InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
3218 berichten
Pagina 17½ van 215
Je leest nu alle berichten van "Monique Meijer"
Volg datum > Datum: maandag 24 oktober 2005, 13:5524-10-05 13:55 Nr:35869
Volg auteur > Van: Monique Meijer Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Ruiters en automobilisten Structuur
Monique Meijer
Op Haaid
Duitsland

Jarig op 22-5

3218 berichten
sinds 3-6-2005
Nu ik veel met mijn paard buiten rij, heb ik in korte tijd al veel idiote gedragingen van vooral automobilisten gezien (al kunnen fietsers, scooters, ed. er ook wat van), die zich plotseling geconfronteerd zien met ruiters.

Variant 1 heeft haast, rijdt hard en agressief, soms overmoedig en meent dat een paard sowieso niets op de weg te zoeken heeft. De weg wordt dan ook geheel benut, dat de ruiter in het gedrang komt, registreert hij niet eens. De automobilist scheurt voorbij, tot overmaat van ramp soms ook nog met een kapotte uitlaat, keiharde house of een hossende, rammelende aanhanger met waaiend dekzeil. De ruiter van achteren naderend mindert hij geen kilometer snelheid, vlak achter de ruiter wordt een slinger aan het stuur gegeven en voorbijgescheurd.

Variant 2 is overdreven voorzichtig, de "heer" / "dame" in het verkeer die onmiddelijk afremt en het liefst een kilometer van te voren in een inham zijn auto parkeert. Ben je er bijna langs en bedank je die erg vriendelijke persoon, dan doen zij graag het raamje open en steken plotseling hun hoofd naar buiten en brullen hard "moin!" of beantwoorden je groet met een flinke druk op de claxon. Dat je paard hiervan schrikt leidt tot een verbaasd gezicht, oh, dat wilde ik niet.....

Variant 3 remt af als hij/zij je nadert, wijkt niet overdreven uit en rijdt rustig langs, terwijl opgelet wordt wat het paard of ruiter doet.

Gelukkig is variant 3 in de meerderheid, maar ik kan mij behoorlijk aan variant 1 en 2 ergeren. Met een paard wat nog niet 100% verkeersmak is, leidt dat nog al eens tot avontuurlijke, zo niet gevaarlijke situaties. Ik probeer als ruiter zo min mogelijk mensen tot last te zijn, ik neem zo min mogelijk ruimte in beslag, ik wijk uit waar ik kan en heb zelfs een schepje in mij zadeltas zou mijn paard op een minder geschikte plek mesten. Ik wil immers ook geen mest voor mijn voordeur, dus....
Notabene "die Polizei, dein Freund und Helfer" is laatst mijn collega en ik als een gek voorbijgescheurd. We hadden nauwelijks tijd onze paarden de berm in te sturen. Niet te geloven.

Volgens mij is het niet verkeerd automobilisten standaard een cursus omgaan met paarden in het verkeer te geven. Veel automobilisten hebben immers geen flauw idee hoe een paard reageert en nog minder hoe zij zich het beste kunnen gedragen. Jullie hebben vast soortgelijke ervaringen?

Monique
Volg datum > Datum: maandag 24 oktober 2005, 17:0624-10-05 17:06 Nr:35879
Volg auteur > Van: Monique Meijer Opwaarderen Re:35872
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Ruiters en automobilisten Structuur
Monique Meijer
Op Haaid
Duitsland

Jarig op 22-5

3218 berichten
sinds 3-6-2005
Huertecilla schreef op maandag 24 oktober 2005, 16:04:

> Monique Meijer schreef op maandag 24 oktober 2005, 13:55:
>
> Welkom in de werkelijk wereld van subjectieve waarneming.

> Dien klachten in bij de gementeraad, bij de gemeentepolitie en
> blijf daarmee doorgaan.
> Daarnaast doe je hoffelijk tegen iedereen die gewoon doet wat
> feitelijk normaal is maar nu bijna 'aardig' is.

Nou, mijn plek eis ik dus mooi niet op, enkele jaren geleden is mijn paard door een man van achteren aangereden en van de weg gedrukt. Gelukkig maar een flinke duw tegen de kont, paard helemaal in paniek, hij brullen dat ik niets op de weg te zoeken had. Gelukkig niets gebeurd, maar toch.... Mijn plek opeisen, nou nee, dank je feestelijk.
Enne, RDW, ik woon in Duitsland......
Monique
Volg datum > Datum: maandag 24 oktober 2005, 17:1324-10-05 17:13 Nr:35880
Volg auteur > Van: Monique Meijer Opwaarderen Re:35874
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Ruiters en automobilisten Structuur
Monique Meijer
Op Haaid
Duitsland

Jarig op 22-5

3218 berichten
sinds 3-6-2005
iss schreef op maandag 24 oktober 2005, 16:42:

> Monique Meijer schreef op maandag 24 oktober 2005, 13:55:
>
>> Nu ik veel met mijn paard buiten rij, heb ik in korte tijd al

>
> Sinds ik mijn motorrijbewijs heb gehaald houd ik als
> automobilist ook meer afstand van motoren, daarvoor was ik me
> er echt niet bewust van...

Natuurlijk kan een automobilist dat niet ruiken, maar kinderen daar scheur je toch ook niet langs? Hoe ik zou willen dat ze langsrijden? Graag op een normale manier, niet overdreven voorzichtig en niet als een losgeslagen coureur. Gewoon rekening houden met elkaar zoals een normaal mens doet. En signalen geven werkt bij heel wat mensen jammer genoeg absoluut niet. Mijn collega gaat met haar haflinger gewoon dwars op de weg staan als zo'n idioot langs komt en dwingt haar rechten af. Mij eerlijk gezegd te gevaarlijk, stel dat zo iemand toch doorrijdt?
Monique
Je leest nu alle berichten van "Monique Meijer"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
3218 berichten
Pagina 17½ van 215
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact