InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
2652 berichten
Pagina 109½ van 177
Je leest nu alle berichten van "Michiel"
Volg datum > Datum: woensdag 27 februari 2008, 12:0127-2-08 12:01 Nr:116455
Volg auteur > Van: Michiel Opwaarderen Re:116446
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: mediums Structuur

Michiel
Homepage
Zwolle
Nederland

Jarig op 19-7

2652 berichten
sinds 8-2-2004
van lennep schreef op woensdag 27 februari 2008, 10:36:

>
> Waar ik wel van overtuigd ben , is dat lijden een functie
> heeft.Dit is heel gevaarlijk om op te schrijven , dat besef ik
> heel goed .
> Maar omdat ik ermee werk , moet ik mezelf hier wel heel zeker
> over voelen , anders zou ik het werk niet meer vol kunnen houden
> Te lang lijden en te zwaar lijden heeft geen functie , en
> gelukkig zijn daar ook mogelijkheden voor.[ Let wel , heb het
> hier over lichamelijk lijden!]

Mijn gedachtes hierover zijn:
Dat fysiek lijden gebeurt, het is iets feitelijks en niet meer dan dat. De zin hiervan valt samen met de ervaring van welke andere ervaring dan ook in het leven. Alles heeft zijn eigen zin, puur omdat het 't leven zelf is wat ervaren wordt. Paarden en dieren in het algemeen zijn hier meester in, ze ervaren fysiek lijden zoals het is, komt en gaat.

Wij mensen zijn hier zelden toe in staat, door de toevoeging van emotioneel lijden onder het fysiek lijden. Dit is zo een sterk mechanisme dat meestal die 2 niet te scheiden zijn. Als je nadenkt over de zin van fysiek lijden dan is dat bijna altijd zingeving zoeken in de manier hoe er om gegaan wordt met de fysiek-emotionele pijn. En alles wat in de richting gaat van géén emotionele pijn toevoegen aan de fysieke pijn, is een enorme winst! Want de moeite met pijn is altijd veel groter dan de fysieke pijn zelf! Gelukkig hebben onze dieren dat niet. De fysieke pijnen worden altijd met pijnbestrijders of door andere oorzaken minder en minder. Of in korte tijd meer en meer tot de dood er op volg en dan is dat de verlossing.

Groetjes, Michiel
Volg datum > Datum: donderdag 28 februari 2008, 11:1428-2-08 11:14 Nr:116566
Volg auteur > Van: Michiel Opwaarderen Re:116458
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: mediums Structuur

Michiel
Homepage
Zwolle
Nederland

Jarig op 19-7

2652 berichten
sinds 8-2-2004
van lennep schreef op woensdag 27 februari 2008, 12:27:

> Ik heb dit geschreven met de ervaringen die op dit moment bij
> me opkomen.
> De emotionele pijn word vooral door de omstanders ervaren , de
> fysieke door de zieke zelf.De beleving van de fysieke pijn door
> de zieke is per individu verschillend.
.

>> En alles wat in de richting gaat van
>> géén emotionele pijn toevoegen aan de fysieke pijn, is een
>> enorme winst! Want de moeite met pijn is altijd veel groter dan
>> de fysieke pijn zelf!
.

> Even kijken of ik dit begrepen heb....Je zegt dat pijn op
> zichzelf minder erg is dan de beleving ervan?
> Denk jij dat dieren zich emotioneel niet laten beinvloeden door
> pijn? Of begrijp ik je nu verkeerd?

Zoals je zegt is de beleving van fysieke pijn door de ziekte bij elk individu verschillend. En dat is bij dieren niet zo omdat die hun fysieke pijn nemen zoals het is, ze gaan er geen strijd mee aan. Wat je ziet bij alle dieren is dat ze stil worden. Rust en aandacht heeft de ziekte nodig om overwonnen te worden. Worden ze in hun stille rust gestoord, door mensen of andere dieren, ja dan zie je verschil in karakter hoe er met die storing om gegaan wordt. Dat is echter geen "problemen hebben met de pijn of ziekte, zoals mensen dat hebben".

Simpel hé en we kunnen daar veel van leren.
De emotionele pijn neemt evenredig toe met het belang dat iemand hecht aan een set spontane gedachtes die iedereen heeft bij tegenslag. Iedereen heeft soortgelijke gedachtes, hoeveel belang en waarde of energie daarin gestoken wordt dát is verschillend. Die gedachtes zijn: "ik wil het niet, het moet over zijn, het is niet eerlijk, het is verschrikkelijk, ik wordt nooit weer beter, ik verdraag het niet langer, het moet nu stoppen, zijn mag niet zoveel pijn hebben, wat erg, ze verdient dit niet, ik wou dat ze geen pijn had". Wat hebben al die gedachtes gemeen? Verzet en strijd tegen wat er ervaren wordt. Deze gedachtes kunnen gevoed worden, groter en belangrijker gemaakt worden of juist kleiner en van minder gewicht en betekenis. Dat laatste is jouw werk begrijp ik, rust en aandacht die als prettig ervaren wordt is een goede basis om die gedachtes die emotionele pijn triggeren te leren relativeren of voor de hele moedigen gewoonweg te zien als onwaar of te herkennen als oorzaak van de grootste pijn.

Groetjes Michiel
Blootsvoets goed voor mensen en paarden.


Volg datum > Datum: vrijdag 29 februari 2008, 0:0829-2-08 00:08 Nr:116667
Volg auteur > Van: Michiel Opwaarderen Re:116641
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: vegetariers Structuur

Michiel
Homepage
Zwolle
Nederland

Jarig op 19-7

2652 berichten
sinds 8-2-2004
amar schreef op donderdag 28 februari 2008, 22:35:

> Van melk van een dier maar daar hoeft een dier niet voor te
> sterven en die worden "relatief" nog goed v erzorgd. Ben er mee
> eens dat ze eerst moeten veulen en dan dat veulen niet kunnen
> zogen is ook een vorm van dierenmishandeling.

Ik eet wel vis en geen vlees en geen melk producten.
Alle kalfjes worden te vroeg van de moeder weg gehaald (zodat zij de melk kan produceren voor ons) en de stierkalfjes worden snel vetgemest en opgegeten.
Over dier vriendelijk gesproken. Melk is tevens mens onvriendelijk zo blijkt.
Hieronder iets uit een (veel langer) artikel over de gevaren van melk producten:

http://www.zuiveloffline.nl/pcrm_mismetzuivel.html

http://www.animalfreedom.org/paginas/column/zuivelmythe.html

Melk is goed voor elk, we zijn er allemaal mee grootgebracht en drinken dan ook gemiddeld twee glazen melk per dag. Hiermee behoren we tot een van de grootste zuivelconsumenten van de wereld. In Nederland krijgen we bijna nooit iets te horen over de kanttekeningen die geplaatst worden bij het drinken van koemelk.

Kalk
De mens heeft calcium nodig om de botten te versterken om zo botontkalking ofwel osteoporose tegen te gaan. In Nederland wordt al vanaf de jaren '60 reclame gemaakt om veel melk te drinken voor sterkere botten

Prof. Walter Willett, voedselwetenschapper aan de Harvard University, onderzoekt al sinds1976 de relatie tussen zuivel en osteoporose. Hij zegt dat uit onderzoek blijkt dat er helemaal geen verband is tussen het drinken van veel melk en het voorkomen van botbreuken. Dat druist toch in tegen alles wat wij altijd gehoord hebben. En Willett staat hier niet alleen in. Prof. Colin Campbell, biochemicus Cornell University, deelt deze mening. Hij is zelfs van mening dat door de eiwitten in de melk, een zuur wordt aan gemaakt die juist voor een afbraak van het bot zorgt.

En dat blijkt ook wel uit het volgende: 12 op de 10.000 Nederlanders heeft een heupbreuk gehad. Ook in Zweden, waar veel zuivel wordt gedronken, breken veel mensen een heup. Namelijk wel 20 op de 10.000. In landen waar veel minder zuivel wordt geconsumeerd, zoals China en Japan, ligt het getal veel lager. In China namelijk 10 op de 10.000 en in Japan zelfs 9 op de 10.000.

Het staat vast dat het menselijk lichaam calcium nodig heeft voor zijn botten. Volgens Willet krijgen we al genoeg binnen via ons normale dieet. Het is in ieder geval belangrijk veel buiten te zijn om vitamine D binnen te krijgen. En veel groene groenten te eten. Een koe komt ook aan het calcium door het eten van groen gras.

Lactose intolerantie
Het overgrote deel van de wereld wordt trouwens ziek van het drinken van melk, ze zijn lactose-intolerant. Dit betekent dat zij de melksuikers, de lactose, niet goed kunnen verteren. Alhoewel moedermelk ook lactose bevat, kunnen baby's dat wel verteren. Dit stopt over het algemeen wanneer er gestopt wordt met borstvoeding. Behalve bij de Europeanen en Noord Amerikanen, zij zijn zo geëvolueerd dat ze melk kunnen blijven drinken. Maar was dat wel de bedoeling van Moeder Natuur?

Negentig procent van de Aziaten, zeventig procent van de Afrikanen en vijftig procent van de Zuid Amerikanen zijn lactose intolerant. Terwijl maar vijftien procent van de blanken niet tegen het drinken van melk kan. Maar liefst zeventig procent van de wereldbevolking kan helemaal niet tegen melk. En het is opvallend dat als je stopt met melk drinken, je lichaam vanzelf lactose-intolerant wordt.

Beide wetenschappers zijn ervan overtuigd dat het menselijk lichaam niet gebouwd is om koemelk te drinken.Volgens hen is koemelk bedoeld voor het kalf, net zoals moedermelk is bedoeld voor de baby.

Langdurige effecten
De samenstelling van koemelk is wezenlijk anders dan die van onze eigen moedermelk. Zo zit er veel meer groeihormonen in. En dat is ook niet raar, een kalf moet natuurlijk veel meer botdichtheid ontwikkelen dan de mens.
. . . . . .
Volg datum > Datum: zaterdag 1 maart 2008, 16:031-3-08 16:03 Nr:116796
Volg auteur > Van: Michiel Opwaarderen Re:116786
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Over zandkoliek... Structuur

Michiel
Homepage
Zwolle
Nederland

Jarig op 19-7

2652 berichten
sinds 8-2-2004
beauba schreef op zaterdag 1 maart 2008, 13:00:

> Kan iemand dit stuk voor mij vertalen , aub .

De vertaalmachine heeft wat gedronken, maar alla ...

While some horses naturally cleared sand more effectively than others, the researchers found the mineral oil/psyllium combination to be more effective overall than oil alone. Horses treated with psyllium and oil together excreted a mean of 51% of the sand administered, compared to 26.1% when administered oil alone. The study authors noted that the effectiveness of psyllium given alone should be examined in a future study using these protocols, as psyllium is easy to administer as a top dressing on feed and clearly indicated for use as a prophylactic treatment for horses living in sandy areas.

http://www.vertaalmachine.eu/

Terwijl wat paarden natuurlijk ontruimd zand effectiever dan anderen, de onderzoekers de minerale olie/psylliumcombinatie om efficiëntere algemeen vond te zijn dan alleen olie. De paarden die met psyllium en olie worden behandeld scheidden samen een gemiddelde van 51% van het beheerde zand af, vergeleken bij 26,1% wanneer toegediende alleen olie. De studieauteurs merkten op dat de alleen gegeven doeltreffendheid van psyllium in een toekomstige studie zou moeten worden onderzocht gebruikend deze protocollen, aangezien psyllium gemakkelijk om als bovenkant is te beheren zich kleedt op voer en duidelijk gewezen op voor gebruik als profylactische behandeling voor paarden levend op zandige gebieden.

Groetjes, Michiel
Blootsvoets goed voor mensen en paarden
Volg datum > Datum: dinsdag 4 maart 2008, 10:334-3-08 10:33 Nr:116986
Volg auteur > Van: Michiel Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Jur Structuur

Michiel
Homepage
Zwolle
Nederland

Jarig op 19-7

2652 berichten
sinds 8-2-2004

Jur is de laatste tijd erg voorwaarts. Gisteren met die wind helemaal. Hij zit dan ook fysiek goed in zijn vel, dwz beter dan de afgelopen 2 jaren. Na mijn val in de bak waarin hij er vandoor ging, probeert hij nog steeds om harder en sneller te gaan dan ik wil. Het is geen wegspurten meer, maar wel snelheid verhogen in de hoop in die spurt terecht te komen. Dit speelt in draf en galop. Nu ben ik aan het oefenen om hem luisterend te krijgen, graag jullie mening daarover.

Zijn karakter is een volhouder, hij accepteert meestal pas na maanden heel erg duidelijk zijn, dat zijn wil niet tegen de mijne in mag gaan. Is het eenmaal zo ver dan merk ik nog wel ongenoegen maar schikt hij zich zonder verdere strijd.

Bij mij betekend het stem commando hooo langzamer gaan, niet stoppen dit even voor de duidelijkheid.

Ik vraag hem in draf zachter te gaan met 3 stappen.
Eerst op hooo,
dan op hooo met korte ophouding,
daarna de hooo met buiging als noodrem.

Doet hij het goed dan krijgt hij zo af en toe een Y es met wortelstukje. Alhoewel harder mogen gaan een grotere beloning zou zijn, wat ik dan weer niet doe, omdat toegeven aan snelheid het waarschijnlijk moeilijker maakt dit gedrag te kunnen beteugelen.

Verder probeer ik zoveel mogelijk te oefenen waar een redelijke kans van slagen is. Het is misschien een optie om stap 2, de hooo met korte ophouding vaker te geven. Ik ben echter bang dat ik hem daarmee train pas zachter te gaan na herhaaldelijk en steeds sterker wordend verzoek. Als het zo ver komt dat ik hem met de hooo buiging moet dwingen dan vraag ik ook direct de stop met een pasje achterwaarts. Ten teken dat hij toch echt op hooo met korte ophouding had moeten reageren.

Verder heerlijk dat hij zo voorwaarts is, maar dan wel graag goed blijven luisteren op hooo langzamer gaan.

Groetjes, Michiel
Blootsvoets goed voor mensen en paarden
Je leest nu alle berichten van "Michiel"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
2652 berichten
Pagina 109½ van 177
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact