard hebben. Dat je jezelf zo aangevallen voelt is "de ontvanger" bepaald. Kennelijk een gevoelige snaar geraakt.
Was bij mij ook zo hoor, ik heb altijd aangenomen dat hier alles dubbelblind nagekeken en bewijsbaar was, ik heb er in ieder geval erg veel van geleerd. Zoals zoek de primaire bronnen. Die kun je als feit neerzetten. Juist de Indianenverhalen waren voor ons een enorm struikelblok om binnen te kunnen komen bij bijvoorbeeld de faculteit diergeneeskunde, we hebben ons overal moeten bewijzen. Overal was men bang voor hysterie. En dat is ons gelukkig gelukt, en het uiteindelijk doel is voor iedereen hetzelfde, dat is meer slachtoffers voorkomen. Heeft niets met wel of geen succes van een aktie te maken, maar met bronnen goed natrekken.

Esther
Volg datum > Datum: woensdag 26 oktober 2005, 18:2826-10-05 18:28 Nr:36055
Volg auteur > Van: Horsewisper Opwaarderen Re:35929
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Ruiters en automobilisten Structuur
Horsewisper
Nederland


114 berichten
sinds 10-5-2005
van lennep schreef op dinsdag 25 oktober 2005, 10:25:

> Huertecilla schreef op dinsdag 25 oktober 2005, 9:36:
>
>> Hier is 'alles anders' en over het algemeen is men zeer

> En over het algemeen doen de automobilisten hier wel aardig
> hun best.
>
> Groetjes Esther

hey ja hier ook maarja ik woon nu wel in een dorp (sins tjah minder dan een jaar) de richting die ik altijd opmoet om in het bos te komen (het zijn niet mijn eigen maar verzorgpaarden) staan net buiten de stad en moet een heel stuk langs de weg...en als je nou eenmaal met een jong paardje rijd ga je normaal gesproken (vooral dan met het rijden he) even naar rustige wegen zodat het rijden al vertrouwt word...en dan kom je soms zoon mensen tegen...heb ook al idd te overdreven mensen gezien van een man (wel heel lief hoor) en een oude man al grijs en vrij kaal :) die kwam met zijn automatische rolstoel en telkens stopt hij en zegt hij (terwijl hij nu al zowat verkeersmak is alleen schrikt hij sins kort voor landbouwvoertuigen die rammelen...ook pas sins kort maar dat kwam opdat de arabier die mee reed (weer die ene arabier) hier helemaal panies voor is en de mijne bleef lekker rustig maar uiteindelijk had hij haar toch aangestoken met zijn angstige gedrag (na zoon 3 buitenritten) maarja..is dus weer even laten wennen en gedult hebben...maar zeer zeker zijn er ook ruiters die er wat van kunnen en dat zij uiteindelijk ruzie kreeg met die jongen tjah sorry daar houd ik persoonlijk niet zo van...al is het erg uit de hand gelopen...het paard waar ik op reed...was wel bang en heeft meer moeite gekost het dier weer te laten wennen aan verkeer maar alles is nu oke....hij kon wel tegen tuteren maar...als zoon auto met een hele hoge snelheid en kabaal langsrijd en het dier is niet 100% schrik, verkeer en paniek vrij (nog niet altans) dan is het moeilijk...voor de rest zijn de meesten eigenlijk allemaal super aardig....(maar het is hier vooral als het om jeugd gaat...al ben ik zelf maar 17 hoor..) maar ze schelden de dieren uit enc..wat zeker niet zo erg is (gewoon negeren) maar vooral de jongens hier (en weer niet allen maar je hebt er een paard) gaan zich dan zogenaamt stoer gedragen tegenover hun vrienden en vele zijn van die mensen die het puur doen voor de vrienden en als je hem alleen zou zien zou hij waarschijnlijk bij elke wei even stoppen om ze even te kunnen aaien en wat lekkers te geven...maarja...

tis wat af en toe...ik denk trouwes als je op het platteland woont en in een drop of zo..waar veel akker is of ieder geval niet zo druk zoals dicht bij de stad dat je VEEL minder van deze mensen tegenkomt! hier in het drop heb je ook een paar gekken voornamelijk van die jeugt die hardcore luisters (ieder het zijnen hoor maar toevallig dat die wel degene zijn die zich hier misdragen) voor de rest meestal oudere mensen en iedereen kent elkaar...hier heb je met paarden ook veel minder problemen en meer respect dan als men in de drukke strad komt! (of daar in de buurt moet lopen) al moet ik zeggen dat in de wijk waar ik voorheen woonde (zoon 16 jaar net voor mijn 17 verhuist) er veel paarden omheen stonden en ze het daar net heel leuk vonden als een langs kwam met een paard....
maar oke genoeg gezeurt :-D
Volg datum > Datum: woensdag 26 oktober 2005, 18:5526-10-05 18:55 Nr:36056
Volg auteur > Van: Esther Opwaarderen Re:36054
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Jakobskruiskruid Structuur
Esther
Friesland
Nederland


5661 berichten
sinds 2-11-2003
Esther schreef op woensdag 26 oktober 2005, 18:20:

> Frans Veldman schreef op woensdag 26 oktober 2005, 16:50:
>
>> Esther schreef op woensdag 26 oktober 2005, 15:59:

> slachtoffers voorkomen. Heeft niets met wel of geen succes van
> een aktie te maken, maar met bronnen goed natrekken.
>
> Esther

Nog even een aanvulling op de ragfork die ik ook wel erg belangrijk acht.
de ragfork verstoort niet alleen de bodem maar vooral de wortels ook maakt hem in stukkies t waar weer uitlopertjes uitkomen. Paardenhoeffies halen de wortels van juist JKK plantjes niet aan gort…. Die doen dat aselectief. Maar met de ragfork verbreek je selectief wortelstelsels die eigenstandig doorgaan met groeien

Esther
Volg datum > Datum: woensdag 26 oktober 2005, 18:5926-10-05 18:59 Nr:36057
Volg auteur > Van: Frans Veldman Opwaarderen Re:36054
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Jakobskruiskruid Structuur

Frans Veldman
Homepage
Drenthe
Nederland

Jarig op 22-10

5060 berichten
sinds 1-1-2003
Esther schreef op woensdag 26 oktober 2005, 18:20:

> Het siert je Frans dat je inmiddels je website hebt aangepast.

Er is niks te "sieren", het is een kwestie van prioriteiten afwegen en tussen de diverse hoognodige activiteiten kiezen. Wat doet jou overigens denken dat het mijn pagina is en dat ik die heb aangepast?

> Waar ik wel moeite mee heb is inderdaad een
> financieel gewin bij een informatiepagina, want een ragfork
> gebruiken is niet zomaar zonder risico, das die zaadbank.

1) Die pagina bestaat al drie jaar, de Ragfork is er pas het laatste half jaar bijgekomen. Je kan moeilijk stellen dat de JKK-pagina is geschreven om de Ragfork te kunnen voorkomen.

2) Financieel gewin? De voornaamste reden om de Ragfork te gaan verkopen is dat dit naar ons inziens de beste oplossing voor de weidebezitter is om JKK te bestrijden en dat er zoiets nog niet was in Nederland.

3) Over die zaadbank verschillen we van mening. Ik heb liever juist dat ik in korte tijd zoveel mogelijk zaad laat ontkiemen, dan dat ik over 15 jaar nog steeds weer nieuwe zaailingen tegenkom.

> Het
> komt een beetje over als toch wel gebruik maken van een
> probleem. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld het cursusboek,
> dat lijkt me wel zuiver.

Waarom? Dat is precies hetzelfde. We schrijven een pagina over natural trimming, jaren later doen we de conclusie dat er behoefte is aan een boek, aan gereedschap, etc. en we geven invulling aan die behoefte. Natuurlijk blijft er wel iets over, maar de website draait ook niet voor niets. Met JKK is het precies zo gegaan.
Ik heb ook een hekel aan commercie, vooral in die gevallen (99%) waarin er EERST een product is, en VERVOLGENS een promotiepagina wordt gepubliceerd. Bij ons werkt het absoluut altijd andersom. Ik denk dat de website zo druk bezocht wordt dat we praktisch ieder product zouden kunnen slijten, maar dat doen we niet. We beperken ons uitsluitend tot dingen waarmee we oprecht denken op een zinvolle wijze in een leemte te voorzien. Waar vindt je tegenwoordig nog een informatieve website zonder allerlei flikkerende banners, buttons, en andere opdringerige reclame-troep? Het lijkt me dat we het wel heel zuiver houden, en daarom juist vind ik het bijzonder kwetsend dat je nou de schijn wekt dat we commercieel bezig zijn. Ik denk dat iedere commercieel mannetje ons als volkomen idioot beschouwt dat we geen commercieler gebruik maken van een website met 1000 bezoekers per dag.

> De Brauchli papers zijn uit 1982 dus 3 jaar geleden was deze
> bron wel na te trekken.

Nou, indertijd was de informatie niet zo gemakkelijk voorhanden als nu. De informatie was vooral tegenstrijdig en verwarrend.

Afgezien daarvan, waar hebben we het nu over? Ik heb vooral het belang gezien van duidelijke informatie over wat het gif doet, en niet zozeer over statistische gegevens over het aantal gestorven dieren in een bepaald land in een bepaald jaar. De hele discussie lijkt me het gevolg van een "competitiedrang". Als je enige doel is om duidelijk te maken dat je meer tijd hebt gestoken in onderzoek (achteraf) naar exacte cijfertjes, dan heb je je doel bereikt. Wees er trots op. Voor ons is het JKK echter geen levenstaak, in diezelfde tijd zijn we bezig met natural trimming en allerlei andere zaken. ONS doel was om het toen, in Nederland nagenoeg volledig onbekende, JKK-probleem bekendheid te geven. Wat ons betreft alleen maar fijn dat anderen het nu overnemen, maar dat mag wat ons betreft wel met iets minder overduidelijke natrapperij. Wees blij dat wij er mee bezig waren op een moment waarop jullie nog nooit van JKK hadden gehoord.
En nogmaals, wat is er in deze weelde aan informatie nou eigenlijk precies fout? Het aantal dode dieren in Engeland? Tsjonge zeg... Als het nou over de werking van het gif ging of zo, of we de verkeerde plant voor ogen hadden, maar als je over zulke triviale dingen begint maak je jezelf volkomen belachelijk.
Hoogmoed komt voor de val. Leuk dat je contacten hebt met het ministerie van Landbouw, maar zet je pootjes weer op de grond voor het je de nek om draait.

> Ook de plant zelf gedraagt zich al eeuwen hetzelfde, daar was
> ook meer info over te vinden.

Waarom zijn jullie dan niet jaren geleden al met die JKK-campagne begonnen? De plant gedraagt zich toch al eeuwen hetzelfde?
Soms heeft het verzamelen van de relevante informatie gewoon wat tijd nodig. En jullie hadden daar meer tijd voor nodig dan wij, dus waarom nou toch dat getrap naar ons?

> Wat mij nu zo bevreemd is gewoon
> waarom moet iedereen altijd met bronvermeldingen komen over van
> alles, en dan zeker de pionierspagina over kruiskruid die dus
> al 3 jaar bestaat niet?

Waar gaat het nu toch over? Is er iets anders dat je dwars zit behalve die statistische gegevens?

> In drie jaar tijd is er vast meer te vinden dan wij in korte
> tijd bij elkaar vergaard hebben.

Tuurlijk. Maar voor ons was de JKK-pagina nou eenmaal niet het primaire doel. In diezelfde tijd waren we o.a. ook met Natuurlijk Bekappen bezig. Ook voor ons gaan er maar 24 uur in een dag. Houden jullie je naast dat JKK-gedoe ook nog bezig met het ontwikkelen van een cursus, het schrijven van een boek, het uitbrengen van een DVD, het opzetten van een veelomvattende website, etc. bezig? Voor ons was het JKK-probleem gewoon iets wat we deden omdat het nodig was, niet om beroemd te worden of zo of connecties te vergaren binnen de politiek.

> Dat je jezelf zo aangevallen
> voelt is "de ontvanger" bepaald. Kennelijk een gevoelige snaar
> geraakt.

Wat dat betreft zitten er veel ontvangers op deze lijn. Ik ben benieuwd of al die andere ontvangers ook verbaasd zijn dat wij ons "aangevallen voelen" als we niet binnen twee weken de "zeer ernstige fouten" zoals het aantal dode paarden in Engeland rechtzetten, naast de grote schat aan informatie die wél correct is?

> Was bij mij ook zo hoor, ik heb altijd aangenomen dat hier
> alles dubbelblind nagekeken en bewijsbaar was

Je weet gewoon niet waarover je praat. Ik heb het in dit verband altijd uitsluitend slechts over "onderzoeken" die zijn gedaan, nooit over statistische gegevens.

Frans
Volg datum > Datum: woensdag 26 oktober 2005, 19:0326-10-05 19:03 Nr:36058
Volg auteur > Van: Frans Veldman Opwaarderen Re:36057
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Jakobskruiskruid Structuur

Frans Veldman
Homepage
Drenthe
Nederland

Jarig op 22-10

5060 berichten
sinds 1-1-2003
Ik schreef op woensdag 26 oktober 2005, 18:59:

> 1) Die pagina bestaat al drie jaar, de Ragfork is er pas het
> laatste half jaar bijgekomen. Je kan moeilijk stellen dat de
> JKK-pagina is geschreven om de Ragfork te kunnen voorkomen.

Laatste woord moet natuurlijk "verkopen" zijn...
Volg datum > Datum: woensdag 26 oktober 2005, 19:1426-10-05 19:14 Nr:36059
Volg auteur > Van: Isapaardje Opwaarderen Re:36052
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: hoefbevangen. Structuur

Isapaardje
Homepage
Nederland


289 berichten
sinds 10-1-2005
>En hoefschoenen, vergeet het maar, of iemand moet mij maandelijks € 250 >sponseren, want dat heeft geen nut. De hoeven nemen nu haar natuurlijke >spreiding aan en dat wil ik niet belemmeren.

Hoefschoenen doe je niet 24 uur per dag om maar alleen dan wanneer het noodzakelijk is. Dus van belemmeren is geen sprake.
De hoef gaat wel veranderen, maar niet zo snel dat je iedere maand nieuwe schoenen nodig hebt.

De hoeven van mijn shet zijn ook erg veranderd en nu na dik 1,5 jaar moet ik inderdaad zeggen dat ze toe is aan nieuwe schoenen omdat deze echt te moeilijk aan gaan. En dan nog betreft het alleen haar voorschoenen, dus maar 110 euro. Maar goed, als je schoenen niet ziet zitten, dan doe je het lekker niet; ik heb geen aandelen in de schoenen, heb er alleen enorm veel plezier van ;-)
Volg datum > Datum: woensdag 26 oktober 2005, 19:1826-10-05 19:18 Nr:36060
Volg auteur > Van: Piet Opwaarderen Re:36052
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: hoefbevangen. Structuur

Piet
Homepage
Terneuzen home, Koewacht werk
Nederland

Jarig op 8-7

11530 berichten
sinds 11-12-2003
Twister schreef op woensdag 26 oktober 2005, 17:58:

> Piet schreef op woensdag 26 oktober 2005, 15:31:
>
>> Twister schreef op woensdag 26 oktober 2005, 14:03:

>>>>>> vochtig zand en afspuiten maar in de volgende zin heb je het
>>>>>> over een gekanteld hoefbeen, wat is dan de waarde van
>>>>>> een zandbult onder haar voeten volgens jou? En hoe hou
>>>>>> je een zandbult onder de toon?


> desensibil............blabla. Ik weet het, alleen de doos van
> pandora, die in haar hoofd zit mag NU nog niet open. 20 dingen
> tegelijk kan ik niet aan, ook Vero Maes niet. Vier knelpuntjes
> wel.

Stop dan es met dat parelli joh :)

> Ik heb namelijk een introvert paard. Heel veel in zichzelf
> gekeerd. Ze heeft nog al een verleden, is niet mishandeld in de
> zin van continu gewelddadig gedrag, maar sinds een paar weken
> is het kopschuw gedrag er helemaal uit. Dit heeft me 3 jaar
> gekost. De beloning is heel groot
>
> Jacqueline komt net binnen. 50 % beter dan gisteren, het was nu
> geen treuzelen maar lekker doorstappen. Over steentjes
> gevoellig maar gewoon over het asfalt prima.

Gelukkig, het lijkt mee te vallen dan.


> je met veel quarters.
>
> Ik blijf toch het gevoel houden dat voeding de boosdoener was
> en er een hoefkanteling gaande was.
>
> Goh, Jacqueline zegt zojuist: die Piet zit ook de hele dag op
> PN, wat doet ie eigenlijk voor de kost.... hihi.
> Ik zeg: waarschijnlijk evenveel als ik :-)
Piet vindt dat ie zat gesjouwd heeft in z'n leven en dat het nu tijd is voor de meer gezellige dingen, maar af en toe begint het hier verdacht veel op werken te lijken :)

> Maar ik ben blij dat ik jouw hiero heb, en Pien en nog een paar luitjes

Tof, dank je.

Je leest nu op chronologische volgorde
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten19241 onderwerpen
275998 berichten
Pagina 2404½ van 18400
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact