InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18909 onderwerpen
275520 berichten
Pagina 9638½ van 18368
Je leest nu op chronologische volgorde
Volg datum > Datum: maandag 13 oktober 2008, 14:3413-10-08 14:34 Nr:144566
Volg auteur > Van: Aafke Opwaarderen Re:144546
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Genieten van de herfst Structuur

Aafke
Nederland

Jarig op 15-10

2190 berichten
sinds 8-7-2007
Wat ik me ineens zit te bedenken... :-M

Nancy blijft idd telkens in die plassen staan om te drinken, te spelen... waarom. Omdat ze dat geleerd heeft op juist die plek. We stoppen daar bijna altijd, even wat drinken.. koekje erbij en dan verder.
Daar heeft ze ook geleerd dat water niet eng was + nog op een andere plaats waar ze ook gaat spelen.

Er zijn meerdere paden waar plassen liggen en waar we nog nooit gestopt zijn, waar het de normaalste zaak van de wereld is dat we verder gaan. Dan maakt het niet uit of ze er in stap of draf doorgaat, we gaan gewoon verder zonder te stoppen. En omdat we niet stoppen er niet aan gedacht die ook op film te zetten. :-o

Kortom, eigenlijk is er niets aan de hand... alleen dat ze ook mag leren dat ze niet altijd hoeft te stoppen op onze stopplaatsen. LOL
Volg datum > Datum: maandag 13 oktober 2008, 14:4913-10-08 14:49 Nr:144567
Volg auteur > Van: Spirithorses Opwaarderen Re:144550
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Past deze bitloze optoming op mijn paard? Structuur

Spirithorses
Homepage
Vroenhoven - Riemst, bij Maastricht,
Belgie.

Jarig op 1-3

10715 berichten
sinds 6-1-2004
Unartica schreef :

> Over de sidepull lees ik uit het onderzoek van Frans en Ilona
> dat het vrij veel druk geeft, en door de stugheid ruis kan
> veroorzaken.

Met respect voor het onderzoek van F & I, maar zij rijden zelf niet dagelijks met de sidepull en hebben hem voor zover ik weet alleen voor het onderzoek op de alom bekende 'engelse' trekmanier gebruikt.
Zij zijn bijvoorbeeld erg gecharmeerd van het touwhalster, iets waarvan ik vind (en niet alleen ik) dat het leuk is om wat mee door het bos te klossen, maar voor wanneer je echt wat meer trainingsmatig aan het werk gaat geeft júíst dat ding teveel ruis omdat het losser zit om het hoofd van het paard en de teugels enorm onder de kin van het paard zwabberen.
Ikzelf zou dus pleiten voor een herziening van dit onderzoek.

> Ik lees ook dat er heel veel verschillende van
> zijn. Welke is dan de vriendelijkste (Eddy?)?

De platte is heel erg vriendelijk, die heb je enkel leer en dubbelgestikt leer. De enkele zoals Eddy die gebruikt is heel zacht, de dubbel gestikte ook, maar die is iets stugger. Dan heb je de ronde neusriemen waarvan Eddy zegt dat ze omhoog rollen, wat ik weer bestrijd want wij rijden er zelf mee en er rolt hier nooit iets ;-).
Een ronde neusriem heb je van rawhide (witte gedroogde koeienhuid) of rondgenaaid leer, of zacht leer met een harde kern, of stug leer met een harde kern. Hoe zachter het materiaal, hoe zachter het inwerkt. Hoe stugger, hoe harder. Dun geeft meer druk op één plaats, dik verdeelt de druk beter. Een harde kern werkt weer meer in dan een neusriem zonder harde kern. Een harde kern is meestal aan stalen draad waaromheen het leer gevlochten is. Die draad drukt niet op de neus maar dient voor de stevigheid van de neusriem, voordat daar weer commentaar op komt. Er zijn ook makers (in India) die er electriciteitsdraad in verwerken, die zijn dan weer soepel. Daar ook dient de draad alleen als versteviging opdat je niet aan alleen het leer zit te 'trekken' want dat gevlochten leer rekt uit.

Ben net weer bezig nog wat foto's te maken voor in de winkel, oa de rondgenaaide neusriem, die werd hier vanochtend net afgeleverd vanuit Italië. Vanavond of morgen hoop ik ze erbij te hebben in de webwinkel, dat wordt model "Puck'. Maar de ronde werkt dus weer iets meer in dan de platte leren, dat lijkt me logisch, ook al is het heel zacht en buigzaam (zonder harde kern).

> Wat voor optoming en welk type zouden jullie mij aanraden?

Is afhankelijk van het type paard, het karakter, en de trainingsgraad.
Wat voor paard heb je en is het paard 'goed aan de hulpen'?

Eddy zou zeggen: Voor ieder paard dezelfde platte neusriem; ik niet, ik kijk per paard en wat jij nodig hebt in jouw graad van training.

> Rekening houdende met de vriendelijkheid, mag niet schuren, en
> mijn manier van sturen zoals ik hierboven aangaf?
> Moeilijk hoor!

Schuren over de huid van de neus mag het nooit. De huid moet wennen (harden) en in het begin kun je dan gebruik maken van een neusbontje.

> De bitloze kruislinkse optoming gaat vandaag in ieder geval
> retour.

Mja, zou ik ook doen.

Greetz, Pien
Volg datum > Datum: maandag 13 oktober 2008, 15:1913-10-08 15:19 Nr:144568
Volg auteur > Van: Paard en Koets Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: 14 november clinic Honza Bláha Structuur
Paard en Koets
Homepage
Nederland


1 bericht
sinds 13-10-2008
Tijdens Paard & Koets geeft Honza Bláha op vrijdag-avond een 2 uur durende clinic!

Voor het eerst zal de befaamde Tsjech Honza Blaha een avondvullende publieks-clinic verzorgen op Nederlandse bodem.
De ongeëvenaarde samenwerking tussen de man en zijn paarden oogstte internationaal al veel bewondering.
Een must voor iedereen die altijd al meer heeft willen weten over communicatie en interactie met paarden

Honza zal zijn methode op duidelijke wijze uiteen zetten. Om te laten zien wat uiteindelijk bereikt kan worden brengt hij de ervaren Gaston mee. Daarnaast gaat Honza werken met jonge paarden en zal hij de belangrijkste elementen, de fundering van zijn werkwijze, stapsgewijs uitleggen.
Na afloop van de clinic kunnen er vragen gesteld worden.

Kaarten voor de clinic zijn te bestellen via de website van Paard & Koets
Volg datum > Datum: maandag 13 oktober 2008, 16:1213-10-08 16:12 Nr:144569
Volg auteur > Van: Unartica Opwaarderen Re:144567
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Past deze bitloze optoming op mijn paard? Structuur

Unartica
Nederland

Jarig op 18-8

776 berichten
sinds 30-4-2007
Bedankt Pien, voor de duidelijke uitleg.

Ik zal even wat meer info geven.
Mijn paard is een KWPN-er (engels volbloed) van 18 jaar (1m67 schofthoogte) en ik heb hem ruim 6 jaar. Het is een heel makkelijk/rustig paard, heel sociaal naar andere paarden en makkelijk in de omgang. Hij leert heel snel, is een meedenker, speelt nog regelmatig in de wei en is vrij fit voor een paard van 18. Ik rijdt zelf inmiddels 21 jaar paard. Hij is in de rijbak ontzettend braaf en heel licht aan de hulpen. Ik heb hem jaren geleden wat fanatieker dressuur gereden, maar inmiddels doe ik dat al een hele tijd niet meer. Gewoon recreatief dressuurfiguren rijden om hem soepel te houden. Ik heb nooit de intentie gehad om wedstrijden enzo te rijden. Niet alleen omdat ik het een heel gesleep vind, maar ook omdat mijn paard niet goed reageerd op veel drukte en poespas (muziek) om zich heen. Hij flipt dan echt helemaal de pan uit (heb ik ervaren bij onderlinge wedstrijden), iets waar velen van stonden te kijken gezien zijn aanzien als rustig paard.

Naast wat dresuurmatig rijden ga ik graag met hem het bos in. Dit doe ik dan weer in een westernuitrusting. Puur omdat dat heerlijk zit en ik dan uren in het bos kan vertoeven wat Iwan ook heerlijk vind. Helaas heeft hij de neiging om soms heel hard weg te galopperen (hij doet dit ook met meerdere paarden erbij) maar als ie dan gaat (lees..als ik hem niet meer kan houden) raakt ie hiervan totaal in paniek en gaat hij dwars door het bos/weg/ alles wat ie maar tegen komt. Hij is telkens pas gestopt (met of zonder mij) als hij iets tegen kwam waar hij niet zomaar langsaf durfde te rennen. Ik ben zelf best een relaxte ruiter, ook in gevallen van nood en kan niet bedenken waarom hij er zo erg vandoor gaat. Vandaar dat ik hem, hoe jammer ik dit ook vind, en op aanraden van een heleboel andere geschrokken ruiters, met een stang ben gaan rijden in het bos. Teugels hangen helemaal los, maar als hij het nog eens probeerd heb ik dit altijd kunnen voorkomen. Ondanks de hoeveelheid angst die ik door deze acties heb gekregen zou ik wellicht hier in de toekomst iets aan kunnen gaan veranderen zodat hij dan ook bitloos van zijn bosritten kan genieten, maar dit is wellicht van een hele andere orde;-).

In de rijbak/wei is hij ontzettend braaf en rijdt mijn nichtje van 10 er zo mee weg. En in eerste instantie zoek ik dus iets waar ik hem de komende tijd mee in de rijbak of in de wei kan rijden.

Ik wist niet dat je zelf ook een shop hebt. Ik ga eens een kijkje nemen.
Misschien heb je aan de hand van bovenstaande een idee voor het soort optoming. Dan hoor ik dat heel graag. Alvast bedankt voor de moeite!

Groetjes Jolanda
Volg datum > Datum: maandag 13 oktober 2008, 16:2513-10-08 16:25 Nr:144570
Volg auteur > Van: Cindy Helms Opwaarderen Re:144543
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: bange, jaloerse (?) border collie Structuur

Cindy Helms
Homepage
België


2534 berichten
sinds 5-4-2008
stumperd schreef op maandag 13 oktober 2008, 10:26:

> Cindy Helms schreef op zondag 12 oktober 2008, 19:50:
>
>> eddy DRUPPEL schreef op zondag 12 oktober 2008, 19:42:

> frolic in verhouding goedkoper is bij ons dan kluifjes en ze
> zijn er gek op?.
>
> Groet Conny

calcium/fosfor verhouding is niet goed. Heel veel smaak en geurstoffen, lekker dat wel, maar ongezond. Beter dan gewoon brokje geven tussendoor, kost nog minder ;-)
Je leest nu op chronologische volgorde
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18909 onderwerpen
275520 berichten
Pagina 9638½ van 18368
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact