InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
2106 berichten
Pagina 61½ van 141
Je leest nu alle berichten van "Ingrid den Ouden"
Volg datum > Datum: woensdag 2 juni 2004, 8:232-6-04 08:23 Nr:7088
Volg auteur > Van: Ingrid den Ouden Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Update mendoorgangen Structuur
Ingrid den Ouden
Nederland


2106 berichten
sinds 28-7-2003
Hoi,
Voor degene die dit volgenden, er is weer "nieuws" over "mijn" mendoorgangen.

Boswachter heeft contact opgenomen en ze willen wel een oplossing zoeken, maar middelste paal eruit is onmogelijk. Dit is puur om quads te weren die zeer veel overlast veroorzaken voor natuur en omwonenden. Dus die optie viel gewoonweg af.
In het naastliggend natuurgebied zijn alle middelste palen verwijderd door iemand, dus daar was die man ook niet blij mee. En in het gebied van staatsbosbeheer zijn alle middelste palen afgezaagd op 20 cm hoogte (kan daar kennelijk wel zo kort, de onze zijn 25 cm).

Maar de gemeente zocht nu ook naar een oplossing. In het natuurgebied willen ze de menkarren over de wildroosters laten gaan. Lijkt me niet praktisch uiteraard en ook die man had al bezwaar aangetekend. Evenals tegen het leggen van bielzen in de doorgang, want hij dacht dat wij daar niet met de kar overheen zouden kunnen (nee haha, uiteraard niet; slim gedacht van die man). Maar wat dan? Al mijn ideeen waren welkom, zolang die middelste paal maar bleef staan.

Nou heb ik zitten denken en ben eruit. Dus ga ik ze voorstellen: kleine middelste paal (qua doorsnede), alle doorgangen even breed en breder dan nu het geval is, en het middelste paaltje altijd in het midden, de rij palen recht op het pad en niet haaks zoals nu vaak is, ruimte bij het bos in en uit komen op het fietspad of verkeersweg, en wat me ook handig lijkt, het middelste paaltje en opvallende kleur geven. Ik denk dat de paarden/pony's het nu niet goed zien omdat het gewoon bruin is (boomstam) op de bosgrond. Dus wit of geel lijkt me wel opvallend.
Nou en dan maar weer afwachten of het lukt. Gelukkig zijn ze dus wel zelf ook aan het nadenken (valt niet tegen van die ambtenaren haha).

Groeten,
Ingrid
Volg datum > Datum: woensdag 2 juni 2004, 8:322-6-04 08:32 Nr:7089
Volg auteur > Van: Ingrid den Ouden Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Giftige planten Structuur
Ingrid den Ouden
Nederland


2106 berichten
sinds 28-7-2003
Hoi,
Ik heb de laatste tijd maar half half meegelezen vanwege omstandigheden, maar het viel me op dat er best veel over giftige planten en kruiden en zo in stond. Leuk natuurlijk dat er lijsten worden geplaatst, maar ik denk dat je daar in het algemeen als leek niet zoveel mee opschiet, net als wat ik dacht Egon ook al zei.
Een goed boek is inderdaad een optie om wat na te zoeken, maar ook dan kom je er soms niet uit hoor als je een plantje in je wei ziet.

Maar ik denk niet diegene die niets van wilde giftige planten weten zich nu direct zo'n zorgen hoeven te maken. In de praktijk zal het (denk ik) allemaal wel meevallen, omdat een paard zelf het best kan bepalen wat wel en niet eetbaar is. Alleen met hooi moet je beter opletten. Vooral omdat de laatste tijd Jacobs Kruiskruid zo oprukt en mensen daarbij ook liever natuurhooi gaan voeren (waar je een verhoogde kans hebt op JKK in het hooi).
En ook heermoes schijnt dus in hooi giftig te zijn. Maar ook daarvoor geldt, koop gewoon goed hooi bij een vertrouwd adres. En dan maar hopen dat het goed gaat (haha). Ik vertrouw wat dat betreft op mijn paardje en op haar plantenkennis.

Wat die naaldbomen betreft; taxus is inderdaad zeer giftig en dodelijk in kleine hoeveelheden en heeft een zoete smaak. Ook de bessen zijn zeer giftig (ook opletten met kleine kinderen; bij ons hebben eens 2 kindjes ervan staan te eten die dachten dat het besjes waren ... naar het ziekenhuis acuut en maag leeg moeten laten pompen).
Maar overige naaldbomen zijn minder schadelijk denk ik. Vaak zie ik tenminste geadviseerd staan de oude (lege) kerstboom aan je paarden te geven als tijdverdrijf.

Groeten,
INgrid
Volg datum > Datum: woensdag 2 juni 2004, 10:032-6-04 10:03 Nr:7098
Volg auteur > Van: Ingrid den Ouden Opwaarderen Re:7090
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: St. Jacobskruid Structuur
Ingrid den Ouden
Nederland


2106 berichten
sinds 28-7-2003
Frido schreef op woensdag, 2 juni 2004, 8:42:

> Gisteren zag ik in de winkel een zakje zaad van St. Jacobskruid.
> Dit is, neem ik aan iets anders dan St. Jacobskruiskruid??

Ja is iets anders.

Groeten,
Ingrid
Volg datum > Datum: woensdag 2 juni 2004, 11:592-6-04 11:59 Nr:7102
Volg auteur > Van: Ingrid den Ouden Opwaarderen Re:7101
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: St. Jacobskruid Structuur
Ingrid den Ouden
Nederland


2106 berichten
sinds 28-7-2003
e m kraak schreef op woensdag, 2 juni 2004, 11:28:

> Ingrid den Ouden schreef op woensdag, 2 juni 2004, 10:03:
>
>> Frido schreef op woensdag, 2 juni 2004, 8:42:

> Janskruid (Hypericum perforatum) is wél iets anders (een soort
> Hertshooi, óók giftig voor paarden), maar geef er es een
> "wetenschappelijke" naam bij?
>
O ja, stom van mij. Zit op het werk, denk dan; ja het is anders, maar nu jij zegt St. Janskruid is dat het wat ik in gedachten had. Dus wat St. Jacobskruid is weet ik ook niet. Maar alles verkopen ze tegenwoordig stom genoeg in zakjes. Leuk voor in een wilde tuin ....
Groeten,
Ingrid
Je leest nu alle berichten van "Ingrid den Ouden"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
2106 berichten
Pagina 61½ van 141
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact