InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
298 berichten
Pagina 10 van 20
Je leest nu onderwerp "Atkins dieet / Low Carb recepten en tips"
Volg datum > Datum: donderdag 25 februari 2010, 11:0025-2-10 11:00 Nr:193973
Volg auteur > Van: Martina Opwaarderen Re:193969
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Atkins dieet / Low Carb recepten en tips Structuur

Martina
Hocheifel
Duitsland

Jarig op 16-11

2894 berichten
sinds 30-7-2007
joop schreef op donderdag 25 februari 2010, 10:35:

> Martina schreef op donderdag 25 februari 2010, 10:10:
>
>> Was ik helemaal blij dat ik salami bij de Aldi gevonden had waar 0,0 carbs

>
> dextrose = glucose = suiker
> Een suiker uit de D serie: geeft aan dat het een suiker betreft die in het
> lichaam wordt aangetroffen.
Ja, precies, dat is wat ik zeg. De vraag is hoe ze dan kunnen zeggen dat er 0,0 aan koolhydraat in zit...
Er zit dus D-glucose in de salami, deze is een koolhydraat en een brandstof voor het menselijk lichaam. Waar komt dan die 0,0 vandaan...?
Volg datum > Datum: donderdag 25 februari 2010, 11:0625-2-10 11:06 Nr:193974
Volg auteur > Van: van lennep Opwaarderen Re:193969
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Atkins dieet / Low Carb recepten en tips Structuur

van lennep
zwinderen
Nederland

Jarig op 12-5

4767 berichten
sinds 31-8-2005
Dag 9; Heb net even in de keuken gestaan , en alles voor vandaag klaargemaakt.
Net als ontbijt een halve portie diner gegeten , ontbijt en lunch neem ik vanavond weer mee naar mijn werk.
Gisteren was zwaar ; er zat er hier eentje heerlijk knapperig stokbrood met kruidenboter te eten...
Ondanks dat de porties groot genoeg zijn, heb ik nog steeds last van een honger gevoel , maar dit honger gevoel komt tussen mijn oren vandaan...
Ben blijkbaar nog steeds aan het afkicken van de suiker , want grote hompen oude kaas helpen niet zo goed momenteel.
Oké , doorzetten is het devies!

Ik heb ook al gemerkt dat er een groot verschil zit tussen de voedingscalculator , en de tabellen op de verpakking. Maar ik begin zo langzamerhand wel handigheid te krijgen in het inschatten van de koolhydraten.

Hoe gaat het met de anderen? Marianne? lukt het je nu wat beter?

Gr Esther
Volg datum > Datum: donderdag 25 februari 2010, 11:1925-2-10 11:19 Nr:193977
Volg auteur > Van: Michiel Opwaarderen Re:193938
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Atkins dieet / Low Carb recepten en tips Structuur

Michiel
Homepage
Zwolle
Nederland

Jarig op 19-7

2652 berichten
sinds 8-2-2004
Coralie schreef op woensdag 24 februari 2010, 22:30:

> Ah mooi, dankjewel Michiel.
> Ik doe het omdat het goed voelt. Veganistisch eten geeft mij een lichter,
> prettiger gevoel dan dierlijke producten.
> Leuk dat onderzoek heeft aangetoond dat het ook echt gezonder is!

Het is gezonder dan de normale vlees comsumptie, zonder twijfel. Het is overigens niet vergeleken met de Atkins achtige low carb dieëten boordevol dierlijke vetten. Daar kan een belangrijk verschil in zitten ten gunste van die vlees eters. Ik vermoed dat onverzadigde vetten in tegen stelling tot verzadigt ook een grote rol speelt. Uit mijn boek over de blauwe zones, wordt de wetenschapper van dit vegetarisch onderzoek gevraagd of gebrande noten wel zo gezond is: Hij zegt dat noten hard zijn en geen olie opzuigen en dus dat het oke is. Ik twijfel daarover, de noten worden door en door verhit boven de 40 graden, ik kan me niet voorstellen dat de vetten daarin dan niet voor een deel verzadigt worden. Overigens mijn boek is echt een aanrader, het leest als een spannend reis verslag en geeft eindelijk :-* een realistische praktijktoets naast al die theorieën en voorkeur stromingen over gezond eten en leven.
http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/national-geographic-het-geheim-van-langer-leven/1001004006442120/index.html
Volg datum > Datum: donderdag 25 februari 2010, 11:2525-2-10 11:25 Nr:193979
Volg auteur > Van: joop Opwaarderen Re:193973
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Atkins dieet / Low Carb recepten en tips Structuur

joop
Homepage
Frankrijk


5046 berichten
sinds 20-6-2005
Martina schreef op donderdag 25 februari 2010, 11:00:

> joop schreef op donderdag 25 februari 2010, 10:35:
>
>> Martina schreef op donderdag 25 februari 2010, 10:10:

> Ja, precies, dat is wat ik zeg. De vraag is hoe ze dan kunnen zeggen dat
> er 0,0 aan koolhydraat in zit...
> Er zit dus D-glucose in de salami, deze is een koolhydraat en een
> brandstof voor het menselijk lichaam. Waar komt dan die 0,0 vandaan...?

0,01 :-P
Volg datum > Datum: donderdag 25 februari 2010, 11:4525-2-10 11:45 Nr:193981
Volg auteur > Van: Michiel Opwaarderen Re:193979
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Atkins dieet / Low Carb recepten en tips Structuur

Michiel
Homepage
Zwolle
Nederland

Jarig op 19-7

2652 berichten
sinds 8-2-2004

Ik heb nog een recept voor een zeer gezonde thee met keuken kruiden die bekend staan om hun zeer gezonde eigenschappen. Strooi wat poeder van gemberwortel, mierikswortel en geelwortel in een pot met heet water. Een smakelijke thee, waarbij het geelwortel zorgt voor kleur en lichte bitterheid. Mijn boek bracht me op het idee van geelwortel om zijn gezonde eigenschappen, het smaakt bitter, zie :
http://www.google.com/custom?domains=www.fonteine.com%3Bwww.supervoeding.com%3Bwww.ronfonteine.com&client=pub-3458018180087535&forid=1&ie=ISO-8859-1&oe=ISO-8859-1&cof=GALT%3A%23FFFFFF%3BGL%3A1%3BDIV%3A%23336699%3BVLC%3A663399%3BAH%3Acenter%3BBGC%3AFFFFFF%3BLBGC%3A006666%3BALC%3A336633%3BLC%3A336633%3BT%3A000000%3BGFNT%3AFFFFFF%3BGIMP%3AFFFFFF%3BFORID%3A1%3B&hl=en&q=geelwortel&sa=Search&sitesearch=www.fonteine.com

Tjonge lange link :-)
Volg datum > Datum: donderdag 25 februari 2010, 11:4725-2-10 11:47 Nr:193982
Volg auteur > Van: Martina Opwaarderen Re:193979
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Atkins dieet / Low Carb recepten en tips Structuur

Martina
Hocheifel
Duitsland

Jarig op 16-11

2894 berichten
sinds 30-7-2007
joop schreef op donderdag 25 februari 2010, 11:25:

> Martina schreef op donderdag 25 februari 2010, 11:00:
>
>> joop schreef op donderdag 25 februari 2010, 10:35:

>> Er zit dus D-glucose in de salami, deze is een koolhydraat en een
>> brandstof voor het menselijk lichaam. Waar komt dan die 0,0 vandaan...?
>
> 0,01 :-P
Grinn!
Eigenlijk staat er 0 op de verpakking. Ik heb er 0,0 van gemaakt "voor het dramatische effect" ;-)
Volg datum > Datum: donderdag 25 februari 2010, 12:2625-2-10 12:26 Nr:193990
Volg auteur > Van: Els Kleverlaan Opwaarderen Re:193977
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Atkins dieet / Low Carb recepten en tips Structuur

Els Kleverlaan
Heerhugowaard
Nederland

Jarig op 23-2

2224 berichten
sinds 17-10-2005
Michiel schreef op donderdag 25 februari 2010, 11:19:

> Uit mijn boek over de blauwe
> zones, wordt de wetenschapper van dit vegetarisch onderzoek gevraagd of
> gebrande noten wel zo gezond is: Hij zegt dat noten hard zijn en geen olie
> opzuigen en dus dat het oke is. Ik twijfel daarover, de noten worden door
> en door verhit boven de 40 graden, ik kan me niet voorstellen dat de
> vetten daarin dan niet voor een deel verzadigt worden.

Volgens mijn voedingsdocent is het onzin dat onverzadigde vetten door verhitting worden omgezet in verzadigd vet. Dat is een fabeltje dat in een ver verleden door iemand in het leven is geroepen en dat door iedereen is overgenomen. Ook nu wordt het in veel lesboeken (biologie, etc.) nog vermeld, omdat het telkens weer overgenomen wordt uit de oude versies.

Om noten te roosteren of branden hoeft echt geen andere olie toegevoegd te worden, noten zijn van zichzelf al vet genoeg. Ik heb geen flauw idee waarom noten worden gefrituurd, ik vind ze rauw veel lekkerder. Door het frituren gaan ze allemaal hetzelfde smaken.

Els.
Volg datum > Datum: donderdag 25 februari 2010, 13:2425-2-10 13:24 Nr:193999
Volg auteur > Van: Tineke Nolet-Verdel Opwaarderen Re:193981
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Atkins dieet / Low Carb recepten en tips Structuur

Tineke Nolet-Verdel
Nederland

Jarig op 24-6

1606 berichten
sinds 15-2-2005
Michiel schreef op donderdag 25 februari 2010, 11:45:

>
> Ik heb nog een recept voor een zeer gezonde thee met keuken kruiden die
> bekend staan om hun zeer gezonde eigenschappen. Strooi wat poeder van
> gemberwortel, mierikswortel en geelwortel in een pot met heet water. Een
> smakelijke thee, waarbij het geelwortel zorgt voor kleur en lichte
> bitterheid. Mijn boek bracht me op het idee van geelwortel om zijn gezonde
>

Ik weet dat Gerrit Smit (van de hoefschoenen) en zijn vrouw ook zweren bij koenjit/geelwortel/curcuma.
Zowel voor de paarden als voor zichzelf. Zij gebruiken het in combinatie met peper en olie. Voor zichzelf elke dag.
Op de site van Gerrit kun je lezen bij zijn aanpak van eczeempaarden dat hij ook curcuma met peper aan deze paarden geeft.

Grappig dat het hier nu ook zo ter sprake komt. Volgens mij heeft Letje (Joop) er ook als een eerder melding van gemaakt. Ik weet niet meer in welk verband.
Volg datum > Datum: donderdag 25 februari 2010, 15:0225-2-10 15:02 Nr:194021
Volg auteur > Van: Karen Koomans Opwaarderen Re:193999
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Atkins dieet / Low Carb recepten en tips Structuur
Karen Koomans
Homepage
Nieuwe Pekela
Nederland

Jarig op 20-1

1696 berichten
sinds 7-2-2004
Tineke Nolet-Verdel schreef op donderdag 25 februari 2010, 13:24:

> Ik weet dat Gerrit Smit (van de hoefschoenen) en zijn vrouw ook zweren bij
> koenjit/geelwortel/curcuma.

Ik gebruik ook graag geelwortel (curcuma, koenir, koenjit; zijn allemaal synoniemen). Het schijnt inderdaad byzonder gezond te zijn en ik vind 't vooral erg lékker :-)

Ik maak vaak variaties op dit (wok)recept:

kip (biologische, scharrelkip natuurlijk Grinn! )
champignons of andere paddestoelen
broccoli
taugé
slagroom of creme fraiche
(vers of onbewerkt) sinaasappelsap
noten
kruiden: Koenjit, Kerrie, Nootmuskaat, Gember (vers of poeder), Sambal

Kip in stukjes, aanbraden op hoog vuur (wok).
Zodra de buitenkant vh vlees is dichtgeschroeid, paddestoelen en broccoliroosjes erbij. Voortdurend blijven roeren/omscheppen.

Room erbij + sinaasappelsap (qua hoeveelheid ongeveer 2/3 room of craime fraiche, en 1/3 sinaasappelsap, of 1/2 om 1/2). In sinaasappelsap zitten suikers/koolhydraten ssst .

Kruiden erbij. Zelf doe ik véél Koenjit, redelijk veel kerrie, nootmuskaat en sambal, en maar een klein beetje gember. Maar jah, da's natuurlijk maar net wat je lekker vindt.

Als alles voldoende gaar is, taugé erbij en nog heel even blijven roeren/omscheppen zodat de taugé ook warm wordt.
Pas op het bord (eventueel) noten erover (noten in een pan met o.a. saus worden zo slap, vind ik niet lekker).

Met of zonder zilvervliesrijst. Zonder kip kan natuurlijk ook.
In plaats van broccoli kun je ook bijv. spinazie gebruiken. En als je geen bewaar hebt tegen fruit, dan is ananas en/of mandarijnpartjes erdoor ook errug lekker.

proost_wijn
Karen
Volg datum > Datum: donderdag 25 februari 2010, 16:5325-2-10 16:53 Nr:194032
Volg auteur > Van: Karen Koomans Opwaarderen Re:194021
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Atkins dieet / Low Carb recepten en tips Structuur
Karen Koomans
Homepage
Nieuwe Pekela
Nederland

Jarig op 20-1

1696 berichten
sinds 7-2-2004
Sinds vanmorgen ben ik teruggegaan naar voor mij (vrijwel) normaal eten, dat wil zeggen dat ik de Atkins-fases die gericht zijn op afvallen niet langer doe en in 1x door ben gegaan naar "de handhavingsfase".

Mijn normale eten was eigenlijk al jaren heel behoorlijk in de richting van het Atkins dieet,
"de handhavingsfase" dan. Dus (vrijwel) geen snelle suikers, maar wel regelmatig zilvervliesrijst, meergranen- of volkorenbrood, volkoren pasta, af en toe aardappels. Véél groente, vlees met mate (en dan vooral wit vlees zoals kip), niet of nauwelijks fruit, wel relatief veel vet (waarbij ik nu nog wat alerter ben geworden op de verhouding tussen verzadigd en onverzadigd vet en vooral op géén transvet).

Ook aspertaam mijd ik nu als de pest (LOL). Ik kreeg daarvan al niet zo heel veel binnen. Ik at en eet nooit "light" producten en nooit "suikervrije" alternatieven en zo, maar ik ben toch geschrokken in welke producten dat allemaal toch toegevoegd is =-) ! E951 en sucralose en nutrosweet zijn synoniemen voor aspertaam, voor wie geïnteresseerd is.

Dus ik blijf - méér dan dat ik voor m'n dieet gewend was - lekker (bijna) alles zelf maken; ook sauzen en chocomel en zo bedoel ik. Gezonder, lekkerder, en als ik me aardig goed voel heb ik er nog plezier in ook!

De reden voor m'n overstap (stap terug) naar weer meer (langzame) koolhydraten is dat bleek dat extréém koolhydraten schrappen voor MIJN lijf niet zo'n goed idee was. Kort gezegd komt 't er op neer dat epilepsie aanvallen die ik al jaren goed onder controle had, sinds m'n dieet eerst een beetje en daarna heftig zijn teruggekeerd.

In eerste instantie begreep ik geen mogelijk verband tussen koolhydraten (glucosespiegel) en epilepsie, maar inmiddels heb ik wél informatie gevonden dat dat verband er wel degelijk kan zijn.

Als je géén epilepsie hebt (en dan nog, daar heb je allerlei verschillende vormen van!) en geen stofwisselingsziekte en geen hormoongerelateerde ziekte, dan is er m.i. geen enkele reden om te twijfelen aan het gezondheidseffect van je low carb / Atkins dieet.
Heb je wel een dergelijke ziekte, dan doe je er misschien goed aan om niet zó drastisch je dieet om te gooien, zoals in Atkins fase 1. En/of om je eerst heel goed te verdiepen in je ziekte en een mogelijke samenhang met je glucose-/insulinespiegel, voordat je begint. Beetje Balkenende hè, dit.... "Met de kennis van toen, deden we toen en zouden we nu..." $1

grt,
Karen
Volg datum > Datum: donderdag 25 februari 2010, 17:0325-2-10 17:03 Nr:194034
Volg auteur > Van: Tineke Nolet-Verdel Opwaarderen Re:194021
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Atkins dieet / Low Carb recepten en tips Structuur

Tineke Nolet-Verdel
Nederland

Jarig op 24-6

1606 berichten
sinds 15-2-2005
Karen Koomans schreef op donderdag 25 februari 2010, 15:02:

> > zo slap, vind ik niet lekker).
>
> Met of zonder zilvervliesrijst. Zonder kip kan natuurlijk ook.
> In plaats van broccoli kun je ook bijv. spinazie gebruiken. En als je geen
> bewaar hebt tegen fruit, dan is ananas en/of mandarijnpartjes erdoor ook
> errug lekker.
>
> proost_wijn
> Karen

Lijkt me een lekkere maaltijd en in elk geval een makkelijk recept. Ook niet onbelangrijk voor mij :-)
Ik gebruik koenjit af en toe. Elke dag gaat me heel erg tegenstaan, is mijn ervaring. Er bestaan voor de liefhebber curcuminecapsules trouwens.
Volg datum > Datum: donderdag 25 februari 2010, 17:5725-2-10 17:57 Nr:194040
Volg auteur > Van: Karen Koomans Opwaarderen Re:194034
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Atkins dieet / Low Carb recepten en tips Structuur
Karen Koomans
Homepage
Nieuwe Pekela
Nederland

Jarig op 20-1

1696 berichten
sinds 7-2-2004
Vanavond op NL3, programma "Keuringsdienst van Waarde", over hoe duurzaam vis met een "duurzaam label" nou eigenlijk is. 20.25 uur.
Na vanavond natuurlijk ook te bekijken via http://www.uitzendinggemist.nl/

grt,
karen
Volg datum > Datum: donderdag 25 februari 2010, 18:1225-2-10 18:12 Nr:194041
Volg auteur > Van: Piet Opwaarderen Re:194040
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Atkins dieet / Low Carb recepten en tips Structuur

Piet
Homepage
Terneuzen home, Koewacht werk
Nederland

Jarig op 8-7

11530 berichten
sinds 11-12-2003
Karen Koomans schreef op donderdag 25 februari 2010, 17:57:

> Vanavond op NL3, programma "Keuringsdienst van Waarde", over hoe
> duurzaam vis met een "duurzaam label" nou eigenlijk is. 20.25 uur.
> Na vanavond natuurlijk ook te bekijken via http://www.uitzendinggemist.nl/
>
> grt,
> karen
Is dat onder Ajax of onder PSV? :-)
Volg datum > Datum: donderdag 25 februari 2010, 20:2425-2-10 20:24 Nr:194060
Volg auteur > Van: marianne laenen Opwaarderen Re:193974
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Atkins dieet / Low Carb recepten en tips Structuur

marianne laenen
schilde
belgië


2030 berichten
sinds 4-2-2006
van lennep schreef op donderdag 25 februari 2010, 11:06:

>
>
> Hoe gaat het met de anderen? Marianne? lukt het je nu wat beter?
>
> Gr Esther

Ik heb me erin geschikt Esther. Ik eet nog maar heel weinig eigenlijk, gewoon omdat ik geen trek heb. 's Ochtends een stukje kaas, rond tien uur een gekookt ei, 's middags sla met een beetje vlees en 's avonds groentensoep met geraspte kaas of wat vlees.
(+ een paar glaasjes wijn :-M ) Ik heb helemaal geen honger of trek in verboden producten.
Fruit zou ik nog wel graag eten.
Maar afvallen? Misschien morgen een kilo?
Door 100 diëten heb ik mijn lichaam erop getraind om heel zuinig met alles om te springen.
Tja en die wijn zou ik ook beter laten... ik weet het Grinn!

Ik hou dapper vol!

Marianne
Volg datum > Datum: donderdag 25 februari 2010, 22:4825-2-10 22:48 Nr:194077
Volg auteur > Van: Karen Koomans Opwaarderen Re:194041
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Atkins dieet / Low Carb recepten en tips Structuur
Karen Koomans
Homepage
Nieuwe Pekela
Nederland

Jarig op 20-1

1696 berichten
sinds 7-2-2004
Piet schreef op donderdag 25 februari 2010, 18:12:

> Is dat onder Ajax of onder PSV? :-)

Speciaal voor jou is het pas morgen Piet, maar dan via www.uitzendinggemist.nl :-)
Vond 't zeer de moeite van 't kijken waard. Michiel, nog een lekker harinkje $1 ?

Karen

P.S.: "De Wilde Keuken" is een vergelijkbare tv serie. Ook te zien via uitzending gemist
Je leest nu onderwerp "Atkins dieet / Low Carb recepten en tips"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
298 berichten
Pagina 10 van 20
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact