InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Huishoudelijk
Over PaardNatuurlijk zelf, het forum, techniek, etc.
Onderwerp starten176 onderwerpen
3309 berichten
Pagina 205½ van 221
Je leest nu op chronologische volgorde, gefilterd op rubriek
Volg datum > Datum: dinsdag 26 januari 2016, 16:0526-1-16 16:05 Nr:272404
Volg auteur > Van: Myriam Opwaarderen Re:272403
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Paardnatuurlijk, fytotherapie, homeopathie en alternatieve geneeskunde Structuur

Myriam
Maastricht
Nederland


2237 berichten
sinds 8-11-2004
Martina schreef op dinsdag 26 januari 2016, 14:34:

> Myriam schreef op dinsdag 26 januari 2016, 14:11:
>
>> Quote werkt niet Martina...
>
> Heb nog geen prof bekapper ontmoet die niet ging kwijlen bij het idee dat
> de eigenaar zelf thuis wekelijks de hoeven (ook) bijhoudt :-D

Met dank voor het regelen van de quote :)

Je hebt dus nog geen profbekapper ontmoet die wél ging kwijlen bij het idee dat de eigenaar zelf thuis wekelijks de hoeven (ook) bijhoudt.
En tóch zou dát de insteek moeten zijn als we eerlijk zijn naar de visie die NB wil uitdragen. Elke bekapper zou elke keer een kwartiertje moeten besteden aan les géven. Moet in de nieuwe bekapperscode! :)
Volg datum > Datum: dinsdag 26 januari 2016, 16:1326-1-16 16:13 Nr:272405
Volg auteur > Van: e m kraak Opwaarderen Re:272400
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Paardnatuurlijk, fytotherapie, homeopathie en alternatieve geneeskunde Structuur

e m kraak
Nederland


7960 berichten
sinds 5-5-2004
anton1973 schreef op dinsdag 26 januari 2016, 14:02:

>
> Hoefsmeden waren alleen geld beluste monsters. Iedereen moest het zelf
> bijhouden, natuurlijke slijtage nabootsen. Nu hebben ze een korps
> professionele bekappers gecreëerd die ook gewoon een boterham verdienen.
>
> Je belt de hoefsmid niet maar eens in de 8 weken een natuurlijke
> bekapper. Vroeger was dit vloeken in de kerk. Nu onderleiding van de

Ik ben van "vroegah" en wat mij betreft is er niks veranderd. De enig echt werkzame methode voor 'natuurlijk bekappen' in hoefonderhoud is zelf zo regelmatig mogelijk bijhouden daar waar nodig.
Of hoefsmeden alleen geld beluste monsters waren weet ik niet, ik herinner me niet mij zo uitgesproken te hebben.
Wel dat de gangbare methoden foutief zijn en dat is iets dat over lange tijd als een conglomeraat gewoonten zo gegroeid is. Zie alleen al de foto's van de zoolperforatie ontwikkeling die hier zojuist geplaatst zijn; stomweg achterlijk zoals die hoef naar zeggen uit het gips kwam en dat onder auspiciën van de professoren. Het gips zelf is al een volkomen dwaalgedachte!

> machtige meester uit Koewacht algemeen geaccepteerd, zelfs gepromoot.

Bij mij dus al niet.
Wel begrijp ik de noodzaak van meer ervaren, kundige behandeling waar er geen sprake is van onderhoud maar van herstel. Dat zijn twee totaal verschillende situaties.
Als ik al ergens op gevloekt heb zijn dat de dierenartsen, niet de hoefsmeden - ik vind het van de ratten besnuffeld zoals de veterinaire beroepsgroep allereerst al weinig tot niets van hoeven weet en dan ook nog eens goede informatie negeert (Piet zijn uitspraken over geldwolfmotivatie neem ik niet over). De werkzaamheid van het 'natuurlijk bekappen' model wordt echter toch steeds beter en breder gedocumenteerd zodat het wel moet gaan winnen! :-D
Volg datum > Datum: dinsdag 26 januari 2016, 16:3326-1-16 16:33 Nr:272406
Volg auteur > Van: Martina Opwaarderen Re:272404
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Paardnatuurlijk, fytotherapie, homeopathie en alternatieve geneeskunde Structuur

Martina
Hocheifel
Duitsland

Jarig op 16-11

2894 berichten
sinds 30-7-2007
Myriam schreef op dinsdag 26 januari 2016, 16:05:

> Martina schreef op dinsdag 26 januari 2016, 14:34:
>
>> Myriam schreef op dinsdag 26 januari 2016, 14:11:

> Met dank voor het regelen van de quote :)
>
> Je hebt dus nog geen profbekapper ontmoet die wél ging kwijlen bij het
> idee dat de eigenaar zelf thuis wekelijks de hoeven (ook) bijhoudt.
Nee, ik heb nog geen prof bekapper ontmoet die niet ging kwijlen bij het idee. Oftewel, ik heb alleen maar prof's ontmoet die kwijlen bij het idee van mensen die thuis de hoeven (tussendoor) bijhouden.
Volg datum > Datum: dinsdag 26 januari 2016, 16:4926-1-16 16:49 Nr:272407
Volg auteur > Van: Myriam Opwaarderen Re:272406
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Paardnatuurlijk, fytotherapie, homeopathie en alternatieve geneeskunde Structuur

Myriam
Maastricht
Nederland


2237 berichten
sinds 8-11-2004
Quote doet het niet (écht waar!!)
Ah ok! dus dát zijn de goeie - je hebt dus alleen maar echt goeie bekappers ontmoet! Super.
Myriam
Volg datum > Datum: dinsdag 26 januari 2016, 17:0826-1-16 17:08 Nr:272408
Volg auteur > Van: Gaelle Opwaarderen Re:272405
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Paardnatuurlijk, fytotherapie, homeopathie en alternatieve geneeskunde Structuur

Gaelle
Belgie

Jarig op 9-6

383 berichten
sinds 15-5-2010
Ik zou het alleszins geniaal vinden als iedereen de voetjes ook zelf bijhoudt.
Als ze dan zo een ongeleerd paard hebben snappen ze ook meteen hoeveel zwaarder dat alles maakt, en gaan ze hun ineens wel voetjes leren geven.
En als je dan toekomt om er nog is naar te kijken en stukje af te doen, is er bijna geen werk aan.. Al is dat bij mij nog maar een minderheid...
Ik heb ook iemand zelf uitleg gaan geven, meerdere keren, ook op hun zelf georganiseerd kampje. Toen zij dan een keer hoevenfoto's plaatste op PN FB werd ze blijkbaar zo afgebrand dat ze de foto's er weer af heeft gehaald. Over dat ze onverantwoordelijk bezig was en ze beter eerst de cursus zou volgen. Die is echt niet op haarzelf beginnen raspen en snijden hoor? Ze had al s bekapt onder mijn begeleiding, maar het heeft nog een tijdje geduurd voor ze het echt zelf is beginnen doen. Die paarden hebben sowieso wel ok voetjes en dat was ook nooit een drama. Dan spreken we nu maar over de hoefjes in persoonlijke berichten. Ben daar al een tijdje niet meer moeten gaan. Mijn allereerste zelf bekapte hoeven waren lelijker dan dat hoor.

Ik kan ook vertellen dat hoefsmeden (en dierenartsen) het zeker niet doen voor 'het geld'. Ok ja, ge moet ergens u beroep van maken, dus ze moeten er wel aan verdienen. Maar hoefijzers plaatsen verdient hier echt niet meer dan gewoon bekappen hoor? In eerste plaats vinden ze het nog altijd leuk om met dieren te werken en er iets voor te kunnen betekenen.

Ik begin mij ondertussen ook al beledigd te voelen als er weer is gezegd wordt dat dierenartsen er niets van weten. Ok, de hoevenkennis is niet echt up to date, er worden andere dingen onderzocht dan wat ik zou willen onderzocht zien, maar dat wil niet zeggen dat het complete dombo's zijn. Ik heb trouwens wel al nieuwe dingen bijgeleerd over hoeven. Ik ben dan zelf nog maar halfweg van halfweg mijn studies, en als er daar 'stomme' dierenartsen uitkomen die 'niet kijken naar het volledige paard' dan hebben ze spijtig genoeg de lessen en cursussen niet helemaal begrepen. Dat je dan beter een 'holistische DA' moet gaan zoeken, alsof een andere dierenarts alleen maar naar een stukje maag kijkt? Ik ga al kotsen bij het woord holistisch ofzo. Het ligt toch al niet aan de opleiding zelf, al kan ik alleen maar spreken voor de eerste 2 jaren momenteel. Al die vakken hangen samen aan elkaar, dankzij biochemie, fysiologie, anatomie, histologie, heb ik al zoveel inzicht gekregen in hoe een heel beest in elkaar zit en hoe het reageert op allerlei zaken en dat is dan nog maar de basis van het 'normale gezonde' dier. Denkt ge dat er niet naar boven komt, dat te veel eiwitten niet gezond zijn voor paarden (herkauwers/herbivoren) algemeen en dat ze beter vooral ruwvoer zouden krijgen. Het is niet dat ze het letterlijk zeggen, maar je ziet al die kleine dingen overal terugkomen in de biochemie, in de bouw van hun spijsverteringsstelsel en de processen die erbij horen. En dat is dan maar een klein puntje. Voor mij vallen er veel puzzelstukken in elkaar, en ik denk niet dat ik daar de enige in ben.

Denkt ge nu echt dat er gezegd wordt dat we maar goed veel ontwormingen moeten verkopen en vaccinaties moeten zetten omdat dat goed opbrengt? Dat er aan preventie gaan aandacht besteedt wordt? Of vooral alles moeten volspuiten met antibiotica? Dat ze geen weet hebben van die problematieken?

Er wordt trouwens ook veel aandacht gegeven aan de milieuproblematiek, en wat je als dierenarts later kan gaan betekenen. Ze verplichten je om erover na te denken.. Idem over hoe de vleesindustrie in elkaar zit. Ik walg er ondertussen van en ik vind het nog steeds verbazingwekkend dat niet elke dierenarts vegetariër is geworden :') Een deel van de professoren is dat toch al zeker. De professoren die ik tot nu toe heb gehad zijn echt wel bezig met hun vak, en ze zitten er echt wel mee in als dat gaat over milieu en dierenwelzijn.
Naschrift (dinsdag 26 januari 2016, 17:11):
gaan aandacht = geen aandacht
Naschrift (dinsdag 26 januari 2016, 17:24):
Als mijn dierenarts trouwens dingen zou zeggen die ik in vraag stel, dan vraag ik dat aan haar, en niet op facebook. Lekker irritante klant ben ik joh!
Je leest nu op chronologische volgorde, gefilterd op rubriek
Huishoudelijk
Over PaardNatuurlijk zelf, het forum, techniek, etc.
Onderwerp starten176 onderwerpen
3309 berichten
Pagina 205½ van 221
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact