Peter Donck schreef op dinsdag 7 februari 2012, 21:42:
> en remark : hedendaagse boilers zijn allang géén dom vat van zo of
> zoveel L meer,
> maar een min of meer komplex systeem van vat in vat of spiraal in vat met
> verschillende temperatuurzones en verschillende aftap en toevoerwijzen
Oh, dat is het nadeel als je pionier bent, onze zonneboiler is al 12 jaar oud, en niet zo bijster slim dus.
> als ik jou was dan zou ik eindelijk eens investeren in wat isolatie,
> dan krijg je je keuken zonder problemen kontinu op 20°C
Hebben we al gedaan. Het grootste deel van het huis is goed geisoleerd en is zelfs zonder bijverwaming met twee mandjes hout per dag prima op 20 graden te houden. Maar de keuken is gebouwd in de deel, waar niet eens een spouwmuur zit, en geen vertrek boven het plafond, en aan drie zijden koude muren. Zelfs met isolatie blijft het een vertrek dat niet echt efficient is te verwarmen. Of het vergt hele zware maatregelen. Maar eigenlijk kun je zo'n boerderij nooit aan de hedendaagse standaard laten voldoen, tenzij je alles sloopt. Ach, niemand heeft er een probleem mee dat het in de keuken, toilet enzo niet zo warm is.
Frans