InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18908 onderwerpen
275519 berichten
Pagina 2278½ van 18368
Je leest nu op chronologische volgorde
Volg datum > Datum: dinsdag 27 september 2005, 8:5927-9-05 08:59 Nr:34166
Volg auteur > Van: iss Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: nog aandachtspuntjes voor drachtig paard? Structuur

iss
Oeldere (Noord Limburg)
Nederland


97 berichten
sinds 1-8-2005
Goeiemorgen deze morgen...

Sinds enkele maanden ben ik de trotse eigenaar van een drachtige paint. In eerste instantie zijn we alleen bezig geweest met huisvesting en training (inrijden) maar aangezien nu de winter eraan komt en ze ondertussen 5 maanden drachtig is vroeg ik me af of ik een speciale behandeling moet toepassen, zoals bijvoorbeeld meer ontwormen, inentingen e.d.? Ze is alleen gescand op 3 maanden en verder niets bijzonders.

Moet je ze nog op een bepaald moment inenten en extra ontwormen ofzo? Zijn er andere dingen waar je extra op moet letten, zodat je tijdig kan ingrijpen?

Ik heb ergens gelezen vlak voor de geboorte want dan krijgt het veulen het alvast mee, maar is dat verstandig?

Ook heb ik een boekje van iemand geleend waar het hele gebeuren met alle drama verhalen uit den treuren werd tentoongesteld en had er gelijk al slapenloze nacht van. Uiteraard wil ik graag voorbereid zijn en momenteel maak ik me meer zorgen als dat ik ervan kan genieten. Zucht....
Volg datum > Datum: dinsdag 27 september 2005, 9:3227-9-05 09:32 Nr:34167
Volg auteur > Van: Huertecilla Opwaarderen Re:34154
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Harde feíten??? Structuur
Huertecilla
Andalucía - Spanje


2998 berichten
sinds 28-9-2003
Simon Lingbeek schreef op dinsdag, 27 september 2005, 0:57:

> > Ik denk dat een hoef die concaaf is makkelijker kan uitzetten
> dan een hoef die plat is, lijkt me logisch. Waar ik doel is dat
> een hoef niet alleen naar buiten uitzet, maar het binnenwerk ook
> naar beneden.

De hoef is concaaf opdat deze op het oppervlak niet uitrekt bij het uitzetten van de hoefwand. Doordat de 'bodem' van de hoef op een ondergrond wordt gedrúkt kan hierdoor geen sprake zijn van volumevergroten.
Bedenk dat de hoefwand door gewicht van bovenaf naar buiten wijkt omdat de grond niet wijkt.
Heb vannacht nog wat wetenschappelijke artikelen zitten lezen en het antwoord ja; de data is er. De vervorming is echter niet zo eenvoudig als alleen maar uitzetten en bovendien is die vervorming het gevolg van zie boven.
Het is al met al iets complexer dan een simpele pomp.
Volg datum > Datum: dinsdag 27 september 2005, 10:0427-9-05 10:04 Nr:34168
Volg auteur > Van: Peet Opwaarderen Re:34166
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: nog aandachtspuntjes voor drachtig paard? Structuur

Peet
Nederland


1823 berichten
sinds 24-6-2004
iss schreef op dinsdag, 27 september 2005, 8:59:

> Goeiemorgen deze morgen...
>
> Sinds enkele maanden ben ik de trotse eigenaar van een drachtige

> met alle drama verhalen uit den treuren werd tentoongesteld en
> had er gelijk al slapenloze nacht van. Uiteraard wil ik graag
> voorbereid zijn en momenteel maak ik me meer zorgen als dat ik
> ervan kan genieten. Zucht....

Gefeliciteerd! Ik weet hoe trots je je voelt, want mijn merrie is ook drachtig.
Voordat ik haar heb laten dekken, heb ik mezelf goed geïnformeerd over van alles wat er bij komt kijken en heb ontzettend veel vragen gesteld. Ook heb ik het boek 'Van veulen tot volwassen paard' waar ik eea uit haal. Natuurlijk weet ik nog lang niet alles, maar dat komt allemaal wel. Wat ik wèl weet, is dat je je merrie niet EXTRA hoeft te ontwormen of inenten. Ik zelf twijfel zelfs òf ik haar dit jaar wel laat inenten, maar da's persoonlijk. Verder doe ik niet aan speciale behandelingen in 'medische' richting; wel in een ander opzicht, namelijk dat ik haar wat vaker een massage, Ttouches, lichaamsverzorging e.d. geef, en dat vindt ze heerlijk. Verder let ik op haar zelf, hoe ze zich voelt, hoe ze er uit ziet e.d.. Bijv., in haar wei staat nog volop gras, maar sinds vorige week krijgt ze wel hooi bijgevoerd, omdat ik vind dat ze best iets extra mag hebben nu ze zwanger is (en dat vindt ze zelf ook ;-) ).
Ik vind Jovarna's zwanger-zijn heel erg bijzonder en speciaal, en vooruitkijkend naar de bevalling ook best spannend. Maar ik maak me (nog) geen zorgen en geniet enorm van wat de zwangerschap met Jovarna doet en dat we dit alles samen beleven en delen. Dat zijn vaak hele intense, liefdevolle momenten. Probeer dat ook te doen, laat die enge boekjes liggen en stel je hart open voor het NU, zodat je NU kunt genieten.

groetjes, Petra
www.jovarna.tk
Volg datum > Datum: dinsdag 27 september 2005, 10:1727-9-05 10:17 Nr:34169
Volg auteur > Van: Jacqueline v d Berg Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: hoe krijg ik mijn paard dikker Structuur

Jacqueline v d Berg
Zandvliet
België

Jarig op 16-4

1895 berichten
sinds 16-11-2004
Mijn paardje is een engelse volbloedmerrie van 14 jaar. Mijn "probleem" met haar is dat ze zowat aan de magere kant is en van niks dikker wordt. Alle andere paarden die bij haar op de wei en in omgeving staan zijn allemaal tonnetje rond van alleen maar te grazen. Ze worden niet bijgevoerd.
We hebben blijkbaar vette weien (kleigrond), ze staan kort afgegeten maar aan de paarden is te zien dat er veel voeding in zit, behalve aan die van mij.....:-S
De wei wordt elke dag uitgemest , ook heb ik haar op een ontwormingschema (op aanraden van da) afwisselend met equivalan, equest en equimax.
Verder geef ik haar s'avonds een schep onderhoudskorrels, een halve schep stimix van pavo en veel hooi er nog bij. (plus brood, wortels etc)
Het probleem is dat ik haar niet teveel kan bijvoeren omdat ze nogal temperament heeft en nu heb ik in het bos al mijn handen vol aan haar. Als ik haar meer eten ga geven, merk je dat direct aan haar en wordt ze nog heviger.
In de winter wordt haar rantsoen verdubbeld en geef ik Alfalfa bij, soms ook pulp maar dikker wordt ze niet.
Ze loopt 3 keer in de week: één keer in de piste een uurtje, twee keer naar t bos, telkens een uur of 3. Dan krijgt ze wel extra brokken.
Wie weet wat ik nog kan doen.
Het liefst geef ik haar ruwvoer met veel calorieën waarvan ze niet opgefokt wordt, ze heeft al dynamiet genoeg!

A horse, a horse, my castle for a
horse...
Volg datum > Datum: dinsdag 27 september 2005, 10:2427-9-05 10:24 Nr:34170
Volg auteur > Van: epona Opwaarderen Re:34144
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: deurne Structuur

epona
Hooghalen
Nederland

Jarig op 30-3

691 berichten
sinds 7-9-2005
CooLLady schreef op maandag, 26 september 2005, 23:43:

> epona schreef op maandag, 19 september 2005, 23:06:
>
>> Huertecilla schreef op maandag, 19 september 2005, 22:01:

> geven wij staan thuis zo vaak met de ruggen tegen elkaar met
> vele ruzies van dien hehehe..
> Alvast bedankt voor het beantw van me vraag!
> GR Milena

hoi Milena
Toen mijn paard nog sliding stops maakte zaten daar idd sliding ijzers onder ik reed toen ook nog reining wedstrijden. Over de hoefschoenen kan ik je niet veel vertellen maar ik vermoed dat het niet mag op de wedstrijden omdat ze daar meestal nog conventioneel in zijn, ik weet ook niet of er sliding hoefschoenen zijn overigens. Ik heb met haar met en zonder hoofdstel slidingstops gemaakt om te demonsteren dat een goede stop door het lichaam gemaakt wordt en niet door aan het bit te trekken. In de wedstrijden mag je rustig zonder ijzers starten maar sliden gaat dan niet je kan wel alleen achter plates onderzetten. dus dan kun je geen reining starten maar er zijn nog 25 andere onderdelen die je ijzerloos kan starten, dus je kan alle kanten op, voor je reining gaat starten moet je zowiezo een gedegen basis hebben omdat reining nogal wat samenwerking vergt je paard moet absoluut op een losse teugel te rijden zijn ik vind reining niet iets voor beginners dus dan hoeven er geen plates onder! Ik rijd nu geen reining meer omdat ik de training niet meer kan doen en het eigelijk ook wel gezien heb. Ik wil me meer gaan verdiepen in precisie en perfectioneren van mijn zit en balans (onzichtbaar galopswissels maaken met losse teugels bv.)Ik kan je nog wel een foto laten zien die mijn drie jarige ruin laat zien aan de longe http://www.mijnalbum.nl/index.php?m=fto&a= hoewel hij hier het bit wel in heeft zit de lijn aan zijn halster als je goed kijkt hangt de longe door dus hij loopt "vrij" en door zijn lichaam ik wil deze ontspanning voordat ik ook maar wat ga doen. Verder rijd ik heel vaak op een touwhalster dit om mijn zit te controleren ik wil weten of de opdracht die ik geef uit mijn lichaam komt en niet uit mijn handen uiteindelijk moet ik alles kunnen doen zonder mijn handen te gebruiken dus ik doe ook wel eens het hoofdstel helemaal af en gebruik een teugel om de hals voor eventuele calamiteiten . Als je zus dit allemaal ook kan kan ze gaan denken over reining. Daarbij komt nog dat mijn merrie in canada met twee jaar klaagestoomd is voor wedstrijden op hoog niveau en zij heeeeel veeeeel reining dingen doet omdat ze daar voor op haar donder kreeg . spinnen doet ze hard omdat ze een teugel tegen haar hoofd verwacht niet omdat ze met mij meedenkt ze kan nog steeds geen fatsoenlijke galopswissel en raakt in paniek daardoor omdat ze er constant door gejaagd werd. Alleen het sliden en de rollbacks vind ze geweldig om te doen en dat doen we nog wel eens als spel sliden niet meer . Heelaas is het nu steeds vaker de tendens om paarden alleen maar te kunnen leren op de amerikaanse manier om te kunnen winnen. Ik wil daar niet meer aan meedoen, ik doe mee op mijn manier zodat ik na 20 jaar nog een paard overheb en het duurt mischien iets langer maar ik kom er wel en win af en toe ook. Onze veulens zijn allemaal met liefde en respect opgevoed en dat krijg je terug. Maar ik rijd wel met zadel en wel met bit dus niet 100% NH
goetjes Ina
Je leest nu op chronologische volgorde
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18908 onderwerpen
275519 berichten
Pagina 2278½ van 18368
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact