InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
2106 berichten
Pagina 23½ van 141
Je leest nu alle berichten van "Ingrid den Ouden"
Volg datum > Datum: vrijdag 12 maart 2004, 10:1212-3-04 10:12 Nr:2519
Volg auteur > Van: Ingrid den Ouden Opwaarderen Re:2517
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: bekappen of ijzers Structuur
Ingrid den Ouden
Nederland


2106 berichten
sinds 28-7-2003
lailapri schreef op vrijdag, 12 maart 2004, 10:07:

> Een vriendin van mij heeft een paard die volgen haar hoefsmid
> scheef staat en dus minimaal 2 keer op ijzers moet. Is dit ook
> met natuulijkbekappen op te lossen? Bij zijn achterbenen slijt
> de binnenkant harder.

Hoi,
Ik snap dit niet goed. Eerste reactie is; zet je hem toch recht! Maar dat zal dus wel niet kunnen. En 2x op ijzers, bedoel je dubbele ijzers onder of wiggen of zo? Doe dat in ieder geval niet. Dat geintje hebben ze bij de mijne ook ooit aangeraden (en heb ik niet gedaan).

Vrijwel ieder paard heeft volgens mij wel 1 of meerdere hoeven die niet helemaal goed afslijten, maar dat hoeft niet een gebrek te zijn, als ze er maar goed mee kunnen lopen.
De mijne bijv. heeft een scheve achterhoef, de binnenkant wordt langer. Daardoor gaat ze op den duur strijken. Een NB hoefsmid heeft dit opgelost en nu strijkt ze niet meer, maar op den duur zal die hoef heus wel weer naar binnen groeien, dus weer "goed" bekappen.

Ik kan je verder niet meer uitleggen hoor, ben geen expert op dit gebied, maar ik wel dat natuurlijk bekappen meer en beter effect zal hebben dan dubbel op ijzers te gaan zetten.

Groeten,
Ingrid
Volg datum > Datum: vrijdag 12 maart 2004, 14:1912-3-04 14:19 Nr:2529
Volg auteur > Van: Ingrid den Ouden Opwaarderen Re:2528
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Weer over angst Structuur
Ingrid den Ouden
Nederland


2106 berichten
sinds 28-7-2003
Marianne schreef op vrijdag, 12 maart 2004, 13:55:

> Angelique schreef op Fri, 12 Mar 2004 13:47:35:
>
>> SG9pIEluZ3JpZCwNCiANCkphLCBkYW4gaGViIGplIGhldCBoZWxlbWFhbCBuaWV0I
>> G5hYXIgamUg
enz.
>
> Hmmm... van deze tekst worden we wel een beetje bang! Ik kan er
> in ieder geval niks van lezen?

EH nee, ik ook niet. Ik schrok al. We hadden gisteren een virus binnen gekregen en na opschoning vanochtend vroeg een computercrash. Dus ik dacht nee he, wat heb ik nu gedaan.

Gelukkig hebben jullie het ook. Pff, maarre voor Angelique is het misschien geen pffff.

groeten,
Ingrid
Volg datum > Datum: vrijdag 12 maart 2004, 14:3512-3-04 14:35 Nr:2530
Volg auteur > Van: Ingrid den Ouden Opwaarderen Re:2524
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Paardje kopen: wel of niet Structuur
Ingrid den Ouden
Nederland


2106 berichten
sinds 28-7-2003
Hoi,
Dank voor jullie reacties allemaal.
Sommigen van jullie stipten precies mijn probleem aan en dat heeft me wel verder geholpen met mijn keuze hoor.
Ik doe het niet.
Het zou voor het meisje een ideale oplossing zijn, maar voor het paard niet en ook niet voor mezelf.
En ik denk ook aan Isabella; wat schiet zij er mee op ... totaal niets. Ze zal eerder minder aandacht krijgen als meer.
Ze heeft niets aan die pony, want naast een overnachting in de zomer, zal het dier niet vaak zien.

Nee ik blijf maar bij mijn eerste plannetje. Een 2e shetlander voor 2-span rijden. Daar heb ik wat aan, is eenvoudiger voor verzorging want ze staan bij elkaar en vooral Isabella heeft er wat aan.
Maar ja, zover zijn we ook nog niet.

Ik moet wel eerlijk zijn dat ik wel overwogen heb hoor om een pony te kopen om op te rijden (klein paard beter gezegd). Het rommelt nogal op de manege en dat is niet leuk. Ik wil gewoon lekker kunnen rijden wanneer ik zin heb en vooral op het paard waar ik zin in heb.
Helaas paarden genoeg, maar geen stallingsruimte. Isabella verkopen is geen optie overigens.

Dus hoop ik voor dat meisje dat haar pony goed terecht gaat komen. Ze heeft veel voor haar pony gedaan; het was een enorm bang dier toen ze hem kreeg en soms zelfs onhandelbaar (in het begin zijn ze ooit met een hooivork de stal in gemoeten om haar te kunnen benaderen; vreselijk gewoon). Het dier is nu heel lief en braaf. Echter toen ze vorige week even wilde voorrijden met die pony voor de eventuele nieuwe koper, ging de haflinger weer de hele trukendoos opentrekken en was alleen maar aan het bokken en steigeren. Alsof hij het voelde gaf ze zelf aan dat er iets niet klopte.
Daarom vind ik het ook zo sneu dat ze "uit elkaar" moeten. Het zijn zeer goede kennissen en inderdaad was het mijn bedoeling ze te helpen. Ik zou vrijwel gratis die pony kunnen krijgen tegen betaling van de stal en het laten rijden van dat meisje. Tja, jammer dus.

Groeten,
Ingrid
Volg datum > Datum: vrijdag 12 maart 2004, 14:4212-3-04 14:42 Nr:2532
Volg auteur > Van: Ingrid den Ouden Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Aiaiai dat opstappen Structuur
Ingrid den Ouden
Nederland


2106 berichten
sinds 28-7-2003
Hoi,

Ik zit met een heel ander probleem overigens. Het opstappen op een paard. Tja, stom, maar ik ben zo on-lenig (laten we het zo maar uitdrukken) dat ik er gewoonweg niet opkom (althans niet op een paard van boven de 1.60).
Beugel op laatste gaatje werkt soms wel en paar weken geleden dat trapje ook wel (paard van 1.78).
Maar nu had ik afgelopen dinsdag een jonge telg die nog niet stil wil staan bij het opstappen. En ik er dus niet op kwam. Trapje valt dan af. Loop je daar te hinken en te stuntelen. Kennelijk zeer komisch (ja lachen jullie ook maar), maar het lukte dus niet.

Uiteindelijk ging ik dan toch maar aan het "hijssen". Wonder boven wonder ging die dribbel-tante ineens stilstaan. Ze voelde kennelijk dat ze nu toch wel ene hele oenige ruiter op haar rug kreeg :-).

Maarre, hebben jullie tips hoe ik mezelf wat leniger en behendiger kan leren opstappen?
Dit is voor een paard ook niet echt ideaal dat gezeul aan 1 kant van zijn lijf.
Veel oefenen lukt niet als je maar maximaal 1x per week zo'n dier bestijgt. Ik wilde al oefenen op de trap, maar dat lukt niet best, want je hebt geen houvast aan de bovenkant zeg maar.

Wie weet er "leuke" oefeningen die je kunt doen om die spieren wat sterker te maken (welke gebruik je eigenlijk bij het opstappen?).

Of wie weet er een manier om een paard stil te laten staan?
Er zijn geen helpers overigens, iedereen doet zijn eigen paard en stapt zelf op (haha). O ja, paardje dat ik nu berijd is 4 jaar. We stappen op de binnenplaats op met genoeg ruimte om rondjes te lopen, maar geen plekje om haar "klem" te zetten.

Groeten,
Ingrid
Volg datum > Datum: vrijdag 12 maart 2004, 21:3612-3-04 21:36 Nr:2548
Volg auteur > Van: Ingrid den Ouden Opwaarderen Re:2545
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Aiaiai dat opstappen Structuur
Ingrid den Ouden
Nederland


2106 berichten
sinds 28-7-2003
Hoi,
Dank voor jullie adviezen. Die oefeningen ga ik zeker doen.
Dat andere zal niet meevallen, want het is dus niet mijn eigen paard. Sterker nog, het is een manegepaard waar jan en alleman oprijdt (die allemaal hetzelfde probleem hebben overigens). Dat paardje wil gewoon niet stilstaan, ook niet als je er eenmaal opzit. Er wordt ook weinig aandacht aan besteed, gewoon wat rondjes stappen tot de rest ook allemaal zit (en die zijn net zo "lenig" als ik haha).
Maar ik vraag me inderdaad af of dit paard ooit op deze manier wel gaat leren dat zij stil moet staan bij het opstappen, want het wordt gewoon getolereerd dat ze gaat lopen. Maar eerlijk is eerlijk, toen ik haar tegen wilde houden werd ze helemaal nerveus en toen ze rondjes mocht stappen, was ze erg kalm.

Ja dat is het nadeel van zo'n manegepaard. Daar zou ik graag wat meer aandacht aan willen besteden, maar ja dat gaat niet (of het kost direct een hoop geld om het dier te huren). Daarbij kan ik het nog zo voorzichtig doen, een ander ploft in het zadel neer, of geeft een ruk aan de teugels. Jammer eigenlijk dat daar te weinig toezicht op is. Het dier wordt netjes ingereden door de zoon van de eigenaar, en dan mogen de "beste ruiters" die paardjes eerst uitproberen totdat ze een jaar of 5 zijn en dan gaan ze volop meedraaien in de lessen. En daarna veranderen ze meestal geheel.

De jongste telg staat overiegns wel goed stil. Zoals eigenlijk alle paarden, behalve dan net dat beest dat ik heb. En ik ben ook de onhandigste opstapper (en dat terwijl ik vroeger een Fries zo besteeg zonder zadel en dus ook beugels en toen was ik nog wel kleiner ook (en leniger kennelijk).

Eh ja dat afvallen, conditietraining, oefeningen doen en zo dat probeer ik ook al zo lang. Maar ja voor het op de kar stappen is dat niet zo belangrijk eigenlijk. Maar voor het paard wel.

Heb ooit gehoord dat je eigenlijk als je goed kunt opstappen, moet kunnen opstappen met loshangende singel. Ehh, als ik niet super goed aansingel hang ik onder de buik. Kun je nagaan hoe ik opstap.

Er staat overigens een trapje hoor en daar maken ook velen gebruik van. Daarbij is er ook een greppeltje waar je je paard in kunt zetten (maken ook velen gebruik van). Maar dat werkt alleen als je paard stilstaat.

Dat iets te knabbelen geven zal ik zeker eens gaan uitproberen.
En die oefeningen ook. Alleen Linda, waar doe jij aan?? Nooit van gehoord. Wat is dat?

Groeten,
Ingrid
Volg datum > Datum: zondag 14 maart 2004, 9:1814-3-04 09:18 Nr:2596
Volg auteur > Van: Ingrid den Ouden Opwaarderen Re:2564
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: mok Structuur
Ingrid den Ouden
Nederland


2106 berichten
sinds 28-7-2003
elsbeth flipsen schreef op vrijdag, 12 maart 2004, 23:44:
> Verder is de zee helaas niet altijd
> meer zo schoon en kan je deze week toevallig door vervuiling
> (niet altijd zichtbaar) heengereden zijn die de huid in de
> kootholte geiiriteerd heeft.
>
Hoi,
Ja dat is denk ik helemaal waar. Ik weet wel dat wij in de zomer niet meer door stilstaande plassen mogen rijden met de (manege)paarden, omdat de kans op vervuiling (door algen of zo) heel groot is.
Het gaat dan dus echt om stilstaande vennetjes, die al aan het droogvallen zijn. Maar ook regenwaterplassen die op sommige plekken heel lang blijven liggen, mogen we niet doorheen.
Nu weet iedereen om welke plassen het gaat. Ik weet dus niet waar je het aan kan zien. Maar ik denk dat het geen onzin is dat vervuilde water.

Groeten,
Ingrid
Volg datum > Datum: zondag 14 maart 2004, 9:2414-3-04 09:24 Nr:2597
Volg auteur > Van: Ingrid den Ouden Opwaarderen Re:2583
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Onze Ingrid is goud waard! Structuur
Ingrid den Ouden
Nederland


2106 berichten
sinds 28-7-2003
elsbeth flipsen schreef op zaterdag, 13 maart 2004, 0:18:
> Interessant, is dit fructaan nu hetzelfde als de fructose
> bedoelt in Ingrids artikel?

Ja, het is hetzelde. Is maar net hoe ze het vertalen uit een artikel. In Duitsland is het geloof ik Fructan.
>
> En Frans, wat is jouw mening hierover? Liefst zou ik jouw raad
> opvolgen en 24 uur 7 dagen per week weidegang geven. Maar onze
> Mookie is vaak licht bevangen geweest en een keer erg bevangen
> dus dit niet meer doen lijkt een optie te worden.

Ligt ook aan je wei. In het voorjaar toen het gras ging groeien had ik Isabella er alleen 's nachts op staan (althans van 20.00 tot 08.00 uur zo ongeveer). Maar afgelopen warme zomer had ik de wei gewoon continu open staan. Ze ging eigenlijk toch vanzelf in de uitloop staan overdag omdat daar schaduw was en overdag volop de brandende zon op de wei. Maar in principe liep ze toen wel weer 7x24 uur op de wei. Alleen was deze wel licht bemest en werd er iedere dag volop gesproeid, zodat het gras geen "kans" had fructose over te houden zeg maar.

Overigens heb ik nog over die fructose zitten denken. Frans zei dat het een halfprodrukt was en daar zit dan toch wat in dat het in de vroege ochtend al aanwezig is. Nl. bij de eerste zonnestralen wordt dat natuurlijk aangemaakt. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan het gras het gaan "omzetten" in energie/eiwit/zetmeel, of als halfprodukt fructose laten "opstapelen" in de stengel. Dat betekent inderdaad dat vanaf de eerste tot de laatste zonnestralen er fructose aanwezig kan zijn, maar in het begin meer dan op het eind als het gras niet heeft kunnen groeien. In de nacht neemt het fructose gehalte dus weer af en in de zeer vroege ochtend is er niets meer.
Snappen jullie wat ik bedoel? Dus dan kloppen alle artikelen wel, en ook wat Frans zegt. Of beter gezegd, door wat Frans zei snapte ik ineens wat beide artikelen bedoelen ... wel hetzelfde dus.

Groeten,
Ingrid
Volg datum > Datum: zondag 14 maart 2004, 9:3014-3-04 09:30 Nr:2598
Volg auteur > Van: Ingrid den Ouden Opwaarderen Re:2568
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Aiaiai dat opstappen Structuur
Ingrid den Ouden
Nederland


2106 berichten
sinds 28-7-2003
elsbeth flipsen schreef op zaterdag, 13 maart 2004, 0:57:

> Je reed toch met vriendinnen? Kan een van je vriendinnen het
> jonge dier even vasthouden terwijl jij opstijgt.

Eerste is Ja en de tweede is Nee. Haha. Het zit zo. We halen allemaal ons paard uit de stal (na poetsen/opzadelen) en staan dan allemaal wat te klooien met het opstappen. We zouden eigenlijk allemaal elkaars paard moeten vasthouden (hihi). Maar probleem is, als je een paard wilt vasthouden met jouw paard aan de hand, dan wordt dat altijd heibel, dus heb je weer iemand nodig die jouw paard vasthoudt, omdat jij het paard van een ander moet vasthouden ... snap je het nog?

Soms is de hulp al aanwezig en die wil de paarden wel vasthouden, maar omdat wij al lekker vroeg vertrekken, zijn die meestal nog niet aanwezig.

O ja, overigens kan ik ook zeggen bij dit paard : aiaiai dat afstappen, want ook dan wil madame het liefst met mij op de rug zo de stal weer in. Met andere woorden, ze wil ook niet stilstaan bij het afstappen. Nu dacht ik van de week, dat is een stuk eenvoudiger, maar ook niet dus. Voeten uit de beugels, been eroverheen zwaaien, maar op dat moment stapte ze achteruit en toen lag ik half op haar hals ipv dat ik op het zadel hing. Ik stap nooit af met een van beide voeten in de beugels; ik "jump" eraf. Maar dat gaat niet als ze lopen. Dus op dit gebied zijn tips ook welkom.

En die oefeningen ook. Ben met die traptrede al bezig. Jeetje dat lijkt simpel, maar dat voel je zeg na 20x. Die man van mij lacht zich helemaal in een deuk, maar vertikt het om ze ook te doen.

Groeten,
Ingrid
Volg datum > Datum: zondag 14 maart 2004, 9:4214-3-04 09:42 Nr:2599
Volg auteur > Van: Ingrid den Ouden Opwaarderen Re:2575
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: paard belonen met voer? Structuur
Ingrid den Ouden
Nederland


2106 berichten
sinds 28-7-2003
Karen Koomans schreef op Sat, 13 Mar 2004 01:32:53:
> Isabella, ook
> zo'n "koekie-monster", om er nog maar 1 te noemen ;-)

Zeg dat wel. Isabella wil veel doen voor wat lekkers. Ik heb haar wat vrijheidsdressuur geleerd dmv stukjes appel. Het is nu wel zo dat als ze een appeltje ruikt in mijn zak, dat ze al vanzelf met de buiging begint. Tja dat is dan weer niet de bedoeling, maar ik bedoel maar.

En voor gras is ze wel te porren, maar in de zomer wel minder, want inderdaad dan heeft ze het al vrijwel continu tot haar beschikking, maar ja dan is een mals blaadje weer lekker aan de boom.
En owee, als ik na een rit vergeet haar het vanille-snoepje te geven dat ze altijd krijgt. Dan blijft ze gewoon net zo lang staan te wachten tot ze het krijgt hoor. Zonder schooien overigens. Gewoon strak blijven kijken naar het schuurtje waar het trommeltje staat, dat werkt heel goed.

Sinds gisteravond vertoonde ze ook "typisch" kijkgedrag. Hele tijd achter me aansjokken, in een hoek gaan staan en maar strak over de wei kijken. Vanmorgen nog altijd, brokken op, weer naar die hoek en maar kijken. Dus ik eens op inspectie ... wat bleek. Had mijn moeder daar gisterenmiddag op een hoekje van de wei wat gras neergegooid. Isabella had dat gezien en mijn moeder dacht nog dat vindt ze dan wel als Ingrid straks de wei open zet. Maar dat had ik niet gedaan dus, echter Isabella had nog altijd onthouden dat dat gras daar lag.
Toen ik haar wat gras had gegeven (ander, wat dat was verlept), was het goed en ging ze hooi staan te eten. Nee dan ben je niet slim. Ze onthouden dus heel goed waar voer ligt.

> voertijd is en de wagen met voer komt eraan, paarden een heel specifiek
> gedrag zien vertonen. De een houdt een voorbeen omhoog (altijd hetzelfde
> been)

Enig idee waarom dit hetzelfde been is? Isabella schraapt altijd met links overigens, maar niet voor voer, maar gewoon uit ongeduld als ze vast staat en ze wil niet.
Voor voer had ik haar zo afgeleerd. Er stond eens een fjord bij ons te logeren die enorm stond te schrapen voor voer. Dus Isabella keek dit even aan en begon ook. Dat had ze nog nooit gedaan, maar kennelijk dacht ze; he werkt dat wat jij doet? Niet dus, want ik gaf haar expres niets. Slim beest als het is, heeft ze het ook nooit meer gedaan. Alleen als ik echt om een voet vraag, dan geeft ze die (in mijn hand ook nog) en zowel links als rechts (net welke ik vraag), maar uit zichzelf doet ze dit in principe nooit (gelukkig).

Groeten,
Ingrid
Volg datum > Datum: zondag 14 maart 2004, 9:4914-3-04 09:49 Nr:2600
Volg auteur > Van: Ingrid den Ouden Opwaarderen Re:2599
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: paard belonen met voer? Structuur
Ingrid den Ouden
Nederland


2106 berichten
sinds 28-7-2003
jo schreef op zaterdag, 13 maart 2004, 10:07:
> Ik las pas ook dat een paard ontspant als hij kauwt.
> Dus kom je in een situatie waar het paard gestresst raakt, langs
> een traktor moeten of ergens van schrikken, geef hem iets te
> kauwen.

Hoi,
Toch werkt dit bij Isabella niet helemaal. Voorheen bij het beslaan was het een ramp. Ze raakte totaal in paniek, wat voor pony, mij en de hoefsmid niet echt leuk was (hij met de hoefnagels in zijn arm, ik met een pony op mijn nek en de pony zittend in paniek op de grond).
Dus besloot ik ook een worteltje te gaan geven, toch wel haar lievelingssnoepje. Werkte niet. Op het moment dat ik die wortel erin stak en de hoefsmid de nagel erin wilde slaan, hield ze op met kauwen, raakte in paniek en als de paniek over was (slaan hield op) dan kauwde ze de rest op.

Dus ik denk dat als ze echt in paniek zijn, dat voer niet werkt.

Wel is het zo dat ik ontdekt heb dat Isabella als ze wat engs ziet wat ze niet kent (maar wel wil onderzoeken, alleen durft ze niet zo goed), die het liefst al grazend doet. Dan loopt ze al etend heel waakzaam op het engs af (kan ook plastic zak zijn die er gister niet lag), en zo komt ze dus wel al kauwend bij het voorwerp, snuffelt en likt er dan eens aan en dan is het goed.
Kan of mag ze niet etend naar iets engs toe, dan gedraagt ze zich ook vaak veel anders, veel schrikkeriger als we om het enge ding heen moeten. Dus in dit opzicht werkt kauwen weer wel.

Jaja, ik leer dit allemaal van mijn eigen pony. Ik kijk gewoon hoe zij reageert in bepaalde situaties om daar dan voor de "toekomst" mijn conclusie uit te trekken (proberen).

Groeten,
Ingrid
Volg datum > Datum: zondag 14 maart 2004, 10:0614-3-04 10:06 Nr:2607
Volg auteur > Van: Ingrid den Ouden Opwaarderen Re:2601
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: toch geen schimmel Structuur
Ingrid den Ouden
Nederland


2106 berichten
sinds 28-7-2003
Linda schreef op zondag, 14 maart 2004, 9:55:
> ---Was dat bij Spunky ook al maar zo, maar het haar groeit echt
> bijna niet. Hij gaat nu pas wat verharen.

Hoi Linda,
Gaat Spunky nu pas verharen? Ik heb van Isabella's oude wintervacht al een sjaal kunnen breien hoor (haha, bij wijze van dan). Nee die is echt al weken vreselijk in de rui. Op sommige plekken bijv. de billen zit nog echt superlang haar, maar net daarvoor niet meer, dus daar zit een vreemde "bult". Geen gezicht ook overigens. Maar ze blijft wel blinken. En het kale plekje waar de chip geplaatst was, is weer mooi super blinkend zwart overigens.

Maar in deze tijd van het jaar krijgt Isabella aan 1 achterbeen ook wat rare haaruitval. Dat is ieder jaar hetzelfde en alleen van wintervacht naar zomervacht, dus ik maak me geen zorgen erover hoor. Maar daar gaan de haren er ook met schilfers en al uit. Echt erg kale plekken worden het niet, maar naarmate de rui vordert wordt dit wel erger (die haaruitval met schilfers). Maar na de rui is het ook weer echt weg. En pas na een jaar heeft ze het weer. Ook geen idee wat dit is, maar hoef ik ook niet te weten eigenlijk hoor.

Groeten,
Ingrid
Volg datum > Datum: zondag 14 maart 2004, 10:1114-3-04 10:11 Nr:2608
Volg auteur > Van: Ingrid den Ouden Opwaarderen Re:2605
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: gesloten/open lijst nieuwkomer Structuur
Ingrid den Ouden
Nederland


2106 berichten
sinds 28-7-2003
Hallo Nick,
Welkom hier.
Wat de gesloten en open lijst betreft. Dat klopt dat dat het zelfde is want het zijn ook dezelfde onderwerpen.
Maar wat ik ervan begrepen heb is dat als je voor open kiest, dan krijg je direct de tekst te lezen en kun je met volgende en vorige er doorheen wandelen.
Kies je voor gesloten, dan krijg je alleen een overzicht van alle items die geplaatst zijn en dan kun je eventueel alleen datgene bekijken wat je interessant lijkt.

Ik bekijk altijd de open lijst. Want soms komt de titel toch niet meer overeen met het onderwerp, en om niets te missen wandel ik gewoon overal even doorheen.

En inderdaad als je even een paar dagen "afwezig" bent dan krijg je een hele lijst te verwerken. Maar ja, wat Linda zegt, het werkt verslavend. Haha.

Wat moet dat worden na 3 weken vakantie (in Noorwegen; huisje is al geboekt overigens)?

Groeten,
Ingrid
Je leest nu alle berichten van "Ingrid den Ouden"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
2106 berichten
Pagina 23½ van 141
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact