InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18909 onderwerpen
275520 berichten
Pagina 2664½ van 18368
Je leest nu op chronologische volgorde
Volg datum > Datum: dinsdag 3 januari 2006, 11:083-1-06 11:08 Nr:39952
Volg auteur > Van: jose Opwaarderen Re:39929
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: juridisch vraagstukje Structuur
jose
Nederland


1432 berichten
sinds 22-7-2005
Michiel schreef op maandag 2 januari 2006, 23:15:

> Michiel schreef op maandag 2 januari 2006, 22:59:
>
>>> Of heb je helemaal geen rechten als je een zielig VERWAARLOOSD
>>> paard wilt redden?

Hangt er van af wat je afspreekt met de eigenaar. Maar wie bepaalt wat verwaarlozing is? Jij kan wel vinden dat iets zielig is, maar dat wil niet zeggen dat dat altijd zo is toch?
Helaas is het niet zo dat je goedheid in deze je automatisch rechten oplevert.

>>
>> Ik weet het niet zeker, maar het is niet hun actie geweest om
>> de pony daar neer te zetten. En wellicht valt het wel onder hun

> En in tussen tijd, die andere mensen maar berichten, dat ze
> geen pony meer hebben.
>
> Michiel

Ik denk echt niet dat de besmetting met Droes door de verzekering gedekt is.

Sowieso al niet, want het is gewoon een normaal risico wat je loopt als mens en dier om ziek door anderen te worden. Kan niemand voor aansprakelijk worden gesteld.

Plus heeft ze zelf de keus gemaakt dit zieke dier in haar kudde te zetten.

Ook de DA-kosten die ze heeft gemaakt zijn niet te verhalen op de eigenaar. Zij heeft immers zelf de keus gemaakt de DA in te schakelen. Wil je dit wel kunnen verhalen dan moet je op schrift hebben staan dat de verzorger mag beslissen wanneer de DA ingeschakeld wordt en dat de kosten voor de eigenaar zijn .
Is in dit geval dus geen sprake van.

Lijkt me heel lastig, ik vermoed dat een paard weggeven terwijl er niks op papier is gezet, juridisch beslist niet waterdicht is. Dus het kan wel eens zijn dat de oorspronkelijk eigenaar hier de meeste rechten heeft.
Volg datum > Datum: dinsdag 3 januari 2006, 11:103-1-06 11:10 Nr:39953
Volg auteur > Van: Eleonora Marx Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Kribbenbijten / luchtzuigen Structuur
Eleonora Marx
Tongeren
België

Jarig op 24-2

11 berichten
sinds 25-11-2004
Hallo,
Wij zijn van plan een 7-jarige pony te kopen. Het is in alle opzichten het soort pony dat wij zoeken, alleen is er 1 nadeel: ze doet aan kribbenbijten en in zeer kleine mate aan luchtzuigen. D.w.z. ze neemt haar eetbak vast, maar blijft niet lang doorzuigen, zoals sommige paarden. Ze lost dadelijk opnieuw.
Deze pony wordt naar mijn mening totaal verkeerd gevoerd en gehuisvest. Zij staat op stal naast een pony (in aparte stallen, maar ze zien elkaar wel door de tralies) die haar altijd probeert te domineren en schijnaanvallen doet als ze eten en mag 1 uur per dag de weide in. In de weide zuigt ze geen lucht. In de weide loopt ze samen met die andere pony en dan is de relatie goed. Alleen op stal verdraagt de andere pony niemand. Dit is een zeer nerveuze pony, die constant aandacht vraagt. Gereden wordt ze heel af en toe. Het is een welsh sectie C, dus van het Cob-type (die hebben de neiging snel dik te worden).
Omdat ze gebrek aan beweging heeft, en dus snel verdikt, proberen de eigenaars dat te compenseren door bijna geen ruwvoer te geven (dus ook heel weinig stro in de stal). Krachtvoer krijgt ze wel redelijk veel, omdat ze daar niet zo'n dikke buik van krijgt?!
Een voordeel is wel dat de pony nog nooit beslagen is en in een grote betonnen box staat, die overigens heel proper is. De hoeven zijn dus in zeer goede staat.
Indien wij ze kopen, komt ze terecht in een weide met loopstal. Ze heeft daar gezelschap van een oude merrie en een shetlandruin. Hooi is permanent aanwezig. Ik weet wel dat kribbenbijten een gewoonte is die nooit volledig afgeleerd kan worden, maar denken jullie dat een andere manier van leven dit probleem toch enigszins kan oplossen? Zijn er mensen die dit al eens geprobeerd hebben?
Hopend op een snel antwoord,
Eleonora
Volg datum > Datum: dinsdag 3 januari 2006, 11:123-1-06 11:12 Nr:39954
Volg auteur > Van: jose Opwaarderen Re:39931
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: juridisch vraagstukje Structuur
jose
Nederland


1432 berichten
sinds 22-7-2005
Nick Altena schreef op maandag 2 januari 2006, 23:39:

> Ilona Kooistra schreef op maandag 2 januari 2006, 22:54:
>
>> Nick Altena schreef op maandag 2 januari 2006, 22:48:

> Maar ik ben "anders"....ik weet het...ik snap het al weer
> niet...
> Ben al weg en zal me nergens meer mee bemoeien.
> Nick

Vind ik een heel arrogante en zelfgenoegzame houding. Dat iemand anders niet over geld praat en wel een pony opneemt maakt van deze persoon nog niet iemand ' waarbij alles om geld draait' .

Ik vind het niet meer dan normaal dat je eerst kijkt wat je kunt doen zonder kosten te hoeven maken. Wie ben jij wel niet om daar over te oordelen?
Volg datum > Datum: dinsdag 3 januari 2006, 11:463-1-06 11:46 Nr:39955
Volg auteur > Van: Eleonora Marx Opwaarderen Re:39894
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: juridisch vraagstukje Structuur
Eleonora Marx
Tongeren
België

Jarig op 24-2

11 berichten
sinds 25-11-2004
Dit is een heel lastig onderwerp en als er een rechtspraak van komt, hangt het inderdaad af van de goodwill van de rechter. Twee identieke zaken kunnen een verschillende uitspraak krijgen bij een andere rechter. Ik heb ongeveer hetzelfde meegemaakt.
Ik heb mijn oude merrie al heel lang. Ik denk van toen ik een jaar of veertien was. Op mijn achttiende ging ik studeren en had ik niet genoeg tijd om met haar bezig te zijn. Mijn ouders hadden de gezelschapspony al verkocht en zij stond hele dagen alleen in de weide. Ik had toen een mondelinge afspraak met een meisje dat mijn paard bij haar pony op de weide mocht, dat zij alle verzorging van het paard op zich nam, mocht rijden zo vaak zij wou en zelfs een veulen mocht kweken voor zichzelf.
Alles was goed, tot op de dag dat mijn paard in een ongeval was betrokken. Mijn verzekering wilde de kosten niet dekken, omdat het meisje het paard aan het sturen was op de openbare weg en ik niet eens aanwezig was (ik was aan het werk). Die mensen hadden geen verzekering en moesten alle kosten zelf betalen. Daarna wilden die mensen geen geld meer aan haar spenderen, dus ze bleef gewoon in de weide in de winter en was graatmager en volledig verwaarloosd. Op een dag kreeg ik een berichtje van het meisje (16 jaar) met de vraag of ik het paard niet dringend wilde terughalen, want haar vader wilde het naar de slacht brengen om een deel van het geld op die manier bij elkaar te krijgen. Verkopen ging niet, want het paard had een serieuze klap gekregen bij het ongeval en mankte een beetje.
Ik ben dadelijk naar daar gegaan, maar al snel stond de boer te dreigen met zijn jachtgeweer, dat als ik ZIJN paard uit de weide zou halen, hij me overhoop zou schieten. Ik belde daarop de politie.
Gelukkig had ik de bewijzen zwart op wit dat het mijn paard was, omdat deze mensen bij ieder probleem mij als eigenaar hadden aangeduid.
Bvb. als het paard tijdens het wandelen met het meisje ergens een drol voor de deur had gelegd en die mensen waren niet tevreden en politie werd erbij gehaald (want het is een temperamentvolle boer), dan was het telkens van: trouwens, dat is mijn paard niet, maar dat van Eleonora, En dan kon ik de drol gaan opruimen. Ook na het ongeval zijn ze blijven ontkennen dat het paard van hen was, maar wel van mij om onder de kosten uit te komen.
Ik had al deze papieren samengehouden, waar de boer zelf dus telkens zegt dat het mijn paard is en die papieren heb ik simpelweg aan de politie laten zien en zo heb ik mijn paard dus teruggehaald.
Als het paard op zijn eigendom stond en ik geen bewijs had dat het mijn paard was (chip en paspoort waren hier nog niet verplicht) dan had ik het paard nooit teruggekregen.
Ik denk dat er zowieso een probleem is als de chip op naam van die rare mensen staat. En ikzelf doe NOOIT nog een paard weg, zonder een SCHRIFTELIJKE verklaring van wat de bedoeling is. Mondelinge afspraken zijn ook bindend in België, maar je kunt ze niet bewijzen en dan ben je nog de pineut.
P.S.: Mijn ondertussen bejaarde paardje staat nu nog lekker bij mij op de weide en ze zal wel nooit meer de oude worden, maar ze is gelukkig.
Volg datum > Datum: dinsdag 3 januari 2006, 11:543-1-06 11:54 Nr:39956
Volg auteur > Van: Christel Provaas Opwaarderen Re:39953
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Kribbenbijten / luchtzuigen Structuur

Christel Provaas
Walem
Nederland

Jarig op 1-3

7725 berichten
sinds 9-7-2005
Afhankelijk van hoe lang de pony al luchtzuigt, kan het helemaal overgaan. In de wei is er trouwens geen reden en mogelijkheid tot luchtzuigen, dus als ze 24/12 op het land staat, is je probleem weg. het lijkt me dat het nu veroorzaakt wordt door een stressvolle stalomgevind. Daarnaast is veel krachtvoer in combinatie met weinig ruwvoer funest en kan het leiden tot een maagzweer, die zich ook kan kenmerken door luchtzuigen.
Naar buiten met het beestje en stoppen met krachtvoer, moet jij eens kijken hoe ze op zal knappen!

Een vriendin van me had een 9-jarig luchtzuigend paard gestald op een manege met weinig sociaal contact maar o zo'n handige binnenbak. Na een jaar aandringen van mijn kant heeft ze het dier bij een pensionstal gebracht met weliswaar een klein weilandje maar waar hij overdag in een grote paddock staat, samen met drie andere ponies/paarden. De enige momenten waarop het paard nu nog luchtzuigt is nadat hij iets lekkers heeft gehad, zoals een appeltje. Daar is mee te leven!
Volg datum > Datum: dinsdag 3 januari 2006, 12:053-1-06 12:05 Nr:39957
Volg auteur > Van: Nick Opwaarderen Re:39935
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Dierenarts komt bloedprikken. Structuur
Nick
Nederland


5000 berichten
sinds 13-3-2004
van lennep schreef op dinsdag 3 januari 2006, 8:39:

> Piet schreef op dinsdag 3 januari 2006, 8:17:
>
>> e m kraak schreef op dinsdag 3 januari 2006, 1:09:

> heb gelegd en de samenstelling was erg afwijkend van elkaar ,
> ik geloof met name in de kobaltverhoudingen.
>
> Groetjes Esther

Daar zie je dus het volgende probleem Esther....want welk blok ga jij nu kopen?
Stek dat het paard behoefte heeft aan stofje a en stofje b
Stofje a zit wel in je blok maar stofje b niet
Het paard zou als het goed is dus wel aan dat blok likken ..... want sofje a zit er in en dat heeft hij nodig....maar....stofje b blijft hij missen.....

Het zou inhouden dat als je je paard wilt geven wat i van nature nodig heeft je dus verschillende merken blokken in die wei moet hangen en dan heb je nog niet alles wat in dat zeezout zit.
Nick
Volg datum > Datum: dinsdag 3 januari 2006, 12:133-1-06 12:13 Nr:39958
Volg auteur > Van: Nick Opwaarderen Re:39934
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Dierenarts komt bloedprikken. Structuur
Nick
Nederland


5000 berichten
sinds 13-3-2004
Piet schreef op dinsdag 3 januari 2006, 8:17:

> e m kraak schreef op dinsdag 3 januari 2006, 1:09:
>>> Dit omdat de kwaliteit in hooi natuurlijk nog verder terug
>>> loopt wat de inhoudelijke stoffen betrefd.

> waarvan de toplaag al eeuwen bewerkt wordt veel van de
> oorspronkelijke mineralen zal verliezen door uitspoeling.
> Ik verwacht dat zeeklei door de structuur en relatief
> korte bewerking hier het minste last van heeft.

De waarde van 2,2 zoals ik beschreef is van zeeklei en veengronden en versgrasmetingen afkomstig van dezelfde bodem.
Zandgrond en gras daarvan zouden dus een nog lagere waarde hebben zoals ik al aanhaalde.


> hoeveelheid per meter, eens in de 5 jaar, is de meest
> natuurlijke aanvulling die er bestaat.
> Je bemest namelijk de grond, niet het gras. Het gras
> neemt de mineralen op naar behoefte.

Wat neemt je gras niet op tenopzichte van het strooien over je hooi/kuil ?
Wat is hierin het verschil dan?

> Zeezout en vast ook wel steenzout, bevatten alle mineralen
> die op aarde voorkomen omdat ze ooit in zee zijn
> gespoeld.

Steenzout uit oude zoutmijnen bevat veel minder originele stoffen dan zeezout...zo is ook gebleken.
Maar is natuurlijk nog altijd beter dan bemesten met koeiepoep.
Nick
Volg datum > Datum: dinsdag 3 januari 2006, 12:163-1-06 12:16 Nr:39959
Volg auteur > Van: van lennep Opwaarderen Re:39957
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Dierenarts komt bloedprikken. Structuur

van lennep
zwinderen
Nederland

Jarig op 12-5

4767 berichten
sinds 31-8-2005
Nick Altena schreef op dinsdag 3 januari 2006, 12:05:

> van lennep schreef op dinsdag 3 januari 2006, 8:39:
>
>> Piet schreef op dinsdag 3 januari 2006, 8:17:

> nature nodig heeft je dus verschillende merken blokken in die
> wei moet hangen en dan heb je nog niet alles wat in dat zeezout
> zit.
> Nick

Dan koop ik maar alle stenen en hang ze op een rijtje , staat ook nog leuk.
Maar dan nog , koeien zijn er voor de melkproductie , ik zou me voor kunnen stellen dat daarbij de 'uitwassing' ook een rol speelt...Dus die hebben ook meer mineralen nodig , denk ik zo met mun boerenverstand[heb ik niet , had ik die maar!!]

Groetjes Esther
Volg datum > Datum: dinsdag 3 januari 2006, 12:213-1-06 12:21 Nr:39960
Volg auteur > Van: Nick Opwaarderen Re:39950
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Dierenarts komt bloedprikken. Structuur
Nick
Nederland


5000 berichten
sinds 13-3-2004
van lennep schreef op dinsdag 3 januari 2006, 11:02:

> Spirithorses schreef op dinsdag 3 januari 2006, 9:34:
>
>> van lennep schreef :

> likstenen en je krijgt kuipers likstenen voor de agrarische
> sector , onder het kopje paardenlikstenen. Daar staat het.
>
> Groetjes Esther

linken plaatsen is gewoon www.en het adres typen of plakken
Wel zorgen dat je er geen tekens voor of achter zet zoals regelmatig gebeurd....dus geen punt of haakje zonder eerst een spatie.

Nick
Je leest nu op chronologische volgorde
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18909 onderwerpen
275520 berichten
Pagina 2664½ van 18368
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact