Frans Veldman schreef op dinsdag 4 oktober 2011, 18:43:
> Moniek schreef op dinsdag 4 oktober 2011, 17:58:
>
>> Wel duur, maar misschien is toch het Himalayazout nog het meest pure zout
>> zonder toevoegingen.
>
> Meest pure, maar daardoor ook meest ongezonden en meest onnatuurlijke.
Meest ongezond? Onzin.
Meest onnatuurlijk? Waar haal je de nonsens vandaan....
Of het nou uit de ene mijn of uit de andere komt... maar jij vindt delfstoffen dus onnatuurlijk. Weten we dan ook weer.
> De leveranciers van het Himalayazout claimen ten onrechte dat het zout
> rijk is aan sporenelementen,
Dat is inderdaad niet juist
> benadrukken het natuurlijke terwijl het zo
> onnatuurlijk is als wat, en zijn in hun misleiding helaas nog succesvol
> ook.
Wat is er ineens zo onnatuurlijk aan delfstoffen?
> Waarom is Himalayazout onnatuurlijk? Simpelweg omdat paarden geen mijnen
> delven.
Als je deze benadering van onnatuurlijk bezwaarlijk vindt moet je ze helemaal geen zout voorzetten. Ook jouw zoutsteen-to-be niet.
[knip]
> Zout van Akzo is niet onnatuurlijker dan Himalayzout.
Inderdaad: NaCl = NaCl
> Toen we begonnen met deze onnatuurlijke zoutpraktijken kregen vele mensen
> door de onnatuurlijke zuiverheid een Jodiumtekort. Daarop verplichtte de
> regering de zoutdelvers om in ieder geval Jodium toe te voegen aan het
> onnatuurlijk zuivere zout. En zo onstond het Jozo-zout.
Ik ken daar een totaal ander verhaal bij, dat ik voor de zekerheid vandaag even nagekeken heb:
Het evt. toevoegen van jodium aan keukenzout hangt samen met de ontdekking dat jodium helpt tegen schildklieraandoeningen. (Normaalgesproken verkrijg je jodium alleen door het eten van vis). Met "onnatuurlijke zoutpraktijken" heeft dat NIETS te maken (anders hadden we ontdekt dat het vermijden van zout eten, inplaats van wat meer jodium eten, tegen die ziekten helpt).
> Van die les kunnen we wat leren:
Jawel, dat je in deze draad regelmatig nogal onzin uitkraamt.
> Zuiver zout zonder sporenelementen is
> gewoon niet zo gezond. Er is niks natuurlijks aan. Mensen kregen er een
> Jodiumtekort van, paarden krijgen er wellicht ook tekorten van.
Zoals dit dus. Je kunt ook gewoon wat meer vis eten.
> Als ik het idee had gehad dat Himalayzout goed is voor paarden dan had ik
> het wel via de webwinkel verkocht. Maar het is gewoon nepperij en daar wil
> ik niet aan meewerken. Jammer want ik denk dat het met een goede aanpak
> een toppertje was geweest aan omzet....
Nee Frans, het argument tegen Himalayazout was/is niet dat het zout op zichzelf niet goed is (want NaCl = NaCl) maar dat het extreem milieuonvriendelijk en onzinnig is om een dergelijke goedkope, algemene delfstof de halve aardbol rond te vervoeren.
Ik wou niet reageren want zo blijven we aan de gang, maar ik snap niet waarom een onzinpost als dit 2 sterren krijgt!