InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18909 onderwerpen
275520 berichten
Pagina 129½ van 18368
Je leest nu op chronologische volgorde
Volg datum > Datum: dinsdag 2 maart 2004, 18:202-3-04 18:20 Nr:1931
Volg auteur > Van: Henny wittenaar Opwaarderen Re:1925
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: wondermiddel zomereczeem Structuur
Henny wittenaar
Homepage
Daarlerveen
Nederland

Jarig op 8-5

147 berichten
sinds 2-11-2003
Ilona Kooistra schreef op dinsdag, 2 maart 2004, 16:16:

> Hoi iedereen,
>
> 2 dagen geleden las ik op de nvvr-site een verhaal van ene Louis

> -weegbree
> -grote brandnetel
> -cellulose
> (allemaal op een zeeeer speciale manier bewerkt ;-))

Hoi Ilona,
Ik heb het artikel op de nvvr site ook gelezen, klinkt heel interessant. Ik hou me al jaren bezig op het gebied van kruidengeneeskunde bij onze dieren. Ik moet zeggen met vaak een prima resultaat. Nou benoemde jij de ingredienten van het nieuwe middel. Kun jij ook achterhalen hoeveel van elk kruid er ongeveer in een tablet gaat en hoeveel ze er dagelijks van moeten hebben. De meeste beschreven kruiden ken ik als sterk inwendig reinigend, dus daar is niets mis mee. Maar het verbaast me dat er heermoes paardestaart bij staat. Deze plant staat in de meeste lijstjes wat kruiden voor paarden betreft als zeer giftig te boek. Nou is mijn nieuwsgierigheid toch wel heel erg gewekt. Alleen het boek "kruidengeneeskunde voor dieren" van Juliette de Bairacli Levy (trouwens een aanrader voor iedere paardenliefhebber) beschrijft geen giftige werking voor paarden over Heermoes
Groetjes,
Henny Wittenaar
Volg datum > Datum: dinsdag 2 maart 2004, 18:252-3-04 18:25 Nr:1932
Volg auteur > Van: cornelie Opwaarderen Re:1930
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Grondwerk Structuur

cornelie
Homepage
Nederland


422 berichten
sinds 22-12-2003
Ilona Kooistra schreef op dinsdag, 2 maart 2004, 14:00:

> Ik wil eventjes reageren op wat je vertelt, dat je heeeeeel
> graag goed wilt worden in dressuren. Er is 1 ding wat mij opvalt
> bij jou en dat is dat je fanatiek met van alles bezig bent maar
> dat het lijkt alsof je niet de tijd neemt.

Dan denk ik inderdaad dat dat zo lijkt ;-) Ik vind het overigens sowieso moeilijk om alleen via tekst iets duidelijk te maken, zeker de nuances zeg maar. Omdat ik het juist allemaal op een voor mij goede manier wil doen ben ik er juist langer mee dan 'normaal'. En de mensen hier om mij heen vinden dat ze mij dat ook niet vaak genoeg kunnen zeggen :-( Ik ben nu ook nog maar B dressuur met 1 winstpunt en onze eerste endurance gaan we pas deze maand rijden maar ik zie wel graag de dingen als 1 geheel. Dus , om even bij de dressuur te blijven, niet pas na 10 winstpunten kijken wat ik in de volgende klasse moet kunnen maar nu juist al bezig zijn met wat er in het hoogste niveau gevraagd wordt. Maar uiteraard wel aangepast aan het niveau dat wij nu hebben. Dus dan ook weer die prior and proper preparation. Daarom lees ik nu ook weer dat boek, hoe 'moet' een paard lopen, welke invloed heeft een bepaalde bouw (ik heb nu eenmaal geen standaard dressuurpaard). En hoe meer ik lees, hoe makkelijker ik ook ga rijden en hoe beter ik het 'geheel' ook ga begrijpen. Ook zo met de endurance eigenlijk. Ik start klasse I, in feite is dat nog niet zo'n wereldafstand natuurlijk. Maar toch verdiep ik mij ook al in de literatuur voor evt hogere klasse. Ook in de trainingen houd ik er nu al rekening mee. Wat ik juist waardeer aan het klassieke is de tijd nemen voor alles. (vb de spaanse rijschool) Helaas heb ik wel de 'fout' gemaakt dat ik te lang bezig ben geweest met level 1 van parelli maar ook daar leer ik weer van. Mijn motto is ook altijd : do you want it fast or do you want it last. Aangezien ik 2 jaar over die eerste winstpunt heb gedaan heb ik nog wel even te gaan voordat de volgende komt :-)

>Je bent zo
> enthousiast en gedreven dat je stappen overslaat

Dát probeer ik nu juist te voorkomen. Ik heb nu ook eindelijk instructie gevonden die mij hierin begeleidt. En helaas kon ik niet bij 0 beginnen bij pride maar moest ik weer terug naar - 10 ofzo. Maar ja, het is mijn hobby, pride is weer een vrolijk paard dus we prutsen vrolijk verder :-)

cornelie
Volg datum > Datum: dinsdag 2 maart 2004, 18:382-3-04 18:38 Nr:1933
Volg auteur > Van: Ilona Kooistra Opwaarderen Re:1931
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: wondermiddel zomereczeem Structuur

Ilona Kooistra
Homepage
Drenthe
Nederland

Jarig op 25-9

2749 berichten
sinds 27-7-2003
henny wittenaar schreef op dinsdag, 2 maart 2004, 18:20:
> Ik heb het artikel op de nvvr site ook gelezen, klinkt heel
> interessant. Ik hou me al jaren bezig op het gebied van
> kruidengeneeskunde bij onze dieren. Ik moet zeggen met vaak een

> gewekt. Alleen het boek "kruidengeneeskunde voor dieren" van
> Juliette de Bairacli Levy (trouwens een aanrader voor iedere
> paardenliefhebber) beschrijft geen giftige werking voor paarden
> over Heermoes

Nou ik heb al best veel heen-en-weer gemaild met louis en ik denk dat ie niet zit te wachten op nog een vraag. Ik weet dus niet hoeveel er van iedere plant in zit. Als je dat wilt weten kun je beter zelf even mailen denk ik.

Wel weet ik dat een paard iedere ochtend en iedere avond 1 pil moet hebben. Maar hoe groot de pillen zijn en hoeveel er waar van inzit weet ik niet...

Apart dat heermoes paardestaart er bij staat dan, als die gifitg is. Maar misschien is ie dat niet? Ik heb het wel expliciet gevraagd. Hij schreef namelijk dat alle producten veilig waren omdat ze al tijden zonder problemen bij mensen gebruikt worden. DAT uitgangspunt is natuurlijk niet correct! Maar hij zei dus dat het ook bij paarden niet giftig was...

Gr Ilona
Volg datum > Datum: dinsdag 2 maart 2004, 19:382-3-04 19:38 Nr:1934
Volg auteur > Van: Maaike Opwaarderen Re:1933
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: wondermiddel zomereczeem Structuur
Maaike
Tilburg
Nederland

Jarig op 5-2

217 berichten
sinds 30-11-2003
Van die beestjes heb ik ook niks gehoord, van de nvvr site.
Maar er is momenteel een groot onderzoek gaande bij het NL Fjordenpaardenstamboek over het verhelpen van zomerexzeem. Ook daar wordt een middel getest en daar zijn veelbelofende resultaten van (voorlopige dan).

Uit het stamboek-boekje:

Samenvattend kunnen wij vaststellen dat 87% van de dieren binnen korte tijd en in enkele gevallen na een tweede of aangepaste aanvullende behandeling, geheel herstelden of dat schuren in het geheel niet meer voorkwam, zoals in voorgaande jaren.

Voorlopige conclusie
* bij het doorspreken van de afstammelingen en navraag over de eventuele kinderen van deze fokdieren, is gebleken dat dit probleem geen duidelijke familiezaak is en eigenlijk onvoorspelbaar voorkomt.
Dat er van een directe vorm van overdraagbaarheid (erfelijk) van de gevoeligheid sprake zou zijn, valt nooit uit te sluiten, maar ligt niet voor de hand gezien de huidige kennis.
Meer heil kan verwacht worden van het aanbrengen van verandering in het managment van onze paarden en voorkoming van uitwendigge negatieve invloeden en dat is ook de mening van de stalmanagers aldaar. Resstoffen stapelen zich op in het lichaam van paarden en laten en het geheel van chemische processen wordt stap voor stap ontregeld, waardoor paarden uiteindelijk van het ene probleem in de andere vallen

Bij dit onderzoek is een bepaald preparaat drie keer daags gevoerd en is er bloedonderdoek uitgevoerd. Blijkbaarc was er een totale omslag te zien in het bloedbeeld, maar waar dan wordt niet helemaal duidelijk?!Het onderzoek is uitgevoerd door Dhr. L. Taal, ingenieur en biochemicus van beroep.

Greets Maaike
Volg datum > Datum: dinsdag 2 maart 2004, 19:542-3-04 19:54 Nr:1935
Volg auteur > Van: Marianne Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Oide.... wondermiddel Structuur
Marianne
Nederland


1266 berichten
sinds 13-2-2004
Kijk wie vraagt kan wat leren, nietwaar? Her is het antwoord op mijn mail met de vraag over de beestjes:

Marianne

Het beestje in het bloed is een oide, het is een zeeeeeer verre voorouder van de bacteriën die niet luistert naar antibiotica en die eventjes inactief wordt door corticosteroïden maar dan wakkerder wordt dan voorheen.
Wij wisten al langer dat wij bij mensen met onze middelen bijna wonderen konden doen en ik "zag" verleden jaar de toepassing op paarden. De resultaten waren onverhoopt positief vandaar... novabogom.
Deze oide kan niet tegen het speeksel van de collicoidesmug, hij scheidt dan toxinen af waar het paard niet tegen kan er reageert met wrijven voor die enorme jeuk.
Wij schakelen deze oide uit in enkele dagen en de jeuk is gewoon weg omdat er geen toxine meer afgescheiden worden. Wij denken dat ze niet in de genen zitten maar wel overdraagbaar zijn via geslachtelijk contact zoals aids.

Louis
Tot jullie dienst ladies!
Marianne
Je leest nu op chronologische volgorde
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18909 onderwerpen
275520 berichten
Pagina 129½ van 18368
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact