InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
9440 berichten
Pagina 2½ van 630
Je leest nu alle berichten van "Wil"
Volg datum > Datum: dinsdag 31 augustus 2004, 1:1931-8-04 01:19 Nr:10879
Volg auteur > Van: Wil Opwaarderen Re:10803
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: boett deken en hoefschoenen Structuur

Wil
Homepage
Santa Margarida da Serra
Portugal

Jarig op 26-3

9440 berichten
sinds 15-8-2004
t buntertje schreef op maandag, 30 augustus 2004, 15:59:

> Nick,Marina,bedankt voor jullie reaktie,en Ebby,ik ben naar de
> site gegaan,maar die werkt niet meer ,dus ik kon niet lezen hoe
> de boett deken werkt,kunnen jullie mij jullie ervaringen

> aangemeten,passen ze dan nog,of moet je dan toch vaker de
> hoefsmid laten komen?
>
> groetjes Anne-marie

Hallo Anne-Marie,

uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat de Boett-deken een heleboel doet om het exceem-probleem te verlichten. Zelf gebruik ik een Boett met hals maar zonder hoofdstuk. Voor zijn hoofd gebruik ik speciale vliegenmaskers van Crusader (import USA), gewoon omdat daar een UV-filter inzit die goed werkt tegen eventueel verbranden. Ook zijn in deze maskers bolle oogruimtes gemaakt zodat het nooit op de ogen kan drukken, vandaar.
Dit terzijde. Ik hou altijd met b.v. Funemerol (DA) de voorpluk iets 'vettig' zodat ze mugjes ook daar niet kunnen steken.
De Boett helpt zeker ook bij het steken van b.v. regendazen, ze komen er domweg niet doorheen!
Mijn Boett wordt nu voor het 2e seizoen gebruikt en mijn eerlijke mening is dat de prijs/kwaliteit verhouding ver te zoeken is.... Ze kosten nu al 200,00 euro en die van mij vallen gaatjes in... de elastieken voor de achterbenen zijn te breed en 'schaven' de haren aan de binnenzijde van de achterbenen weg. Daarom hebben we van fleece een soort hoesjes gemaakt, over de elastieken heenschuiven en het probleem was opgelost.
De elastieken voor b.v. de buikflap op te hangen waren al versleten, zo ook de clipsluitingen... Soms verschijnen er miniscule gaatjes in de stof.
De deken heeft natuurlijk ook flink te lijden! Altijd buiten, ze rollen er ook mee door de modder. Ook de pasvorm had m.i. beter gekund.. bijna alle dekens, ook exceemdekens schuiven altijd richting de achterhand waardoor er teveel druk op de schouders komt te staan. Gevolg: het scheuren van stiknaden en elastieken die uitrekken... Mijn conclusie: behalve Boett zijn er andere merken te koop in b.v. Duitsland... Ik ben me daar al een paar dagen aan het orienteren wat en hoe... Het eerste model (ander merk) heb ik al aangeschaft en hoop die met een paar dagen binnen te krijgen. Ben zelf ook benieuwd hoe deze gaat bevallen.
Je doet de deken trouwens begin maart al op en pas eind oktober mag de deken er weer af.... En mijn paard is een 'ernstige' exceemklant...
Behalve 'vettig' houden van de onbeschermde voorpluk en begin manenkam kun je ook een goede Teatree shampoo gebruiken en een gel...
Het is b.v. van het merk Cojosol in de handel.. Ook dit verlicht te jeuk.
Je ontkomt er ook echt niet aan om heel consequent alles te blijven gebruiken. Doe je 1 nacht de deken niet op is de volgende dag de manenkam dik, rood en warm... Althans: bij mijn paard..
Ik hoop dat ik je hiermee heb kunnen helpen want ik weet als geen ander hoe het aanvoelt! Ben zelf heel erg allergisch voor alles wat steekt en prikt. Daarom begrijp ik mijn paard zo goed... niets ergers als jeuk!

Groetjes,
Wil.
Volg datum > Datum: dinsdag 31 augustus 2004, 18:2431-8-04 18:24 Nr:10925
Volg auteur > Van: Wil Opwaarderen Re:10892
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: boett deken Structuur

Wil
Homepage
Santa Margarida da Serra
Portugal

Jarig op 26-3

9440 berichten
sinds 15-8-2004
t buntertje schreef op dinsdag, 31 augustus 2004, 9:39:

> Goeiemorgen Wil,
>
> Heb je info gelezen,bedankt,heb je mijn mailtje aan Ebby nog
> gelezen,weet je dat ik nu ga twijfelen of het wel exzeem is
> ,stom he!
> Maar ff een andere vraag,als ik een vraag of antwoord wil
> beantwoorden,moet ik dan naar de site en naar nieuw bericht,of
> kan ik op beantwoorden toetsen,en komt het dan op t forum,ben
> ook niet zo n computerfriek.
>
> nou de groetjes van Anne-marie

Hallo Anne-Marie, inderdaad, als je onderaan deze pagina op REAGEER drukt, komt jou bericht er weer onder te staan... Maar je mag mij mt exceem-vragen of andere dingen ook prive mailen hoor! Maakt me niets uit. Omdat ik zelf een exceem-paard heb en ook allergisch ben weet ik als geen ander wat de dieren mee moeten maken. Hoe meer ik mijn paard kan helpen, en anderen, hoe beter het voor alle partijen is!
Mijn prive mailadres kun je vinden als je bovenaan op WIL klikt.. het mag via het dit forum, mag ook prive.
Hartelijke groetjes,
Wil.
Volg datum > Datum: dinsdag 31 augustus 2004, 18:3631-8-04 18:36 Nr:10926
Volg auteur > Van: Wil Opwaarderen Re:10899
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: boett deken en hoefschoenen Structuur

Wil
Homepage
Santa Margarida da Serra
Portugal

Jarig op 26-3

9440 berichten
sinds 15-8-2004
Böske schreef op Tue, 31 Aug 2004 12:19:41:

> Hoi Wil,
>
> Ik ben benieuwd naar je ervaring met de andere dekens. Ik heb

> met rijden?
>
> Alvast bedankt,
> Böske

Hallo Boske (heb een IMAC, daarom typ ik geen leestekens, in de vertaalslag naar PC worden dit 'vreemde' tekens)
Jij ook bedankt voor je bericht... Zoals al eerder geschreven ben ik niet supertevreden over Boett... Ze voldoen duidelijk wel om exceem te bestrijden maar voor 200 euro moeten er ook andere dekens te vinden zijn. De eerste 'andere' deken heb ik al gekocht en ik hoop dat ik die volgende week of zo heb. Natuurlijk wil ik al mijn ervaringen met iedereen delen!
Als jouw paard 20 uur per dag op stal heeft gestaan zul je weinig van exceem gemerkt hebben. Gaat zo'n dier ineens dag/nacht naar buiten kunnen de verschijnselen verergeren want deze mugjes vliegen in de ochtend- en avondschemering rond... Wat mij opvalt is zeker in bosgebieden, hoge graslanden en waar water is...
Wat ik in jou geval zou doen om de zaak ietwat rustiger te krijgen is toch je paard (zonder deken) rond de schemertijden binnenhouden.
Verder kun je eens kijken op www.cojosol.nl, en misschien dit programma gaan volgen. Op uit de proberen of dit voor jouw paard werkt hebben ze een soort 'kennismakings/proefpakket'.. Binnen 2 a 3 weken weet je of het werkt.
Ook een hoofdkap of vliegenmasker zoals ik die zelf ook gebruik kan ik van harte aanbevelen, ze zijn van Crusader en komen uit de USA. Ik importeer ze zelf trouwens. Wat dat lek prikken tijdens het rijden, overdag zijn die mugjes niet zo aktief.... Ga je in de avonduren rijden zou ik de manen/staartaanzet 'vettig' houden met Cojosol of b.v. Funemerol, verkrijgbaar bij de DA.... Ook is er een Quiet Riding Mask, een soort vliegenmasker, speciaal bedoeld voor buitenritten. Ook deze zijn van Crusader en ja... reclame voor mezelf, ook deze importeer ik uit de USA.
Paarden worden niet 'overgevoeliger' voor alles wat prikt, een goede exceemdeken voorkomt dat trouwens, indien je dag en nacht de deken gebruikt! Het is wel zo dat exceem steeds erger wordt omdat paarden steeds allergischer gaan reageren....
Mocht je nog vragen hebben over mijn Crusader maskers etc. mail me dan eventjes prive (adres webwinkel), vind zelf niet dat zoiets op dit Forum thuishoort...
Resume: ik zou eerst zorgen dat je paard minder heftig reageert en dan pas een deken opdoen.. Je hebt er niets aan als de deken meteen kapot is he?
En dan ook nog: ieder gaatje zul je meteen moeten repareren, anders komen die mugjes er nog doorheen. Een vliegendeken is trouwens NIET geschikt als exceemdeken, die is te grofmazig....

Hoop dat je hier iets aan hebt.
Sterkte, ook voor je paard.
Groetjes,

Wil.
Volg datum > Datum: dinsdag 31 augustus 2004, 19:0831-8-04 19:08 Nr:10927
Volg auteur > Van: Wil Opwaarderen Re:10914
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: bodembedekker Structuur

Wil
Homepage
Santa Margarida da Serra
Portugal

Jarig op 26-3

9440 berichten
sinds 15-8-2004
Elke Straatman schreef op dinsdag, 31 augustus 2004, 13:59:

> Nou de vakantie is weer voorbij, ik kan weer eens wat vaker het
> forum bezoeken. Ik heb een vraagje over bodembedekkers in de
> stal.

> onnatuurlijk ? )
> Alvast bedankt,
>
> Groetjes Elke.

Hallo Elke,
wij hebben sinds vorig jaar geen stro meer in de stal maar dikke rubber tegels van 1 m2.... Ook verscheidene kennissen hebben deze rubbertegels, en allen gebruiken ze tot volle tevredenheid, ook van de paarden.
Je kunt in het midden van je stal 1 tegel weglaten... ik ga er vanuit dat daar beton of verharding onder zit. Je zult zien dat alle paarden na verloop van tijd, merries, hengsten en ruinen, gaan plassen op die ene vierkante meter. In het ontstane 'gat' leg je b.v. een beetje strooisel... stro, of iets anders.
Resultaat: superschone stallen, uitmesten kleine moeite, schonere paarden, veel minder stof. Volgens mij werkt het ook nog schokdempend, is zeker geluidsisolerend en geen hoefslijtage bij bv. 'schrapende' paarden. IDEAAL!!!!
Nog een groot voordeel: omdat ze urine-bestendig zijn en vochtdoorlatend kun je gewoon spuiten met b.v. een hogedrukreiniger... Ook zo af en toe een fikse plens water erdoorheen om de boel fris te houden is gewoon te doen.
Heerlijk! Had dit 15 jaar geleden al moeten doen!
Let trouwens wel op dat je tegels koopt die urinebestendig zijn! Dus geschikt voor paardenstallen....
Sukses Elke, groetjes van Wil.
Volg datum > Datum: woensdag 1 september 2004, 12:441-9-04 12:44 Nr:10961
Volg auteur > Van: Wil Opwaarderen Re:10948
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: bodembedekker Structuur

Wil
Homepage
Santa Margarida da Serra
Portugal

Jarig op 26-3

9440 berichten
sinds 15-8-2004
Elke Straatman schreef op woensdag, 1 september 2004, 11:35:

> Wil schreef op dinsdag, 31 augustus 2004, 19:08:
>
>> Elke Straatman schreef op dinsdag, 31 augustus 2004, 13:59:

> erg gehoest, toen moest hij ook van het stro af, dus die
> rubberen tegels zijn wat dat betreft ook wel ideaal.
> Wat hebben jullie voor een ondergrond ? En hoe heb je dat met de
> afvoer gedaan ?

Hallo Elke (en de rest)
toen we de stal gingen bouwen hebben we daar, ongeveer in het midden) een stalrooster in gelegd, in een betonnen vloer. De vloer is expres een beetje ruw gemaakt toen het beton nog vloeibaar was, d.m.z. een hark... Het vloeit daarna nog wel een beetje dicht maar je krijgt op deze manier geen spekgladde vloer. Ook zit er iets door het beton heen om het urine-bestendig te maken. Onder het rooster hebben we een PVC-buis gelegd, in een soot betonnen 'glijgoot'.....
De urine wordt hierdoor afgevoerd. Inderdaad: bij rubber tegels loopt de urine eronder door... verdwijnt bij ons dus in de onderliggende riolering.
Toch zul je, door dichtslibben met mest en zand, inderdaad zo af en toe de handel eruit moeten halen en daaronder met een hoge drukreiniger moeten schoonspuiten.... Da's gewoon een rotklus! Gelukkig hebben we brede staldeuren en is dit te doen. Heb je smalle deuren heb je een probleem!
Ook iets om rekening mee te houden met de stalbouw....
Als je de tegels op b.v. gras legt kun je ze gewoon reinigen met een hogedrukreiniger. Ze zijn snel schoon en weer droog.
Enne... ze zijn nogal duur, ik geloof iets van 45,00 per tegel. Althans: hier in de buurt, Drenthe dus. Als je meerdere paarden hebt wordt het een fikse kostenpost. Ik ken iemand die koopt iedere maand 1 tegel... Is wel een idee!
Deze tegels zijn zeker 4,5 centimeter dik.
Wat wij gedaan hebben is iets anders. Er zijn speelplaatsen waar ook grote rubbertegels liggen, 1 m2. Die zijn dunner, ongeveer 1,5 a 2 centimeter. Natuurlijk wegen deze niet zo zwaar, ze zijn (indien nodig) goed in model te snijden met een Stanleymes want ze moeten wel door de hele box goed aansluiten. Paarden lopen anders de naden uiteen...
Deze tegels schijnen niet urine-bestendig te zijn maar een stuk goedkoper.
Die van mij liggen nu ruim 1 jaar en ik zie absoluut geen slijtage!
Misschien is dit een handige tip voor je? Kenmerkend aan mijn tegels zijn ingefreesde 'geultjes' zodat het vier stoeptegels lijken... maar het is echt een complete tegel van 1 vierkante meter....Wij hebben geen middentegel eruit gelaten, we maken een 'piesplek' door een dun plakje stro uit te spreiden over de plaats waar ze altijd plassen... Werkt perfekt. Je kunt ook een strooisel nemen....Ik heb met 2 paarden nog geen kruiwagen vol aan mest/stro per dag! Dit als ze door b.v. slechte weersomstandigheden, 24 uur op stal hebben gestaan.... Nog een groot voordeel: de voerplaats blijft superschoon... zelfs het kleinste korreltje lucerne of brok wordt opgepeuzeld. Ook als ze water knoeien verdwijnt dit door de tegels. Lekker droog dus.
Wat de hardere ondergrond betreft: de stoep voor de stal is bestraat en wij komen ook zeker wel op de weg... Dus het lijkt mij geen enkel probleem.

Groetjes,

Wil.
Volg datum > Datum: donderdag 23 september 2004, 15:1123-9-04 15:11 Nr:12260
Volg auteur > Van: Wil Opwaarderen Re:12254
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: weiland of stukje bagger grond Structuur

Wil
Homepage
Santa Margarida da Serra
Portugal

Jarig op 26-3

9440 berichten
sinds 15-8-2004
Jolijn Zegwaard schreef op donderdag, 23 september 2004, 14:45:

> Ik hoor regelmatig dat paarden niet in de winter het land op
> kunnen omdat de eigenaar van het land geen zin heeft in een stuk
> land waar geen gras meer op groeit maar alleen nog maar modder

> Maar is er niet een simpele oplossing om te voorkomen dat
> paarden het land vernielen zodat ze wel altijd buiten kunnen?
>
> Groetjes Jolijn
Hoi Jolijn,
wij hebben een luxe probleem. Te veel land voor 2 paarden... Het is totaal 2 hectare. 1 hec. wordt uitsluitend gebruikt om te hooien, daarna, verder in het najaar, komt er (van de buren) een kudde schapen op.
De overige (bijna) 1 hec. is verdeeld in 3 stukken + 1 stuk in rijbakformaat.
We hebben ze genummerd.... weiland 1, 2 en 3 + 'visite- of hengstenweitje'
Ieder jaar laten we gewoon 1 weiland 'zwart' lopen... Ja, omdat dit land laag ligt is het weleens modderig. Maar zwart lopen is niet erg. In het voorjaar de weidesleep eroverheen en daarna de landrol. Vanaf ongeveer juni zie je er niets meer van en is het weer een prachtige grasmat. Zwart gelopen weiland krijgt dan wel de tijd en gelegenheid om goed te herstellen.
Verder halen we echt iedere dag alle mest eruit zodat het land schoon blijft.
Ik denk niet dat er een oplossing te vinden is, behalve geen hoefijzers, zodat het land niet vernield wordt.... Paarden mogen nu eenmaal heel graag zo af en toe een 'race'partijtje houden!
Groetjes,
Wil.
Volg datum > Datum: dinsdag 28 september 2004, 0:5928-9-04 00:59 Nr:12505
Volg auteur > Van: Wil Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: JKK in brok, lucerne? Structuur

Wil
Homepage
Santa Margarida da Serra
Portugal

Jarig op 26-3

9440 berichten
sinds 15-8-2004
Hallo allemaal,

vraag: wie weet wat er met de toxinen van JKK gebeurd als het b.v. in Lucerne zou voorkomen of in een hapklare brok?
Gaat door b.v. verhitting de giftigheid verloren? Is hier misschien al onderzoek naar gedaan? Is er onderzoek gedaan naar het aanwezig kunnen zijn van JKK in paardenvoer?
En.... paarden eten ook stro... waar veel mensen misschien niet bij stilstaan is dat JKK net zo goed in stro voor kan komen als in hooi...

Ik hoor het heel graag als iemand misschien meer hierover weet!
Alvast bedankt en groet,

Wil.
Volg datum > Datum: woensdag 29 september 2004, 17:1829-9-04 17:18 Nr:12627
Volg auteur > Van: Wil Opwaarderen Re:12508
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: JKK in brok, lucerne? Structuur

Wil
Homepage
Santa Margarida da Serra
Portugal

Jarig op 26-3

9440 berichten
sinds 15-8-2004
Ingrid den Ouden schreef op dinsdag, 28 september 2004, 8:20:

> Wil schreef op dinsdag, 28 september 2004, 0:59:
>> En.... paarden eten ook stro... waar veel mensen misschien niet
>> bij stilstaan is dat JKK net zo goed in stro voor kan komen als

> jarige plant)
>
> Groeten,
> Ingrid
Hoi Ingrid,
beetje laatje reactie van mijn kant, was gisteren niet in de gelegenheid...
Ja, ik denk dat ook een 1-jarige plant, nog een rozet, zeker ook giftig is. Ik zou echt het risico niet nemen hoor!
groetjes,
Wil.
Volg datum > Datum: woensdag 29 september 2004, 17:3329-9-04 17:33 Nr:12628
Volg auteur > Van: Wil Opwaarderen Re:12601
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: JKK in brok, lucerne? Structuur

Wil
Homepage
Santa Margarida da Serra
Portugal

Jarig op 26-3

9440 berichten
sinds 15-8-2004
e m kraak schreef op dinsdag, 28 september 2004, 22:52:

> Ingrid den Ouden schreef op dinsdag, 28 september 2004, 8:20:
>
>> Maar is de JKK plant in zo'n jong stadium (dus van rozetblad)

> In andere woorden is het opeten van een klein jong plantje even
> giftig als het opeten van een grote.
>
> Groeten, Egon

Dank voor je reactie Egon.... dit bevestigde dus mijn vermoeden. Hoe kan een volwassen plant zo enorm giftig zijn en een kleintje dan niet?
Ook pietepeuterige zaailingen zullen gewoon verwijderd moeten worden....
dank, groet!
Wil.
Volg datum > Datum: woensdag 29 september 2004, 17:3929-9-04 17:39 Nr:12629
Volg auteur > Van: Wil Opwaarderen Re:12608
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: JKK in hooi Structuur

Wil
Homepage
Santa Margarida da Serra
Portugal

Jarig op 26-3

9440 berichten
sinds 15-8-2004
Ingrid den Ouden schreef op woensdag, 29 september 2004, 8:31:

> Ingrid den Ouden schreef op maandag, 27 september 2004, 18:59:
>
>> e m kraak schreef op maandag, 27 september 2004, 13:31:

> http://www.hwb.nl/Documenten/PDF/Folder%20Jakobskruiskruid.pdf
>
> Groeten,
> Ingrid

Sterkte ermee Ingrid! Gewoon het zekere voor het onzekere nemen. Verdacht stengeltje/blaadje? Niet voeren. Je hebt er toch maar 1 en bent daar toch stikzuinig op? Ik had toch geschreven dat er vorig jaar 1 plant heeft staan te bloeien? Nou, inmiddels zijn wij zelfs al bezig op 2-bladige zaailingen op te sporen.... Deze plant heeft voor honderden nazaten gezorgd!!!! Enne.... dat stomme verhaal over dat JKK niet meer dan 35 meter zou uitzaaien... vergeet dat a.u.b. ook meteen! Het is pertinent niet waar! Bij ons staan ze zeker al 100 meter verderop.... Afkomstig van die ene plant. Da's toch eigenlijk ook logisch? Als je een harde wind hebt waaien zaailingen toch veel verder weg als met een briesje?
Er stond er ook ineens 1 in de berm voor ons huis... Nergens verder JKK te bekennen hier... De afstand tussen de plant van vorig jaar en deze berm is meer dan 100 meter! Ik zou wel radicaal blijven steken... en dan om de week blijven controleren, zeker ook volgend voorjaar.
Hier is het gewoon een explosie van zaailingen hoor! Maar ik blijf volhouden en zal dit winnen. Geen JKK in mijn land! Steken, dus met worteltje en al, en dan in de zwarte container!
Groetjes,
Wil.
Volg datum > Datum: donderdag 30 september 2004, 0:1130-9-04 00:11 Nr:12676
Volg auteur > Van: Wil Opwaarderen Re:12641
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: JKK in brok, lucerne? Structuur

Wil
Homepage
Santa Margarida da Serra
Portugal

Jarig op 26-3

9440 berichten
sinds 15-8-2004
e m kraak schreef op woensdag, 29 september 2004, 20:20:

> Wil schreef op woensdag, 29 september 2004, 17:33:
>
>> e m kraak schreef op dinsdag, 28 september 2004, 22:52:

>> dan niet?
>
> NEEEEEE
> Kleintje juist nog (relatief) giftiger dan volwassen!

Sorry, ik begreep je wel goed maar schreef zelf onduidelijk antwoord.
Het moet zijn: hoe zou ik ook hebben kunnen denken dat een kleintje minder giftig zou zijn dan een grote? Ik dacht inderdaad als dat de giftigheid zeker idem zou zijn..... Als ik het teruglees zie ik wel dat ik het verkeerd heb geformuleerd. Bedankt voor je reactie! Greetz - Wil.
Volg datum > Datum: donderdag 30 september 2004, 0:1230-9-04 00:12 Nr:12677
Volg auteur > Van: Wil Opwaarderen Re:12644
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: JKK in brok, lucerne? Structuur

Wil
Homepage
Santa Margarida da Serra
Portugal

Jarig op 26-3

9440 berichten
sinds 15-8-2004
Ilona Kooistra schreef op woensdag, 29 september 2004, 20:25:

> e m kraak schreef op woensdag, 29 september 2004, 20:20:
>
>>> Dank voor je reactie Egon.... dit bevestigde dus mijn vermoeden.
>>> Hoe kan een volwassen plant zo enorm giftig zijn en een kleintje
>>> dan niet?
>>
>> NEEEEEE
>> Kleintje juist nog (relatief) giftiger dan volwassen!
>>
>
> Ze bedoelt het niet verkeerd. Het leest wat ongelukkig.

Juist! Ik schreef het verkeerd op..... sorry! Wil.
Volg datum > Datum: zondag 3 oktober 2004, 20:423-10-04 20:42 Nr:13072
Volg auteur > Van: Wil Opwaarderen Re:13071
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Ruiterpaden Structuur

Wil
Homepage
Santa Margarida da Serra
Portugal

Jarig op 26-3

9440 berichten
sinds 15-8-2004
richard schreef op zondag, 3 oktober 2004, 20:34:

> Op de camping kreeg ik een boekje voor me neus met losse bladen
> over alle ruiterpaden,maneges,overnachtingplekken en noem maar
> op in Drente...

>
> Richard
>
> plattegrondjes ben ik ook blij mee
Hallo Richard,
Het losbladig boekje heet Men- en Ruiterroutes, in dit geval Drenthe.
Je bedoeld waarschijnlijk het boekje met alle wegwijzers met nummer, de z.g. paardenpaddestoelen?
Is verkrijgbaar bij de gewone VVV-kantoren in de regio's..
Ze zijn er van bijna alle provincie's.
Ook kun je bij VVV-kantoren losbladige ruiterroutes kopen voor dat deel wat je die dag zou willen doen....

Groetjes van een Drent.
Wil.
Je leest nu alle berichten van "Wil"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
9440 berichten
Pagina 2½ van 630
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact